آبسه ی پوستی نشانه ی چیست؟

آبسه ی پوستی نشانه ی چیست؟
برای این که بدانیم آبسه های پوستی نشانه چیست ابتدا باید بدانیم آبسه پوستی چیست و به چه دلیلی به وجود می آید. آبسه پوست مجموعه ای از چرک های سطحی است که به طور کلی در پاسخ به عفونت یا وجود مواد خارجی دیگر در زیر پوست ایجاد می شود. آبسه به طور معمول دردناک است و به صورت ناحیه متورم ظاهر می شود و حرارت بیشتری نسبت به پوست سالم اطراف دارد. پوست اطراف آبسه اغلب صورتی یا قرمز می­شود.
آبسه ها می توانند در بسیاری از قسمت های بدن ایجاد شوند، اما معمولاً سطح پوست را درگیر می کنند. از آبسه های پوست به عنوان جوش نیز یاد می شود. محل های متداول تحت تأثیر آبسه ها شامل زیر بغل و ران داخلی است. انواع دیگر آبسه ها شامل ناحیه رکتال (آبسه پری رکتال)، ناحیه واژن خارجی (آبسه بارتولن) و در امتداد استخوان دنبالچه (آبسه پیلونیدال) است.

آبسه ی پوستی نشانه چیست؟

التهاب در اطراف فولیکول های مو یا غدد عرق نیز می تواند منجر به تشکیل آبسه شود. آبسه می تواند بر روی هر عضوی از جمله مغز، کلیه ها، کبد (آبسه کبدی)، معده یا ناحیه داخل شکمی، ریه ها، پستان، گردن، صورت، گونه ها، چند دندان یا یک دندان جداگانه (آبسه دندان)، لثه ها، گلو، یا لوزه ها (آبسه صفاقی) ایجاد شود. آبسه همچنین می تواند در هر نقطه از بدن مانند انگشتان دست و پا، چشم، شانه، زانو یا پا نیز به وجود بیاید.
آبسه های پوستی معمولاً در اثر واکنش التهابی به یک فرآیند عفونی ایجاد می شوند.
برای این که بتوانید آبسه را تشخیص دهید و متوجه شوید که آبسه های پوستی نشانه چیست باید بدانید آبسه با کیست پوستی متفاوت است. هر دو آنها کیسه هایی پر از مایعات هستند اما آبسه دارای آلودگی نیز هست در صورتی که کیست این طور نیست، البه کیست هم اگر آلوده شود می­تواند به آبسه تبدیل شود. برخلاف سایر عفونت ها، آنتی بیوتیک ها به تنهایی آبسه پوستی را درمان نمی کنند. به طور کلی، آبسه ها باید باز شوند و تخلیه شوند تا بهبود یابند. اگرچه گاهی اوقات آبسه به طور خودبخودی باز و تخلیه می شود، اما اغلب این تخلیه شدن به یک متخصص نیاز دارد؛ برخی از آبسه ها ممکن است برای تخلیه به جراحی نیاز پیدا کنند.

چه عواملی باعث ایجاد آبسه پوست می شود؟

آبسه های پوستی معمولاً در اثر واکنش التهابی به یک فرآیند عفونی (باکتری یا انگلی) ایجاد می شوند. ممکن است این آبسه ها در اثر یک ماده خارجی مانند نوک سوزن نیز ایجاد شوند. آبسه ها می توانند به دلیل انسداد غدد چربی یا عرق، التهاب فولیکول های مو در بدن، پوست سر یا در اثر شکستگی و سوراخ شدن جزئی پوست هم ایجاد شوند. گاهی دیده شده است که بعد از عمل جراحی نیز آبسه هایی به وجود می آید. برای این که بدانید آبسه های پوستی نشانه چیست باید بررسی کنید که به چه دلیل این آبسه ها در بدن ظاهر می­شوند.

ارگانیسم های عفونی یا مواد خارجی باعث واکنش التهابی در بدن می شوند، این امر باعث می شود سیستم ایمنی بدن حفره یا کپسولی ایجاد کند تا حاوی عفونت باشد و از گسترش آن به سایر قسمت های بدن جلوگیری کند. فضای داخلی آبسه دارای مایع چرکی است که شامل سلولهای مرده، پروتئین ها، باکتری ها و بقایای دیگر است. این ناحیه سپس شروع به انبساط می کند و باعث ایجاد تنش و التهاب فزاینده روی پوست می شود. رایج ترین ارگانیسم باکتریایی که مسئول ایجاد آبسه های پوستی است، استافیلوکوکوس اورئوس نام دارد. البته ارگانیسم های مختلف دیگر نیز هستند که می توانند منجر به تشکیل آبسه شوند.

اگر سوال شما این است که آبسه های پوستی نشانه چیست باید بدانید یکی از عوامل ایجاد آبسه پوستی، ضعف سیستم ایمنی بدن است زیرا توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها کم است و باعث ایجاد آبسه می­شود. پس ایجاد آبسه های پوستی پی در­ پی می­تواند نشانه سیستم ایمنی ضعیف باشد.
استروئید درمانی مزمن، شیمی درمانی، دیابت، سرطان، لوپوس، دیالیز برای نارسایی کلیه،HIV / AIDS ، بیماری سلول داسی شکل، بیماری عروق محیطی، بیماری کرون، کولیت زخمی، سوختگی شدید، ضربه شدید، مصرف دارویی داخل وریدی (IV) ، تزریقات پوستی داروهای تجویز شده یا خال کوبی، اعتیاد به الکل از مواردی هستند که احتمال ایجاد آبسه های پوستی مکرر و چندگانه را افزایش می­دهند. همه این بیماری های زمینه ای و فعالیت ها می­توانند پاسخی به سوال آبسه های پوستی نشانه چیست باشند.

علائم و نشانه های آبسه پوست چیست؟

با توجه به محل آبسه، علائم آبسه پوستی متفاوت است. به طور کلی، افراد علائمی مانند توده ای دردناک، قرمزی و گرم بودن پوست را تجربه کرده اند. هرچه آبسه بیشتر پیشرفت می کند، ممکن است علائم بیشتری داشته باشد، تخلیه و پارگی خود به خودی ممکن است رخ دهد و شرایط را بدتر کند. عفونت به طور بالقوه می تواند به بافت های عمیق تر و حتی به جریان خون منتقل شوند. اگر عفونت گسترش یابد تب، حالت تهوع، استفراغ، افزایش درد و افزایش قرمزی پوست را در پی دارد. برای جلوگیری از چنین شرایطی توجه داشته باشید که آبسه های پوستی نشانه چیست و به چه علت ایجاد می­شود و مراقبت های مکرر انجام دهید.

اگر دچار تب 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر بودید و یا استفراغ داشتید باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر مبتلا به بیماری مزمن هستید یا از استروئیدها، شیمی درمانی یا سایر داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنید و دچار آبسه شده اید حتما زیر نظر پزشک باشید. البته اگر دچار علائم و بیماری زمینه ای نیستید نگران نباشید زیرا اکثر آبسه ها خود­ به ­خود دچار پارگی می­شوند و بدون هیچ عارضه ای از بین می روند.

چه متخصصانی آبسه های پوست را درمان می کنند؟

 آبسه پوستی می­تواند توسط یک پزشک عمومی، متخصص پوست، متخصص طب خانواده، متخصص داخلی یا متخصص اطفال درمان شود. همچنین درمان ممکن است توسط یکی از متخصصان فوریت های پزشکی در بخش اورژانس بیمارستان صورت بگیرد. اما در صورت نیاز به جراحی، یک جراح عمومی می تواند آبسه را درمان کند.
برای این که یک پزشک بتواند آبسه پوستی شما را تشخیص دهد و متوجه شود آبسه های پوستی نشانه چیست و علت آن را بیابد سوال هایی از شما می­پرسد مانند این که چه مدت متوجه آبسه خود شده اید یا چه داروهایی مصرف می­کنید و سوابق پزشکی مهم شما چیست. همچنین ممکن است در مورد این که آیا فردی در خانه شما هست که اخیرا دچار تب شدید شده باشد نیز سوال خواهد کرد. پس از انجام معاینات برای شما آزمایشی نوشته می­شود و سپس باید به درمان آبسه مشغول شوید.

روش درمان آبسه های پوستی به چه صورت است؟

روش درمان آبسه های پوستی ممکن مقداری اذیت کننده باشد، بهتر است بدانید بروز آبسه های پوستی نشانه چیست و چه علتی دارد تا بتوانید مراقبت های لازم را انجام دهید. آبسه پس از ایجاد ممکن است باعث سفتی یا سخت شدن و التهاب پوستی شود، در این زمان ممکن است روش درمان برش و تخلیه امکان پذیر نباشد. با این حال، به محض اینکه آبسه به شرایط مناسبی جهت تخلیه رسید و نرم و پر از مایع شد، یک عمل جراحی جزئی برای تخلیه چرک و کاهش فشار بر روی آبسه انجام می­شود. پزشک ابتدا با بی حسی موضعی آن قسمت را بی حس کرده سپس ضدعفونی می­کند. پس از آن با برشی کوچک تمامی آلودگی های داخل آبسه را تخلیه کرده و سپس باند روی آن قرار می­دهد. این زخم باید روزی سه الی چهار بار شسته شود تا پس از گذشت زمان، زخم آن به خوبی ترمیم شود، در این مدت اگر شاهد قرمزی یا تورم بودید یا دچار تب شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
حتی اگر شما کاملا آگاه باشید که آبسه های پوستی نشانه چیست و برای جلوگیری از آن اقداماتی را انجام داده باشید ممکن است باز هم دچار آبسه های بسیار کوچکی بشوید. برای درمان آبسه کوچک می­توانید از روش خانگی استفاده کنید به این صورت که روزی چهار بار روی آن کمپرس گرم به مدت 30 دقیقه قرار دهید. سعی نکنید آبسه را با فشار دادن آن تخلیه کنید. این کار می تواند مواد آلوده را به بافتهای عمیق انتقال دهد. سوزن یا ابزار تیز دیگری را به داخل آبسه وارد نکنید زیرا ممکن است به رگ خونی زمینه آسیب برساند یا باعث گسترش عفونت شود.

آیا می توان از آبسه پوست جلوگیری کرد؟

بله شما می توانید از ایجاد آبسه تا حد زیادی جلوگیری کنید. باید آگاه باشید که آبسه های پوستی نشانه چیست و چه عواملی موجب ایجاد آن می­شوند. برای جلوگیری از آبسه، با شستن منظم پوست با آب و صابون، بهداشت شخصی و استفاده از کرم مرطوب کننده مناسب، خود را حفظ کنیدمراقب باشید هنگام تراشیدن موهای زائد بدن از بریدن پوست خودداری کنید. اگر شاهد زخم های غیر طبیعی بودید به پزشک مراجعه کنید. اگر فرد تحت درمان استروئیدها، شیمی درمانی یا سایر داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و یا دیالیز است در صورت بروز تورم یا قرمزی پوست با پزشک خود مشورت کنید.
آبسه های پوستی ممکن است برای هر فردی ایجاد شوند، پس اگر دچار آبسه شدید نگران نباشید و جهت درمان آن به پزشک مراجعه کنید. خیلی مهم است که با آگاهی به این موضوع که آبسه های پوستی نشانه چیست، از این آبسه ها جلو گیری کنید. شما می توانید اطرافیانیتان را نیز با جنبه های مختلف آبسه های پوستی آشنا کنید تا این آبسه ها به شما و اطرافیانتان آسیب جدی وارد نکنند.

مقالات پیشنهادی:

 

مطالب مرتبط

محصولات مرتبط