به نقل از دیجیکالا:
مدت زمان به نسبت زیادی نمیگذرد که گوشیهای هوشمند و تبلتهای موجود در بازار از فناوری تاچ اسکرین یا لمسی برخوردار شدهاند اما آیا واقعا نیاز است تا لپتاپی را خریداری کنیم که مثل یک گوشی هوشمند از این فناوری بهره ببرد؟ در این مطلب به دنبال پاسخ به این سوال هستیم.
اینکه یک لپتاپ تاچ لمسی بخریم یا نخریم، کاملا به کار و فعالیتمان بستگی دارد. لپتاپهای لمسی قطع به یقین ویژگیهای جذاب زیادی را دارند که در لپتاپهای معمولی دیده نمی شود اما این نوع لپتاپهای مدرن هم ایراداتی دارند که از چشم بسیاری از کاربران نادیده گرفته شده است. ابتدا اجازه دهید چند مزیت و نقطه قوت لپتاپهای لمسی را مرور کنیم.
۵ مزیتی که لپتاپهای تاچ اسکرین یا لمسی دارند
چند مزیت جالب در لپتاپهای لمسی وجود دارد که به دلیل وجود این ویژگیها در یک لپتاپ لمسی، برخی از کاربران به شدت مجذوب این دسته از محصولات میشوند.
۱. معمولا صفحه نمایش بهتری دارند
لپتاپهای لمسی معمولا نسبت به سایر لپتاپها صفحه نمایش بهتری دارند. از لحاظ منطقی، مشتری برای یک کیفیت تصویر بهتر و سختافزار LCD قویتر قرار است پول بیشتری را خرج کند. بنابراین، طبیعی است که لپتاپهای لمسی از صفحه نمایش بهتر بهرهمند هستند. کیفیت تصویر بهتر به معنای درخشش، دقت رنگ و گامای رنگ بهتر است.
لپتاپهای لمسی به طور معمول اندازه و ابعادی در حد ۱۳ اینچ دارند، در حالیکه لپتاپهای غیر لمسی از ۱۱ تا ۱۸ اینچ متغیر هستند. در نتیجه، هنرمندان گرافیک، عکاسان، ویدئوگرافرها و هر فردی که شغلش به صفحه نمایش گره خورده، لپتاپ لمسی بیشتر برای این دسته از افراد به کار میآید.
۲. ناوبری آسانتر
قابلیت تاچ اسکرین موجب میشود تا کاربران در تعامل با سیستم عامل ویندوز راحتتر بوده و قدرت انعطافپذیری بیشتری برای کار با لپتاپ فراهم میکند؛ چراکه از طریق یک لپتاپ لمسی میتوان سریعتر و آسانتر بین منوها و صفحات مانور داد. افرادی که سالها با گوشیهای هوشمند کار کردهاند در بهرهبرداری از لپتاپهای تاچ اسکرین تجربهی بهتر و طبیعیتری را کسب میکنند.
لپتاپهای لمسی قابلیت جالب دیگری دارند. در حین کار با لپتاپهای لمسی اغلب دو نفر خیلی راحت میتوانند به طور همزمان عملیاتهایی را روی لپتاپ پیادهسازی کنند. این ویژگی جذاب بیشتر برای فرایندهای آموزشی و تدریس کارایی دارد.
۳. ایدهآل برای کارهای هنری و طراحی
اگر به شدت اهل کارهای هنری، نقاشی، طراحی و انیمیشنسازی هستید، استفاده از لپتاپهای لمسی میتواند برای گذراندن امورات شما ایدهآل باشد؛ چراکه به جای استفاده از ماوس، شما خیلی راحتتر میتوانید با قلم نوری و حتی دستهای خود به کارهای هنری بپردازید. بدیهی است که لپتاپهای لمسی از لحاظ دقت و کنترل، قابل مقایسه با تبلتهای گرافیکی نیستند، اما برای طراحی و ویرایش تصاویر به طور سریع یک گزینهی خوب تلقی میشوند. با استفاده از لپتاپهای لمسی میتوان خیلی خلاقانهتر از حالتهای مرسوم تصاویر را ویرایش کرد.
۴. یک کیبورد پشتیبان
اگر به هر نحوی کیبورد لپتاپ دچار نقص شده و حتی به طور کامل خراب شود، کارِ شما لنگ باقی نمیماند؛ چراکه میتوان از کیبوردهای مجازی تعبیه شده در داخل سیستم عامل استفاده کرد. شاید در ابتدا کار کردن با کیبورد مجازی دشوار و چالشبرانگیز باشد اما در هزینه و وقت صرفهجویی خواهد شد؛ به خصوص اینکه در یک زمان اضطراری، کیبورد لپتاپ خراب شده و شما در آن لحظه نیاز دارید تا سریع یک پروژهای را با کیبورد به اتمام برسانید.
۵. یادداشتبرداری آسانتر
شاید در یک لحظه شما نیاز داشته باشید چیزی را در لپتاپ تایپ یا یادداشتبرداری کنید. در این سناریو، لپتاپهای لمسی به شدت مناسب کار هستند؛ چراکه دیگر شما دردسر تایپ کردن روی کیبورد را نداشته و با استفاده از قابلیت لمسی میتوانید سریع یک متن را بنویسید. اگر شما در محل کار یا دانشگاه به شدت اهل نوتبرداری هستید، شاید استفاده از لپتاپهای لمسی گزینهی به مراتب بهتری برای شما باشند؛ به خصوص اینکه میتوان از استایلوس یا قلمهای نوری برای سرعت بخشیدن به نگارش یادداشتها استفاده کرد. لپتاپهای لمسی برای دانشجویان رشتههای مهندسی و ریاضی که مدام با فرمولنویسی سر و کار دارند، یک گزینهی ایدهآل دانسته میشود.
نقاط ضعف لپتاپهای لمسی
جدا از ویژگیهای بسیار هیجانانگیز و جذابی که لپتاپهای لمسی دارند، این محصولات نقاط ضعفی هم دارند که شاید برخی از این نقاط ضعف برای کاربران قابل تحمل نباشد. در ادامه به معرفی پنج نقطه ضعف لپتاپهای لمسی میپردازیم.
۱. ارگونومی
کار کردن با لپتاپهای لمسی جذاب است اما استفاده از چنین لپتاپهایی برای بلند مدت میتواند به دست، چشم، گردن و حتی کمر کاربر آسیب وارد کند. از طرفی، اگر شما مدام از قابلیت لمسی دستگاه برای کارهای خود استفاده کنید، دچار سندرم و اختلالهای بینایی و عصبی میشوید.
اگرچه، نیازی به ترسیدن نیست؛ چراکه مشکلات نامبرده تنها زمانی رخ میدهد که شما به طور افراطی و در بلند مدت از قابلیت لمسی لپتاپ استفاده کنید. برای حل این معضل، بهتر است تا شما در حین کار، وقفههایی هر چند کوتاه به خود داده و تمرینهای کششی را انجام دهید. اگر واقعا این راه حلها برای بهبودی سلامتیتان افاقه نکرد، بهتر است از لپتاپهایی استفاده کنید که یک قلم نوری دارند.
۲. عمر باتری کمتر
لپتاپهای لمسی عموما عمر باتری کمتری نسبت به مدلهای غیر لمسی دارند؛ چراکه صفحهی لپتاپ به طور مداوم روشن است. البته شما میتوانید این قابلیت را در بخش Device Manager خاموش کنید تا باتری کمتری مصرف شود اما همچنان سختافزار در پسزمینه مشغول به کار است. با تمامی این تفاسیر، در لپتاپهای لمسی مدرن و بالا رده، عمر باتری آنچنان دغدغهی مهم و نگرانکنندهای نیست.
با تمامی این تفاسیر، اگر قصد خرید یک لپتاپ با صفحه نمایش لمسی را دارید، بد نیست تا یک باتری یدکی هم در دسترس داشته باشید. با این حال، ابزارهایی وجود دارد که بتوان با بهرهبرداری از آنها، سلامت باتری لپتاپ را نظارت کرد.
۳. قیمت بالا
طبیعتا هر اندازه یک محصول دیجیتالی کارایی بیشتری داشته باشد، ارزش قیمتی بیشتری را هم داراست. این موضوع برای لپتاپهای لمسی هم صدق میکند. از آنجایی که قابلیت لمسی، تجربهی هیجانانگیزتری را به کاربر القا میکند، بسیاری از کاربران عادی، خرید لپتاپهای لمسی را مقرون به صرفه نمیدانند. در واقع، فقدان قابلیت لمسی در لپتاپها برای کاربران عادی، نقطه ضعف آنچنان خاصی نیست.
۴. دوام پایینتر
دوام و قدرت ماندگاری یک لپتاپ، یکی از مهمترین دغدغههای کاربران است. متاسفانه لپتاپهای لمسی از لحاظ دوام بسیار حساس و شکننده هستند. به خصوص کاربرها در لپتاپهای ۲-in-1 باید دقت بیشتری هنگام استفاده داشته باشند چون این دسته از محصولات بیشتر مستعد شکستن هستند. بدیهی است که هر اندازه هزینهی بیشتری برای خرید لپتاپ لمسی صرف شود، کیفیت ساخت بالاتری را هم میتوان انتظار داشت اما مکانیسم لولای صفحه نمایش لپتاپهای لمسی تحت فشار بسیار زیادی در هنگام استفاده هستند.
اگر به فرض صفحه نمایش یک لپتاپ لمسی خراب شده و حتی در حالت بدتر بشکند، تعمیر LCD لپتاپ لمسی هزینهی بسیار زیادی را میطلبد. بنابراین، اگر مد نظر دارید لپتاپی که میخرید برای چند سال متمادی عمر کند، پیشنهاد میکنیم از فکر خرید لپتاپهای ۲-in-1 بیرون بیایید. حداقل بهترین انتخاب برای خرید، این نوع از لپتاپها نیست.
۵. وزن زیاد
لپتاپهای لمسی معمولا وزن بیشتری نسبت به سایر لپتاپها دارند. به همین دلیل، این دستگاهها را سختتر میتوان با دست حمل کرد. با این حال، وزن زیاد لپتاپهای لمسی آنچنان نقطه ضعف اساسی به شمار نمیرود و با گشت و گذار در سطح بازار میتوان لپتاپهای لمسی را پیدا کرد که نه وزن آنچنان زیادی دارند و نه از لحاظ قیمت، بسیار گران قیمت هستند.
آیا باید یک لپتاپ لمسی را خریداری کنید؟
اگر صرفا یک کاربر عادی هستید که نه ویژگی لمسی صفحهی نمایش برای شما کارایی دارد و نه درخشش و دقت رنگ بالا برای شما اهمیت دارد، خرید لپتاپ لمسی جزء پیشنهادهای اول محسوب نشده و این امر از لحاظ اقتصادی هم توجیه خاصی ندارد. با این حال، همانطور که قبلا گفته شد، یک لپتاپ لمسی برای هنرمندان، طراحان گرافیک، تدوینگرها، معمارها و دانشجویان رشتهی مهندسی و ریاضی یک گزینهی عالی تلقی میشود. افرادی که اهل نقاشی دیجیتال هستند میتوانند از صفحه نمایش لمسی لپتاپ به عنوان وایتبرد دیجیتال استفاده کنند. نرمافزارهای اتودسک، اتوکد، فتوشاپ و ایلوستریتور از معروفترین نرمافزارهای طراحی و ویرایش تصاویر هستند که در لپتاپهای لمسی میتوان خیلی راحتتر با برنامههای مذکور کار کرد.
لپتاپهای لمسی برای دانشجویان کارایی بسیار زیادی دارد. دانشجوها با کمک این مدل لپتاپها میتوانند با استفاده از دستخط خود، متنهای مختلفی را نوشته، نمودارهای مختلفی را کشیده و حتی تصاویر شماتیک بسیار زیادی را طراحی کنند. در هر صورت، لپتاپهای لمسی برای دانشجویان، به خصوص افرادی که در رشتههای ریاضی و مهندسی مشغول به تحصیل هستند گزینهی بهتر و منعطفتری به حساب میآید.
منبع: Makeuseof