از جمله غذاهایی که خانمهای کدبانو در فصل بهار میپزند غذاهایی است که با انواع سبزیهای کوهی تهیه میشوند. یکی از این سبزیها ریواس است.
همشهری: این گیاه ترش مزه که شبیه کرفس است، منبع غنی ویتامین k به حساب میآید، به طوری که ۱۰۰ گرم از آن ۲۶ تا ۳۷ درصد از نیاز روزانهی بدن به این ویتامین را برطرف میکند. ریواس را میتوانید به روشهای مختلف نوش جان کنید که یکی از این روشها پخت آش با آن است. آش ریواس به دلیل وجود مواد مغذی، به استحکام استخوانها، افزایش بینایی، محافظت از قلب، کاهش وزن، سلامت کلیهها و … کمک میکند. اگر مشتاق شدهاید این آش مغذی و پرفایده را بپزید با ما همراه شوید.
آش ریواس
مواد لازم:
گوشت گوسفندی: به میزان لازم
نخود و لوبیا: ۲۰۰ گرم
ریواس خرد شده: ۵۰ گرم
جعفری خردشده: ۲۰۰ گرم
تخم گشنیز: نصف قاشق سوپخوری
سیر: ۲ حبه
پیازچه: ۳ عدد
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۶ نفر
مدت زمان پخت: ۲ ساعت
روش تهیه:
۱. پیازچه، ریواس و تخم گشنیز را با کمی زردچوبه تفت دهید.
۲. گوشت خردشده را به قابلمه اضافه کرده و بهمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه نیمهسرخ کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۳. سیر را له کرده و داخل قابلمه بریزد و بهمدت یکدقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
۴. حبوبات و سبزیها را به قابلمه اضافه و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
۵. پس از اضافهکردن یک پارچ آب به قابلمه، بگذارید تا آش بپزد و جابیفتد. میتوانید آش را با نعناع، سیر و پیاز داغ تزئین و سرو کنید.
نکته: در پخت این آش میتوانید به جای گوشت گوسفند از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید.