بهترین روش های خانگی برای درمان پشه گزیدگی

بهترین روش های خانگی برای درمان پشه گزیدگی

تابستان فصل حشرات مختلفی مانند پشه است، بیشتر پشه ها نیش می زنند که معمولا بی ضرر می باشد اما برخی از آن ها می توانند عوارضی ایجاد کنند. به خاطر داشته باشید که این حشرات در عصر و شب فعال تر هستند.

پشه ها برای جذب خون انسان، نیش می زنند که بعد از چند ساعت جای نیش دچار تورم، درد و خارش می شود. پشه ها می توانند بیماری هایی را حمل کنند اگرچه احتمال آلوده شدن به یک بیماری تا حد زیادی به مکان زندگی شما بستگی دارد.

یکی دیگر از مشکلات نادر ناشی از نیش پشه، واکنش آلرژیک نسبت به آن می باشد. اگر در اثر نیش پشه دچار تاول، تنگی نفس یا تورم گلو شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است متوجه نشوید که یک پشه شما را نیش می زند اما تاول هایی در اثر نیش پشه ایجاد می شوند که خارش مداوم دارند و می تواند روز ها پس از نیش باقی بماند. کرم ها و پماد ها می توانند به درمان خارش نیش پشه کمک کنند اما روش های طب سنتی هم در این زمینه کارآمد هستند.

 

در ادامه همراه کوکا باشید تا با روش های خانگی برای درمان خارش و ورم نیش پشه در کودکان و بزرگسالان بیشتر آشنا شوید؛

درمان خارش و ورم نیش پشه در طب سنتی

1. بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر می تواند خارش و تورم ناشی از نیش پشه را از بین ببرد زیرا حاوی ترکیبات ویژه ای است که دارای خاصیت ضد التهابی می باشند.

با مخلوط کردن مقادیر مساوی از بلغور جو دوسر و آب در یک کاسه خمیری درست کنید، مقداری از این خمیر را روی یک دستمال نخی بریزید و آن را روی پوست تحریک شده بگذارید، اجازه دهید 10 دقیقه بماند و سپس آن را تمیز بشویید.

اگر جای نیش پشه زیاد است یک حمام جو دوسر بگیرید؛ 1 لیوان جو دوسر را درون وان پر از آب گرم بریزید و 20 دقیقه در آن بمانید و مقداری از آن را روی قسمت های تحریک شده پوست خود مالش دهید.

2. یخ

یخ می تواند التهاب را کاهش دهد، سرما پوست را بی حس می کند و می تواند باعث درمان خارش ناشی از نیش پشه شود.

مقداری یخ را بر روی جای نیش پشه بگذارید فقط توجه داشته باشید که بیش از پنج دقیقه یخ را مستقیما روی جای نیش نگذارید چون می تواند به پوست آسیب برساند.

3. عسل

سال هاست که از عسل به دلیل خواص ضد باکتری و ضد التهابی که دارد به عنوان یکی از بهترین درمان های خانگی برای نیش پشه استفاده می شود.

یک قطره کوچک عسل طبیعی را روی نیش پشه بمالید تا خارش و التهاب آن را کاهش دهد.

4. آلوئه ورا

آلوئه ورا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد می تواند به درمان سریع خارش و ورم ناشی از نیش پشه کمک کند.

بخش کوچکی از گیاه آلوئه ورا را برش دهید، ژل گیاه را روی ناحیه تحریک شده بمالید، بگذارید خشک شود و سپس بشویید.

5. جوش شیرین

جوش شیرین یکی از بهترین درمان های خانگی برای خارش جای نیش پشه می باشد.

1 قاشق غذا خوری جوش شیرین را با مقداری آب ترکیب کنید تا خمیری حاصل شود، مقداری از خمیر را بر روی جای نیش بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس بشویید.

اگر سوزش پوستی رخ داد، این روش درمانی را متوقف کنید.

6. ریحان

مطالعات معتبر نشان می دهد که یک ترکیب شیمیایی به نام اوژنول موجود در ریحان می تواند خارش پوست ناشی از نیش پشه را تسکین دهد.

2 قاشق چای خوری برگ های خشک شده ریحان را در 2 فنجان آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا عصاره ی آن خارج شود. وقتی که سرد شد، مقداری از این دمنوش را با پد پنبه ای بر روی جای نیش پشه بمالید.

همچنین می توانید مقداری برگ ریحان تازه خرد شده را بر روی پوست بمالید.

7. سرکه سیب

سرکه سیب قرن هاست که به عنوان یک روش خانگی موثر برای درمان ورم، خارش و درد نیش پشه استفاده می شود.

یک قطره سرکه را روی نیش پشه بمالید.

همچنین می توانید یک محلول از آب سرد و سرکه سیب درست کنید و آن را جای نیش پشه بمالید.

اگر جای نیش ها زیاد است 2 لیوان سرکه سیب را در یک وان آب گرم بریزید و به مدت 20 دقیقه در آن دراز بکشید. مراقب باشید، حمام گرم ممکن است خارش را بدتر کند و فراموش نکنید که اگر تحریک پوستی رخ داد این روش درمانی را متوقف کنید.

8. پیاز

پیاز یکی از بهترین روش های طبیعی در طب سنتی برای درمان خارش ناشی از نیش پشه محسوب می شود. پیاز همچنین دارای خاصیت ضد قارچی طبیعی است که می تواند خطر عفونت را کاهش دهد.

یک تکه از پیاز را برش بزنید و مستقیما آن را برای چند دقیقه روی جای نیش بمالید، بگذارید بماند تا خشک شود و سپس با آب بشویید.

9. آویشن

آویشن از گیاهان دارویی موثر برای درمان خارش نیش پشه محسوب می شود. همچنین آویشن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد و می تواند به کاهش خطر تحریک و عفونت پوست اطراف نیش پشه کمک کند.

برگ های تازه آویشن را خرد کنید و مستقیما جای نیش بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند.

همچنین می توانید از دمنوش آویشن هم استفاده کنید؛ مقداری برگ خشک شده آویشن را درون یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا عصاره ی آن خارج شود سپس یک دستمال را به این محلول آغشته کرده و بر روی محل نیش بگذارید.

برای تسکین بیشتر، لای یک دستمال مرطوب شده با دمنوش آویشن یک مکعب یخ قرار دهید و آن را بر روی جای نیش بگذارید.

10. فرنجمشک

فرنجمشک حاوی تانن و پلی فنول هاست، این ترکیبات طبیعی التهاب را کاهش داده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهند.

برای درمان نیش پشه می توانید برگ های ریز خرد شده ی گیاه فرنجمشک را مستقیما روی نیش بمالید یا می توانید از روغن فرنجمشک استفاده کنید.

11. فندق افسونگر

فندق افسونگر حاوی تانن هایی است که به کاهش التهاب پوست کمک می کنند به همین دلیل برای درمان ورم و خارش ناشی از نیش پشه مفید هستند.

مقدار کمی از روغن فندق افسونگر را روی یک پد پنبه ای بریزید و به آرامی بر روی جای نیش پشه بمالید.

12. بابونه

بابونه به دلیل خواص ضد التهابی که دارد یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان خارش و سوزش پوست ناشی از نیش پشه است.

یک چای کیسه ای بابونه یا یک دستمال نخی را در دمنوش بابونه خیس کنید و بگذارید 30 دقیقه در یخچال بماند، آب اضافی آن را بگیرید و بر روی نیش پشه بگذارید، بعد از 10 دقیقه آن را بردارید.

13. سیر

سیر یک داروی طبیعی برای درمان سریع ورم، خارش و درد ناشی از نیش حشراتی مانند پشه محسوب می شود.

توجه داشته باشید که استفاده از سیر خرد شده مستقیم بر روی زخم یا جای نیش، باعث سوزش و لک می شود.

چند حبه سیر تازه را ریز خرد کنید و با مقداری روغن نارگیل ترکیب کنید، آن را بر روی نیش پشه بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند سپس با آب بشویید.

در ادامه بخوانید : درمان نیش زنبورهای زرد

منبع : healthline