راهنمای قدم به قدم تمیز کردن خانه‌ی جدید

به نقل از دیجیکالا:

چگونه خانه جدید را تمیز کنید

تمیز کردن خانه‌ی جدید قبل از چیدمان، نه تنها ضروری است بلکه باعث می‌شود تا شروع بسیار خوبی داشته باشید. معمولا خانه‌های جدید به‌ دلیل ساخت و ساز یا جمع‌ کردن وسایل توسط ساکنان قبلی تبدیل به مکانی پر از گرد و غبار و لکه‌ها می‌شود.

همچنین در حین تمیز کردن خانه‌ی جدید، می‌توانید به‌راحتی چیزهایی که نیاز به تعمیر یا تعویض دارند را هم شناسایی کنید. برای اینکه فرآیند پاک کردن خانه تبدیل به کاری سخت نشود، مناطق مختلف خانه را دسته‌بندی کنید. اما قبل از شروع کار نیاز دارید تا لوازم ضروری را جلوی دستتان بگذارید. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ شما را قدم به قدم در تمیز کردن خانه‌ی جدید راهنمایی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

قدم اول؛ وسایلی که نیاز دارید

ابزار و تجهیزات

  • جاروبرقی
  • برس گردگیر
  • زمین‌شویی (تی)
  • جارو و خاک‌انداز
  • سطل
  • نردبان
  • فرچه‌ی توالت
  • کاردک
  • ظرف اسپری (آبپاش)
  • مسواک یا برس تمیزکننده
  • دستمال گردگیری و پارچه‌‌ی میکروفایبر
  • دستکش
  • روزنامه
  • اسکاچ، سیم ظرفشویی، اسفنج

مواد شیمیایی

  • مایع ظرف‌شویی
  • مایع شوینده‌ی پنجره
  •  سرکه‌ی سفید
  • مایع تمیز‌کننده‌ی سطوح
  • مایع شوینده‌ی دستشویی و حمام
  • مایع سفیدکننده (وایتکس)
  • مایع تمیزکننده‌ی سطوح چوبی
  • جوش شیرین
  • مایع تمیزکننده‌ی گاز
  • شامپو فرش
  • مایع شوینده چند منظوره

قدم دوم؛ تمیز کردن سرویس بهداشتی

تمیز کردن وان حمام با دستمال

سرویس بهداشتی (حمام و توالت) مکان خوبی برای شروع است، زیرا در مراحل شست‌وشو و پاک کردن خانه‌ی جدید، به این قسمت بیش از قسمت‌های دیگر نیاز پیدا خواهید کرد. برای اینکه سرویس بهداشتی به بهترین نحو تمیز شود، نیاز به پاک‌کننده‌ی سطوح، مایع سفیدکننده و ضدعفونی‌کننده دارید.

۱. از بالاترین قسمت شروع کنید

برای تمیز کردن سرویس بهداشتی از بالاترین قسمت شروع و به سمت پایین حرکت کنید. تار عنکبوت، گرد و غبار و لکه‌ها را از روی سقف، گوشه‌ها، دریچه‌ها، هواکش و تجهیزات روشنایی پاک کنید. برای دسترسی به قسمت‌هایی که دست به‌‌سختی به آن می‌رسد می‌توانید از دسته‌ی جاروبرقی استفاده کنید.

۲. پنجره‌ها را تمیز کنید

تمیز کردن پنجره ها باعث نور بیشتر در خانه می شود

با استفاده از شیشه‌پاک‌کن و روزنامه شیشه و پنجره‌ها را تمیز کنید. همچنین با مایع پاک‌کننده و دستمال، لکه‌های اطراف قاب پنجره را بشویید.

می‌توانید برای پاک کردن لکه‌های اطراف قاب پنجره یک ظرف را با آب گرم پر کنید و یک سوم مایع سفیدکننده‌ی بدون کلر را به آب اضافه کنید. با کمک اسفنج یا مسواک قدیمی اطراف قاب پنجره و شیشه را تمیز کنید.

بعد از شست‌وشوی قاب‌ها، مسواک یا برس را در یک کیسه‌ی پلاستیکی گذاشته و در آن محکم کنید تا باکتری و میکروب‌ها گسترش پیدا نکنند.

اگر پنجره‌های سرویس بهداشتی دارای کرکره هستند، ابتدا با جاروبرقی گرد و غبار آن را گرفته و سپس با ترکیبی از مایع شوینده ظروف، اسفنج و آب آلودگی‌ و لکه‌های روی آن را پاک کنید.

۳. داخل قفسه‌های سرویس بهداشتی را بشویید

اگر سرویس بهداشتی دارای کابینت، دراور یا قفسه و دارای روکش است، ابتدا روکش‌ها را برداشته و سپس با استفاده از پارچه‌‌ی تمیز، مرطوب و آغشته به مایع تمیزکننده‌ی چندمنظوره آنجا را پاک کنید.

۴. وان و دوش را بشویید

حالا نوبت به شستن وان، دوش و شیر آب است. روش شست‌وشوی این قسمت، بستگی به میزان کثیفی و آسیب دیدن آن منطقه دارد. برای شست‌وشوی این قسمت از حمام می‌توانید از یک تمیزکننده‌ی چندمنظوره برای از بین بردن گرد و غبار و آلودگی استفاده کنید.

برای تمیز کردن لکه‌ها و رسوب دوش و شیر آب، از محلول سرکه‌ی سفید استفاده کنید. برای این‌کار یک دوم ظرف اسپری یا آبپاش را سرکه و نیمی دیگر را با شوینده‌ی ظروف پُر و به‌ خوبی مخلوط کنید. سپس اجازه دهید محلول ۳۰ دقیقه بماند و بعد با کمک یک اسکاچ یا سیم ظرفشویی مکان دلخواه را تمیز کنید.

اگر کف وان یا کاشی حمام کثیف است برای شست‌وشو و پاک کردن این قسمت به‌غیر از تمیزکننده‌ی سطوح می‌توانید از جوش‌شیرین، نمک و سرکه‌ی سفید استفاده کنید.

۵. توالت را ضدعفونی کنید

قسمت داخلی توالت را با برس مخصوص بشویید. برای شستن قسمت‌های بیرونی از اسفنج، مایع تمیزکننده و ضدعفونی‌کننده سطوح استفاده کنید. اگرچه شستن قسمت داخلی اختیاری است اما نه تنها از تجمع کپک، میکروب و باکتری جلوگیری می‌کند بلکه در کاهش بو و آسیب دیدن آن قسمت نیز تأثیرگذار خواهد بود.

برای شستن قسمت داخلی توالت دستکش بپوشید و مراحل زیر را انجام دهید؛

  • سرکه را با مایع سفیدکننده ترکیب و در داخل توالت ریخته و اجازه دهید ۲ الی ۳ ساعت در آن‌جا بماند.
  • با کمک فرچه‌ی توالت، مایع سفیدکننده و ضدعفونی‌کننده به‌خوبی داخل توالت را بشویید.
  • با آب داخل توالت را بشویید و اگر قسمتی تمیز نشده دوباره مراحل بالا را تکرار کنید.

۶.روشویی را تمیز کنید

به آخرین مرحله از شستن سرویس بهداشتی رسیدیم. برای این‌که بتوانید روشویی را به‌‌خوبی تمیز کنید، با استفاده از یک مسواک قدیمی و مایع تمیزکننده‌ی سطوح درزها و روزنه‌ها را به‌خوبی بشویید. سپس با حوله یا پارچه‌ی تمیز و خشک شیر آب را خشک کنید. پس از شستن روشویی با یک روزنامه و شیشه پاک‌کن، آینه‌ی روشویی را نیز تمیز کنید.

قدم سوم؛ تمیز کردن آشپزخانه

پس از شستن سرویس بهداشتی، به سمت آشپزخانه بروید. اینجا مکانی پر از لکه‌های چسبناک است که علاوه بر پاک کردن آن‌ها باید آثار به‌ جا مانده از پخت‌و‌پز ساکن قبلی را هم از بین ببرید.

یک آشپزخانه تمیز

۱. از بالاترین قسمت شروع کنید

تمیز کردن هر قسمت از خانه باید از بالاترین منطقه شروع شود تا در آخر که کف را تمیز می‌کنید، هیچ‌گونه کثیفی روی زمین نباشد. سقف‌ها، گوشه‌ها، هواکش و تجهیزات روشنایی آشپزخانه را گردگیری کنید. برای تمیز کردن نقاط دور از دسترس می‌توانید از دسته‌ی جاروبرقی یا جارو شارژی استفاده کنید.

۲. دیوارها را تمیز کنید

رنگ دیوارها یا نوع کاغذ دیواری را بررسی کنید و مطمئن شوید که بهترین روش شست‌وشو و متناسب با نوع پوشش دیوار را استفاده خواهید کرد.

  • دیوار رنگ شده: برای شستن دیوارها با رنگ، اسفنج را داخل مخلوط شوینده‌ی ظروف و آب قرار داده و سپس سطوح را بشویید و بعد با یک پارچه‌ی حوله‌ای خشک کنید. برای از بین بردن لکه‌های سخت از تمیزکننده سطوح استفاده کنید اما سعی کنید اسفنج را به‌آرامی روی دیوار بکشید تا رنگ آن پاک نشود.
  • دیوار کاغذ دیواری شده: ابتدا با یک پارچه‌ی میکروفایبر، گرد و غبار دیوار را پاک کنید. سپس با آب و مایع ظرفشویی به آرامی کاغذ دیواری را تمیز کنید.
  • دیوارهای چسبناک: اگر با تکه‌های چسبناک روی دیوار روبه‌رو شدید، اسفنج را به مقداری از نرم‌کننده‌ی لباس آغشته کنید و آن را روی محل بمالید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. سپس با یک پارچه‌ی نم‌دار آن منطقه را تمیز کنید.

۳. کابینت‌ها را تمیز کنید

تمیز کردن کابینت آشپزخانه

برای پاک کردن قسمت داخلی کابینت‌ها، از تمیزکننده‌ی چندمنظوره و دستمال حوله‌ای استفاده کنید.

اگر قسمت بالا و درب کابینت چوبی است از پاک‌کننده‌های چوبی استفاده کنید. برای پاک کردن کابینت‌ها با لکه‌ی روغنی، از شوینده‌ی چندمنظوره یا مخلوط جوش شیرین و آب کمک بگیرید.

اگر سطوح بیرونی کابینت کثیف و چسبناک است، جوش شیرین و آب را مخلوط کرده تا شکل خمیر شود. سپس خمیر را چند دقیقه روی سطح مورد نظر بگذارید بماند بعد با یک دستمال نم‌د‌ار آن قسمت را پاک کنید.

۴. میز اپن یا جزیره را تمیز کنید

اگر میز اپن یا جزیره‌ی وسط آشپزخانه از سنگ مرمر یا گرانیت است، مطمئن شوید که ترک و درز بین آن‌ها را به‌خوبی تمیز کرده‌اید.

با استفاده از کاردک و تمیزکننده‌ی چندمنظوره یا ترکیب جوش‌شیرین و آب می‌توانید، موادی که به سطح اپن یا میز جزیره چسبیده را به‌خوبی پاک کنید.

۵. لوازم اصلی را تمیز کنید

بهتر است قبل از بسته‌بندی یخچال، گاز، مایکروفر و دیگر لوازم اصلی را تمیز کرده و سپس داخل کارتن قرار دهید. با این‌حال بعد از جابه‌جایی هم سعی کنید با یک شوینده چند منظوره یا چربی‌زدا لوازم اصلی را تمیز کنید.

اگر آشپزخانه مجهز به گاز رومیزی یا مایکرویو دیواری (توکار) است، باید با کمک اسکاچ و شوینده گاز و فر این وسایل را تمیز کنید.

۶. سینک ظرفشویی را تمیز کنید

با کمک یک سفیدکننده‌ی بدون کلر که در داخل یک بطری اسپری با آب مخلوط کرده‌اید، سینک آشپرخانه را بشویید. برای اینکه نتیجه‌ی کار بهتر شود، سینک ظرفشویی را با مخلوط سفیدکننده‌ی بدون کلر و آب اسپری کنید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس آن را با یک اسفنج یا اسکاچ بشویید.

همچنین برای از بین بردن بوی سینک می‌توانید آب را با جوش‌شیرین مخلوط کرده و آن را در داخل سینک بریزید تا وارد لوله فاضلاب شود و اگر زباله‌ای در آن گیر کرده از بین ببرد.

۷. کف آشپرخانه را تمیز کنید

آخرین مرحله‌ی تمیز کردن آشپزخانه کف آن است. هنگام پاک کردن کف آشپزخانه، احتمال زیادی دارد که با چربی و کثیفی‌هایی که توسط ساکنان قبلی باقی مانده است، روبه‌رو شوید. اگر کف زمین از یک جنس خوب و مناسبی است به راحتی با یک جارو و تی آن را تمیز کنید.

اگر کف آشپزخانه کفپوش یا چوبی است برای پاک‌سازی چربی‌ها و کثیفی‌ها نیاز است که از مایع شوینده‌ی سطوح و اسکاچ کمک بگیرید. اگر کف آشپزخانه راه‌آب دارد، بهترین راه‌حل این است که چند سطل آب در کف ریخته تا هرگونه کثیفی و آلودگی به‌خوبی از بین برود.

قدم چهارم؛ تمیز کردن پذیرایی

ورودی خانه و سالن پذیرایی را در نقل مکان به خانه‌ی جدید، همیشه به‌عنوان آخرین مکان برای تمیز کردن در نظر بگیرید؛ زیرا این مناطق به‌دلیل رفت و آمد مکرر نسبت به دیگر قسمت‌های خانه کثیف‌تر هستند.

۱. از بالاترین قسمت شروع کنید

مانند تمیز کردن هر قسمت دیگری از خانه، بهتر است که بالاترین قسمت پذیرایی را برای شروع در نظر بگیرید. بنابراین هر نقطه از این منطقه را مانند سقف‌، گوشه‌ها، تجهیزات روشنایی و چار چوب درب و پنجره را گردگیری کنید.

اگر قصد دارید قسمت دور از دسترس خانه‌ی جدید را تمیز کنید و قصد استفاده از چهارپایه یا نردبان دارید، این کار را به تنهایی انجام ندهید.

برای اینکه قسمت‌های دور از دسترس به‌خوبی تمیز شوند از جاروی گردگیر یا دسته جاروبرقی استفاده کنید.

۲. دیوارها را تمیز کنید

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، برای پاک کردن دیوار باید ابتدا نوع پوشش آن را شناسایی کنید. قبل از این‌که دیوار را با مایع پاک‌کننده‌ی مناسب بشویید، بهتر است با استفاده از یک پارچه، جارو شارژی یا فرچه‌های مخصوص گرد و خاک دیوار را بگیرید.

  • دیوار رنگ شده: با توجه به تنوع محصولات پاک‌کننده در بازار، به‌راحتی می‌توانید هر دیوار لکه‌دار یا کثیفی را تمیز کنید. اما قبل از آن بسیار مهم است که ماده‌ی شوینده را روی قسمتی کوچک و دور از دید تست کنید. با این‌ حال با محصولات خانگی نیز می‌توانید از شر کثیفی و لکه‌های روی دیوارها راحت شوید.

برای شستن دیوارهای رنگ شده در یک سطل آب گرم ریخته و آن را با مایع شست‌وشوی ظروف و سرکه سفید مخلوط کنید.

اگر قسمت‌های از دیوار با این محلول پاک نشد می‌توانید یک دوم فنجان جوش‌شیرین و نمک را در آب گرم اضافه کرده و با یک حوله یا اسفنج روی لکه‌ها بکشید. پس از شست‌وشوی دیوار، حتما با یک حوله یا دستمال ضخیم و تمیز دیوار را پاک کنید.

تمیز کردن نقاط دور از دسترس در دیوار با یک تی و دستمال

  •  دیوار کاغذ دیواری شده: اگر دیوار خانه‌ی جدید دارای کاغذ دیواری است و از قابل شست‌وشو بودن آن مطمئن هستید، به‌راحتی می‌توانید با مخلوط آب گرم و مایع شوینده‌ی ظروف آن را تمیز کنید.

اگر نمی‌دانید کاغذ دیواری قابل شست‌وشو است یا خیر، ابتدا یک حوله یا اسفنج را در آب گرم و صابون یا مایع شوینده ظروف قرار دهید و سپس یک قسمت کوچک و دور از دید را تمیز کنید و در صورت ایجاد نشدن مشکل، بقیه‌ی دیوار را نیز بشویید.

نکته: اگر با لکه‌های سرسخت روبه‌رو شدید، می‌توانید هم از پاک‌کننده‌های صنعتی استفاده کنید، هم از سرکه‌ی سفید!

پس از شست‌وشوی دیوار، با یک حوله‌ی تمیز آن را خشک کنید.

۳. پنجره‌ها را تمیز کنید

تمیز کردن شیشه‌ها اهمیت فراوانی دارد، زیرا آن‌ها بسیار راحت غبار، لکه و کثیفی را منعکس می‌کنند. برای اینکه بتوانید به‌ راحتی شیشه را بشویید، از روزنامه‌ی باطله و مایع شوینده‌ی شیشه استفاده کنید. به‌جای مایع‌ شوینده‌ی شیشه می‌توانید آب گرم، سرکه‌ی سفید و آب‌‌لیمو را ترکیب و در داخل اسپری بریزید.

  • مایع شوینده یا سرکه را به تمام شیشه اسپری کنید.
  • با کمک روزنامه‌ی باطله شیشه را به‌طور کامل تمیز کنید.

برای اینکه بهترین نتیجه در هنگام پاک کردن پنجره‌ها را بگیرید، باید سریع عمل کنید تا قطرات خشک و تبدیل به لکه نشود. برای تمیز کردن پنجره‌ها علاوه بر این‌که نیاز به سرعت عمل است باید صبر و حوصله نیز داشته باشید.

  • اگر روی شیشه‌ی پنجره لکه‌ی روغنی است، ابتدا با کاردک یا چاقو لکه را برداشته و سپس ترکیب مایع شوینده‌ی ظروف و آب ولرم را به پنجره اسپری کرده و سپس با روزنامه یا دستمال بدون پرز پاک کنید.
  • اگر لکه با کاردک یا وسیله‌ی تیز قابل پاک شدن نیست، مایع شوینده‌ی ظروف و آب گرم را روی آن اسپری کرده و بگذارید ۵ دقیقه بماند، سپس پنجره را پاک کنید.

۴. کف را تمیز کنید

تمیز کردن کف خانه

تمیز کردن کف خانه به پوشش آن بستگی دارد. به‌طورمعمول تمیز کردن کف خانه با انواع کف‌پوش‌های سنگی، چوبی و سرامیک آسان و راحت است مگر این‌که کفپوش موکت یا سیمان باشد. اگر قبل از تمیز کردن کفپوش آن را جارو نکنید، باعث خط افتادن روی سنگ یا چوب خواهد شد

  • برای تمیز کردن کف خانه ابتدا کل آن را با جاروبرقی یا جارو دستی تمیز کنید.
  • مقداری پاک‌کننده‌ چند منظوره یا سطوح را بر کف زمین اسپری کنید.
  • با کمک تی یا دستمال خشک بدون پرز کف زمین را پاک کنید.

 سخن پایانی

بهتر است تمیز کردن خانه جدید را قبل از آوردن اسباب و اثاثیه انجام بدهید. اما اگر فرصت این کار را ندارید برای جلوگیری از آشفتگی و سخت شدن کارها ابتدا وسایل را در یک اتاق گذاشته و بعد از تمیز شدن قسمت‌های مهم و چیدمان آن مکان‌ها، اتاقی را که اسباب و اثاثیه داخل آن قرار دارد را مانند قسمت پذیرایی تمیز کنید.

منبع: Thespruce

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا