متخصصان تغذیه و سلامتِ در یکی از دانشگاه های تحقیقاتی نیجریه، دریافتند که پیاز می تواند، سطح قند خون را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از عصر ایران، لوزالمعده افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قادر به تولید انسولین کافی برای تنظیم قند خون نیست، یعنی قند خونشان ممکن است تا سطح خطرناکی بالا برود؛ اما یافتههایی که اخیرا در نودوهفتمین نشست سالانه “انجمن غدد درونریز” در سندیهگو ارائه شد، نشان داد: پیاز در صورتی که همراه داروی دیابت موسوم به “متفورمین” مصرف شود، قند خون بالا و میزان کلّی کلسترول را تا حد زیادی کاهش میدهد.
آنتونی اوجیه، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشگاه ایالتی دلتا در آبراکا در نیجریه گفت: پیاز ارزان و در دسترس است و بهصورت مکمل غذایی مصرف میشود. این گیاه خاصیتی دارد که شاید بتوان از آن برای درمان بیماران مبتلا به دیابت استفاده کرد.
متخصصان این نظریه را روی موشها امتحان کردند. در مجموع، به سه گروه از موشهای صحرایی که با روش پزشکی به دیابت کرده بودند، مقادیر متفاوتی عصاره پیاز دادند تا ببینند آیا اثربخشی دارو را افزایش میدهد یا خیر.
این مقادیر ۲۰۰ میلیگرم، ۴۰۰ میلیگرم و ۶۰۰ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن بدن بود. متخصصان، دارو و پیاز را به سه گروه دیگر از موشهای صحرایی نیز دادند که دیابت نداشتند و قند خونشان طبیعی بود.
این آزمایشات همچنین نشان داد که عصاره پیاز به افزایش وزن موشهای غیردیابتی منجر شد اما روی موشهای دیابتی چنین تاثیری نداشت.
به گزارش ایندیپندنت، اوجیه توضیح داد: پیاز کالری بالایی ندارد. اما به نظر میرسد با افزایش سوختوساز بدن و افزایش اشتها، موجب افزایش مصرف مواد غذایی میشود. ما باید سازوکاری را بررسی کنیم که پیاز از طریق آن، گلوکز خون را کاهش میدهد هرچند هنوز در این مورد توضیحی نداریم و انجام بررسیهای دقیقتر و بیشتر در این زمینه لازم است