به نقل از دیجیکالا:
چه خوشمان بیاید چه نه، باید قبول کنیم که امروزه بلاگری تبدیل به یک شغل متداول شده و افراد زیادی وقت خود را صرف این کار میکنند و بلاگری منبع درآمد آنها است. همانند هر کار دیگری، بلاگری هم نیاز به ابزار خاصی دارد و تهیه یک دوربین با کیفیت احتمالاً مهمترین ابزار مورد نیاز آنها باشد. بنابراین، فرقی نمیکند که چقدر مخاطب داشته باشید، سرمایهگذاری و خرید یک دوربین برای بلاگری برای موفقیت در این شغل میتواند خیلی ضروری باشد. شاید پیش خودتان بگویید دوربین تلفن هوشمند میتواند کارایی کافی را برای شما داشته باشد، ولی در مقاطعی از مسیر شغلی متوجه خواهید شد که چارهای جز تهیه این دوربینهای حرفهای ندارید. لنزهای واید، تصاویر فوقالعاده شفاف، میکروفونهای قدرتمند و کیفیت فیلمبرداری عالی این دوربینها هرآنچه برای موفقیت به عنوان یک ویدئو بلاگر نیاز دارید را در اختیار شما میگذارند.
- راهنمای خرید بهترین دوربین سونی بازار؛ جذابترینها برای عکاسان حرفهای
- راهنمای خرید بهترین دوربینهای نیکون؛ از آماتور تا حرفهای
به همین خاطر، در این مقاله به معرفی انواع دوربین برای بلاگری پرداخته و بهترین گزینههای موجود را به شما معرفی کرده و آنها را با یکدیگر مقایسه میکنیم. امیدواریم در انتهای مقاله بتوانید با خیال راحت تصمیمگیری کرده و دوربین مورد نظرتان برای بلاگری را تهیه کنید.
دوربین Sony ZV-E10
لیست خودمان را با دوربین ZV-E10 شرکت سونی شروع میکنیم. یک دوربین بدون آینه که بیشتر ویژگیهای آن با محوریت ضبط ویدئو و عکاسی از فاصله نزدیک طراحی شدهاند. ZV-E10 در دسته دوربینهایی قرار میگیرد که امکان تعویض لنز آنها را نیز خواهید داشت. اگر به فکر خرید دوربین برای بلاگری هستید، میتوانید مدل ZV-1 سونی را هم در نظر داشته باشید، ولی مدل ZV-F1 شاید چندان تأثیرگذار و خاص نباشد.
قابلیت تعویض لنز دوربین ZV-E10 یک مزیت بسیار ویژه برای این دوربین محسوب میشود، چراکه هر زمان که بخواهید میتوانید یک لنز جدید تهیه کرده و سبک عکس و فیلمهای خودتان را کاملاً تغییر دهید. این قابلیت انعطافپذیری بسیار زیادی را در اختیار شما قرار خواهد داد که چنین چیزی را هرگز نمیتوانید با دوربینهای تلفنهای هوشمند تجربه کنید. از لحاظ کیفیت عکاسی و فیلمبرداری هم این دوربین بسیار با کیفیت بوده و قطعاً عملکرد بهتری از گوشیهای هوشمند دارد. عمق میدان لنز فابریک دوربین پایین است و بنابراین کاملاً مناسب عکاسی و فیلمبرداری از فاصله نزدیک است. سیستم فوکوس خودکار و تشخیص محیط در دوربین Sony ZV-E10 به خوبی کار میکند و هرگز شاهد محو شدن بیدلیل و یا اشتباه یکی از عناصر پسزمینه نخواهید بود. این در حالی است که چنین اشتباهاتی در دوربینهای تلفنهای هوشمند کاملاً متداول است.
سیستم قدرتمند فوکوس خودکار جزو اصلیترین نقاط قوت این دوربین است. فوکوس خودکار این دوربین بهخصوص در زمینه ردیابی حرکت چشم و صورت به شکل فوقالعادهای کار میکند. دوربین نیکون مدل Z30 را میتوانیم اصلیترین رقیب برای دوربین ZV-E10 سونی بدانیم. شاید دوربین نیکون از لحاظ کیفیت ضبط ویدئو عملکرد بهتری داشته باشد و خروجیهای بهتری ارائه کند، ولی امکان تعویض لنز، بهکارگیری پورت هدفون و سیستم فوکوس خودکار ZV-E10 سونی باعث شده آن را به عنوان انتخاب اولمان در این لیست جای دهیم.
نقاط قوت دوربین Sony ZV-E10
- مکانیسم فوکوس خودکار ساده و قابلاعتماد
- کیفیت ضبط ویدئو بالا باکیفیت ۴K
- گزینههای مناسب برای میکروفون و هدفون
- عمر عالی باتری
نقاط ضعف دوربین Sony ZV-E10
- موجدار شدن صحنه در ویدئوهای ۴K
- عدم بهکارگیری سیستم لرزشگیر در داخل دوربین
- بینقص نبودن سیستم لمس صفحه و رابط کاربری دوربین
دوربین Sony FX30
دوربین Sony FX30 یک دوربین بدون آینه با سنسورهای APS-C است که توانایی ضبط ویدئو با کیفیت ۴K را داشته و از سیستم لرزشگیر داخلی بهره میگیرد. این دوربین از سری تولید دوربینهای سینمایی شرکت سونی محسوب میشود.
از لحاظ بدنه و ظاهر، این دوربین شباهت بسیار زیادی با مدل FX3 دارد. در واقع بدنه آنها تقریباً یکسان است و تنها برخی تغییرات جزئی در این مدل جدید شکل گرفته است. چند دکمه میانبر جدید به دوربین اضافه شده است که کار کردن با آن و انتخاب تنظیمات مورد نظر آسانتر از گذشته باشند.
فوکوس خودکار این دوربین هم بسیار خوب کار میکند. اگر فردی از جلوی دوربین عبور کند، فوکوس سریعاً عمل کرده و سوژه را خیلی عالی ردیابی میکند. حتی فاصله گرفتن از دوربین و یا اضافه شدن فرد و افراد دیگری به داخل کادر نیز اخلالی در عملکرد فوکوس خودکار آن ایجاد نمیکند. در مجموع، عملکرد سیستم فوکوس خودکار این دوربین را میتوان سریع و دقیق دانست. بنابراین، اگر به فکر خرید دوربین برای بلاگری هستید، این گزینه را هم میتوانید در نظر داشته باشید.
سنسورهای دوربین FX30 با کیفیت ۶K کامل هستند و میتوانند فیلمهای شما را با کیفیت UHD 4K و با ۶۰p ضبط کنند. ابزارهای زیادی برای تنظیم فیلم، فوکوس و نوردهی هنگام فیلمبرداری وجود دارند و کیفیت ضبط صدا هم مناسب است.
نقطه ضعف دوربین را شاید بتوان در شاتر آن پیدا کرد. دوربین FX30 سونی از شاتر مکانیکی استفاده نمیکند. در این دوربین از سنسورهای BSI CMOS بهجای سنسورهای سریعتر و البته گرانقیمتتر Stacked CMOS استفاده شده است. بنابراین، ریسکهایی در ارتباط با خراب شدن بعضی عکسها و اعوجاج تصویر وجود دارد. در مجموع، این دوربین بیشترین کارایی و بهترین عملکرد خود را در زمینه ضبط ویدئو به اثبات رسانده است و مجموعهای بسیار قدرتمند و امکانات مرتبط به فیلمبرداری را به بلاگرها ارائه میکند.
نقاط قوت دوربین Sony FX30
- فوکوس خودکار فوقالعاده در حین ضبط فیلم
- طراحی و رابط کاربری مناسب برای ضبط ویدئو
- تنوع بسیار بالا در فرمتها و فریم ریت ها
نقاط ضعف دوربین Sony FX30
- عدم بهکارگیری شاتر مکانیکی
- سیستم لرزشگیر نسبتاً ضعیف
- بدون منظرهیاب الکتریکی (EVF) برای کار کردن در نورهای شدید
دوربین کانن Canon EOS R10
اگر به فکر خرید دوربین برای بلاگری هستید، بهتر است دوربین Canon EOS R10 را هم در لیست کاندیدهای خود داشته باشید. این دوربین چندان سطح بالا نیست و برای فیلمبرداری از فاصله نزدیک و از سوژههای کمتحرک مناسب است. برای ساخت این دوربین بدون آینه از سنسورهای ۲۴MP APS-C استفاده شده است.
بدنه این دوربین نسبتاً کوچک است و تنها ۲ دکمه اصلی روی آن قرار گرفته است. تقریباً به تمامی تنظیمات دوربین میتوانید از طریق یکی از همین دکمهها دسترسی داشته باشید.
دوربین R10 مجهز به یک سیستم فوکوس خودکار و ردیابی سوژه بسیار قدرتمند با قابلیت تشخیص سوژه است. این سیستم به خوبی میتواند روی افراد، حیوانات و حتی وسائل نقلیه فوکوس کند. یکی دیگر از جذابیتهای این دوربین، قابلیت عکاسی با سرعت ۱۵ فریم در ثانیه است که میتواند یک ویژگی جالب قلمداد شود.
در زمینه فیلمبرداری، این دوربین میتواند ویدئوهایی با کیفیت ۴K و با ۶۰p را با یک برش تصویر فیلمبرداری کند. اما اگر از فریم ریت ۳۰p استفاده کنید، فیلمبرداری با استفاده از عرض کامل سنسور و بدون برش انجام خواهد شد. هم در حالت عکاسی و هم در حالت فیلمبرداری، گزینهای وجود دارد که میتوانید تصویربرداری برای تلویزیونهای HDR را فعال کنید. با این حال، یکی از نقاط ضعف این دوربین میتواند این باشد که سیستم فوکوس خودکار در حالت فیلمبرداری همانند حالت عکاسی قابل اعتماد و قوی نیست.
دوربین R 10 کانن اگرچه یک دوربین بدون آینه است، اما به نظر میرسد این شرکت قصد داشته با تولید این دوربین، همان تواناییها ویژگیهای ارائه شده در دوربینهای DSLR سری Rebel را مجدداً بازسازی کند، ولی این بار با تکنولوژی بدون آینه. متأسفانه در حال حاضر لنزهای RF خیلی زیادی در بازار موجود نیست. ولی اگر بخواهید، میتوانید لنزهای قدیمی خودتان را نیز به این دوربینها تطبیق دهید. به هرحال، اگر همان لنزهای کیت برای شما مناسب است و کارتان را راه میاندازد، این دوربین بسیار قوی برای فیلم برداری و انجام کارهای بلاگری را فراموش نکنید.
نقاط قوت دوربین Canon EOS R10
- توانایی مناسب در عکاسی و فیلمبرداری
- عملکرد ساده ولی مناسب فوکوس خودکار برای عکاسی
- استفاده نسبتاً آسان
نقاط ضعف دوربین Canon EOS R10
- فوکوس خودکار در حالت فیلمبرداری کمی ضعیفتر است.
- طول عمر باتری چندان طولانی نیست
- تنوع لنز کافی برای این دوربین در بازار وجود ندارد
دوربین Canon PowerShot G7 X III
دوربین G7 X III مجهز به یک سنسور بهروزشدهی ۲۰ مگاپیکسلی، توانایی ضبط ویدئو با کیفیت ۴K و پخش زنده ویدئو است. طراحی این دوربین بهخوبی انجام شده و دسترسی به تنظیمات و حالتهای مختلف بسیار آسان خواهد بود. تمام این موارد باعث شده تا دوربین G7 X III کانن را گزینهای عالی برای عکاسان و فیلمبرداران بدانیم و اگر به فکر خرید دوربین برای بلاگری هستید، این گزینه را هم حتماً باید در نظر داشته باشید.
دوربین G7 X III اندازه کوچکی داشته و بهراحتی آن را میتوانید در جیب لباس خودتان حمل کنید. این عامل همچنین باعث میشود که هنگام کار با آن و نگه داشتن دوربین در دست، کنترل کاملی روی دوربین داشته باشید.
دکمهها و ابزارهای به کار رفته در دوربین به شما این امکان را میدهند تا کنترل خوبی روی دیافراگم، سرعت شاتر، ISO و سایر تنظیمات عکاسی و نوردهی تصویر داشته باشید. نمایشگر این دوربین هم کیفیت خوبی داشته و صفحهی آن لمسی است. این نمایشگر همچنین امکان چرخیدن در حالتهای مختلفی را نیز دارد که باعث میشود از دوربین بتوانید در شرایط و حالتهای مختلفی برای عکاسی استفاده کنید.
در زمینه فوکوس خودکار نباید انتظارات ما در حد عملکرد دوربینهایی که پیشتر معرفی شد باشند. این دوربین نمیتواند به اندازه بهترین مدلهای موجود کار فوکوس خودکار را انجام دهد و عملکرد آن در زمینه ردیابی سوژهها نیز کمی ضعف دارد. اگر خودتان سوژه را دنبال کنید و یک نقطه مشخص را برای فوکوس انتخاب کرده باشید، عملکرد دوربین در این حالت کمی بهبود پیدا میکند. سرعت عکاسی و فیلمبرداری نیز مناسب بوده نمیتوان گفت ضعیف است. در مجموع، دوربین کانن مدل G7 X III را میتوانیم گزینهای مناسب برای بلاگری بدانیم، هرچند طول عمر باتری آن محدود است.
یکی از نقاط قوت این دوربین در زمینه ضبط ویدئو است. دوربین G7 X Mark III میتواند ویدئوهای ۴K/30p را بدون برش ضبط کند. کیفیت فیلمبرداری مناسب است، ولی عالی نیست. صفحه نمایش تا خوبی میچرخد و خم میشود و این ویژگی میتواند برای ویدئو بلاگرها جذاب باشد. سوکت میکروفون هم روی دوربین وجود دارد که میتواند یکی دیگر از نقاط قوت این دوربین برای بلاگری باشد؛ بنابراین اگر بخواهید میتوانید یک میکروفون تخصصی و حرفهای را به دوربین وصل کنید. یکی از ویژگیهای جذاب این دوربین، توانایی آن در استریم آنلاین تصاویر در یوتیوب است. با این حال، این قابلیت چندان قابل اعتماد نیست و نمیتوانید همیشه روی آن حساب کنید.
در مجموع، اگر میخواهید کلیپهایی ویدئویی با کیفیت قابل قبول ضبط کنید، این دوربین میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. همهی اینها، به خصوص قیمت رقابتی این دوربین باعث شده تا آن را در لیست بهترین دوربینها برای ویدئو بلاگرها درج کنیم. در انتها، یادتان باشد، اگر عکاسی زیادی انجام میدهید و به لنزهای زاویه باز احتیاج دارید، گزینههای بهتری برای شما در بازار وجود دارد. اما اگر به دنبال یک دوربین کمحجم و سبکوزن و با کیفیت فیلمبرداری بالا هستید، Canon G7 X Mark III میتواند یکی از بهترین گزینههای پیشروی شما باشد.
نقاط قوت دوربین Canon G7 X Mark III:
- طراحی زیبا و موقعیت قرارگیری عالی دکمهها
- ضبط فیلم با کیفیت ۴K/30p و استریم آنلاین به یوتیوب
- سرعت عکاسی مناسب
نقاط ضعف دوبین Canon G7 X Mark III:
- عکاسی در حالت واید (wide) شاید کمی افت کیفیت را به همراه داشته باشد.
- نگهداری باتری نسبتاً ضعیف است
- فوکوس خودکار دوربین چندان قوی و پیشرفته نیست و ضعفهایی دارد
دوربین Nikon Z30
دوربین Nikon Z30 یکی از خاصترین گزینههای لیست دوربینهای ما برای اهداف بلاگری است. این دوربین بدون آینه مجهز به لنز ۲۰ مگاپیکسلی APS-C است و با هدف تولید محتوا برای رسانههای اجتماعی طراحی شده است!
Z30 نیکون نسبتاً کوچک است و تمام فعالیتها را باید با کمک نمایشگر پشتی آن انجام دهید، چراکه برای ساخت این دوربین از منظرهیاب استفاده نشده است. دکمههای دوربین به خوبی طراحی شدهاند و دسترسی به تمام آنها حین عکاسی آسان است. منوهای تنظیمات هم سازماندهی خیلی خوبی دارند. صفحه نمایشگر نیز لمسی بوده و کار با آن خیلی آسان است.
فوکوس خودکار دوربین قابل قبول است، ولی هنگام فیلمبرداری خیلی نمیتوانید روی آن حساب کنید، چراکه سیستم دریابی خودکار آن گاهی اوقات ممکن است به مشکل بخورد. سیستم شناسایی صورت و چشمها نیز کارکرد خوبی دارد، و حتی زمانی که دوربین را به آرامی حرکت میدهید نیز بهخوبی کار میکند.
کیفیت فیلمبرداری هم در حالت ۱۰۸۰ و هم در حالت ۴K مناسب است. با این حال، زمانی که با کیفیت ۴K فیلمبرداری میکنید، شاید کمی ایرادات را نیز متوجه شویم. میکروفون داخلی دوربین نیز عملکرد خوبی دارد. ولی یادتان باشد این دوربین هیچگونه سیستم لرزش گیر تصویری ندارد. بنابراین، یا باید به صورت جداگانه از لنزهای مجهز به این سیستم استفاده کنید، یا لرزشها و ایرادات تصویر را به صورت دیجیتالی برطرف کنید.
کیفیت عکاسی واقعاً خوب است و فایلهای خروجی JPEG دوربین را میتواند مستقیماً و بلافاصله در اینستاگرام استفاده کنید. اگر در حالت RAW عکاسی میکنید، دوربین چند ابزار جالب را در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید قبل از ارسال عکس به تلفن همراه و یا لپتاپ خود، کمی آن را از طریق خود دوربین ویرایش کنید. در مجموع، میتوان گفت دوربین Z30 نیکون یک دوربین قوی و قابل اعتماد است که برای افراد طرفدار شبکههای اجتماعی و بلاگرها میتواند کارایی بسیار بالایی داشته باشد. این دوربین کوچک، نسبتاً ارزان و قدرتمند را به افراد فعال در رسانههای اجتماعی و بلاگرها توصیه میکنیم.
نقاط قوت دوربین Nikon Z30:
- طراحی بدنه و سیستم تنظیمات عالی
- ویدئوها ۴K/30p عالی
- کیفیت بالای میکروفون داخل دوربین و امکان استفاده از میکروفون خارجی
نقاط ضعف دوربین Nikon Z30:
- عدم امکان استفاده از هدفون
- بدون سیستم لرزشگیر
- محدود بودن تنوع لنز در بازار
منبع: dpreview