راه درمان جوش سر
همان گونه که تجمع چربی در پوست سر موجب می شود که آکنه هایی بر سطح آن دیده شود، پیشگیری از این تجمع و تمیز نگه داشتن آن، اصلی ترین و بهترین راه درمان به حساب می آید. نکته مهم در این مرحله این است که از مناسب بودن شامپو هایی که مدام استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید. باید مطمئین شوید که این شامپو نیست که به جای تمیز کردن پوست سر و جلوگیری از ایجاد جوش، خود، عامل ایجاد آن می شود. ما در این بخش توضیح می دهیم که چه نوع شامپو هایی در درمان جوش سر تاثیر گذار اند.
شامپو هایی که این مواد را در ترکیبات خود دارند، جزو این دسته محسوب می شوند:
1) سالیسیلیک اسید:
از سالیسیلیک اسید کار آمد تر است. سالیسیلیک اسید تولید سبوم را تنظیم می کند و در درمان آکنه های نوع ولگاریس عملکرد موثری دارد. بنزوئیل پراکساید این ماده، پوست سر را از سلول های مرده پاک می کند و با لایه برداری آن، موجب می شود که این سلول ها وارد منافذ پوست نشوند. البته برای این کار،
2) گلیکولیک اسید:
نابود کردن میکروب های مولد جوش است که از این راه، درمان جوش سر را تسریع می کند. گلیکولیک اسید این نوع اسید هم مانند مورد قبل، پوست سر را لایه برداری می کند و با این کار، چربی را (که عامل اصلی ایجاد جوش است) از بین می برد. کار دیگر
3) کتوکونازول یا سیکلوپیروکس:
به عنوان ماده ای ضد قارچ، در شامپو های ضد شوره به کار می رود.
4) روغن درخت چای:
آشنایی داریم. این روغن این کار را با مبارزه ای که با باکتری های به وجود آورنده جوش می کند، انجام می دهد. روغن درخت چای همه ما با خواص ضد جوش
5) روغن جوجوبا:
روغن جوجوبا ممکن است که نتواند برای پیشگیری از ایجاد جوش سر کاری انجام دهد؛ اما اگر در مواد تشکیل دهنده یک شامپو به کار رود، التهابات ناشی از جوش ها را کمتر می کند و این گونه در درمان جوش سر موثر واقع می شود.
نکته مهم دیگری که ذکر آن خالی از فایده نیست، این است که از این محصولات حاوی روغن به مقدار مناسب و در حد اعتدال استفاده نمایید. همچنین استفاده بیش از اندازه از شامپو هایی که قدرت پاک کنندگی بالایی دارند، توصیه نمی شود؛ زیرا مو های شما را به میزان زیادی خشک می کنند، خصوصا اگر مو ها، موهای رنگ شده یا آسیب دیده باشند.
محصول پیشنهادی مهتاطب برای درمان جوش کف سر
شامپو ضد شوره مو چرب بیتروی علاوه بر پاکسازی پوست سر و موها از آلودگی ها به دلیل داشتن ترکیبات موثر در زمینه شوره مو و کاهش خارش و التهاب و درمان جوش کف سر تاثیر دارد. این شامپو با کنترل و تنظیم ترشح سبوم پوست سر باعث رفع شوره های شدید و مقاوم سر نیز می شود.
روشهای دیگر برای درمان جوش سر
اگر استفاده از شامپو هایی که بیان شد، جوش های سر را بهبود نبخشید و از آن بد تر، موجب ریختن مو هایتان شد، بهتر است که برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر وضعیت پوست سرتان وخیم باشد، ممکن است که دکتر این دارو ها را برایتان تجویز کند:
1) آنتی بیوتیک های موضعی یا کرم استروئیدی
2) دارو های خوراکی مانند انواع آنتی بیوتیک یا آنتی هیستامین
3) ایزوترتینوئین برای آکنه های شدید
4) نور درمانی
5) تزریق استروئید
6) استخراج فیزیکی برای پاکسازی منافذ
اگر به حساسیت به یک محصول خاص شک دارید، استفاده از آن را تا روز ویزیت پزشک متوقف کنید. اگر درمان جوش سر با این روش ها به خوبی اتفاق نمی افتد، هر چه سریع تر با پزشک خود دیدار کنید؛ زیرا ممکن است که یکی از اتفاقات زیر برای پوست شما افتاده باشد:
1) سرطان پوست مانند کارسینوم سلول بازال
2) عفونت یا آبسه عمیق
3) سبورئیک درماتیت
4) کیست پوستی
علت ایجاد جوش در کف سر
ظاهر جوشی که بر روی پوست سر شما ایجاد می شود به جوش های نقاط دیگر بدن کاملا شبیه است؛ یعنی می تواند به صورت زگیل یا آکنه های معمولی و یا آکنه هایی که ملتهب نیستند، باشد. علت ایجاد این آکنه ها نیز به علت ایجاد سایر آکنه شباهت دارد. هنگامی که کثیفی، باکتری، میکروب و یا روغن در یک نقطه خاص جمع شوند و منافذ و فولیکول های مو را مسدود کنند، جوش در کف سر ایجاد می شود. این موضوع به دلایل زیر ممکن است اتفاق افتد:
1) سبوم یا چربی کف سر: سبوم، روغنی طبیعی ست که پوست آن را برای این که خود را مرطوب نگه دارد، تولید می کند. اگر غدد چربی بیش از حد این ماده را تولید کنند، چربی اضافی، منافذ شما را می بندد و این موضوع به تولید و گسترش جوش در کف سر منجر می شود.
2) شستشو با شامپوی مخصوص: پس از شستن مو به وسیله شامپو های گوناگونی که در روتین مراقبت از مو استفاده می شوند، سر خود را به طور کامل و مناسب با آب بشویید. این محصولات باید به طور کامل شسته شوند تا باقی مانده آن ها منافذ را مسدود نکند.
3) شوره و سلولهای مرده پوست: عوامل دیگری که موجب بسته شدن منافذ پوست سر شما می شوند، شوره سر یا سلول های مرده پوست هستند. شستشوی صحیح مو ها می تواند از ایجاد این عوامل پیشگیری کند.
4) شستشوی مناسب ونورخورشید: شستن درست و به موقع مو ها به طور منظم، از ایجاد جوش در کف سر جلوگیری می کند. اگر شما فردی هستید که بیشتر ساعات روز را در معرض نور مستقیم خورشید سپری می کنید و یا ورزش کردن جزو برنامه های اصلی و روزانه تان است، بهتر است که به بهداشت سر خود توجه بیشتری بکنید؛ زیرا تجمع زیاد عرق نیز باعث بسته شدن منافذ پوست سر شما می شود.
جوش سر همان سبورئیک درماتیت است؟
اکنون که با علل ایجاد جوش در کف سر آشنا شدید، قصد داریم شما را با عارضه دیگری که سبورئیک درماتیت نام دارد، آشنا کنیم تا شباهت های آن را با جوش سر بهتر متوجه شوید. سبورئیک درماتیت عارضه ای است که خود را به صورت قرمزی، خشک شدن، پوسته پوسته شدن و خارش پوست سر یا قسمت های دیگر بدن نمایان می سازد.
این عارضه به طور معمول برای افراد مختلف اتفاق می افتد و بیماری خطرناکی تلقی نمی شود. این پدیده مسری نیست و با دارو های مخصوص کنترل می شود. ممکن است تصور کنید که دچار شدن به سبورئیک درماتیت، ریزش مو ها را در پی دارد. این تصور اشتباه نیست، در اثر خارش و تحریک کف سر، شما به مالش و خاراندن پوست یر با انگشت یا ناخنهای خود میکنید، اینکار باعث کشیده شدن شدید موهای سر و در نتیجه ضعیف شدن ریشه مو و در نتیجه ریزش مو میگردد.
درمورد ارتباط آن با جوش پوست سر و پاسخ به سوالی که مطرح شد، ذکر این نکته ضروری است که این دو عارضه، یکسان نیستند. سبورئیک درماتیت و جوش ممکن است به طور همزمان و در یک نقطه از بدن یا سر نمایان شوند. این دو مورد با هم شباهت هایی دارند، برای مثال علت ایجاد هر دو می تواند چربی های سطح پوست باشد. البته کسانی که بر پوست سر خود شاهد آکنه هایی هستند بیشتر از سایر افراد به شوره سر نیز می شوند؛ زیرا عامل اصلی شوره و آکنه، چربی اضافه پوست سر است.
اما راه درمان درماتیت سبوره و جوش سر مشابه هستند و این موضوع کار را راحتتر میکند.
آیا جوش کف سر خطرناک است؟
تا جای ممکن بهتر است که از ایجاد جوش در کف سر پیشگیری کنید؛ زیرا این عارضه اگر به موقع بهبود نیابد و وخیم تر شود، عفونت های عمیق تری را ایجاد می کند. برای پیشگیری، بهتر است که سر خود را به آرامی و به طور منظم با شامپو های مناسب بشویید. برای این کار از آب ولرم رو به گرم استفاده نمایید.
یکی دیگر از مهم ترین مواردی که برای پیشگیری از ایجاد جوش سر باید به آن توجه کنید این است که پوست سر را زیاد تحریک نکنید. تحریک پوست با استفاده زیاد از تیغ، محصولات مو، حرارت بالا و درمان های شیمیایی، بسیار شایع است. زمانی که پوست به میزان زیادی تحریک شود، ملتهب تر می شود و عوارض شدید تر و بیشتری را در پی دارد. هر چه با پوست سر خود مهربان باشید، بیشتر به آن توجه کنید و نکات مربوط به مراقبت از مو را به درستی به کار بندید، احتمال این که به درمان جوش سر نیاز پیدا کنید کمتر می شود.
نتیجه گیری
کسب اطلاع از ویژگی های انواع جوش برای هر انسانی مفید است؛ زیرا آکنه های پوستی می توانند در هر ناحیه ای ظاهر شوند و نا آگاهی از آن ها ممکن است باعث شود که با دیدنشان به وحشت بیفتیم و نگران شویم. آکنه هایی که بر پوست سر نمایان می شوند، مانند دیگر آکنه ها علل گوناگونی دارند و در شرایطی ممکن است خطر آفرین باشند. در این مقاله درباره این موارد مطالبی ذکر کردیم و سعی کردیم راه های درمان جوش سر را توضیح دهیم. همچنین به این سوال پاسخ دادیم که جوش سر همان سبورئیک درماتیت است؟
شما می توانید برای خرید محصولات درمانی جوش کف سر با شماره 02165389342 تماس بگیرید یا در تلگرام به شماره 09358343612 پیامک دهید تا بتوانید مستقیما با پزشکان داروساز و مشاوران متخصص در داروخانه آنلاین مهتاطب صحبت کنید و مشاوره های لازم را بگیرید.
بیشتر بخوانید:
کرم ضدجوش
سرم ضدجوش
ژل ضدجوش
محلول ضدجوش
صابون ضدجوش
چسب ضدجوش
جمع کننده منافذ
ضدجوش بدن