آیا شوره سر می تواند باعث ریزش مو شود؟

آیا شوره سر می تواند باعث ریزش مو شود؟

شوره سر یک بیماری شایع است که باعث پوسته پوسته شدن پوست سر شما می شود. این پوست اغلب از بین می رود و پوسته های سفید روی شانه های شما باقی می ماند .برخی از افراد مبتلا به شوره دچار ریزش مو می شوند، اما آیا شوره سر مقصر است؟
در بیشتر موارد، شوره سر مستقیماً باعث ریزش مو نمی شود با این حال، خارش ناشی از آن می تواند منجر به زخم شود. این می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و منجر به ریزش مو شود ، البته طاسی کامل نیست.  علاوه بر این، شوره سر می تواند ریزش مو در افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک، (یک بیماری است که باعث کچلی می شود) شود.
ادامه مطلب را از سایت مجله مهتاطب بخوانید تا با نکاتی در مورد جلوگیری از ریزش مو مربوط به شوره سر و درمان شوره سر آشنا شوید.

آیا شوره سر باعث ریزش موها میشود؟

شوره سر بصورت مستقیم باعث ریزش مو نمیشود. بلکه خارش و التهابی که در اثر شوره سر رخ میدهد میتواند
به دنبال این خارش و التهاب در فولیکول مو، فرد شروع به خاراندن کف سر میکند. این کار باعث خراش در پوست سر و همچنین کشیدن تار موها میگردد که در نتیجه میتواند باعث ریزش مو گردد. از طرفی یکی از دلایل شوره سر، کمبود برخی ویتامین و املاح معدنی مانند زینک، ویتامین های B، امگا3 باعث شوره سر میشوند که از قضا کمبود این مواد مغذی بر ریزش مو نیز اثر دارند. از طرفی بلوغ و وضعیت هورمونی فرد نیز بر بروز شوره و ریزش مو موثر است و فرد بصورت همزمان دچار شوره و ریزش مو میشود.
را  معمولاً شامل ریزش مو نیست، اما گاهی اوقات التهاب و خارش مداوم می تواند اثرات جانبی برای پوست سر شما به اندازه کافی داشته باشد که موها ریزش کرده و سریع رشد نکند.

شوره سر باعث ریزش موی سکه ای میشود؟

خیر. ریزش موی سکه ای یک بیماری کاملا خود ایمنی است که طی فرآیندی، سلولهای دفاعی بدن فرد مبتلا، فولیکول های مو را دشمن تلقی کرده و به آن حمله میکنند و باعث ریزش موی شدید در کف سر فرد به شکل دایره ای کوچک-به اندازه یک سکه- میشود. ریزش موی سکه ای میتواند در یک نقطه خاص باشد و یا در چند قسمت از سر پراکنده شود.

اگرچه سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو شما حمله می کند، اما لزوما آنها را از بین نمی برد. این بدان معنی است که مو می تواند دوباره رشد کند.

در حالیکه شوره سر توسط قارچ مالاسزیا گلوبوسا ایجاد می شود. این قارچ مخمر مانند، بر روی تمام پوست سر ما زندگی می کند و معمولاً بی ضرر است. در برخی موارد، با این حال، حساسیت شخصی فرد به اسید اولئیک – محصول جانبی چرخه زندگی قارچ مالاسزیا – می تواند منجر به علائم شوره سر شود که شامل موارد زیر هستند:

✔️ خارش

✔️ پوسته های سفید در مو

✔️ پوست سر تحریک شده
که این علائم همانطور که در بند یک توضیح داده شد میتوانند منجر به ضعیف شدن فولیکول مو و ریزش مو گردد.

اگر از شوره سر رنج می برید، کنار آمدن با این مشکل نسبتاً ساده است. استفاده منظم از شامپوی شوره سر (به طور ایده آل هر روز) این مشکل را برطرف می کند و از بروز آن جلوگیری می کند. اگر مشکل شوره سر است، باید طی 2-3 هفته شاهد بهبود  شوید.

درمان شوره سر و ریزش موی سکه ای

اگر هنوز نگران هستید، می توانید از شامپوی شوره سر  برای دو هفته توصیه شده استفاده کنید.  اگر متوجه شوید که مو هنوز در حال ریزش است، وقت آن است که با پزشک درباره احتمال آلوپسی آره آتا صحبت کنید.

متأسفانه، هیچ درمانی برای ریزش موی سکه ای شناخته نشده است. خوشبختانه، فولیکول ها هنوز زنده هستند، می توان از دارو برای رشد مجدد مو استفاده کرد. نکته کلیدی در اینجا این است که اگر خود را با ریزش بیش از حد مو مواجه می کنید، همیشه توصیه می شود با یک پزشک صحبت کنید.

 

چگونه می توان از ریزش مو در اثر شوره جلوگیری کرد؟

1) کاهش خارش کف سر:

قدم اول برای جلوگیری از ریزش مو ناشی از شوره سر، “رفع خارش سر” است. این کار اشتیاق شما به خراشیدن پوست کف سر و در نتیجه آسیب به فولیکول مو را کاهش می دهد و از فولیکول های مو در برابر آسیب بیشتر محافظت می کند.

2) ریشه یابی علت شوره سر:

نکته دوم اینکه علت شوره سر را پیدا کنید و به درمان آن بپردازید. مثلا اگر علت شوره سر به دلیل کمبود ویتامین است شروع به مصرف یک قرص مکمل تقویت پوست و مو کنید. این کار به رفع شوره سر است و به دنبال آن درمان ریزش مو کمک میکند.

دلایل ایجاد شوره سر شامل:

  • پوست سر خشک: این منجر به پوسته ریزی می شود که معمولاً با قرمزی یا التهاب همراه نیست.
  • درماتیت سبورئیک : این وضعیت باعث ایجاد بثوراتی می شود که اغلب قرمز ، پوسته پوسته و چرب به نظر می رسد، پوسته پوسته حاصل می تواند سفید یا زرد باشد.
  • قارچ مالاسزیا: مالاسزیا قارچی است که در پوست سر اکثر افراد دیده می شود. با این حال، گاهی اوقات می تواند پوست سر شما را تحریک کرده و باعث رشد سلولهای اضافی پوست شود. وقتی این سلول های پوستی از بین می روند، می توانند باعث ایجاد شوره سر شوند.
  • درماتیت تماسی: حساسیت به برخی از مواد موجود در محصولات مانند شامپو یا رنگ مو که روی موها یا پوست سر خود استفاده می کنید می تواند باعث ایجاد پوستی قرمز و لکه دار شود.

وقتی علت اصلی ایجاد شوره سر را فهمیدید ، می توانید به طور موثرتری آن را درمان کنید.

3) مصرف شامپوی ضد شوره حاوی ترکیبات خاص:

اگر قبلاً این کار را نکرده اید، سعی کنید از یک شامپوی دارویی استفاده کنید که برای کمک به شوره سر استفاده شده است. به دنبال محصولات حاوی هر یک از مواد زیر باشید:

  • پیریتیون روی
  • اسید سالیسیلیک
  • کتوکونازول
  • سولفید سلنیوم

برای موارد خفیف شوره سر، ممکن است فقط لازم باشد چند هفته از شامپوی دارویی استفاده کنید.

اگر موهایی به رنگ روشن دارید، ممکن است بخواهید از سلنیوم سولفاید دور شوید که می تواند باعث تغییر رنگ شود.

4) رطوبت مو را  اضافه کنید:

صرف نظر از علت اصلی ایجاد شوره سر، مهم است که پوست سر خود را با نرم کننده هیدراته کنید. این امر به ویژه هنگام استفاده از شامپوهای دارویی، به ویژه آنهایی که حاوی اسید سالیسیلیک هستند بسیار مهم است. اینها می توانند در صورت استفاده مرتب در حال خشک شدن باشند.

برای یک مزیت بیشتر، سعی کنید پوست سر خود را با روغن نارگیل ماساژ دهید، سپس آن را بشویید. روغن نارگیل علاوه بر مرطوب کنندگی، خاصیت ضد قارچی نیز دارد. در حقیقت، یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که فعالیت ضد قارچی آن مشابه کتوکونازول، ماده رایج در شامپوهای ضد شوره است.

اگر فکر می کنید ممکن است دچار درماتیت سبورئیک باشید، از استفاده از روغن روی پوست سر خودداری کنید. روغن اضافی می تواند گاهی این وضعیت را بدتر کند.

5) از محصولات تحریک کننده مو خودداری کنید:

رنگ مو و سایر محصولات مو اغلب حاوی موادی هستند که می توانند پوست حساس را تحریک کنند. که می تواند منجر به درماتیت تماسی شود. مواد نگهدارنده و خوشبو کننده از دلایل عمده ایجاد درماتیت تماسی در پوست سر شما هستند.

نمونه هایی از ترکیبات بالقوه تحریک کننده در محصولات مو عبارتند از:

  • عطر طبیعی یا مصنوعی
  • سفید کننده یا دکلره
  • مواد شوینده
  • فرمالدئید

برخی افراد سالها قبل از مشاهده هر نوع عکس العمل، از محصولات استفاده می کنند. حتی اگر از همان محصولات مو بدون مشکل استفاده کرده اید، در صورت مشاهده شوره سر، فکر خود را تغییر دهید.

6) استرس را مدیریت کنید:

گرچه استرس مستقیماً باعث ایجاد شوره نمی شود، اما با گذشت زمان می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند. این می تواند حساسیت پوست سر شما را نسبت به قارچ مالاسزیای طبیعی افزایش دهد.

سعی کنید با تمرین تکنیک های آرام سازی، مانند یوگا یا مدیتیشن، استرس خود را کنترل کنید. حتی قدم زدن یا انجام تنفس کنترل شده به مدت یک یا دو دقیقه می تواند کمک کند.

حتما بخوانید: آیا استرس باعث ریزش مو می شود؟

7) کمی آفتاب بگیرید:

طبق کلینیک مایو، اگرچه اشعه ماورا بنفش باعث پیری زودرس می شود و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد، اما کمی نور خورشید ممکن است برای شوره سر مفید باشد. اگر به بیرون از منزل می روید، حتماً از  کرم ضد آفتاب روی صورت و بدن خود استفاده کنید.

سخن آخر

داشتن شوره سر بلافاصله منجر به ریزش مو نمی شود. با این حال، خاراندن مداوم پوست سر می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و منجر به ریزش مو شود که دائمی نیست و باید حل شود زیرا شما می دانید که چه عواملی باعث شوره سر شما شده اند.  اگر از قبل علت آن را نمی دانید، پزشک یا متخصص پوست می تواند به شما کمک کند. برای خرید شامپوی ضد شوره و پکیج درمان ریزش مو به داروخانه آنلاین مهتاطب مراجعه کنید.

📞مشاوره رایگان جهت خرید و پشتیبانی پس از فروش محصولات بصورت چت در واتساپ و ایتا-روبیکا با شماره 09302007587

☎️ تماس تلفنی در روزهای شنبه تا پنج شنبه از 8 صبح تا 4 عصر به شماره 02165389342-02165389693

🏣تمامی محصولاتی که در داروخانه آنلاین مهتاطب عرضه می شوند، اعم از محصولات درمان لک، محصولات درمان جوش، درمان ریزش مو و کرم ضد آفتاب، قرص مولتی ویتامین، کرم مرطوب کننده، محصولات ارتوپدی و مکمل های غذایی و… از برندهای معتبر ایرانی و خارجی بوده و دارای برچسب اصالت کالا، سیب سلامت و دارای پروانه از وزارت بهداشت و دیگر سازمان های مربوطه هستند. این امر می تواند مشتریان محترم مهتاطب را از اصالت محصولاتی که تهیه می کنند، کاملاً مطمئن نماید.

📌 آدرس: تهران، شهریار، باغستان، جنب درمانگاه حکیم، داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی

مقالات مرتبط: