بسیاری از ما پس از خرید کالاهایی همچون لپتاپ و گوشیهای موبایل به سراغ خرید و یا دانلود یک آنتیویروس میرویم تا از دستگاه خود به خوبی محافظت کنیم. در عین حال بهتر است بدانید که اکثر آنتیویروسها در حقیقت آنتیویروس نیستند بلکه یک برنامهی امنیتی هستند که از دستگاه شما در برابر برخی از بدافزارها محافظت خواهند کرد. پس در وهلهی اول نباید گول هر تبلیغی در رابطه با آنتیویرویسها را خورد. در عین حال بهتر است بدانید که بهترین آنتیویروس برای آیفون وجود ندارد و بهتر است که به سراغ خرید و یا دانلود چنین اپلیکیشنهایی برای گوشی موبایل خود نروید. حال قبل از شروع مطلب اگر شما نیز به فکر خرید یک آیفون جدید با ضمانت اصالت کالا هستید، دکمهی زیر مختص شماست.
کدام آنتیویروس برای آیفون من بهتر است؟
یک برنامهی آنتیویروس سنتی برای ویندوز و یا حتی macOS به سیستمعامل دستگاه شما دسترسی کامل دارد تا از این دسترسی برای اسکن برنامهها و فایلهای سیستم استفاده کند و مطمئن شود که هیچ بدافزاری روی دستگاه در حال اجرا نیست. در عین حال هر برنامهای که روی آیفون خود نصب میکنید دارای تعدادی محدودیت خواهد بود. در نتیجه هر اپلیکیشن فقط به دادههایی دسترسی دارد که شما از قبل اجازهی دسترسی را به آن داده باشید.
به عبارت دیگر هیچ برنامهای در آیفون شما نمیتواند کارهایی را که در برنامهی بانکداری آنلاین خود انجام میدهید، جاسوسی کند. به عنوان مثال آنها می توانند به عکس های شما دسترسی داشته باشند اما فقط در صورتی که اجازهی دسترسی به تصاویر را از قبل به اپلیکیشن مورد نظر داده باشید. به همین دلیل در سیستم عامل iOS هر برنامهی امنیتی که نصب میکنید نیز محدودیتهای زیادی خواهد داشت.
در واقع این اپلیکیشنها حتی نمیتوانند فهرستی از برنامههایی که شما از اپ استور نصب کردهاید را ببینند؛ بنابراین قابلیت اسکن دستگاه برای شناسایی بدافزارها را نیز نخواهند داشت. حتی اگر برنامهای به نام «ویروس خطرناک» روی آیفون خود نصب کرده باشید، باز هم برنامههای امنیتی در آیفون نمیتوانند آن را ببینند. به همین دلیل است که تاکنون هیچ برنامهی امنیتی نتوانسته مانع آلوده شدن آیفون به یک بدافزار شود.
در عین حال میدانیم که اگر چنین موردی وجود داشت، قطعا سازندگان آن اپلیکیشن از این مورد برای تبلیغ برنامهی خود نهایت استفاده را میکردند. شرکت اپل نیز در این راستا تلاش میکند که اگر یک مشکل امنیتی در دستگاههای خود شناسایی کند، در اسرع وقت با ارائهی یک آپدیت آن را از بین ببرد. پس به صورت قاطع میتوانیم بگوییم که بهترین آنتیویروس برای آیفون وجود ندارد و بهتر است که شما نیز به دنبال آن نگردید.
آیا آیفون میتواند از خودش در مقابل ویروسها و حملات امنیتی محافظت کند؟
آیفون شما در حال حاضر دارای مجموعهای از ویژگیهای امنیتی است. در عین حال افراد برای نصب اپلیکیشنها فقط باید از اپ استور استفاده کنند و اپل این برنامهها را قبل از این که به اپ استور اضافه شوند، از هر نظری بررسی میکند. همچنین اگر در آینده نیز در اپلیکیشن مورد نظر یک بدافزار شناسایی شود، اپل میتواند آن را از استور خود حذف کند و برای امنیت بیشتر، اپلیکشن را در آیفون شما غیرفعال و یا پاک کند!
احتمالا میدانید که آیفونها یک ویژگی با نام Find My iPhone دارند که از طریق iCloud کار میکند و به شما امکان میدهد تا آیفون گمشده یا دزدیده شده را از راه دور پیدا کنید. به همین دلیل شما به اپلیکیشنهای ردیابی و ضدسرقت نیز نیازی ندارید. اکنون اگر میخواهید فعال بودن ویژگی Find My iPhone را بررسی کنید، تنها نیاز است که چند مرحلهی ساده را طی کنید که این مراحل عبارتند از:
مرحلهی اول: در ابتدا وارد بخش Settings آیفون خود شوید.
مرحلهی دوم: روی نام خود (بخش اپل آیدی) در بالای صفحه ضربه بزنید.
مرحلهی سوم: حالا به سراغ گزینهی Find My بروید.
مرحلهی چهارم: همانند تصویر بالا بررسی کنید که گزینهی اول On باشد.
از دیگر ویژگیهای جذاب آیفون در جهت ایجاد امنیت بیشتر برای کاربران خود، میتوان به Fraudulent Website Warning اشاره کرد. این ویژگی مربوط به سافاری است و هدف آن مراقبت کردن از دستگاه شما در مقابل سایتهای خطرناک و بدافزارهاست. به همین دلیل بهتر است که این ویژگی همیشه روی دستگاه شما فعال باشد. برای بررسی فعال و یا غیرفعال بودن Fraudulent Website Warning در سافاری مراحل زیر را طی کنید:
مرحلهی اول: در ابتدا وارد بخش Settings آیفون خود شوید.
مرحلهی دوم: حالا روی بخش مربوط به Safari ضربه بزنید.
مرحلهی سوم: به سراغ Privacy & Security بروید و گزینهی مقابل Fraudulent Website Warning را به حالت روشن تغییر دهید.
برنامههایی تحت عنوان آنتیویروس در آیفون چه کاربردی دارند؟
در ابتدا بهتر است بدانید که اپل اجازه نمیدهد که اپلیکیشنها در اپ استور با نام “آنتیویروس” منتشر شوند. به همین دلیل اپلیکیشنها تلاش میکنند تا با استفاده از کلمهی Security به شما نشان دهند که قرار است از دستگاه شما به خوبی محافظت کنند. برخی از این اپلیکیشنها عبارتند از:
- Lookout Mobile Security
- McAfee Mobile Security
- Avira Mobile Security
- Norton Mobile Security
این اپلیکیشنها اصولا به شما در شناسایی بدافزارها کمک خاصی نمیکنند و نهایتا به شما کمک میکنند تا تلفن همراه خود را از راه دور پیدا کنید و با توجه به قابلیت Find My iPhone شما دیگر به چنین اپلیکیشنهایی نیاز نخواهید داشت. برخی دیگر از این اپلیکیشنها به شما کمک میکنند تا تصاویر خود را در آنها ذخیره کنید و روی تصاویر یک رمز عبور قرار دهید که شما میتوانید برای انجام این کار نیز به سراغ بخش Hidden در اپلیکیشن Photos آیفون خود بروید.
در نهایت نیز برخی از آنها خود را با عنوان یک مرورگر امن به شما معرفی میکنند که باز هم در چنین شرایطی ما استفاده از سافاری آیفون را به شما توصیه میکنیم. به همین دلیل در واقع استفاده از برنامههای امنیتی و یا همان آنتیویروسها برای آیفون اصلا کاربردی و منطقی نخواهد بود و بهتر است که زمان خود را صرف دانلود و یا استفاده از چنین اپلیکیشنهایی نکنید.
آیفون خود را جیلبریک نکنید!
جیلبریک به زبان ساده انجام کاری است که به واسطهی آن دیگر هیچ محدودیتی از طرف اپل روی گوشی موبایل شما اعمال نشود و شما بتوانید هر کاری را که دوست دارید با آیفون خود انجام دهید. یکی از اصلیترین محدودیتها برای کاربران آیفونها، استفادهی اجباری از اپ استور است که با جیلبریک کردن آیفون از این مورد نیز میتوانید به راحتی عبور کنید و پس از آن تنها کافیست وارد گوگل شوید و فایل اپلیکیشن مورد نظر خود را به راحتی دانلود و سپس نصب کنید.
با این حال ماجرا به همین سادگیها هم نیست و جیلبریک کردن آیفونها در نهایت به نفع کاربران نخواهد بود. چرا که جیلبریک به برنامههای آیفون شما اجازه میدهد تا هر کاری که دوست دارند را انجام دهند و این یعنی شما دیگر حریم شخصی نخواهید داشت و احتمال دزدیده شدن اطلاعات گوشی موبایل شما افزایش پیدا کرده است. در همین راستا اپل همیشه با جیلبریک کردن آیفونها مبارزه میکند و هر روز تلاش میکند که این کار را سختتر و یا حتی نشدنیتر کند. ما نیز به شما پیشنهاد میکنیم که به این گزینه در هیچ حالتی فکر نکنید و اصلا به سمت انجام این کار نروید.
بهترین آنتیویروس برای آیفون وجود ندارد!
هدف ما در این مطلب بررسی صفر تا صدی آنتیویروس برای آیفونها بود. در همین راستا فهمیدیم که هیچ آنتیویروس خوبی برای آیفون وجود ندارد و بهتر است که سمت خرید و یا دانلود این اپلیکیشنها نروید. شرکت اپل نیز تلاش میکند که امنیت دستگاههای خود را در بالاترین حالت ممکن قرار دهد و روز به روز در راستای بالا بردن امنیت آیفونها تلاش میکند. در نهایت نیز متوجه شدیم که جیلبریک کردن آیفون چیست و چرا نباید در هیچ شرایطی به سراغ انجام این کار برویم. آیا شما تاکنون از آنتیویروسها در آیفون خود استفاده کردهاید؟ شما همچنین میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران دیجیکالا مگ به اشتراک بگذارید.
- چگونه پستها و موقعیتهای شغلی ذخیره شده در لینکدین را پیدا کنیم؟
- ۴ روش کاربردی برای انتقال فایل و متن بین کامپیوتر و موبایل
- چگونه قفل آیفون را بدون پسورد باز کنیم؟
منبع: How To Geek