بایدها و نبایدهای شستشوی صورت

بایدها و نبایدهای شستشوی صورت
شستشوی صورت کار ساده و و بی دردسری به نظر می آید اما در اصل روش صحیح شستن صورت تفاوت چشمگیری بین داشتن یک پوست سالم  و پوست دارای جوش و لک ایجاد می کند.
بسیاری از افراد تصور می کنند که فقط زمانی که می خواهند آرایش روی صورت خود را پاک کنند باید صورت خود را بشویند، اما این باور کاملا اشتباه است. اول اینکه منظور از شستشوی صورت فقط شستن با آب، به تنهایی نیست بلکه نیاز به یک شوینده مناسب وجود دارد و دوم اینکه حداقل باید روزی 2 بار صورت شسته شود تا بتوان رویای داشتن پوست شاداب و سالم را داشت.

 

شستشوی صورت

پاک کردن آرایش، آلودگی و گرد و غبار در روز به شما کمک می کند که از پوست خود مراقبت کرده و آن را برای بخش مراقبت های ویژه شبانه مثل استفاده از محصولات ضد جوش، ضد لک و… آماده کنید. با این حال ممکن است تعداد دفعات شستن صورت کمتر از نحوه انجام آن اهمیت داشته باشد.

متخصصان پوست فارغ از نوع، بافت یا وضعیت فعلی پوست شما،بر اهمیت ویژه انجام پاکسازی شبانه تاکید می کنند. برای شست و شوی صحیح صورت چند باید و نباید وجود دارد  اگر به این چند نکته ی مهم به خوبی توجه نکنید پس باید رسیدن به پوست سالم و شفاف را تنها یک خواب بدانید. امروز مجله مهتاطب تمامی این نکات مهم در نحوه صحیح  شستن صورت را برای شما بیان می کند.

نحوه صحیح شستشوی صورت

طرز صحیح شستن صورت به 2 بخش بایدها یعنی کارهایی که باید به درستی انجام شوند و نبایدها که اصلا نباید انجام شوند تقسیم می شود.لطفا آنها را کامل به خاطر بسپارید و با تمرین کردن در روز به انجام آن عادت کنید. در ابتدا مراحل و نکاتی که باید بدر شستشوی صورت انجام شوند را نام میبریم و سپس در مورد نبایدهای شستشوی صورت صحبت میکنیم.

1) بایدهای شستن صحیح صورت

 

1) پاک کردن کامل و صحیح آرایش:

قبل از خواب در صورت داشتن آرایش حتما آن را بشوئید و از بین ببرید. ماندن آرایش در طی شب مثل سم برای پوست شما عمل می کند. زیرا پوست نیز نیاز به تنفس و استراحت دارد. وقتی آرایش و آلودگی بر پوست شما وجود داشته باشد این مواد روی منافذ باز پوست نشسته و باعث انسداد و بسته شدن منافذ می کنند. در پی مسدود شدن منافذ پوست جوش ها هستند که روی پوست شما ظاهر می شوند. پس حتما شستشوی صورت قبل از خواب را فراموش نکنید.

شستشوی صورت قبل از خواب
 

2) استفاده از آب ولرم:

بگذارید طلسمی را باطل کنم: منافذ پوست شما “در” نیستند که آب گرم آنها را باز کند و آب سرد آن ها را  ببندد. پس این عقیده که شستن صورت با آب سرد می تواند بهتر باشد را کنار بگذارید.
حقیقت این است که افراط در دمای آب می تواند باعث تحریک پوست شود، بنابراین بهتر است از دمای معتدلی استفاده کنید. شما نمی خواهید وقتی به آیینه نگاه می کنید پوستتان ملتهب باشد.

3) امتحان کردن آب میسل(میسلارواتر):

این آب حاوی مولکولهای میسل است که به آرایش و آلودگی متصل شده و آن را تجزیه می کند. برخی افراد، مخصوصا کسانی که آرایش می کنند، می توانند از این آب ها به عنوان پاک کننده استفاده کنند. اگر در حال اردو زدن هستید یا به جایی بدون آب می‌ روید، میسلار واتر می تواند صورت شما را تمیز کند و نیازی به شستشوی آن نباشد.

😍میسلارواترهای پیشنهادی:
پوست چرب: 
میسلارواتر 3 در 1 هیدرودرم 👈           
پوست مختلط: میسلارواتر درماتیپیک 👈                 
پوست خشک و نرمال: 
میسلارواتر اسکین وان 👈      
پوست حساس: 
میسلارواتر پوست حساس سیلکر 👈 

شستشوی مضاعف پوست

4)  پاکسازی مضاعف:

روش پاکسازی مضاعف رابرای منافذ مسدود شده امتحان کنید. شاید اسم این پاکسازی کمی گیج کننده باشد اما اکثر شما در حال انجام آن بصورت روزمره هستید.
این روش شامل دو مرحله از پاکسازی پوست است.
در مرحله اول آرایش و چربی روی پوست را با یک شوینده روغنی مانند میسلارواتر ها پاک کنید. میسلارواترها دارای ذراتی بنام سوفکتانت هستند که دارای دوسر آبدوست و چربی دوست هستند. به این روش چربی و آلودگی را از پوست شما جدا می کنند.
شوینده ی صورت ملایم تر مرحله دوم پاکسازی مضاعف است، مثل ژل، فوم و تونرهای پاک کننده آلودگی و چربی های باقی مانده را از سطح پوست پاک کرده و باعث تعادل ترشح چربی و.. در پوست می شوند.
بعد از پاکسازی پوست از روش مضاعف، پوست شما آماده ی دریافت مواد و ترکیبات مغذی مانند آبرسانها، نرم کننده ها یا مواد درمانی مانند ضد جوش ،ضد لک ،ضد چروک و… است.

حتما بخوانید: میسلارواتر چیست؟

 

5) امتحان کردن برس پاکسازی پوست (فیس براش):

فیس براش پاکسازی پوست

ممکن است پوست های چرب و مختلط از این برس های پاکسازی، فناوری ای که از ماساژهای ملایم برای تمیز کردن منافذ استفاده می کند، سود ببرند.
برس پاکسازی یک وسیله تمیزکننده است که چندین نوع برس متفاوت برای کارهای مختلف، از جمله درخشندگی و کاهش آکنه دارد و معمولا سر مویی آنها از جنس ابریشم و سیلیکون می باشد. اگر پوست حساسی دارید، بهتر است که استفاده از این ابزار را محدود کنید، چون ممکن است باعث تحریک پوست شما شود.

6) خشک کردن آرام با حوله ای نرم:

حوله صورت

زمان تجدید نظر در مورد خشک کردن صورت با هوا است. رهاکردن قطره های آب بر صورت، باعث آبرسانی آن نمی شود. در حقیقت ممکن است زمانی که آب تبخیر می شود، باعث خشکی آن شود. به یاد داشته باشید که پس از اتمام کار با یک حوله نرم و ضد میکروب،پ وست و قسمت های حساس مثل زیر چشم را به آرامی پاک کنید.

7) استفاده پاک کننده ها در تعداد دفعات پیشنهاد شده:

اگر چرا پاک کننده ی شما طبق چیزی که گفته شده عمل نمی کند، بررسی کنید که چه مقدار از آن استفاده می کنید. ممکن است در مصرف پاک کننده های گران قیمت، بخاطر افزایش مدت استفاده یا صرفه جویی، وسوسه استفاده کمتر از مقدار توصیه شده وجود داشته باشد. اگر شک دارید، برچسب محصول را بخوانید تا مقدار توصیه شده را بدانید. اغلب محصولات برای یافتن موثرترین (و ایمن ترین) مقدار مصرف عمومی، آزمایش و تست می شوند.

8) شستشو و ماساژ چانه و گردن:

ماساژ صورت

فک و گردن شما مستعد انباشته شدن آلودگی و آلاینده ها می باشد. هنگام ماساژ دادن تمیز کننده صورت، انگشتان خود را آرام به سمت بالا مالش دهید تا گردش خون ادامه داشته باشد و پوستتان به طور طبیعی،محکم و بالا قرار بگیرد. این ماساژ می تواند باعث آرامش شما شده و به ماهیچه های صورت پس از یک روز پر استرس، استراحت بدهد.

9) به دنبال ترکیبات زیر باشید:

✔️ گلاب: که خاصیت ضد پیری دارد
✔️ بابونه: شناخته شده بخاطر آرامش بخشبودنمواد آن
✔️ سالیسیلیک اسید یا نارون کوهی:  برای مبارزه با آکنه

2) نبایدهای شستشوی صورت

1) شستن صورت با صابون:

صابون صورت

شستن صورت با صابون راه خیلی خوبی نیست.برخی صابون ها می توانند توازن PH پوست را تغییر دهند و با گرفتن تمامی چربی سطح پوست باعث خشک شدن آن شده و از طرفی پوست برای اینکه بتواند ph  را تنظیم کند شروع به ترشح چربی بیش از قبل می کند که باعث مسدود شدن منافذ پوست با چربی و باکتری های مولد جوش و در نهایت ایجاد جوش بعد از مدتی می شوند. مگر در مواردی که برای صورت به طور خاصی تهیه شده باشند، افراد تمایل دارند که به دنبال پاک کننده هایی باشند که “کف” کنند ،چون فکر می کنند اگر کف نکند، تمیز کننده نیست. اما در واقع کف زیاد می تواند پوست شما را از دریافت روغن های طبیعی محروم کند.
یک منبع مطالعاتی معتبر در سال 2012 نتیجه گرفت که سورفاکتانت ها  یعنی ذره ای  که باعث می شود مواد پاک کننده بتوانند روغن را از بین ببرند تا آب بتواند آلودگی را پاک کند، مولکول های پوست شما را به طور منظم و طبیعی، سالم نگه می دارند‌.این ماده در میسلار واترها نیز موجود است.

2) شستشوی زیاد صورت:

اکثرا مردم فراموش می کنند که در زمان حمام صورتشان را هم می شویند. اگر روزانه دو مرتبه صورت خود را می شویید، در این صورت سه مرتبه خواهد بودو ممکن است بیش از حد باشد. افرادی که پوست خشکی دارند، باید تعداد دفعات شستشو را کمتر کنند.

3) استفاده از لیف زبر حمام برای پوست:

سایش پوست می تواند سد طبیعی محافظ آن را از بین ببرد. بهترین راه تمیز کردن پوست استفاده از نوک انگشتان، برای ماساژ صورت به مدت  حداقل یک یا دو دقیقه است.

لیف صورت

برای لایه برداری به دنبال مواد پاک کننده ای باشید که حاوی اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک یا آنزیم های میوه(AHA) هستند.
اجازه دادن به این محصولات برای انجام کارشان به مدت 60 تا 90 ثانیه باعث اثرگذاری، پاک کردن منافذ و از بین بردن سلول های مرده پوست برای درخشان کردن آن می شود.
مطالعات نشان می دهد که میزان باکتری هایی که روی لیف های اسفنجی جمع می شود، ثابت می کند که ممکن است اینکار ایده خوبی نباشد، مگر اینکه مراقب باشید که مرتبا آن ها را در محلول سفید کننده تمیز کنید، اما توصیه می کنیم که از دستانتان به عنوان ابزار شستشو استفاده کنید.
در نهایت زمانی که صابون و آب روی آن ها بریزید، تمیز می شوند.
 

4) لایه برداری بیش از حد:

پوست شما یک محافظ طبیعی دارد که از آن مراقبت کرده و به حفظ رطوبت کمک می کند. ممکن است استفاده از اسکراب یا پاک کننده دانه دار در روز اول حس لطافت داشته باشد، اما استفاده روزانه از این محصولات می تواند به بیرونی ترین لایه پوست آسیب برساند. یکی از نشانه های شستشوی بیش از حد، حساسیت پوست است. این موضوع می تواند باعث تحریک پوست،زخم و حتی احساس سوزش در زمان استفاده از محصولات شود.
مراقب پاک کننده های روزانه ای که از عناصر فعال کننده اکسید مانند اسیدهای آلفا هیدروکسی aha (لاکتیک، گلیکولی، میوه) و اسیدهای بتا هیدروکسی (سالیسیلیک، عصاره پوست بید) محافظت می کنندباشید، زیرا این مواد در پوسته پوسته کردن پوست بسیار قدرتمند هستند.

5) تمیز کننده هایی که باید از مصرف آنها خوداداری کنید:

  • صابون های میله ای
  • عطری یا رنگی
  • پاک کننده های خشن و کف دار
  • پاک کننده هایی که باعث پوسته شدن پوست شوند

6) فراموش کردن مرطوب کننده کردن :

علاوه بر پاکسازی، مطمئن شوید که به پوستتان رطوبت هم می رسد. بعضی از افراد احساس “کشیدگی پوست”بعد از شستن صورتشان را دوست دارند، اما در واقع این موضوع باعث خشکی پوست می شود.
ممکن است پوست شما بعد از آن حساس، پوسته پوسته یا ترک خوردن. استفاده از مرطوب کننده پوست شما را در برابر خشکی بیش از حد محافظت می کند.
اگر پوست شما بعد از شستشو به طور مداوم خشک می شود، به تعویض پاک کننده هایتان فکر کنید. سعی کنید یک پاک کننده ملایم یا روغنی انتخاب کنید.

سوالات متداول در زمینه شستشو و پاکسازی پوست

چگونه می توان از مواد طبیعی برای تمیز کردن صورت در منزل استفاده کرد؟

اگر پوست نرمال و خشک دارید برای پاک کننده روغنی از روغن زیتون یا روغن نارگیل آلی استفاده کنید و برای پوست های حساس از روغن جوجوبا استفاده کنید.

پاک کننده صورت

با چه شوینده ای صورت خود را بشوئیم ؟

متخصصان پوست، به جای صابون، استفاده از پاک کننده ی متناسب با نوع پوست خودتان را توصیه می کنند. شستن صورت شما دو بار در روز همیشه ضروری نیست، اما تمیز کردن حداقل یک بار در روز می تواند به جلوگیری از شکستگی کمک کند در صورتی که دیگر در معرض آلودگی جدید قرار نگیرید.

شوینده مناسب پوست

شستن صورت با شیر برای صورت مفید است؟

“شیر خام می تواند به عنوان پاک کننده صورت و بدن مورد استفاده قرار گیرد. دارای اسید لاکتیک، ویتامین های A ، D ، E و K و پروتئین است. این باعث می شود شیر به عنوان یک عامل مرطوب کننده و مرطوب کننده ملایم باشد. شیر خام سرد بسیار مانند تونر است به خصوص برای پوست خشک

شستشوی صورت با شیر

چرا شستن صورت زیر دوش بد است؟

از آنجا که پوست صورت ما به طور معمول از پوست موجود در بدن حساس تر است، درجه حرارت شستشوی صورت اهمیت دارد. در حالی که آب گرم می تواند به باز شدن منافذ شما کمک کند (تمیز کردن محصولات چرمی را آسان تر می کند)، همچنین می تواند پوست شما را خشک کرده و صورت شما را از روغن های طبیعی آن محروم کند.

شستشوی صورت زیر دوش

آیا می توانم روزی 3 بار صورت خود را بشویم؟

در حقیقت، تمیز کردن بیش از حد صورت می تواند باعث شود پوست شما روغن اضافی تولید کند. حداکثر صورت خود را 2 تا 3 بار در روز بشویید.این تعداد دفعات شستشو به میزان قرار گرفتن پوست در معرض آلودگی ها و چربی ها بستگی دارد.

برای تهیه هریک از محصولات فوق می توانید به سایت  داروخانه آنلاین مهتاطب مراجعه کنید و اگر در مورد نحوه صحیح شستن صورت و محصولات شوینده سوالی داشته یا نیاز به مشاوره داشتید می توانید با شماره 65389342-021 تماس گرفته و با من یا همکارانم در مجموعه داروخانه اینترنتی مهتاطب مشاوره نمائید.

📋مطالب پیشنهادی:

جوش بینی’علت و درمان
جوش بازو; علت و درمان
تونر چیست؟
فرق میسلارواتر و تونر چیست؟