اگر از جمله افرادی هستید که قهوه را به عنوان نوشیدنی محبوب خود انتخاب کرده اید و روزتان را بدون نوشیدن یک فنجان قهوه خوشمزه شروع نمی کنید حتما طعم قهوه ایلی را امتحان کرده یا نام آن را شنیده اید.
در ادامه سری مطالب بهترین قهوه های دنیا این بار به سراغ قهوه ایلی که از مشهورترین برندهای قهوه در سراسر دنیا است رفته و قصد داریم درباره تاریخچه، خصوصیات و انواع این قهوه دوست داشتنی صحبت کنیم. همراه باشید.
معرفی قهوه ایلی
قهوه ایلی قهوه متعادل و خوش عطر و طعمی است که توسط شرکت ایتالیایی ایلی کافه و با ترکیب منحصر به فرد 9 لوبیای قهوه عربیکا با کیفیت و پر طرفدار به دست می آید.
شرکت ایلی کافه لوبیاهای قهوه را به طور مستقیم از مزارع کشورهای برزیل، گواتمالا، اتیوپی، کلمبیا، کاستاریکا و هند در چهار قاره دنیا انتخاب و خریداری می کند.
مشخصات قهوه ایلی
- نوع: عربیکا
- عطر: بادام و عسل
- طعم: شیرین و نرم
- درصد برشته شدن: دارک رست و مدیم رست
طعم قهوه ایلی
قهوه ایلی عطر و طعم بی نظیری دارد، طعمی شیرین و نرم، لطیف و گلی متعادل با ته مزه های میوه ای، کاراملی، نان تست و شکلاتی که رایحه بادام و عسل طبیعی در آن احساس می شود.
در پروسه تولید قهوه ایلی انواع مختلف لوبیاهای قهوه قبل از برشته کردن مخلوط شده و با بسته بندی های تحت فشار عطر و طعم تازه آن ها حفظ می شود.
تاریخچه قهوه ایلی
شرکت ایلی کافه (illycaffè) سال 1933 میلادی توسط فرانچسکو ایلی در تریسته ایتالیا تاسیس شد. این شرکت در حال حاضر توسط نسل سوم خانواده اداره می شود و آندره ایلی رئیس و ماسیمیلیانو پوگلیانی مدیر عامل فعلی آن می باشند.
شرکت ایلی کافه به دلیل قهوه خوش طعم و مخملی اش در پنج قاره دنیا شناخته شده و تحسین می شود، قهوه ترکیبی از 9 قهوه عربیکا برجسته که هر روز میلیون ها نفر در خانه، دفتر کار، هتل ها، رستوران ها و کافی شاپ ها آن را سرو و میل می کنند.
شرکت ایلی کافه علاوه بر تولید قهوه در زمینه عرضه دستگاه های آماده سازی قهوه و سایر لوازم جانبی آن نیز فعالیت می کند و به منظور ترویج و گسترش قهوه با کیفیت در ایتالیا و سراسر دنیا، دانشگاه ویژه قهوه تاسیس کرده است.
این شرکت در زمینه اختراع نیز ید طولایی دارد و از جمله ابداعات آن می توان به دستگاه Iperespresso و تولید قهوه آماده اشاره کرد.
نحوه تولید قهوه ایلی
حمل و نقل قهوه
قهوه سبز سفرش را در کیسه های 60 کیلوگرمی از کشورهای برزیل، گواتمالا، اتیوپی، کلمبیا، کاستاریکا و هند به مراکز رست قهوه در تریسته ایتالیا آغاز می کند.
این کیسه ها به گونه ای بسته بندی می شوند که هوا داخل و بین کیسه ها جریان داشته و از هر گونه احتمال کپک زدگی و خراب شدن قهوه در سفرهای دریایی جلوگیری شود.
شیوه حمل و نقل قهوه ایلی بی نظیر است و از روش های منحصر به فردی برای آن استفاده شده تا یکپارچگی قهوه های سبز مختلف از مبدا تا مقصد تضمین شود.
مرحله جداسازی
پس از ورود قهوه ها به تریسته هر کیسه شماره گذاری شده و برای بازرسی آماده می شود.
پروسه جداسازی با قرار دادن لوبیاها روی صفحه لرزان آغاز می شود: غربال بزرگی برای جدا کردن ضایعات خارجی قهوه ها، یک دستگاه مکنده برای جدا کردن ذرات ریز زائد و یک جدا کننده مغناطیسی برای جدا کردن قطعات فلزی استفاده می شود.
در مرحله بعد دستگاه های عکس برداری پیشرفته از هر لوبیا عکس گرفته و لوبیاهای تخمیر شده، نارس یا نامناسب را مشخص می کنند، اما چرا به چنین بررسی دقیقی نیاز است؟
زیرا وجود تنها یک لوبیای نامناسب در میان پنجاه لوبیا می تواند یک فنجان قهوه اسپرسو را خراب کند.
شرکت ایلی کافه روزانه حدود 45 تن قهوه را پردازش می کند.
مرحله ترکیب
9 نوع لوبیای قهوه عربیکا که به صورت مجزا مراحل قبل را گذرانده اند در این مرحله و قبل از برشته شدن با هم ترکیب می شوند، این کار برای اطمینان از این که در فرایند رست قهوه تمام لوبیاها به یک اندازه حرارت ببینند و قهوه حاصل ترکیب یکنواختی داشته باشد انجام می شود.
فرایند ترکیب قهوه در واقع یک هنر است زیرا از یک سو قهوه نواحی مختلف عطر و طعم، میزان تلخی، شیرینی و بادی متفاوتی دارند و از سوی دیگر به دلیل تفاوت در برداشت قهوه، قهوه هر سال با سال های قبل متفاوت است، بنابراین نمی توان یک فرمول ثابت برای ترکیب قهوه اجرا کرد و ایجاد یک هارمونی کلی میان انواع مختلف قهوه به تسلط و هنر زیادی نیاز دارد.
مرحله برشته کردن
فرایند برشته کردن باعث قوی تر شدن عطر قهوه می شود، در این 15 دقیقه بحرانی 800 لوبیای قهوه تحت حرارت قرار می گیرند و هر یک طعم و عطر خودش را به ترکیب قهوه ایلی می بخشد.
برای این کار از ظرف استوانه ای شکل مخصوص رست قهوه استفاده می شود که در دمای حدود 200 درجه سانتی گراد گرم شده است، ابتدا لوبیاهای حرارت دیده خشک شده، رنگ آن ها به طلایی تغییر می کند و رایحه برشتگی ملایمی می گیرد.
به تدریج حجم لوبیاها 60 درصد افزایش می یابد و رنگ آن ها به قهوه ای روشن تغییر می کند، در مرحله پایانی لوبیاهای قهوه به رنگ غنی و قهوه ای تغییر کرده، 18 درصد وزن خود را از دست داده و ترد می شوند.
این پروسه باید در زمان مناسب و دقیق به پایان برسد زیرا برشته شدن بیش از حد، ترکیبات معطر و فرار قهوه را از بین برده و تعادل بین اسیدیته و تلخی آن را به هم می زند.
قهوه های برشته با جریان هوا خنک می شوند تا مرحله پخت آن ها کاملا متوقف شود و عطر و طعم آن ها دست نخورده باقی بماند. طی چند روز بعد از برشته شدن لوبیاها تحت فرایند از دست دادن دی اکسید کربن قرار می گیرند.
مرحله بسته بندی
یکی از مشکلات مهم در بسته بندی قهوه برشته این است که تنها با هشت ساعت تماس با هوا 40 درصد رایحه اصلی اش را از دست می دهد، این مشکل با بسته بندی های خلا رایج نیز به طور کامل برطرف نشده و نگهداری قهوه در کیسه های نازک آن را تشدید می کند.
در حالی که برای بسته بندی قهوه ایلی از یک فناوری فشار طبیعی که منحصر به شرکت ایلی کافه می باشد استفاده می شود به این صورت که قهوه برشته شده در قوطی های قابل بازیافت به همراه نیتروژن طبیعی و ساکن تحت فشار قرار می گیرد. این روش عطر قهوه را به خوبی و تا یک سال حفظ می کند.
انواع قهوه ایلی
شرکت ایلی کافه با تولید قهوه ایلی در انواع مختلف موفق شده رضایت مشتریان با سلایق مختلف را جلب کند.
برخی از مهم ترین محصولات شرکت ایلی کافه شامل قهوه دانه کامل، پودر قهوه، کپسول قهوه و پد قهوه می باشد که برای انواع روش های آماده سازی قهوه از جمله اسپرسو، موکا، کاپوچینو و لاته و غیره عرضه شده و در ادامه به معرفی برخی از آن ها پرداخته ایم:
قهوه دانه کامل ایلی
قهوه های دانه کامل ایلی در انواع مختلف دارک رست، مدیم رست و بدون کافئین تولید می شود.
این شرکت همچنین قهوه های دانه کامل برزیل، گواتمالا، اتیوپی و کلمبیا را به صورت خالص و جداگانه عرضه می کند.
قهوه دانه کامل ایلی برای افرادی مناسب است که ترجیح می دهند با توجه به سلیقه و روش شخصی خودشان لوبیای قهوه را آسیاب کنند.
این قهوه طعم متعادلی داشته و تلخ نیست، به همین دلیل می توان از آن برای انواع روش های آماده سازی قهوه استفاده کرد.
قهوه اسپرسو ایلی
قهوه اسپرسو ایلی اغلب به صورت پودر قهوه در دو نوع دارک رست و مدیم رست و همچنین قهوه اسپرسو بدون کافئین تولید و عرضه می شود.
کپسول قهوه ایلی
شرکت ایلی از دستگاه iperespresso اختصاصی خود برای تولید کپسول های قهوه اسپرسو استفاده می کند. این کپسول ها در انواع مختلف دارک رست و مدیم رست، بدون کافئین و کپسول های قهوه خالص گواتمالا، برزیل، کلمبیا، اتیوپی عرضه می شوند.
برای استفاده از کپسول های قهوه نیاز به دستگاه مخصوص می باشد، از این کپسول ها می توان برای تهیه انواع قهوه اسپرسو و کاپوچینو بهره برد.
پد قهوه ایلی
این پدها در انواع مدیم رست، دارک رست و بدون کافئین عرضه می شوند.
پدهای قهوه ایلی برای تهیه قهوه اسپرسو هستند و دوز آن ها از قبل اندازه گیری شده، کافیست پد را در دستگاه اسپرسو سازگار با پد قهوه قرار داده و در کمتر از 30 ثانیه اسپرسو خوشمزه ای میل کنید.
قهوه آماده ایلی
قهوه های آماده ایلی در انواع مختلف قهوه کاپوچینو، شیرین نشده،، قهوه لاته، اسپرسو، موکا و غیره تولید شده و داخل قوطی های مخصوص بسته بندی و عرضه می شوند.
منبع: illy