به نقل از دیجیکالا:
اگر به دنبال خرید کیس هستید، دو راه پیش روی شما قرار دارد. یک اینکه از بین کیسهای آماده دست به انتخاب بزنید یا اینکه بعد از انتخاب قطعات سختافزاری موردنظر، کیس را اسمبل کنید. با وجود اینکه برخی کاربران به اسمبل کردن کیس علاقه زیادی دارند، ولی واقعیت این است که انتخاب تعداد زیادی قطعهی سختافزاری برای بسیاری از کاربران بسیار سخت و پیچیده به نظر میرسد. در هر صورت در ادامه به مزایا و معایب هر دو گزینه میپردازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
مزایای کیس آماده
یک کیس از قبل اسمبل شده همانطور که از نامش پیداست، به طور حاضر و آماده به دست شما میرسد و یک نفر یا شرکت کس موردنظر را آماده کرده است. بنابراین برای این نوع کیسها، فقط مبلغ نهایی را به صورت یکجا پرداخت میکنید و بدون نیاز به انتخاب از بین قطعات مختلف و پرداخت مبالغ جداگانه، میتوانید از آن بهره ببرید.
از یک طرف خرید از بین کیسهای آماده سادهترین خرید محسوب میشود و بدون هیچ دردسری یک سیستم مناسب نصیب شما میشود. بنابراین عملا نیازی به انجام کار خاصی ندارید و صرفا باید کیس موردنظر را به مانیتور، کیبورد و ماوس وصل کنید. همچنین این نوع کیسها قبل از عرضه به طور کامل بررسی شدهاند و بنابراین با مشکلات حین اسمبل کردن کیس روبرو نمیشوید.
اما از سوی دیگر، ممکن است یک کیس از قبل اسمبل شده قیمت بالاتری داشته باشد. در این زمینه شرکتهایی مانند ایسوس و MSI کیسهای اسمبل شده به فروش میرسانند ولی به غیر از شرکتهای مشهور، شرکتهای زیادی در این رابطه در حال فعالیت هستند. این نوع شرکتها طبیعتا با فروش این کیسها میخواهند سود دریافت کنند و بنابراین نسبت به قیمت یک کیس که خودتان اسمبل میکنید، معمولا باید هزینهی بیشتری بپردازید.
مزایای اسمبل کردن کیس
معمولا بیشتر کاربران تمایل چندانی به خرید کیسهای آماده نشان نمیدهند و طرفدار اسمبل کردن کیس با قطعات موردنظر خود هستند. در این شرایط باید تمام قطعات یک کیس مانند پردازنده، کارت گرافیک، خنککننده، مادربرد، پاور و دیگر موارد را خریداری کنید و در نهایت آنها را کنار یکدیگر در کیس قرار دهید تا یک سیستم کارآمد در اختیار شما قرار بگیرد.
خریدن قطعات سختافزاری و اسمبل کردن یک کیس، مزایای زیادی به همراه دارد. اول از همه باید به پرداخت هزینهی کمتر اشاره کنیم. همچنین از آنجایی که باید تکتک قطعات را شخصا انتخاب کنید، با توجه به بودجه و نیازهایی که دارید، میتوانید به راحتی دست به اولویتبندی بین قطعات بزنید. البته در این میان به غیر از نوسانات عجیب و غریب نرخ ارز در بازار ایران، باید به نوسانات قیمت جهانی برخی قطعات مانند کارت گرافیک هم اشاره کنیم. در چنین شرایطی، ممکن است خرید یک کیس آماده ارزانتر تمام شود زیرا این شرکتها قطعات موردنظر را به طور عمده خریداری میکنند و بنابراین قیمت کمتری برای آنها میپردازند. اما در اکثر مواقع، اسمبل کردن یک کیس ارزانتر تمام میشود.
از سوی دیگر اسمبل کردن یک کیس میتواند تجربهی سرگرمکننده و جذابی باشد. حتی اگر در این زمینه تجربهای ندارید، خوشبختانه در اینترنت انواع و اقسام ویدیوهای آموزشی برای اسمبل کیس را میتوانید پیدا کنید. برخلاف باور عمومی، اسمبل کردن کیس کار خیلی سختی نیست و حتی اگر یک فرد فنی هم محسوب نمیشوید، همچنان میتوانید چنین کاری را انجام دهید.
اما در هر صورت نمیتوانیم بروز مشکلات احتمالی حین اسمبل کردن کیس را از قلم بیندازیم. حین انجام این کار باید به نکات مختلفی توجه کنید و بنابراین افرادی که هیچ تجربهای در این زمینه ندارند، معمولا با ترس و لرز سراغ اسمبل کردن کیس میروند.
کدام گزینه بهتر است؟
اگر خود را یک خورهی تکنولوژی در نظر میگیرید، اسمبل کردن کیس معمولا گزینهی بهتری برای شما محسوب میشود. با این کار نهتنها هزینهی کمتری میپردازید-که البته این موضوع لزوما در تمام شرایط صحت ندارد-بلکه یک تجربهی جذاب را هم پشت سر میگذارید. اما طبیعتا تمام کاربران دوست ندارند چنین تجربهای را پشت سر بگذارند. به همین خاطر برای برخی افراد، انتخاب کیس آماده منطقیتر است.
البته در این میان حتی اگر به دنبال اسمبل کردن کیس هستید، لازم نیست شخصا چنین کاری را انجام دهید. به غیر از فروشگاههایی که در این زمینه فعالیت دارند، میتوانیم به سایتهایی هم اشاره کنیم که بعد از انتخاب و خرید قطعات، با دریافت هزینهی نهچندان زیاد کیس را اسمبل میکنند و برای شما میفرستند.
در رابطه با کیسهای از قبل آماده شده در فروشگاه دیجیکالا میتوانید کیسهای آماده شده از طرف شرکتهایی مانند ایسوس و MSI را خریداری کنید ولی بسیاری از این کیسها برند خاصی ندارند.
منبع: HowToGeek