به نقل از دیجیکالا:
اگر فراموش کردن جای وسایل گوناگون برای شما هم بارها پیش آمده است و از گوشی سامسونگ هم استفاده میکنید، شاید تهیهی اسمارتتگ سامسونگ راه حل خوبی برای این مشکل باشد.
با توجه به اکوسیستم گستردهی سامسونگ، عجیب نیست که یکی از کاربردیترین تگهای هوشمند متعلق به این شرکت باشد. به همین دلیل در این مطلب به بررسی گجت پرکاربرد سامسونگ، «گلکسی اسمارتتگ» (Galaxy SmartTag) میپردازیم.
طراحی
گلکسی اسمارتتگ با وزن ۱۳ گرمی و شکل مربعی دارای اضلاع ۳۹ میلیمتری است و ضخامتی ۱۰ میلیمتری دارد. مدل پلاس هم با ضلع ۴۰.۹ میلیمتری دارای ضخامت ۹.۹ میلیمتری است. یک حلقهی جاسوییچی هم بالای گجت وجود دارد که میتوان از آن برای اتصال ردیاب به وسایل گوناگون استفاده کرد.
به نوشتهی SamMobile، اسمارتتگ که از پلاستیک نرم ساخته شده است، هرچند به آسانی در جیب جای میگیرد، اما با توجه به ضخامتش شاید برای قرارگیری در کیف پول خیلی مناسب نباشد.
این گجت کوچک، بسته به بازار هدف، در رنگهای مشکی، سبز، صورتی و کرم طراحی شده است و اسمارتتگ پلاس هم در رنگهای مشکی و آبی کدر عرضه میشود.
این گجت همچنین دارای استاندارد IP53 برای مقاومت در برابر آب است و بنابراین بهخوبی با استفاده در فضای باز سازگار است. SmartTag همچنین از باتری سکهای CR2032 بهره میبرد که به آسانی قابل تعویض است.
کارایی
Galaxy SmartTag یک محصول بسیار ساده با یک هدف مهم است: اینکه به شما در یافتن چیزهایی که جایشان را فراموش کردهاید، کمک کند و خوشبختانه گجت سامسونگ، در انجام این کار بسیار هم خوب عمل میکند اما یک محدودیت دارد: اینکه در حال حاضر فقط با گوشیهای هوشمند سامسونگ سازگار است. برخلاف ردیابهای بلوتوث محبوب دیگر مانند «تایل» (Tile)، گلکسی اسمارتتگ با گوشیهای اندرویدی دیگر، و البته گوشیهای آیفون قابل استفاده نیست.
بدین ترتیب واضح است که ردیاب بلوتوث سامسونگ فقط برای کسانی است که از گوشیهای هوشمند این شرکت استفاده میکنند. پس اگر یک گوشی هوشمند سامسونگ دارید، این گجت برای شماست و در غیر این صورت، نیاز به تهیهی یک گوشی سامسونگ هم در کنار SmartTag خواهید داشت.
فرآیند راهاندازی این گجت هوشمند بسیار آسان است. با استفاده از برنامهی «اسمارتتینگز» (SmartThings) سامسونگ، آن را به عنوان یک دستگاه جدید اضافه کنید تا بهطور خودکار شناسایی شود. اکنون برای پیدا کردن وسایل گم شده، کافی است از طریق برنامه، ردیاب را به صدا درآورید. حتی برعکس، اگر تلفن خود را جایی گذاشته باشید و SmartTag را در اختیار داشته باشید، میتوانید با دو بار ضربه زدن روی دکمهی آن، گوشی را به صدا درآورید و آن را پیدا کنید.
با توجه به اینکه راهکار اصلی این گجت برای پیدا کردن وسایل متصل به آن، پخش یک صدای بلند است، سامسونگ امکان انتخاب از میان ۱۰ صدای مختلف را برای آن فراهم کرده است و صدای آن میتواند به ۸۹ دسیبل برسد. این صدای SmartTag بهطور قابل توجهی بلندتر از صدای گجت مشابه یعنی Tile Mate است و بنابراین در صورتی که نزدیک ردیاب باشید، به راحتی میتوانید آن را بیابید.
حتی اگر صدا را نمیشنوید، هنگامی که در محدودهی بلوتوث هستید، میتوانید از سنجش قدرت سیگنال برای یافتن محل اشتباه قرارگیری خود استفاده کنید. با نزدیکتر شدن به ردیاب، قدرت سیگنال افزایش مییابد، اما گاهی ممکن است اندکی کاهش یابد یا از دست برود.
هنگامی که از فاصلهی تقریبا ۲۰ متری و سیگنالدهی بلوتوث خارج شد، برنامهی SmartThings با نمایش یک تایمر پنج دقیقهای، همچنان به جستوجوی سیگنال ادامه میدهد.
ویژگیها
برنامهی SmartThings میتواند آخرین مکان ثبت شدهی تگ هوشمند را روی نقشه نشان دهد. هیچ ردیابی لحظهای وجود ندارد و بنابراین مانند فیلمها نیست که بتوانید نقطهی آبی را با دقت بسیار بالایی ببینید.
سامسونگ از شبکهی گستردهی کاربران گوشیهای هوشمند خود برای شناسایی موقعیت ردیاب گمشده استفاده میکند. SmartTag یک سیگنال بلوتوث کمانرژی منتشر میکند که دیگر دستگاههای گلکسی نزدیک با برنامهی SmartThings Find میتوانند آن را تشخیص دهند.
بنابراین اگر مثلا کوله پشتی خود را با اسمارتتگ متصل به آن روی نیمکت پارک فراموش کردهاید، مکان آن حتی زمانی که شخص دیگری با گوشی سامسونگ از کنار آن میگذرد، در حساب شخصی شما در SmartThings بهروز میشود. طبق اعلام سامسونگ، تمام دادههای کاربر در این بخش SmartThings Find رمزگذاری شده است و بهطور ایمن محافظت میشود تا شخص دیگری قادر به دستیابی به آنها نباشد.
یکی دیگر از ویژگیهای سودمند SmartTag که بسیاری از ردیابهای دیگر از آن بیبهرهاند، توانایی آن برای عمل بهعنوان یک کنترل از راه دور برای ابزارهای متداول اینترنت اشیاء است. دکمهی روی اسمارتتگ یک عملکرد قابل برنامهریزی دارد که میتواند برای راهاندازی بسیاری از دستگاههای اینترنت اشیا و خانههای هوشمند مانند چراغهای هوشمند و ترموستاتها تنظیم شود. این قابلیت منحصربهفرد بهعنوان یک کنترل از راه دور IoT کوچک، باعث میشود تا SmartTag کاملا ارزش خرید داشته باشد.
اسمارتتگ پلاس
علاوه بر اسمارتتگ که برای اتصال به آن باید از یک گوشی با سیستم عامل اندروید ۸ به بالا استفاده شود، نسخهی «اسمارتتگ پلاس» (+Galaxy SmartTag) هم وجود دارد که طبق اعلام Tech Radar با استفاده از گوشی از اندروید ۱۱ دارای پشتیبانی از فناوری «فراپهنباند» (ultra-wideband) میتوان آن را بسیار بهتر ردیابی کند و موقعیت کاملا دقیق آن را نشان دهد.
تفاوت اصلی بین نسخهی پایه و گلکسی اسمارتتگ پلاس این است که SmartTag Plus در کنار اتصال بلوتوث، دارای فناوری فراپهنباند است و همچنین از دوربین پشتی تلفن شما استفاده میکند تا شما را به سمت خود راهنمایی کند.
نتیجهگیری
گلکسی اسمارتتگ سامسونگ با وجود کوچک بودن، مزیتهای زیادی دارد. ظاهر خوبی دارد، دارای باتری قابل تعویض است، میتواند به عنوان یک کنترل از راه دور اینترنت اشیا عمل کند و صدای بسیار زیادی دارد. اما از سویی برد آن در نسخهی پایه به اندازهی رقیبی مانند Tile عالی نیست.
با این حال برخی کمبودها در نسخهی پیشرفتهتر یعنی گلکسی اسمارتتگ پلاس برطرف شده است. این تگ هوشمند با پشتیبانی از فناوری فراپهنباند، موقعیت دقیقتری نسبت به نسخهی پایه ارائه میدهد و هنگامی که با دستگاه سازگاری مانند Galaxy S22 استفاده شود، میتواند دقیقا به شما نشان دهد که +SmartTag در چه جهتی قرار دارد.
هر چند هر دو گجت یک محدودیت دارند و فقط با دستگاههای سامسونگ قابل استفاده هستند. بنابراین اگر از گوشی سامسونگ استفاده میکنید گزینهی مطلوبی برای شماست اما اگر تمایل دارید خیلی زود بین سازندگان مختلف جابهجا شوید، تهیهی ردیاب هوشمندی که شما را به یک اکوسیستم محدود نمیکند، منطقیتر خواهد بود.
نقاط قوت تگ هوشمند گلکسی اسمارتتگ سامسونگ
- قیمت مناسب با توجه به کارایی
- طراحی ساده و کمجا
- اتصال آسان به گوشی
- دقت زیاد در مدل پلاس
نقاط ضعف تگ هوشمند گلکسی اسمارتتگ سامسونگ
- سازگاری فقط با گوشیهای سامسونگ
- رنگبندی محدود