چندی پیش بار دیگر اینترنت کشور دچار اختلال و قطعی شد. اختلالهایی از این دست در سالهای گذشته چندین بار رخ داده بود، اما این بار امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در یکی از شبکههای اجتماعی علت این اختلال را حمله DDoS عنوان کرد.
به گزارش همشهری آنلاین، او در ویراستی نوشته بود: «باوجود افزایش سطح حملات منعخدمت توزیعشده (DDoS) در یک هفته اخیر، شبکه ارتباطی کشور پایدار است؛ اگرچه یکی از اپراتورها دارای افت ترافیک بود که باید اطلاعرسانی و جبران کند.»
حملات دیداس چیست؟
DDoS ترکیبی اختصاری از عبارت Distributed Denial of Service است به معنی یک نوع حمله سایبری که در آن، یک سرویس یا منبع آنلاین با تعداد زیادی درخواست غیرمعمول یا مخرب مورد هدف قرار میگیرد. هدف اصلی این حملات این است که از دسترسی سرویس مورد حمله استفاده کند تا باعث قطع دسترسی به سرویس یا وبسایت مورد حمله شود.
دیداس چطور اختلال ایجاد میکند؟
در حملات دیداس تعداد زیادی دستگاه که معمولاً کامپیوترهای متعددی هستند که توسط هکرها کنترل شدهاند، همزمان درخواست یا ترافیک به یک سرویس یا وبسایت ارسال میکنند. این ترافیک اضافی و غیرمعمول میتواند بار سرویس را به حدی افزایش دهد که بتواند آن را از دسترس کاربران عادی دور کند، باعث ایجاد قطعی در سرویسدهی و در نتیجه، موجب تخریب سرویس یا وبسایت شود. مهمترین ویژگی حملات DDoS این است که از منابع متعدد و متنوعی در سراسر اینترنت استفاده میکنند.
این منابع میتوانند شامل کامپیوترهای متعلق به کاربران عادی که با استفاده از نرمافزارهای مخرب تحت کنترل هکرها قرار گرفتهاند یا دستگاههای هوشمند متصل به اینترنت مانند دوربینهای امنیتی یا حتی سرورهای مستقر در دیتاسنترها باشند. از طریق بهرهگیری از این منابع مختلف، حملهکنندگان میتوانند به راحتی حجم زیادی از ترافیک را بهسوی هدف خود هدایت کنند و باعث قطعی سرویسدهی شوند.
بیشتر بخوانید:
روش جلوگیری از این حملات
حملات DDoS میتوانند برای اهداف مختلفی ازجمله انتقامگیری، اختلال در عملکرد یک سرویس یا وبسایت یا حتی برای اشغال منابع سرور انجام شوند. بهعنوان یکی از روشهای حفاظتی، مدیران سیستمها و وبسایتها باید روشهای مقابله با حملات DDoS را درنظر بگیرند؛ ازجمله استفاده از فایروالها، سیستمهای تشخیص حمله و ابزارهای مدیریت ترافیک.