پرورش توتستان، کرم ابریشم و پیله از گذشتههای دور در استان گلستان به عنوان یک صنعت مطرح بوده و امروزه از اوایل خردادماه تا اواسط تیرماه هر سال عملیات تولید پیلهتر انجام میشود.
به گزارش همشهری آنلاین، مینودشت مرکز اصلی تولید پیلهتر در گلستان محسوب میشود و در حال حاضر تولیدکنندگان مشغول برداشت پیلهتر ابریشم هستند.
احیا شیردل، رئیس اداره امور دام مدیریت جهادکشاورزی مینودشت اعلام کرده است که امسال 7300 جعبه تخم نوغان بین 4500 خانوار در شهرهای مختلف گلستان مانند مینودشت، کلاله، مراوهتپه، رامیان، آزادشهر، گنبدکاووس، علیآبادکتول و گرگان توزیع شده.
پرورش کرم ابریشم از اوایل بهار با شکوفایی درختان توت شروع میشود و در خرداد و تیرماه نیز عملیات برداشت پیلهتر صورت میگیرد. با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیلهتر ابریشم تولید میشود و به گفته کارشناسان این حوزه از هر پنج کیلوگرم پیلهتر پس از فرآوری، یک کیلوگرم نخ ابریشم خام به دست میآید که در صنعت فرش و منسوجات ابریشمی کاربرد دارد.
استان گلستان به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی پس از تولید، پیلهتر ابریشم را به استان خراسان رضوی ارسال میکند. سال 1402 در استان گلستان از پرورش 7500 جعبه تخم نوغان، ۲۸۰ تن پیله تر ابریشم تولید شد. این استان رتبه سوم کشوری تولید این محصول را بعد از گیلان و خراسان رضوی دارد.
جهاد کشاورزی گلستان با توجه به قدمت دیرینه پرورش پیلهتر ابریشم در این خطه، برای افق سال ۱۴۰۴ ویژه برنامههایی برای استفاده هرچه بهتر از این ظرفیت در رونق اقتصادی روستاییان منطقه از جمله توزیع ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان را پیش بینی کرده است.