عملیاتهای پرهزینه آمریکا در دریای سرخ و حملاتش به این کشور نتوانسته یمنیها را وادار به عقبنشینی کند.
گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: «تقابل ناموفق موشکهای ۲میلیون دلاری آمریکا و پهپادهای ۲هزار دلاری یمن»؛ این عبارت شاید گزیده تمام آن چیزی باشد که بتوان درباره جنگ امروز یمن در دریای سرخ گفت.
یمنیها از آغاز عملیات طوفان الاقصی در سرزمینهای اشغالی (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) و حملات مداوم رژیم صهیونیستی به نوار غزه اعلام کردهاند که در همبستگی با ملت فلسطین تمام کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که عازم سرزمینهای اشغالی هستند را هدف قرار میدهند. آنها تأکید کردهاند که حملات به کشتیهای متعلق به اسرائیل و متحدانش را در حمایت از فلسطینیها تا توقف جنگ غزه و باز شدن کامل راه ارسال کمکهای انساندوستانه به این باریکه ادامه خواهند داد. این حملات در ۵ماه گذشته بسیاری از شرکتهای حملونقل دریایی را ناچار کرده تا مسیر همیشگی خود را کنار بگذارند و با صرف هزینه بیشتر راه طولانیتری را ـ در حدود ۱۳هزار کیلومترـ بپیمایند و قاره آفریقا را دور بزنند.
این در حالی است که رژیم اشغالگر نزدیک به ۹۹درصد از کالاهای مورد نیاز خود را از طریق آبراهها و کشتیرانی وارد و صادر میکند. این واردات شامل بخش عمدهای از موادغذایی است که در سرزمینهای اشغالی تولید نمیشوند. بنا بر آمارهای اعلام شده، حملات یمنیها باعث شده تا علاوه بر کاهش چشمگیر ترافیک دریایی بنادر مهم در سرزمینهای اشغالی ازجمله ایلات، تدارکات موادغذایی سرزمینهای اشغالی از مسیر دریای سرخ و بابالمندب نیز ۷۰درصد کاهش یابد.
تبعات اقتصادی حملات صنعا، آمریکا و انگلیس ـ ۲متحد کلیدی تلآویوـ را بر آن داشت تا با تشکیل ائتلافی یمنیها را وادار کنند که دست از جنگ بکشند؛ رویکردی که با وجود هزینه نظامی و سیاسیاش به نتیجه نرسیده است. در تازهترین مورد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) سهشنبه تأیید کرد که یمنیها ۲ موشک بالستیک به سمت یک کشتی با پرچم لیبریا در دریای سرخ شلیک کردهاند. در حالی که ارتش یمن اعلام کرده این کشتی متعلق به آمریکا بوده، این مرکز در اظهاراتی فرافکنانه مدعی شده که کشتی تجاری «پینوکیو» متعلق به سنگاپور است و با پرچم لیبریا تردد میکند.