ارسال نمونه فیبر کربن های لامبورگینی به ایستگاه فضایی ISS

اگر قرار است تا از ماده ای به عنوان پروتز یا ایمپلنت استفاده شود، بهتر است آن ماده سفت و سخت باشد. در همین راستا شرکت خودروسازی لامبورگینی موفق به طراحی نوعی فیبر کربن شده است که دارای خصوصیات قابل توجهی است که قرار است به زودی نمونه ای از آن به ایستگاه فضایی بین […]

اگر قرار است تا از ماده ای به عنوان پروتز یا ایمپلنت استفاده شود، بهتر است آن ماده سفت و سخت باشد. در همین راستا شرکت خودروسازی لامبورگینی موفق به طراحی نوعی فیبر کربن شده است که دارای خصوصیات قابل توجهی است که قرار است به زودی نمونه ای از آن به ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) ارسال شود تا در شرایط سخت خارج از زمین نیز مورد آزمایش قرارگیرد.

به گزارش سرویس اخبار علمی تک نیوز به نقل از لامبورگینی، چند سال پیش بود که خبری در رابطه با همکاری شرکت خودروسازی لامبورگینی با مؤسسه تحقیقاتی Houston Methodist در تگزاس برای تولید ماده ای برای ساخت ابزارهای زیست پزشکی پخش شد. همچنین امکان داشت تا این مطالعات منجر به ساخت ماده ای شود که می تواند در زمینه های مختلف مانند هوافضا و خودروسازی برای ساخت فضاپیما های سبک و خودرو های محکم مورد استفاده قرارگیرد.

هم اکنون اعلام شده است که تا قبل از تاریخ 2 نوامبر قرار است تا فیبر کربن ساخته شده توسط شرکت خودروسازی لامبورگینی توسط راکت Antares از تأسیسات پروازی ولوپس در ایالت ویرجینیا به به فضا ارسال شود که مقصد آن ایستگاه فضایی بین‌المللی می باشد. پس از آنکه نمونه ی مربوطه به ایستگاه فضایی برسد، پژوهشگران حدود شش ماه بر روی این نمونه تحقیقات و آزمایش های مختلف را انجام خواهند داد که این آزمایش ها عبارتند از قرار دادن فیبر کربن در دمای 40- تا 200 درجه سانتیگراد، قراردادن آن در خلاء مطلق فضای بیرونی، قرارگرفتن در معرض اشعه های گسترده ی ایکس و فرابنفش و فرایش اتمی اکسیژن.

پس از انجام آزمایش‌ها، نمونه مجددا به زمین ارسال می شود و توسط محققان شرکت لامبورگینی مورد بررسی قرارخواهد گرفت و خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی آن با نمونه اولیه مقایسه خواهد شد.

آزمایش‌ها بر روی پنج نمونه از الیاف فیبر کربن صورت خواهد گرفت که هرکدام بطور مجزا ساخته شده اند. در میان این نمونه ها نمونه ای وجود دارد که توسط چاپ سه بعدی ساخته شده است که “فیبر پیوسته” نام گرفته است و از نظر خصوصیات مکانیکی شبیه به یک نمونه از آلومینیوم با کیفیت می باشد. یکی دیگر از نمونه ها “فیبر ناپیوسته” می باشد که در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد و در نهایت نمونه ای وجود دارد که از پارچه ی پلیمری اتوکلاو شده ساخته شده است و به “رزین اپوکسی” آغشته شده است.

دکتر Alessandro Grattoni، پژوهشگر اصلی این مطالعات می گوید: “شرایط زمین به ما اجازه نمی دهد تا بتوانیم این ماده را در شرایط سخت و دشوار مورد آزمایش قراردهیم. اما فضا محیطی است که به ما اجازه می دهد تا بتوانیم خصیصه ها و ویژگی های بیشتری از مواد را مشخص کنیم. به امید روزی که بتوانیم دستگاه هایی بسازیم که هم در زمین و هم در فضا فعالیت کنند.” جهت مطالعه دیگر خبرهای جذاب حوزه تکنولوژی، به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.