به نقل از دیجیکالا:
در این مطلب به معرفی بهترین لپ تاپ ها برای برنامه نویسی میپردازیم با این امید که در انتخاب محصولی ایدهآل مسیر راحتتری داشته باشید.
بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
لپ تاپهای زیادی در مدلهای مختلف با کاربری گوناگون هر سال راهی بازار میشوند اما تنوع بسیار زیاد لپتاپها این روزها باعث شده کاربران در انتخاب مدلی که بتواند عملکردی درست و ایدهآل داشته باشد دچار مشکل شوند. یکی از این افراد برنامهنویسها هستند که نمیدانند یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی باید از چه خصوصیاتی بهرهمند باشد که بتواند به بهترین شکل ممکن نیاز آنها را برطرف کند.
۱. پردازنده
برای خرید یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی نباید به فکر یک پردازندهی سریع و باکیفیت باشید چون کد نویسی کار سادهای است که حتی در یک نوت پد هم به راحتی میتوان آن را انجام داد. اما برای اجرای آن کد و نرمافزاری که میخواهید در فضای آن برنامهنویسی کنید، قطعا به یک پردازندهی قدرتمندتر نیاز است. البته باز هم این پردازنده نیازی نیست که یک مدل پریمیوم باشد. به صورت کلی باید بدانید حوزهی کاریتان چیست. زبانهای برنامهنویسی متعددی وجود دارند که هر کدام از آنها مناسب با نوع توان مورد نیاز، پردازندهی قدرتمندتری را هم میطلبند. اما پیشنهاد ما به شما این است که یک لپ تاپ با پردازندهی حداقل i5 از پردازندههای اینتل آن هم از نسل ۱۰ به بعد یا سری i3 از نسل ۱۲ یا رایزن ۵ بروید.
۲. رم
رم همان قطعهای است که اگر به اندازهی کافی حافظه و سرعت داشته باشد، در اجرای چندین برنامه به صورت همزمان با مشکل مواجه نخواهید شد. یک کد نویس هم نیاز دارد همزمان چندین اپلیکیشن را باز نگه دارد تا در سریعترین زمان ممکن به آنها دسترسی داشته باشد. ۸ گیگابایت حداقل چیزی است که باید وجود داشته باشد و اگر پیشنهاد ما را بخواهید میگوییم حداقل مدلی را انتخاب کنید که امکان ارتقای رم را داشته باشد. اگر بتوانید یک مدل با ۱۶ گیگابایت حافظهی رم با قیمت مناسب بیابید چون یک انتخاب هوشمندانه و آیندهنگرانه خواهد بود.
۳. گرافیک
گرافیک قدرتمند چیزی نیست که یک برنامهنویس معمولی به آن نیاز داشته باشد. شما برای کد نویسی یک گرافیک از سری RTX 40 یا RTX 30 نمیخواهید چون این کارتها برای اهداف بسیار حرفهایتر و سنگینتر نظیر گیمینگ، رندرینگ و… ساخته میشوند. البته باز هم باید به حوزهی کاری خود نگاه کنید و تصمیم بگیرید. یک سری از افراد هستند که در برنامهی آنها عناصر گرافیکی متعددی وجود دارد و برای خروجی گرفتن به توان گرافیکی بالا نیاز دارند.
یک سری دیگر هم نیازی به خروجی گرفتن و توانایی گرافیکی بالا را نمیطلبند. به صورت کلی انتخاب لپ تاپی با گرافیک GTX 1650 یا MX450 به عنوان حداقل گزینه برای کسانی که محدودیت بودجهی شدید ندارند میتواند گزینهی بسیار ایدئال و کارراهاندازی باشد. در صورتی که حوزهی کاری شما به گرافیک قدرتمندی نیاز ندارد، انتخاب محصولاتی با گرافیک ضعیفتر هم غیرمنطقی نخواهد بود.
۴. حافظهی SSD
حافظهی داخلی پرسرعت یکی از مهمترین فاکتورها برای خرید لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی است چون دائما باید بین اپهای مختلف بگردید، برای رفع اشتباهات در اینترنت سرچ کنید و… . SSD همچنین در بوت شدن ویندوز و سرعت کلی کار با سیستم هم تأثیر زیادی دارد اما در پردازشها و انجام مولتی تسکینگ فایدهی خاصی ندارد و نمیتواند عملکرد سیستم را ارتقا دهد. اگر در محدودیت بودجه هستید مدلی را تهیه کنید که امکان پشتیبانی از SSD را داشته باشد تا بتوانید در ادامه آن را به سیستم اضافه کنید.
۵. نمایشگر
فرقی نمیکند برنامه نویس باشید، گیمر یا کارمند، مادامی که مجبور هستید برای مدت زمان طولانی به صفحهی کامپیوتر یا لپ تاپ نگاه کنید، باید محصولی را خریداری کنید که از نمایشگر باکیفیتی برخوردار باشد چون برای سلامتی چشمان شما با مهم است و باید به آن توجه کرد. اما اگر برنامهنویسی شما با خروجیهایی همراه است که جلوههای بصری و تحلیل آنها از دید شما از اهمیت زیادی برخوردار است، باید روی خرید یک لپ تاپ با نمایشگر باکیفیت سرمایهگذاری کنید.
به صورت کلی اگر نمایشگر حداقل ۱۰۸۰P باشد کفایت میکند. از لحاظ اندازه، معمولا شرکتها لپ تاپ های مناسب برنامه نویسی را جمع و جورتر طراحی میکنند تا کاربر بتواند هر کجا که میخواهد آن را با خود به همراه داشته باشد. اما اگر محصول ۱۳ یا ۱۴ اینچ باشد، شاید کیفیت کارتان تحت تأثیر قرار بگیرد. نمایشگر هرچه بزرگتر باشد، شما با دید بیشتر و بهتری میتوانید کارهای خود را پیش ببرید. هرچند این موضوع باز هم به سلیقهی شما بر میگردد.
یک سری از افراد یک لپ تاپ ارزانقیمت به همراه مانیتور باکیفیت تهیه میکنند که این هم میتواند یک گزینهی معقول باشد. اگر کارتان به صورت حرفهای دنبال میشود، برای دیدن تغییرات در اجرای کد به مانیتور به عنوان نمایشگر دوم نیاز خواهید داشت تا کوچکترین وقتی از شما تلف نشود.
۶. صفحه کلید
میرسیم به یکی از مهمترین قطعاتی که برای برنامهنویسی واقعاً ضروری است و میتواند کیفیت کار شما را دگرگون کند. لپتاپهای بازار صفحه کلیدهای خوبی دارند اما نمیتوان گفت حرفهای هستند؛ هرچند میتوانند برای برنامهنویسی گزینهی خوبی باشند. ولی پیشنهاد میکنیم یک صفحه کلید مجزا با نور پسزمینه خریداری کنید که هم برای تایپ کردن گزینهی مناسبی باشد و هم مطابق سلیقهی خودتان باشد.
۷. پورتها و اتصالات
یک برنامه نویس باید از لپ تاپی بهره ببرد که از لحاظ پورتها و اتصالات هیچ کمبودی نداشته باشد. شما نیاز است دائما چیزهای مختلف را به سیستم متصل کنید؛ از USB فلش گرفته تا صفحه کلید، مانیتور، DVD اکسترنال، هارد و… در نتیجه حتما باید سیستمی غنی از انواع و اقسام پورتهای مهم از جمله USB-C، پورت HDMI، پورت LAN برای اتصال به شبکهی اینترنت و… انتخاب کنید.
۸. باتری
باتری لپ تاپ اهمیت زیادی دارد اما اگر بیشتر در خانه یا محیطی که دسترسی به برق وجود دارد کار میکنید، نمیتوان خیلی آن را مهم دانست چون هر زمانی که نیاز داشته باشید، پریز برق کنارتان هست. ولی برای کسانی که بیشتر در محیط خارج از خانه کار میکنند، یک لپ تاپ با شارژدهی مناسب منطقیتر خواهد بود. البته خرید پاوربانک میتواند یک راه حل عالی برای این افراد باشد.
معرفی ۱۲ لپ تاپ عالی برای برنامه نویسی
۱. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل IdeaPad 3 15ITL6-i5 8GB 256GB برای برنامه نویسی
به عنوان یک لپ تاپ برنامه نویسی ارزان، این مدل میتواند گزینهی جذابی باشد. نخست اینکه پردازندهی i5 اینتل با مدل ۱۱۳۵G7 را به عنوان قلب تپنده دارد (۴ هسته/۸ رشته) که فرکانس آن از ۲٫۴ تا ۴٫۲ گیگاهرتز متغیر است و دوم اینکه از ۸ گیگابایت حافظهی داخلی هم بهره میبرد که سرعتش به ۲۶۶۶ مگاهرتز میرسد. ۲۵۶ گیگابایت حافظهی SSD از نوع NVMe تنها حافظهی داخلی در دسترس است که سرعت فوقالعاده بالایی هم در انجام کارهای مختلف دارد. این محصول ۱٫۶۵ کیلوگرمی پنلی FHD با اندازهی ۱۵٫۶ اینچ دارد و از لحاظ پورتها و اتصالات هم به لطف یک درگاه USB 2.0، یک درگاه USB 3.2، یک درگاه USB-C، یک درگاه HDMI و LAN، به اندازهی کافی تنوع دارد. این محصول یک باتری ۳۸ وات ساعتی داشته که قادر است ۵ تا ۸ ساعت در صورت پخش ویدیو و موسیقی شارژدهی داشته باشد.
۲. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل V15 G2 ITL-i5 16GB 512SSD MX350 – کاستوم شده
این محصول از محصولات پرفروش لنوو است که میتواند مورد توجه کسانی قرار بگیرد که به دنبال خرید یک لپ تاپ میانرده برای انجام برنامه نویسی هستند. این لپ تاپ به پردازندهی Core i5 1135G7 مجهز شده که در کنار آن ۱۶ گیگابایت رم DDR4 با سرعت ۳۲۰۰ قرار دارد. با ۵۱۲ گیگابایت حافظه از نوع SSD این لپ تاپ بیش از پیش برای برنامهنویسها ارزشمند میشود. علاوه بر این، نمایشگر ۱۵.۶ اینچی این لپ تاپ هم وضوح FHD دارد. این لپ تاپ ۱٫۷ کیلوگرمی از گرافیک MX350 با ۲ گیگابایت حافظه هم بهره میبرد تا کاربران از لحاظ توان گرافیکی هم تا حدودی آسوده خاطر باشند. این محصول هم از لحاظ پورتها و اتصالات، باتری و امکانات دیگر برابر با مدل بالاست اما به همراه آن یک کیف هم عرضه میشود.
۳. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسوس مدل VivoBook M513UA-BN717 برای برنامه نویسی
میرسیم به لپ تاپی با پردازندهی رایزن ۵ ۵۵۰۰ که در کنار ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD قادر است سرعت بسیار بالایی را در انجام کارهای مربوط به برنامهنویسی ارائه کند. این محصول از پنلی ۱۵٫۶ اینچی IPS بهره میبرد که وضوح آن به FHD میرسد اما خبری از گرافیک مجزا درون آن نیست. این محصول از لحاظ پورتها و اتصالات شبیه به دو مدل بالاست ولی باتری آن ۴۲ وات ساعتی است و شارژدهی خوبی دارد. وزن این محصول هم به ۱٫۸ کیلوگرم میرسد که برای جابجایی ایدئال است.
۴. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسر مدل Aspire 3 A315-58G-79RH-A – کاستوم شده
اگر قصد خرید یک لپ تاپ با پردازندهی قدرتمند و قیمت ارزان برای برنامه نویسی دارید، میتوانید روی نمایندهی مقرون به صرفهی ایسر حساب ویژهای باز کنید. این محصول ۱٫۷ کیلوگرمی از پردازندهی i7-1165G7 با فرکانس ۲٫۸ تا ۴٫۷ گیگاهرتز بهره میبرد (۴/۸) که در کنار آن از ۸ گیگابایت حافظهی رم قابل ارتقا تا ۱۲ گیگابایت هم استفاده شده است (با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز). همچنین حافظهی آن هم ترکیبی از ۱ ترابایت HDD و ۱۲۸ گیگابایت SSD است تا مشکلی از بابت فضای ذخیرهسازی یا سرعت سیستم نداشته باشید. این محصول به گرافیک ۲ گیگابایتی MX350 مجهز شده است و پنلی ۱۵٫۶ اینچی با وضوح FHD دارد. به نسبت سه مدل بالا پورت USB-C در این محصول حذف و به پورت USB 3.2 یک عدد اضافه شده تا تعداد آن به ۲ برسد. باتری این محصول هم شارژدهی ۱ تا ۳ ساعته دارد (۳۶ وات ساعت).
۵. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسوس مدل VivoBook 15 R1502ZA-EJ947 i7 16 512 iris – کاستوم شده
یکی از بهترین لپ تاپ های میان رده مناسب برای برنامه نویسی، همین مدل است چرا که از پردازنده Core i7 1255U با ۱۰ هسته (۲ + ۸) و ۱۲ رشته بهره میبرد که فرکانس آن از ۱٫۷ تا ۴٫۷ گیگاهرتز متغیر است. در کنار این تراشه از ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD هم استفاده شده تا عملا هیچ کندی یا لگی را حین انجام کارهای مختلف حس نکنید. این محصول گرافیک مجزا ندارد، کیفیت پنل آن FHD است و از لحاظ پورتها و اتصالات هم با وجود انواع USBها از جمله USB-C، یک لپ تاپ غنی به حساب میآید. باتری این محصول ۴۲ وات ساعتی است اما شارژدهی آن بین ۱ تا ۳ ساعت است.
۶. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل IdeaPad 5 15ITL05-AF برای برنامه نویسی
این محصول با بهرهمندی از پردازندهی i7 1165G7 با فرکانس ۲٫۸ تا ۴٫۷ گیگاهرتز و ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی SSD، یک ترکیب ایدئال برای برنامه نویسانی است که نمیخواهند هزینهی بسیار سرسامآوری برای خرید یک سیستم خوب پرداخت کنند. همچنین پردازشگر گرافیکی MX450 با دو گیگابایت حافظه هم تا حدودی خیال آنها را از بابت یک گرافیک مطلوب راحت میکند. این محصول نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی با وضوح FHD دارد، از لحاظ پورتها و اتصالات کاملا تأمین است و یک باتری ۵۷ وات ساعتی هم در آن ایفای نقش میکند که شارژدهی خوبی دارد.
۷. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسر مدل Aspire 5 A515-57G-51RC I5 16 512 RTX2050 4 برای برنامه نویسی
محصول شمارهی ۷ لپ تاپی است ۱٫۸ کیلوگرمی با پردازندهی فوقالعاده قدرتمند و سریع i5 1240P اینتل با فرکانس ۳٫۴ تا ۴٫۷ گیگاهرتز (۱۲ هسته و ۱۶ رشته) که در کنار ۱۶ گیگابایت حافظهی رم با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز و ۵۱۲ گیگابایت SSD، عملکرد سریع در انجام کارهای مختلف را تضمین میکند. برای کسانی که خروجی گرفتن با جزئیات بالا برایشان اهمیت دارد، گرافیک RTX 2050 با ۴ گیگابایت حافظه در نظر گرفته شده که توان بسیار خوبی هم دارد. این لپ تاپ نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی با وضوح FHD داشته و از صفحه کلید با نور پسزمینه هم بهره میبرد. از لحاظ پورتها و اتصالات هم خیالتان را آسوده میکند چون کم و کسری وجود ندارد.
۸. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسر مدل Nitro 5 AN515-57-73W3-i7 32GB 1SSD RTX 3050 – کاستوم شده
اگر علاوه بر برنامهنویسی بازی هم انجام میدهید، Nitro 5 AN515-57-73W3 انتخابی فوقالعاده خواهد بود. این محصول اگرچه ۲٫۳ کیلوگرم وزن داشته و اندکی سنگینتر از استاندارد یک برنامهنویس است اما با این حال با پردازندهی قدرتمند Core i7 11800H (با ۸ هسته و ۱۶ رشته) با فرکانس ۲٫۳ تا ۴٫۶ گیگاهرتز و ۳۲ گیگابایت حافظهی رم، ۱ ترابایت حافظهی SSD از نوع NVMe PCIe 3.0 و گرافیک قدرتمند RTX 3050 میتواند در تمام کارها شما را در سریعترین زمان ممکن انجام دهد. از جمله قابلیتهای خوب این محصول میتوان به نمایشگر FHD با رفرشریت ۱۴۴ هرتز اشاره کرد که همه چیز را به نرمترین و روانترین شکل ممکن برای شما به نمایش در میآورد. همچنین صفحه کلید این محصول نور پسزمینه دارد، لپ تاپ از تاندربولت ۴ از طریق پورت USB-C پشتیبانی میکند، سه پورت USB 3.2 دارد و از باتری ۵۷٫۵ وات ساعتی با شارژدهی ۱ تا ۳ ساعته بهره میبرد. بنابراین نقص خاصی به عنوان یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی به آن وارد نیست.
۹. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ام اس آی مدل Modern 15 B13M-i7 16GB 512SSD Iris Xe
اگر به دنبال یک لپ تاپ بسیار عالی با پردازندهی نسل ۱۳ برای برنامه نویسی هستید، پیشنهاد ما به شما نمایندهی MSI است. این پردازنده از نوع i7 با مدل ۱۳۵۵U است (۱۰ رشته و ۱۲ هسته) که فرکانس آن بین ۱٫۷ تا ۵.۰ گیگاهرتز متغیر است. وجود ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی SSD هم سبب شده تمام کارها در این محصول در سریعترین زمان ممکن انجام شوند. این محصول نمایشگر FHD دارد و صفحه کلید آن هم از نور پسزمینه بهره میبرد تا در نور شب مشکلی برای برنامه نویسی نداشته باشید. پورتها و اتصالات متنوع، باتری ۵۳٫۸ وات ساعتی، استاندارد نظامی آمریکا، صفحه کلید بزرگ و… از جمله قابلیتهای خوب این محصول به حساب میآیند.
۱۰. لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی ایسوس مدل Vivobook Pro 15 OLED K6500ZH i7 16 512GTX1650
یک لپ تاپ قدرتمند برای برنامه نویسی با وزن بسیار مناسب (۱٫۸ کیلوگرم)، پردازندهی i7 12650H با فرکانس ۲٫۳ تا ۴٫۷ گیگاهرتز، ۱۶ گیگابایت حافظهی رم آن هم از نوع DDR5 با سرعت خیرهکنندهی ۵۲۰۰ مگاهرتز، ۵۱۲ گیگابایت حافظهی SSD فوقالعاده پرسرعت، پردازندهی گرافیکی GTX 1650 Max Q با ۴ گیگابایت حافظه، نمایشگر فوقالعاده باکیفیت با وضوح ۲۸۸۰ × ۱۶۲۰ از نوع OLED و رفرشریت ۱۲۰ هرتز، کیبورد با نور پسزمینه، پورتهای فراوان، شارژدهی ۲ تا ۴ ساعته به لطف باتری ۷۰ وات ساعتی، سیستمعامل ویندوز ۱۱ و یک کیف درون جعبه! اینها تمام امکاناتی است که یک برنامه نویس با انتخاب Vivobook Pro 15 OLED K6500ZH به آن دسترسی خواهد داشت تا تجربهای فراموشنشدنی از این کار داشته باشد.
۱۱. لپ تاپ ۱۵ اینچی مایکروسافت مدل Surface Laptop 4-R7 8GB 256SSD Radeon برای برنامه نویسی
لپ تاپ ۱۵ اینچی مایکروسافت از یک پردازندهی رایزن ۷ ۴۹۸۰U بهره میبرد که ۸ هستهای و ۱۶ رشتهای با فرکانس ۲ تا ۴٫۴ گیگاهرتز است و در کنار ۸ گیگابایت رم از نوع LPDDR4X و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی قابل تعویض، قادر است عملکرد کمنظیری از خود به نمایش بگذارد. این لپ تاپ با پنل ۱۵ اینچی با وضوح ۱۶۶۴ × ۲۴۹۶ پیکسل، صفحه کلید با نور پسزمینه و ویندوز ۱۰ نصب شده به صورت پیشفرض، یکی از جذابترین انتخابها برای برنامه نویسان است که البته قیمت بسیار بالایی هم دارد. این محصول یک پورت USB 3.1، یک پورت USB-C و یک پورت LAN داشته و از باتری با شارژدهی بیش از ۱۰ ساعت هم بهره میبرد.
۱۲. لپ تاپ ۱۳ اینچی اپل مدل MacBook Pro MYD82 2020 همراه با تاچ بار
لپ تاپ ۱۳ اینچی اپل یک محصول ۱٫۳ اینچی است که از پردازندهی بسیار قدرتمند M1 بهره میبرد و در کنار ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی SSD میتواند سریعترین عملکرد را در انجام کارهای مختلف از خود به نمایش بگذارد. پردازشگر گرافیکی این محصول هم قدرتمند است به گونهای که نیاز شما را به راحتی برطرف خواهد کرد. این محصول نمایشگری ۱۳.۳ اینچی از نوع IPS LCD دارد که وضوح آن به ۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل میرسد تا بالاترین کیفیت را تجربه کنید. بهرهمندی از پورت USB-C بسیار باکیفیت، صفحه کلید با نور پسزمینه، باتری با شارژدهی بیش از ۱۵ ساعت، سیستمعامل بسیار بهینهی مکینتاش، برنامههای پیشفرض عالی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی؛ سخن پایانی
در این مطلب تلاش کردیم بهترین و ایدهآلترین لپ تاپ های مخصوص برنامه نویسی با قیمتهای گوناگون به شما معرفی کنیم تا تجربهی خوبی از کدنویسی داشته باشید. ترجیح بر این بود که این لیست کوتاه و تا جای ممکن، مفید باشد؛ اما با این حال به نظر شما جای چه لپ تاپی در آن خالی است؟