تقویت‌کننده وای‌فای چیست و چگونه کار می‌کند؟

تقویت‌کننده وای‌فای چیست و چگونه کار می‌کند؟

به نقل از دیجیکالا:

اگر در خانه‌ی بزرگی زندگی می‌کنید یا اینکه در محل کار با مشکل ضعیف بودن سیگنال وای‌فای روبرو هستید، پس احتمالا به فکر خرید یک تقویت‌کننده وای‌فای افتاده‌اید که از این دستگاه‌ها به عنوان توسعه‌دهنده محدوده بی‌سیم هم یاد می‌شود. البته در این شرایط می‌توانید مودم یا روتر بسیار بهتری هم خریداری کنید، ولی از آنجایی که مودم‌ها و روترهایی که محدوده‌های وسیعی را پوشش می‌دهند قیمت بسیار بالایی دارند، بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند یک تقویت‌کننده وای‌فای خریداری کنند که معمولا قیمت بسیار پایین‌تری دارند.

اما در هر صورت همچنان بسیاری از کاربران با این ابزارها آشنا نیستند و به همین خاطر ابتدا به چگونگی کارکرد دستگاه‌های تقویت‌ وای‌فای می‌پردازیم تا اگر قصد خرید چنین دستگاه‌هایی را دارید، بتوانید با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

خرید تقویت‌کننده وای‌فای از دیجی‌کالا

تقویت‌کننده وای‌فای چگونه کار می‌کند و آیا به این محصول نیاز داریم؟

تقویت‌کننده وای‌فای

این دستگاه‌ها به زبان ساده سیگنال وای‌فای را از مودم یا روتر دریافت می‌کنند و بار دیگر سیگنال موردنظر را منتشر می‌کند. به همین خاطر با بهره‌گیری از این دستگاه‌ها، می‌توانید محدوده‌ی پوشش سیگنال وای‌فای را افزایش دهید. البته واقعیت این است که گاهی اوقات با تغییر موقعیت مکانی مودم می‌توانید تا حدی با مشکل ضعف سیگنال وای‌فای را برطرف کنید. اما اگر مشکل جدی و حاد باشد، چنین کارهایی مثمر ثمر واقع نمی‌شود.

با توجه به اینکه این روزها بسیاری از کاربران در خانه‌های کوچکی زندگی می‌کنند، بیشتر کاربران معمولا با مشکل ضعف سیگنال وای‌فای روبرو نمی‌شوند. اما اگر مثلا در خانه‌ی دوبلکس یا چند طبقه سکونت دارید به احتمال زیاد با این مشکل روبرو می‌شوید. بنابراین اگر مشکل ضعف سیگنال وای‌فای کاملا جدی است، با خرید یک یا چند دستگاه تقویت‌کننده وای‌فای این مشکل تا حد زیادی برطرف می‌شود.

برای خرید تقویت‌کننده وای‌فای به چه نکاتی توجه کنیم؟

دستگاه‌های موسوم به توسعه‌دهنده‌ محدوده بی‌سیم یکسان نیستند و هرکدام از آن‌ها از ویژگی‌ها و امکانات متفاوتی بهره می‌برد. در ادامه به نکات مهمی که برای خرید این محصولات باید توجه کنید، می‌پردازیم.

فرکانس دستگاه

تقویت‌کننده وای‌فای

اگر مودم شما صرفا از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند، پس طبیعتا نیازی به خرید تقویت‌کننده وای‌فای دو بانده ندارید و این دستگاه صرفا باید از یک فرکانس پشتیبانی کند. اما در صورتی که مودم شما در کنار فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز از فرکانس ۵ گیگاهرتز هم پشتیبانی می‌کند، پس طبیعی است که در صورت خرید تقویت‌کننده وای‌فای دو بانده با تجربه بهتری روبرو می‌شوید. اما در کل دستگاه‌های توسعه‌دهنده محدوده بی‌سیم تک بانده هم به خوبی نیازهای بیشتر کاربران را برطرف می‌کنند.

سرعت

با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید، باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای برای سرعت تقویت‌کننده‌های وای‌فای داشته باشید. البته با توجه به اینکه سرعت اینترنت در ایران چندان بالا نیست و بسیاری از این دستگاه‌ها از حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت در ثانیه پشتیبانی می‌کنند، در این زمینه لازم نیست چندان وسواس به خرج دهید و با مشکل خاصی روبرو نمی‌شوید.

دیواری یا دسکتاپ

تقویت‌کننده وای‌فای

دستگاه‌های توسعه‌دهنده محدوده بی‌سیم به دو نوع دیواری یا دسکتاپ تقسیم می‌شوند. مدل‌های دیواری به طور مستقیم به پریز برق وصل می‌شوند و استفاده از آن‌ها بسیار ساده است. اما از سوی دیگر این نوع دستگاه‌ها امکانات محدودی ارائه می‌کنند.

در طرف مقابل باید به مدل‌های دسکتاپ اشاره کنیم که تا حد زیادی مانند روتر عمل می‌کنند و با وجود اینکه قیمت بالاتری دارند، اما امکانات بیشتری به ارمغان می‌آورند. اما بسیاری از کاربران معمولی به سراغ مدل‌های دیواری می‌روند و این نوع مدل‌ها در کل طرفداران بیشتری دارند.

مش وای‌فای در برابر تقویت‌کننده Wi-Fi

اگر در چندین نقطه از خانه یا محل کار با مشکل ضعیف بودن سیگنال وای‌فای روبرو هستید و در کل مساحت مکان موردنظر بسیار زیاد است، پس در این صورت استفاده از فقط یک یا دو تقویت‌کننده وای‌فای نمی‌تواند مشکل شما را به طور کامل برطرف کند. به همین خاطر در این شرایط استفاده از مش وای‌فای توصیه می‌شود. این نوع روترها معمولا در بسته‌های چندتایی ارائه می‌شوند که یکی از روترها به مودم وصل شده و باقی روترها در نقاط مختلف خانه یا مکان موردنظر پخش می‌شوند. روترهای شبکه مش وای‌فای با یکدیگر در ارتباط هستند و به جای اینکه مانند تقویت‌‌کننده‌های وای‌فای هرکدام یک شبکه فرعی جدیدی ایجاد کنند، یک شبکه واحد به وجود می‌آورند و به طور خودکار به نزدیک‌ترین روتر وصل می‌شوید.

تقویت‌کننده وای‌فای

این نوع روترها طی چند سال اخیر به طور گسترده‌ای مورد توجه قرار گرفته‌اند زیرا تمام مشکلات مربوط به محدود بودن پوشش سیگنال وای‌فای را برطرف می‌کنند. به طور کلی اگر به دنبال افزایش پوشش در مکان‌های نسبتا کوچکی هستید، استفاده از توسعه‌دهنده‌های محدوده بی‌سیم منطقی‌تر است زیرا قیمت بسیار پایین‌تری دارند. اما در محوطه‌های بسیار بزرگ، شبکه مش وای‌فای راهکار بسیار بهتری محسوب می‌شود.

معایب تقویت‌کننده‌های وای‌فای

این نوع دستگاه‌ها تا حد زیادی مانند چسب زخم برای مشکلات شبکه عمل می‌کنند. به عنوان مثال، پایین آوردن پهنای باند شبکه یکی از مشکلاتی که این نوع دستگاه‌ها ایجاد می‌کنند. البته این موضوع تا حد زیادی به کیفیت دستگاه تقویت‌کننده شبکه وای‌فای هم برمی‌گردد و اگر از دستگاه‌های باکیفیت استفاده کنید، چندان با این معضل روبرو نخواهید شد. از سوی دیگر با توجه به اینکه بسیاری از کاربران در ایران به اینترنت چندان پرسرعتی دسترسی ندارند، معمولا متوجه این مشکل نمی‌شوند.

تقویت‌کننده وای‌فای

در این میان باید به بروز مشکل لگ یا همان تاخیر هم اشاره کنیم. البته در برخی زمینه‌ها ایجاد لگ برای کاربر اهمیتی ندارد. به عنوان مثال هنگام استریم ویدیو، فقط در ابتدای ویدیو با این مشکل روبرو می‌شوید. اما برای کارهایی مانند گیمینگ، لگ یک مشکل بسیار بزرگ محسوب می‌شود.

بیشتر دستگاه‌های توسعه‌دهنده محدوده بی‌سیم از تعداد محدودی گجت پشتیبانی می‌کنند. بنابراین مثلا برای استفاده خانگی گزینه‌ی مناسبی هستند ولی در محل کار که تعداد دستگاه‌ها و گجت‌های متکی به وای‌فای بسیار زیاد است، این نوع دستگاه‌ها خیلی زود دچار مشکل می‌شوند. بیشتر دستگاه‌های تقویت‌کننده وای‌فای یک SSID جدید برای وای‌فای ایجاد می‌کنند. بنابراین مثلا اگر اتاق شما در نقطه کور قرار داشته باشد، باید به یک شبکه وای‌فای جدید وصل شوید و اگر از اتاق خارج شوید و مثلا به سمت مخالف خانه بروید، ممکن است این روند سوئیچ وای‌فای به سرعت انجام نشود و طبیعتا چنین چیزی تجربه کاربری را دچار مشکل می‌کند.

تقویت‌کننده وای‌فای

اما در هر صورت با وجود تمام مشکلات و ضعف‌هایی این دستگاه‌ها دارند، برای بخش بزرگی از کاربران گزینه‌ی بسیار مناسبی هستند و می‌توانند دردسرهای مربوط به ضعیف بودن سیگنال وای‌فای را کاهش دهند.


محبوب‌ترین تقویت‌‌کننده‌های وای‌فای در دیجی‌کالا

خوشبختانه در دیجی‌کالا چندین دستگاه تقویت‌کننده وای‌فای به فروش می‌رسد و بنابراین با توجه به بودجه و نیازهایی که دارید، به راحتی می‌توانید از بین گزینه‌های متعدد دست به انتخاب بزنید. در ادامه به چند مورد از پرفروش‌ترین دستگاه‌های توسعه‌دهنده شبکه بی‌سیم در دیجی‌کالا می‌پردازیم.

توسعه دهنده محدوده بی‌سیم شیائومی مدل Pro

این تقویت‌کننده وای‌فای از حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت در ثانیه پشتیبانی می‌کند که عدد بالایی محسوب می‌شود و به لطف بهره‌گیری از دو آنتن با قدرت ۲ دسیبل، می‌تواند ۱۲۰ متر در فضای باز و ۸۰ متر از فضای بسته را پوشش دهد. البته این دستگاه صرفا کانال ۲.۴ گیگاهرتز را پشتیبانی می‌کند و بنابراین خبری از ارائه‌ی وای‌فای دو بانده نیست. خوشبختانه اتصال این دستگاه به مودم به سادگی صورت می‌گیرد و برای این کار لازم نیست زمان زیادی را صرف کنید. بنابراین اگر دنبال یک تقویت‌کننده وای‌فای خوش‌قیمت هستید، این محصول می‌تواند نیازهای شما را برطرف کند.

خرید توسعه دهنده محدوده بی‌سیم شیائومی مدل Pro از دیجی‌کالا

توسعه دهنده شبکه بی‌سیم N300 تی پی-لینک مدل TL-WA850RE

شرکت تی پی-لینک نیازی به معرفی ندارد و سال‌هاست که در زمینه‌ی تجهیزات شبکه حرف زیادی برای گفتن دارد. این دستگاه بدنه‌ی بسیار کوچکی دارد و ابعاد آن در حد کف دست است. این مدل از نوع دیواری محسوب می‌شود و بنابراین به طور مستقیم باید آن را به پریز برق وصل کنید. از بین مشخصات فنی می‌توانیم به بهره‌گیری از دو آنتن، پشتیبانی از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و وجود یک پورت شبکه اشاره کنیم. در کل راه‌اندازی و استفاده از این محصول بسیار راحت است و با قیمت مناسبی در دیجی‌کالا به فروش می‌رسد.

خرید توسعه دهنده شبکه بی‌سیم N300 از دیجی‌کالا

تقویت کننده WiFi شیائومی مدل AC1200

همین ابتدا باید بگوییم که این محصول بیش از دو برابر تقویت‌کننده مدل Pro شیائومی قیمت دارد که البته این گرانی هم بی‌دلیل نیست. برای این دستگاه از دو آنتن قدرتمند استفاده شده که می‌تواند محدوده‌ی موردنظر را با سرعت بهتری پوشش دهد. از طرف دیگر اگر سرعت اینترنت شما بیشتر از ۲۰ مگابیت در ثانیه محسوب می‌شود، مدل Pro اینترنت را تا حدی دچار افت می‌کند اما این مدل چنین مشکلی ندارد و برای اینترنت‌های واقعا پرسرعت گزینه‌ی بهتری به حساب می‌آید. در ضمن نباید پشتیبانی از دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز را از قلم بیندازیم که این موضوع منجر به بهبود پایداری شبکه وای‌فای می‌شود. بنابراین در کل در ازای پرداخت مبلغ بیشتر، می‌توانید از امکانات جذابی بهره‌مند شوید.

خرید تقویت کننده WiFi شیائومی از دیجی‌کالا

گسترش دهنده شبکه بی‌سیم دو بانده تی پی-لینک مدل RE200

این محصول هم نسبت به رقبا گران‌قیمت محسوب می‌شود ولی در عوض کیفیت بالایی دارد. یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های این دستگاه، دو بانده بودن آن است و این یعنی هم از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و هم از فرکانس ۵ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند. در صورت استفاده از کانال، حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت در ثانیه و در صورت استفاده از باند ۵ گیگاهرتز حداکثر سرعت ۴۳۳ مگابیت در ثانیه به ارمغان می‌آورد. در نهایت باید خاطرنشان کنیم که حدود ۸۴ درصد از خریداران این محصول در دیجی‌کالا، خرید آن را به دیگر کاربران توصیه کرده‌اند که همین موضوع کیفیت بالای آن را نشان می‌دهد.

خرید گسترش دهنده شبکه بی‌سیم تی پی-لینک از دیجی‌کالا


سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم نحوه‌ی عملکرد دستگاه‌های تقویت‌کننده وای‌فای را توضیح دهیم و در نهایت هم چند مدل پرفروش در دیجی‌کالا را معرفی کردیم. به طور کلی با وجود اینکه برخی از این دستگاه‌های توسعه‌دهنده محدوده بی‌سیم ضعف‌هایی مانند کاهش سرعت و ایجاد تاخیر دارند، ولی مدل‌های باکیفیت معمولا مشکل خاصی ندارند و بنابراین اگر از بین مدل‌های باکیفیت دست به انتخاب بزنید، با چنین مشکلاتی روبرو نمی‌شوید.

بنابراین اگر با مشکل ضعف سیگنال وای‌فای هستید و محیط موردنظر آنقدر بزرگ نیست که بخواهید از روترهای مش وای‌فای استفاده کنید، بهره‌گیری از دستگاه‌های تقویت‌کننده وای‌فای را پیشنهاد می‌دهیم. البته باید خاطرنشان کنیم که بهتر است بیش از دو دستگاه تقویت‌کننده مورد استفاده قرار ندهید زیرا در این صورت ممکن است با افت کیفیت قابل توجهی روبرو شوید.