آیا سرکه سیب در درمان شوره سر موثر است؟

بسیاری از افراد با مصرف داروهای درمانی برای درمان مشکلات سلامتی خود، دچار حالت تهوع، آکنه، حساسیت و… می شوند، به همین دلیل به سراغ درمانهای طبیعی که فاقد مواد شیمیایی و افزودنی هستند می روند. سرکه سیب یکی از اصلی ترین روشهای درمان طبیعی است که چه بصورت خوراکی و چه بصورت موضعی می تواند به افزایش سلامت بدن کمک برساند. سرکه سیب به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، ضد میکروب و قارچی می تواند در تسکین شرایط پوستی از جمله پوسته پوسته شدن، خارش و شوره سر موثر باشد. مقاله امروز مجله مهتاطب در مورد تاثیر سرکه سیب بر درمان شوره سر و فواید سرکه سیب برای مو، پوست و سلامتی بدن می باشد.

 

سرکه سیب و فواید آن

سرکه سیب در واقع آب تخمیر شده از تکه های سیب له شده است که به شکل سرکه سفید و سرکه قرمز تهیه می شود. رنگ سرکه به رنگ سیبی که از آن سرکه تولید شده است بستگی دارد و هر دو دارای خواص یکسانی می باشند. سرکه سیب یکی از مواد طبیعی پرکاربرد در زندگی ما ایرانی هاست. این ماده علاوه بر اینکه در مواد غذایی ما بصورت روزانه قرار می گیرد، برای حفظ سلامت پوست و مو نیز موثر است و می تواند بسیاری از مشکلات و اختلالات پوستی ما را برطرف کند. از سرکه سیب می توان بصورت خوراکی و موضعی استفاده کرد. از سرکه سیب خوراکی برای مواد غذایی، سالاد و ترشی جات و سرکه سیب موضعی برای مشکلات پوست و مو استفاده می شود.

ترکیبات سرکه سیب

قطعا دلیل مفید بودن و کاربردهای هر ماده به دلیل ترکیبات موجود در آن است. سرکه سیب نیز از این قانون مستثنی نیست. ترکیبات موجود در سرکه سیب شامل ویتامینهای فولیک اسید، ویتامین E، B1-B2-B3-B5-B6، ویتامین C و مواد معدنی نظیر سدیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم می باشد. 2 ترکیب اسید استیک و اسید سیتریک نیز از مواد تشکیل دهنده پر سود سرکه سیب هستند که در ادامه به آنها می پردازیم.

ترکیبات سرکه سیب

فواید سرکه سیب خوراکی

💠بهبود دیابت
💠 از بین برنده باکتری های مضر
💠 رفع مشکلات سوء هاضمه
💠 بهبود ضعف استخوانها و آرتروز
💠 کاهش وزن و چربی سوزی بدن
💠 درمان پا درد و گرفتگی عضلات
💠 جلوگیری از ابتلا به انواع سرطانها
💠 بهبود در ناحیه گلو
💠 بهبود فشار خون بالا
💠 سم زدایی بدن
💠 کند کردن روند پیری
💠 کاهش کلسترول و قند خون
💠 مبارزه با عفونت
💠 سفید کننده دندانها

 لاغری و چربی سوزی یکی از فواید سرکه سیب است

فواید سرکه سیب برای پوست و مو

سرکه سیب را می توان علاوه بر روش خوراکی از طریق موضعی نیز استفاده نمود. یعنی سرکه سیب را به شکل اسپری یا محلول بر روی سر و موها ریخت و یا به شکل محلول و تونر به وسیله یک پنبه یا پد آرایشی به پوست مالید. سرکه سیب به وسیله ی ویتامین ها، اسید سیتریک و اسید استیک موجود در ترکیبات خود می تواند از را پوست جذب شده و قارچ، باکتری، میکروب و التهابات روی پوست را درمان کند.

بیشتر بخوانید:  بهترین شامپو ضد شپش

فواید سرکه سیب برای مو

💠 درمان شوره سر
💠 درمان خارش سر
💠 لایه برداری و رفع پوسته ریزی در کف سر
💠 تنظیم PH پوست سر
💠 از بین برنده باکتری و قارچهای موجود در کف سر
💠 کاهش رشد قارچها در پوست سر و موها

درمان شوره سر با سرکه سیب

شوره سر سر وضعیتی از پوست سر است که باعث ایجاد لکه های پوستی،خارش و حتی ریزش موها می شود. شوره سر، ریخته شدن سلول های مرده (اسکالپ) از کف سر است و نباید با  پوست سر اشتباه گرفته شود. پوست انسان در سطحی ترین لایه خود به دلیل داشتن کراتین مدام در حال بازسازی سلولی است پس در نتیجه این پوست های مرده قدیمی جدا شده و باید پوستی جدید جایگزین آن شود. اما وقتی فرآیند جایگزینی و مرک اسکالپ به وسیله عواملی مثل اختلال در کراتینه سازی پوست، تکثیر بیش از حد قارچ مالاسزیا در سر، مخمر و..  افزایش یابد؛ سلول های پوستی آنها سریعتر از حد معمول تکثیر میشوند و شوره ایجاد می شود. شوره های سر به شکل ذرات سفید قابل رویتی  ظاهر می شوند که معمولا همراه با خارش و تحریک پوست سر است و به دو شکل روغنی و خشک هستند.شوره های خشک به شکل دانه های ریز مانند نمک هستند که معمولا روی شانه ها میریزند اما شوره های چرب دانه های فلس شکل و چسبنده ای مانند پوسته پوسته شدن دارند که به تارهای مو می چسبند.( افرادی که قارچ Malassezia (قارچی که بطور طبیعی بر روی پوست زندگی می کند) بیش از حد در کف سر آنها تکثیر شود، دچار شوره سر می شوند.
سرکه سیب به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد باکتریایی که دارد می تواند قارچها و شوره های سر را از بین ببرد. سرکه سیب می تواند قارچ مالاسزیا که یکی از علت های شوره سر است را از بین ببرد و همچنین از رشد قارچ و باکتریها در کف سر که می توانند به شوره و مشکلات پوست و مویی دامن بزنند جلوگیری نماید.
در گذشته که هنوز انسان قادر به تولید شامپوهای تخصصی مثل شامپوهای ضد شوره نبود اکثرا از سرکه سیب برای درمان شوره سر استفاده می شود.  نامتعادل بودن PH پوست نیز یکی از دلایلی ایجاد شوره و مشکلات مو است که سرکه سیب می تواند PH پوست را نیز تنظیم نماید.

مقاله مرتبط : فرق شوره و پوسته سر چیست؟

طرز استفاده از سرکه سیب برای درمان شوره سر

1) یک لیوان آب را بدارید و نیمی از آن را سرکه یب و نیم دیگر را آب بریزید.
2) موهای خود را در ابتدا با شامپوی معمولی یا شامپو ضد شوره بشوئید.
3) سپس ترکیب آب و سرکه سیب را به آرامی روی کف سر و ساقه موها بریزید و یا اسپری کنید.
4) پس از آغشته شدن سر به سرکه سیب نیازی به شستن موها نیست و فقط در صورت نیاز از نرم کننده استفاده نمائید.
مراقب باشید سرکه سیب داخل چشمتان نرود.

 رفع شوره و قارچ سر با سرکه سیب

 

دوره درمان شوره سر با سرکه سیب

با استفاده از سرکه سیب به روش گفته شده ظرف مدت  1 تا 3 ماه (به شرط اینکه بصورت مداوم استفاده شود) شوره های شما درمان می شوند.

دیگر فواید سرکه سیب برای مو

سرکه سیب علاوه بر درمان شوره و خارش های ناشی از آن می تواند باعث اتفاقات زیر می شود :
💠 پاک کنندگی عمیق مو و پوست کف سر
💠 تنظیم PH پوست سر
💠 براق و درخشان شدن موها
💠 صاف و لخت شدن موها
💠 تسکین خارش و التهابات سر

💠 تقویت پوست

فواید سرکه سیب برای پوست

فواید سرکه سیب برای پوست

جوانساز و کلاژن ساز:

از سرکه سیب می توان به عنوان یک تونر نیز استفاده کرد. سرکه سیب دارای خاصیت آنتی اکسیدان است که بوسیله وستامسنهایی مثل ویتامین e بدست آمده است. آنتی اکسیدانها باعث مهار عملکرد رادیکالهای آزاد بر پوست و مو می شوند. رادیکالهای آزاد باعث آسیب به پوست و مو، مرگ سلولهای پوست و مو، پیری زودرس، چین و چروک و لک می شوند. همچینین رادیکالهای آزاد می توانند کلاژن سازی بدن را مختل کنند. کلاژن ماده ی اصلی برای پوست و مفاصل است و در صورت کاهش و کمبود کلاژن در بدن، فرد دچار پیری زودرس و مشکلات مفصلی مثل آرتروز می گردد. سرکه سیب با افزایش کلاژن سازی باعث جوانسازی و رفع چین و چروکهای پوستی میگردد.

مقاله مرتبط: نقش کلاژن در درمان ریزش مو


روشن کننده پوست و درمان لکها:

ترکیباتی مثل ویتامین C و اسید سیتریک موادی هستند که باعث مهار آنزیم ملانین ساز (لک) شده و در نتیجه پوست و لکهای آن را از بین می برند.

لایه برداری و رفع چین و چروکها:

اسید استیک، اسید سیتریک لایه برداریهای ملایمی برای پوست هستند و می توانند سلولهای مرده پوست که باعث ایجاد تیرگی و خط و خطوط بر پوست شدند را از ببرند. در نتیجه پوست با لایه برداری شفافتر، جوانتر و شادابتر می گردد.

درمان جوش:

سرکه سیب با خاصیت اسیدی که دارد می تواند جوشهای پوستی را خشک و نابود کند.

تداخلات سرکه سیب با داروها

سرکه سیب به دلیل داشتن ترکیباتی مثل پتاسیم، کلسیم و… می تواند با برخی از داروهای درمانی در تداخل باشد.

دیابت: سرکه سیب به دلیل داشتن پتاسیم باعث کاهش قند خون می گردد، پس اگر از داروهای درمانی دیابت مثل انسولین استفاده می شود حتما باید قند خون تحت کنترل باشد.

داروهای کاهنده پتاسیم: داروهایی مثل وارفارین، هیدروکلروتیازید، دگوگسین می توانند سطح پتاسیم خون را کاهش دهند، از طرفی سرکه سیب نیز سطح پتاسیم را کاهش می دهد در نتیجه ممکن است مصرف بیش از حد از سرکه سیب باعث افزایش عوارض جانبی داروهای مصرفی شود. پیشنهاد می شود این افراد به مقدار کنترل شده ای از سرکه سیب در برنامه غذایی خود استفاده کنند. البته مصرف موضعی از سرکه سیب مانعی ندارد و فقط در صورتی که دچار التهاب، خارش یا التهاب در پوست خود شدید از مصرف آن بپرهیزید.

مقاله پیشنهادی
درمان شوره سر چرب با روش های خانگی
آیا شوره سر می تواند باعث ریزش مو شود؟
4 نمونه از بهترین شامپوهای ضد شوره موی چرب ایرانی
درمان خانگی شوره سر