به نقل از دیجیکالا:
احتمالا حس میکنید که برای استفاده از گوشی اندرویدی کاملا به حساب گوگل نیاز دارید اما اگر نخواهید وارد اکانت گوگل شوید، بدون آن دقیقا چه چیزهایی را از دست خواهید داد و چه چیزهایی به دست خواهید آورد؟
تقریبا همهی گوشیهای اندرویدی هنگام تنظیمات اولیه از شما میخواهند که به حساب «گوگل» (Google) خود وارد شوید و با توجه به اینکه برنامههای گوگل یک مزیت دستگاههای اندرویدی محسوب میشوند، طبیعی است که تقریبا همه این بخش را تکمیل میکنند.
اما اگر بخواهید میتوانید از مرحله رد شوید. حالا اگر بخواهید بدون حساب گوگل از اندروید استفاده کنید، چه اتفاقی میافتد؟ در این مطلب با هم نگاهی به این موضوع خواهیم داشت.
دسترسی به گوگل پلی را از دست میدهید
شاید بزرگترین پیامد وارد نشدن به حساب گوگل این باشد که نمیتوانید اپلیکیشنها را از فروشگاه Play دانلود کنید. این برنامه، منبع اصلی اپلیکیشنها برای اندروید است و در بسیاری از تلفنها و تبلتهای اندرویدی، این تنها ابزار در دسترس برای نصب نرمافزارهاست.
وقتی یک وبسایت، تبلیغ یا دوست به شما میگوید که برنامهی خاصی را دانلود کنید، معمولا به این معنی است که باید اپلیکیشن Play Store را باز کنید و برنامهی مورد نظر را در آنجا جستوجو کنید. اگر وارد اکانت گوگل نشده باشید، این امکان را نخواهید داشت.
بیشتر اپلیکیشنهای گوگل کار نخواهند کرد…
گوشی یا تبلت اندرویدی معمولی شما، علاوه بر فروشگاه Play با شمار زیادی از اپهای گوگل عرضه میشود. برای نمونه گوگل داک، گوگل وان و گوگل تیوی از جمله برنامههایی هستند که بدون ورود به حساب کاربری به سادگی کار نمیکنند. ممکن است برنامه راهاندازی شود، اما اگر وارد سیستم نشوید، برنامه به سرعت بسته میشود. به این دلیل که این برنامهها در درجهی نخست به عنوان دروازهای به یک وب سرویس عمل میکنند و اگر برای این سرویس نامنویسی نکنید، برنامه امکان انجام هیچ کاری را ندارد.
…اما برخی اپلیکیشنهای گوگل همچنان اجرا میشوند
از طرف دیگر، تعداد زیادی از برنامههای گوگل حتی بدون حساب کاربری هم به خوبی روی گوشی و تبلت اندرویدی کار میکنند. اگر نیاز دارید به جایی بروید و کاملا به «گوگل مپ» (Google Maps) متکی هستید، برای استفاده از آن نیازی به حساب کاربری ندارید. به همین ترتیب، اگر از «یوتیوب» (YouTube) برای تماشای ویدیوها استفاده میکنید، میتوانید با یا بدون ورود به سیستم، همچنان ویدیوها را ببینید. فقط اگر میخواهید در کانالها مشترک شوید، ویدیوها را لایک کنید یا نظر بگذارید، باید به یک حساب کاربری وارد شده باشید.
در حقیقت در بسیاری از اپلیکیشنها مانند یوتیوب، بدون ورود به سیستم میتوانید به بخشی از عملکردها دسترسی داشته باشید اما برای طیف کاملی از ویژگیها به یک حساب کاربری نیاز دارید. برای مثال «گوگل فوتوز» (Google Photos) در صورت وارد نشدن به حساب، به عنوان یک برنامهی گالری آفلاین عمل میکند، اما اگر میخواهید از عکسها در فضای ابری نسخهی پشتیبان تهیه کنید و بتوانید آنها را در دستگاههای دیگر هم مشاهده کنید، به یک حساب کاربری نیاز دارید.
نمیتوانید از بسیاری از خدمات گوگل استفاده کنید
بسیاری از سرویسهای گوگل وجود دارند که مستقیما در اندروید ادغام شدهاند و به یک اپ مرتبط نیستند. از جملهی آنها میتوان به امکان ردیابی تلفن گم شدهی شما از یک مرورگر وب، تکمیل خودکار رمزهای عبور ذخیره شده در حساب گوگل شما، یا پشتیبانگیری از دادههای اپلیکیشن اشاره کرد. بدون ورود به حساب گوگل، این سرویسها دیگر کار نخواهند کرد، اما اپلیکیشنهای جایگزین وجود دارند که میتوانند بسیاری از این عملکردها را پیش ببرند.
بسیاری از پیگیریهای گوگل را نخواهید داشت
مدل کسبوکار گوگل بر اساس جمعآوری اطلاعات تا حد امکان دربارهی ما برای فروش یا ارائهی تبلیغات هدفمند ساخته شده است. اغراق نیست اگر گفته شود که تلفن همراه شما یک دستگاه ردیاب شخصی شده است و با تأیید مجوزها توسط شما هنگام استفاده از برنامههای مختلف، گوگل میتواند به دادههای زیادی دربارهی شما دسترسی داشته باشد. برای نمونه طبق تحقیقات آسوشیتدپرس، گوگل در گذشته برای ردیابی افراد حتی زمانی که ردیابی موقعیت مکانی را در اندروید غیرفعال کرده باشند، دچار چالشهایی شده است.
بدون ورود به حساب کاربری، بسیاری از این پیگیریها را حذف میکنید چون از برنامهها و سرویسهای کمتری استفاده خواهید کرد که برای گوگل داده تولید میکنند. حتی اگر گوگل همچنان برخی از اطلاعات شما را ثبت کند، دیگر به یک حساب کاربری گوگل مرتبط نخواهد بود.
همچنان میتوانید از منابع دیگر اپلیکیشن دریافت کنید
شاید گوگل پلی بزرگترین فروشگاه اپلیکیشن برای اندروید باشد، اما تنها فروشگاه نیست. منابع جایگزینی مانند «فروشگاه گلکسی» (Galaxy Store) وجود دارkد که از پیش روی گوشیها و تبلتهای سامسونگ نصب شده است. همچنین فروشگاه «آمازون اپاستور» (Amazon Appstore) وجود دارد که در سختافزار Amazon Fire یافت میشود، اما برای دانلود در اکثر دستگاههای اندرویدی هم در دسترس است.
اما اگر به دلیل اینکه به دنبال حفظ حریم خصوصی یا امنیت بیشتر هستید، وارد حساب گوگل نمیشوید، شاید بخواهید از «اف-دروید» (F-Droid) که منبعی از برنامههای رایگان و متنباز اندروید است، استفاده کنید.
در برخی فروشگاهها مانند اف-دروید، اکثر برنامههایی را که از قبل میشناسید پیدا نخواهید کرد، اما راهکارهایی را برای یادداشتبرداری، ایجاد اسناد، پخش انواع رسانههای DRM آزاد، همگامسازی یا تهیهی نسخهی پشتیبان از دادهها و افزایش عملکرد تلفن خود، به روشهای متعدد دیگر پیدا خواهید کرد.
همچنان میتوانید بهروزرسانیهای مهم سیستمی را دریافت کنید
اگر نخواهید وارد حساب کاربری شوید، به این معنی نیست که دستگاه شما عملا به پایان عمرش میرسد. همچنان بهروزرسانیهای سیستم را از سازندهی دستگاه خود دریافت خواهید کرد. حتی اگر نسخهی بعدی اندروید اصلی از سوی سازنده موجود شود، میتوانید به آن هم بهروزرسانی کنید.
اما از طرفی به آپدیت سیستم گوگل پلی دسترسی نخواهید داشت. این موارد شامل تغییرات یا اصلاحاتی است که بیشتر به جنبههای مرتبط با گوگل دستگاه شما مرتبط میشود. برای دریافت بهروزرسانیهای امنیتی حیاتی، میتوانید به حساب کاربری وارد شوید، بهروزرسانیها را دانلود کنید و دوباره از حساب خارج شوید.
هنوز یک گوشی بسیار خوب خواهید داشت!
یک گوشی هوشمند مدرن، حتی بدون گوگل پلی در مقایسه با تلفنهای همراه قبلی، دستگاهی بسیار قدرتمند و توانا باقی میماند.
اپلیکیشنهای داخلی برای مدیریت مخاطبین، برقراری تماس و فرستادن پیامک وظیفهی خود را بسیار خوب انجام میدهند. شما یک دوربین قدرتمند و برنامهی گالری را دارید. یک پخشکنندهی MP3 و قابلیت پخش فیلم دارید. حتی یک مرورگر وب با امکانات کامل دارید که این روزها برای انجام تقریبا هر کار دیگری کافی است.
همهی اینها به شما امکان میدهد تا با بسیاری از انتظارات جامعهی مدرن هماهنگ باشید. همچنان میتوانید کدهای QR را اسکن کنید، به چتهای گروهی بپیوندید. علاوه بر این همچنان به امکاناتی مانند ناوبری گوگل و یوتیوب دسترسی دارید. بسته به تلفن خود، ممکن است حتی یک کیف پول مجازی هم در اختیار داشته باشید. بنابراین حتی بدون ثبت نام در حساب گوگل، گوشی اندرویدی شما یک گجت هوشمند است، نه یک گوشی ساده و بدون امکانات.
برای استفاده از اندروید به حساب گوگل نیاز ندارید
بسیاری میخواهند که وابستگی خود به گوگل را کاهش دهند. جابهجایی به گوشی آیفون یکی از گزینههای موجود است که البته گران خواهد بود. به جای آن میتوان یک گوشی ساده و غیر هوشمند در دست گرفت. بدین ترتیب پول زیادی پسانداز میشود، اما با داشتن یک گوشی غیر هوشمند، ممکن است مجبور شوید بیش از چیزی که تصور میکنید، از خواستههای خود کوتاه بیایید.
استفاده از گوشی و تبلت اندرویدی بدون ورود به حساب گوگل اما یک گزینهی خوب میانی است. به این معنی که کارهای مختلف را بدون فروشگاه Play انجام دهید، اما همچنان یک دستگاه فوقالعاده کاربردی را در اختیار داشته باشید. و البته این راهی است که برای افراد بسیار بیشتری نسبت به نصب رام کاستوم، قابل دستیابی است.
منبع: MakeUseOf