همانطور که میدانید بالش، محافظ تشک و ملحفههای تخت به مرور زمان مملو از عرق، روغنهای طبیعی پوست، کنههای گرد و غبار، انواع کپک، باکتری و حتی ساس شده و پاکسازی آنها ضرورت پیدا میکند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، فصل بهار در راه است و بسیاری از ما ایرانیان برای استقبال از سال جدید رسم قدیمی خانه تکانی را به جا می آوریم. اگر چه همه ما زدودن غبار از خانه و خانه تکانی را در تمام ایام سال انجام می دهیم، اما این سنت دیرینه نوروزی در آستانه سال شکل تازه ای به خود می گیرد و موجب می شود با یک محیط تمیز و زیبا برای تجدید حیات و شروع دوباره به استقبال سال نو برویم.
یکی از مواردی که در خانه تکانی باید به آن توجه کرد، شستشوی رختخواب، روتختی و ملحفه هاست. ساس های تختخوابی معمولا در طول شب از خون انسان تغذیه می کنند و موجب خارش و تحریک پوست در طول شب می شوند. این مساله در خصوص کنه های گردوغبار نیز صدق می کند. این آفات خانگی موجب بروز علائم آلرژیک مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه یا گلودرد در انسان می شوند. با شستشوی منظم بالش و روتختی، می توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. در ادامه با آموزش نحوه تمیز کردن بالش و ملحفه با ما همراه باشید.
نحوه تمیز کردن بالش میکروفایبر
بالشهای میکروفایبر به مرور زمان آلودگی، عرق و مواد حساسیت زا را به خود جذب می کنند و شستشوی منظم آنها علاوه بر از بین بردن آلودگی ها موجب افزایش عمرشان می شود. یکی از مواردی که موجب می شود افراد از شستشوی بالش میکروفایبر منصرف شوند، این است که آنها نمی دانند می توان این نوع بالش ها را با استفاده از ماشین لباسشویی تمیز کرد:
۱- جدا کردن هر گونه محافظ بالش
محافظ بالش به عنوان یک سپر از بالش شما در برابر عرق، چربی، گردو غبار و انواع آلودگی محافظت می کند و از ورود آنها به بالش جلوگیری می کند. شما می توانید به راحتی این محافظ ها را جدا کرده و با شستشوی منظم آنها از آلوده شدن بالش جلوگیری نمایید.
۲- از بین بردن انواع لکه و بو
بالش ها ممکن است انواع لکه را به خود جذب کنند. بهتر است پیش از قرار دادن بالش در ماشین لباسشویی ابتدا لکه های آن را از بین ببرید. مقدار مساوی آب، مایع لباسشویی و سرکه سفید را با یکدیگر مخلوط کرده و به کمک یک پارچه تمیز لکه های بالش را از بین ببرید. لکه ها را به آرامی با پارچه مالش دهید تا کاملا از بین بروند. سپس بالش را در فضای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود.
۳- شستشو به کمک ماشین لباسشویی
بالش های میکروفایبر را می توان با استفاده از ماشین لباسشویی تمیز کرد. با این حال، حتما باید ماشین لباسشویی را روی برنامه شستشوی مناسب تنظیم کرد. چرخه شستشوی پشم مناسب ترین نوع چرخه شستشو برای بالش های میکروفایبر است و دمای شستشو نباید خیلی داغ باشد. دمای ۳۰ درجه سانتی گراد برای شستشوی بالش های میکروفایبر مناسب است. همچنین توصیه می کنیم به ظرفیت ماشین لباسشویی دقت کرده و آن را بیش از ظرفیت بار نکنید.
۴- کاهش مقدار مواد شوینده
از یک سوم مواد شوینده ای که به طور معمول در هر چرخه شستشو استفاده می کنید، برای شستشوی بالش استفاده کنید. دستگاه را طوری تنظیم کنید که در پایان چرخه شستشو یک چرخه آبکشی اضافی را اجرا کند. این کار از تجمع مواد شوینده در درون بالش جلوگیری کرده و به تمیز شدن بهتر آن کمک می کند.
۵- خشک کردن کامل بالش
در ابتدا برچسب مراقبتی بالش را بررسی کنید. در صورت مجاز بودن استفاده از خشک کن، آن را درون خشک کن قرار دهید. در صورتی که خشک کن ندارید، آن را در هوای آزاد خشک کنید و در طول خشک کردن بالش را بچرخانید تا تمام قسمت های آن کاملا خشک شوند.
نحوه تمیز کردن بالش معمولی
شستن بالش بسیار آسان است. با این حال توصیه می کنیم پیش از شستشوی آن دستورالعمل های سازنده را به دقت بررسی کنید:
۱- بررسی پارگی
همیشه پیش از شستشوی بالش آن را از نظر پارگی یا آسیب دیدگی بررسی کنید. در غیر این صورت ممکن است ماشین لباسشویی شما از پر و الیاف بالش مملو شود.
۲- قرار دادن بالش در ماشین لباسشویی
می توانید بالش ها را با استفاده از دست نیز بشویید. در صورتی که قصد دارید آنها را درون ماشین لباسشویی بیندازید، توصیه می کنیم حداکثر دو بالش را با استفاده از یک چرخه شستشو بشویید و ماشین لباسشویی را بیش از ظرفیت بارگیری نکنید.
۳- استفاده از شوینده ملایم
مانند بالش های میکروفایبر، برای شستشوی بالش های معمولی نیز نباید از مقدار زیادی شوینده استفاده کنید. این کار از تجمع باقی مانده مواد شوینده درون بالش جلوگیری کرده و مانع از تغییر شکل آن خواهد شد. اگر بر روی بالش خود بو یا لکه نامطبوعی مشاهده می کنید، می توانید یک فنجان سرکه سفید به چرخه شستشوی ماشین لباسشویی اضافه کنید. دمای ۴۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد برای شستشوی بالش های معمولی مناسب است. توصیه می کنیم از برنامه شستشوی لباس های ظریف (delicate setting) برای تمیز کردن بالش های خود استفاده کنید.
۴- خشک کردن
پس از شستشو بالش را با استفاده از خشک کن، کاملا خشک کنید. ممکن است نیاز باشد چند بار چرخه خشک کن را اجرا کنید تا بالش شما کاملا خشک شود. می توانید از یک توپ خشک کن برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک کردن استفاده کنید.
نحوه تمیز کردن ملحفه تخت
ما زمان زیادی از شبانه روز را در رختخواب خود می گذرانیم و همین مساله موجب می شود تا ملحفه های ما در معرض آلودگی، سلول های مرده پوست، چربی و عرق قرار بگیرید. توصیه می کنیم حداقل هفته ای یک بار ملحفه های تخت خود را بشویید. این کار علاوه بر پاکیزگی موجب حفظ سلامتی و بهبود کیفیت خواب شما خواهد شد:
۱- جدا کردن ملحفه ها
همه ملحفه ها، از محافظ تشک گرفته تا روبالشی را جدا کنید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پارچه ها حتماً برچسب محصول را به دقت مطالعه نمایید.
۲- بارگیری ماشین لباسشویی
تمام ملحفه های رختخواب را درون ماشین لباسشویی قرار دهید. بهترین دما برای شستشوی ملحفه ۶۰ درجه سانتی گراد است. باکتری ها و کنه های گردوغبار در این دما به طور کامل از بین خواهند رفت.
۳- استفاده از شوینده ملایم
برای شستشوی ملحفه ها از مواد شوینده ملایم استفاده کنید. این کار از آسیب رسیدن به الیاف پارچه جلوگیری کرده و مانع از هر گونه تحریک پوستی خواهد شد. همچنین توصیه می کنیم از استفاده از نرم کننده پارچه در هنگام شستشوی ملحفه ها نیز خودداری کنید. زیرا نرم کننده ها معمولا بر روی پارچه باقی می مانند و مانع از خوب تمیز شدن آنها خواهند شد. علاوه بر این، اغلب الیاف پارچه را تضعیف کرده و موجب آسیب رسیدن به آنها خواهند شد.
۴- جارو کردن تشک
تمام قسمت های تشک تختخواب را بخوبی جاروبرقی بکشید. این کار با حذف هرگونه حشره، گردو غبار، ساس و دیگر آلودگی ها به تمیز شدن تشک تختخواب شما منجر خواهد شد.
۵- خشک کردن رختخواب
می توانید از خشک کن یا هوای آزاد برای خشک کردن ملحفه رختخواب خود استفاده کنید. این مساله به ترجیح شما، زمانی که برای خشک کردن در اختیار دارید و برچسب مراقبتی پارچه بستگی دارد.