به نقل از دیجیکالا
مایکروسافت امروز و در جریان رویدادی آنلاین، از نسخهی جدید ویندوز خود تحت عنوان ویندوز ۱۱ و فروشگاه مخصوص آن رونمایی کرد که ظاهری جدید به خود گرفته و به نظر میرسد حتی میتوان اپلیکیشنهای اندرویدی را نیز از طریق آن دانلود کرد.
حدودا ۶ سال پس از اینکه ویندوز ۱۰ عرضه شده (در سال ۲۰۱۵) شاهد رونمایی از ویندوز ۱۱ هستیم که با تغییرات ظاهری و اساسی بسیار زیادی همراه بوده است. یکی از همین تغییرات اساسی را در بخش فروشگاه یا همان مایکروسافت استور شاهد هستیم که طبق معمول با ورود ویندوز جدید، ظاهر و قابلیتهای جدیدی به خود گرفته که از جمله مهمترین آنها میتوان به پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندروید اشاره کرد.
اولین تصاویر از محیط ویندوز ۱۱ از اواسط ماه ژوئن منتشر شده بودند اما در هیچ یک از آنها شاهد اسکرینشات و جزئیاتی از فروشگاه جدید نبودیم. اما خب خوشبختانه امروز و در جریان رونمایی از ویندوز جدید، توانستیم به طور کامل با محیط کاربری و قابلیتهای این فروشگاه آشنا شویم. شما عزیزان میتوانید در ادامه تصاویر مختلفی از فروشگاه جدید ویندوز ۱۱ را مشاهده کنید.
طی یک حرکت انقلابی، پانوس پانای اعلام کرد توسعهدهندگان اکنون میتوانند ۱۰۰ درصد سود را برای خود نگه دارند در حالی که توسعهدهندگان اپل و گوگل باید ۳۰ درصد از مبلغ را به حساب این دو شرکت واریز کنند. همچنین در فروشگاه اپل و گوگل یعنی اپ استور و پلیاستور، اصرار بر این است که از پلتفرم پرداخت و خریدهای درون برنامهای خود شرکتها استفاده شود. حال باید دید آیا این سیاست شامل بازیها هم میشود یا خیر چون مایکروسافت و سایر شرکتها سیاستهای متفاوتی را در قبال بازی و اپلیکیشن در پیش میگیرند.
غافلگیری بزرگ دیگر اما همانطور که اشاره شد، پشتیبانی فروشگاه جدید از اپلیکیشنهای اندروید است. به این صورت که از این پس میتوانید اپلیکیشنهای اندرویدی را روی ویندوز ۱۱ و درون کامپیوتر خود اجرا کنید. این مهم در نتیجهی همکاری مایکروسافت و آمازون بدست آمده و اپاستور آمازون در واقع به بخشی از فروشگاه مایکروسافت تبدیل شد. حتی این امکان وجود دارد که از این اپلیکیشنها در کنار اپلیکیشنهای ویندوزی استفاده کنید و لذت ببرید.
سالهای پیش وقتی مایکروسافت گوشیهای ویندوزی را روانهی بازار میکرد، کاربران انتظار داشتند چنین قابلیتی را در گوشیهای این شرکت ببینند که هیچوقت این اتفاق رخ نداد و پروژهای که با موفقیت آغاز شده بود در نهایت شکست سنگینی را در پی داشت. حال این امکان وجود دارد که طی سالهای آینده، مایکروسافت را در عرصهی گوشیهای هوشمند هم شاهد باشیم، آن هم با سیستمعامل ویندوز اما اینبار غنی از اپلیکیشن!
از قابلیتهای جدید دیگری که وارد فروشگاه ویندوز شده این است که اگر وبسایتی از شما بخواهد اپلیکیشنی را روی سیستم نصب کنید، اپلیکیشن فروشگاه به صورت خودکار اجرا شده و فرایند دانلود و نصب را برعهده میگیرد. همچنین بخش جدیدی تحت عنوان stories در نظر گرفته شده تا بدین ترتیب اطلاعاتی در رابطه با اپلیکیشنهایی که کاربردی و خوب هستند در اختیارتان قرار بگیرد.
از ماه آوریل امسال تا قبل از رویداد امروز میدانستیم مایکروسافت قرار است تغییرات گستردهای را روی فروشگاه خود اعمال کند اما خب نمیدانستیم تا این اندازه شاهد موارد مثبت خواهیم بود. اما سوالی که پیش میآید این است که آیا این فروشگاه اجازهی تام به توسعهدهندگان میدهد تا هر اپلیکیشنی را که مد نظر دارند برای ویندوز طراحی کنند؟ به گفتهی پانوس پانای، چه توسعهدهندهی اپلیکیشنهای UWP (شکل اختصاری Universal Windows Platform به معنای پلتفرم ویندوز یکپارچه) باشید و چه توسعهدهندهی اپلیکیشنهای Win32، فروشگاه از تمامی این اپلیکیشنها پشتیبانی میکند.
پیش از این فروشگاه ویندوز از اپلیکیشنهای یونیورسال پشتیبانی میکرد که اصلا مورد استقبال توسعهدهندگان و حتی کاربران واقع نشد. در واقع این تلاشی بود در راستای یکپارچهسازی اپلیکیشنهای ویندوز در تمامی محصولات اعم از تبلت، گوشی، لپتاپ و کامپیوتر که خب با شکست مواجه شد چرا که توسعهدهندگان ویندوز بیشتر به اپلیکیشنهای Win32 علاقهمند هستند و خوشبختانه فروشگاه جدید مشکلی از بابت پشتیبانی از آنها نخواهد داشت.
در سال ۲۰۱۹ بود که شرکت ردموندی اعلام کرد توسعهدهندگان میتوانند از این پس بازیهای مبتنی بر win32 را برای فروشگاه عرضه کنند. البته این یک روش برای جذب برنامهنویسان بود چرا که مایکروسافت از آن سال تاکنون سخت در تلاش است با روشهای مختلف نظیر کاهش سود دریافتی به تنها ۵ درصد و ۱۲ درصد به ازای هر اپلیکیشن و بازی، توجه این افراد را جلب کند تا برنامههای بیشتری را برای ویندوز بنویسند.
با این وجود باز هم فروشگاه مایکروسافت بستر مورد علاقهای برای توسعهدهندگان نیست و هنوز هم نتوانسته آنطور که باید انتظارات را برآورده کند. حال باید دید فروشگاه ویندوز ۱۱ چه چیز جدیدی در چنته دارد و آیا با پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندرویدی میتواند تجربهی کاربری روی ویندوز را دگرگون کند یا خیر.
نظر شنا در این رابطه چیست؟ آیا مایکروسافت میتواند با این سیاستی که در پیش گرفته، فروشگاه اختصاصی و قدرتمندی داشته باشد یا باز هم متحمل شکست خواهد شد؟
منبع: The Verge