بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران از پذیرش ابهامآمیز تعدادی از دانشجویان در رشتههای پرطرفدار این دانشگاه خبر داد و دانشگاه مذکور نیز به این موضوع واکنش نشان داد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با پذیرش ابهامآمیز تعدادی از دانشجویان در رشتههای پرطرفدار دانشگاه، نامهای خطاب به ریاست دانشگاه نوشته است.
در بخشهایی از این نامه آمده است: در سالهای اخیر، همواره زمزمههایی مبنی بر حضور دانشجویان غیرقانونی در رشتههای پرطرفدار دانشگاه به گوش میرسیده است. اندکی پس از اتمام ثبتنام نودانشجویان، شاهد حضور دانشجویان دیگری در دانشگاه هستیم که نحوهی پذیرش و قبولی آنان با ابهامات فراوانی روبهرو میباشد.
بسیج دانشجویی بررسیهایی در این زمینه انجام داده و فهرستی ١٩نفره از دانشجویانی که پذیرش آنها در قالب هیچیک از قوانین و آییننامههای مذکور توجیهپذیر نبوده و حضور آنها واجد ابهامات قانونی است تهیه نموده است.
فهرست مذکور که شامل تمامی دانشجویان ابهامآمیز نمیباشد، نزد بسیج دانشجویی به صورت محرمانه محفوظ بوده و در صورت عدم پیگیری از سوی مسئولین دانشگاه و عدم شفافسازی لازم در اذهان عمومی تا دو هفتهی آتی، به مراجع ذیصلاح انتظامی و قضایی جهت پیگیری ارائه خواهد شد.
واکنش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
این نامه، واکنش معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به دنبال داشت.
محمد رحمتی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: پذیرش تمام دانشجویان علوم پزشکی صرفاً از طریق سازمان سنجش صورت میگیرد.
رحمتی با اشاره به گفت و گوی صریح، حضوری و بدون واسطه با دانشجویان توسط رئیس دانشگاه در آستانه روز دانشجو گفت: بارها از دانشجویان خواسته شده تمام موارد ابهامآمیز را با ذکر نام و با مصداق به معاونت آموزشی اعلام کنند و تاکنون هیچ موردی طی یکماه گذشته در این خصوص اعلام نشده است.
وی با تاکید بر ارتباط منسجم و مستمر با جامعه دانشجویی تاکید کرد: به تمامی تشکلهای دانشجویی اعلام شده است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی این آمادگی را دارند تا تمام موارد ابهام آمیز در خصوص پذیرش دانشجو را شفافسازی کنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: بعد از انتصاب اینجانب به عنوان معاون جدید آموزشی، جلسات متعددی با تشکلهای دانشجویی برگزار شد، بیتردید طی این دیدارها فرصتهای مناسبی برای گفتوگوی چهره به چهره با دانشجویان و بررسی چالشها مهیا شد با توجه به وجود فرصتهای متعدد و شرایط مناسب گفتوگو برای طرح مسائل در دانشگاه انتظار میرود دانشجویان عزیز از این ظرفیت ملاقاتهای حضوری و مستمر برای همافزایی بیشتر با مسئولان دانشگاه استفاده کنند.
وی ادامه داد: مدیرکل آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بارها به دانشجویان عزیز و نمایندههای تشکلها اعلام کردهاند که چنانچه درباره هر دانشجویی و در هردانشکده دانشگاه ابهامی وجود دارد، مستقیماً به این حوزه مراجعه شود تا بررسی کامل انجام شود، این معاونت بارها اعلام آمادگی کردهاست که برای پاسخ به سوالات و نکات مد نظر دانشجویان هیچ مانعی وجود ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین تصریح کرد: امروز اداره کل آموزش دانشگاه طی مکاتبهای خطاب به بسیج دانشجویی درخواست کرده تا 72 ساعت آینده اسامی افرادی که در مورد شرایط تحصیل آنها ابهاماتی وجود دارد را برای بررسیهای دقیقتر کارشناسی اعلام کنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه نقل و انتقال دانشجویان طبق روال سالهای اخیر، مستقیم توسط دانشگاه انجام نمیشود؛ افزود: تصمیم نهایی در خصوص انتقال دانشجویان صرفاً بر اساس نظر کمیسیون موارد خاص و در وزارت بهداشت انجام میشود.
رحمتی با اشاره به شفاف بودن فرآیند نقل و انتقالات و مهمانی دانشجویان، ادامه داد: بدیهی است تاکنون طبق روال جاری در دانشگاههای وزارت علوم و وزرات بهداشت، دانشجویان با موافقت دانشگاه مبدا و مقصد میتوانند از ظرفیت مهمان شدن در طول دوران تحصیل خود بهرهمند شوند و ذکر این نکته ضروری است که مهمان شدن به منزله انتقال قطعی تلقی نمیشود و برای رعایت عدالت آموزشی در دانشگاه تاکنون تمام موارد انتقال و مهمانی در کمیسیونهای مختلف و با حضور مسئولان ذیربط آموزشی صورت گرفته و در مواردی که در حوزه اختیارات کمیسیون نقل و انتقال و یا مهمانی دانشگاه نباشد، موضوع به کمیسیون موارد خاص مستقر در وزارت بهداشت ارجاع میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: بدیهی است فرایند مهمان شدن در دانشگاههای کشور، فرآیند مشخص و شناخته شدهای است و از سالیان متمادی این فرآیند با توافق مبدا و مقصد استمرار داشته است.
رحمتی با تاکید بر این مهم که باید بین مهمانی و انتقال تفاوت قائل شد ادامه داد: یادآوری میکنم بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت تصمیم نهایی در فرایند انتقال دانشجو برعهده وزارت بهداشت است، بنابراین دانشگاههای مبدأ و مقصد در فرآیند انتقال صرفا نظریه اولیه را اعلام میکنند و تصمیم نهایی در کمیتههای ذیربط وزارت بهداشت اتخاذ شده و دانشگاه استقلال تام برای این موضوع ندارد.
وی گفت: همانطور که در سرتاسر دنیا مرسوم است دانشجویان در طول دوران تحصیل خود میتوانند از ظرفیتهای مهمانی با توجه به شرایط خاص خود استفاده کنند بنابراین مطلقاً مهمان شدن دانشجویی در هر دانشگاهی که با موافقت مبدأ و مقصد صورت بگیرد ایجاد حق و حقوقی برای دانشجو در خصوص انتقال نمیکند؛ ضمن اینکه موارد بسیار زیادی بوده که دانشجویان بعد از یک تا دو ترم مهمان شدن به دانشگاه مبدأ برگشتهاند، بدیهی است استمرار فرآیند مهمان شدن دانشجویان همچنان در اختیار دانشگاه نیست و کمیسیونهای ذیربط وزارت بهداشت در این باره نظرنهایی را اعلام میکنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر جایگاه مهم این دانشگاه در آموزش علوم پزشکی خاطرنشان کرد: تصمیمات کمیتههای تخصصی در حوزه آموزش دانشگاه به گونهای اتخاذ میشود که فرآیندهای اجرایی، کوچکترین ضربهای به سطح کیفی آموزش وارد نکند، به عنوان نمونه در امر بررسی پروندههای مهمانی و انتقال دانشجویان به این دانشگاه، شرط معدل بالاتری نسبت به حداقل معدل اعلام شده لحاظ میگردد تا از این طریق سطح مطلوب کیفی درآموزش دانشگاه رعایت شود.