۷ گیاه آپارتمانی زیبا و مناسب برای فصل تابستان برای مبتدیان

۷ گیاه آپارتمانی زیبا و مناسب برای فصل تابستان برای مبتدیان

به نقل از دیجیکالا:

گرمای تابستان معمولا از حضورمان در فضای باز در طول روز جلوگیری می‌کند. همین موضوع می‌تواند ما را از فضای سبز و تماشای گیاهان زیبا دور کند. اما باید بدانید که خیلی راحت می‌توانید در خانه گل‌های زیبا و رنگارنگ نگه دارید و فضای سبز مورد علاقه‌تان را به راحتی ایجاد کنید. تابستان فصل خوبی برای رشد گیاهان است و به راحتی می‌توانید به پرورش گل و گیاه بپردازید. اگر تجربه‌ی نگهداری از گیاهان را ندارید یا در آپارتمان زندگی می‌کنید و فضای باز کافی برای نگهداری گلدان ندارید، این مطلب مخصوص شماست.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم ۷ گیاه آپارتمانی زیبا که نگهداری آن‌ها آسان است و به راحتی در هر فضایی رشد می‌کند را به شما معرفی کنیم. همچنین طرز تهیه‌ی ۱۰ کود مغذی در خانه را هم در این مطلب یاد می‌گیرید.

۱. آگلونمای قرمز

گیاه آپارتمانی با گل قرمز

این گیاه تابستانی مناسب نگهداری در بالکن‌های کوچک یا مکانی با نور و هوای مناسب در آپارتمان است. آگلونمای قرمز به نور متوسط و کم نیاز دارد. اگر پنجره‌ی نورگیر دارید بهترین مکان برای قرار دادن گلدان آگلونما در کنار پنجره است. اگر علاقمند به نگهداری از گیاهان گل‌دار نیستید، آگلونمای قرمز انتخاب خوبی است چون رنگ برگ‌هایش می‌تواند حال و هوای خانه را عوض کند. به میزان مناسب و مورد نیاز آن را آبیاری کنید و فراموش نکنید که برگ‌های این گیاه هر چند وقت یک بار بسته می‌شود.

۲. رشته‌ی مروارید

گیاه آپارتمانی خاص

این گیاه رونده‌ی آپارتمانی تقریبا به هیچ توجه خاصی نیاز ندارد، پس اگر در زمینه‌ی نگهداری از گلدان‌ها تازه‌کار هستید با رشته‌ی مروارید شروع کنید. بعد از اینکه گلدان را به خانه آوردید آن را در محلی قرار دهید که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند. به طور منظم و طبق برنامه‌ای که از گل فروش پرسیده‌اید آن را آبیاری کنید تا پس از چند روز شاهد رشد ساقه‌های آن باشید. شما می‌توانید گلدان را به دیوار یا از سقف آویزان کنید تا پس از رشد ساقه‌ها، منظره‌ای زیبا داشته باشید.

۳. بگونیا

گیاه آپارتمانی با گل سفید

تنوع رنگی در این گیاه تابستانی آنقدر زیاد است که می‌توانید گلدانتان را با دکوراسیون داخلی خانه‌تان هماهنگ کنید! این گیاه فقط به کمی آب و نور خورشید نیاز دارد تا به خوبی رشد کرده و خانه‌ی شما را زیبا کند.

۴. افرای گل‌دار

گیاه آپارتمانی ارزان

افرا از دسته گیاهان گل‌دار است. تم رنگی گل‌های آن شبیه به غروب آفتاب است و فضا را برای شما دنج و تابستانی می‌کند. نگهداری این گیاه تابستانی برای مبتدیان و افرادی که هیچ تجربه‌ای در زمینه‌ی نگهداری از گیاهان ندارند آسان نیست. شما باید آن را به طور منظم هرس کنید تا شبیه به بوته نشود. همچنین برنامه‌ی آبیاری آن هم باید منظم باشد. پس اگر تا به حال از گلدانی نگهداری نکرده‌اید به سراغ افرا نروید.

۵. اگزالیس

گیاه آپارتمانی با گل سفید

اگزالیس منحصربه‌فردترین گیاه تابستانی است. برگ‌های این گیاه در دو رنگ ارغوانی و سبز رشد می‌کند و ظاهری سحرانگیز دارد. تقریبا همیشه شکوفه‌های سفید یا صورتی کمرنگ روی این گیاه وجود دارد و همین موضوع زیبایی آن را چند برابر می‌کند. نگهداری از آن آسان است و گیاهی مناسب برای مبتدیان به حساب می‌آید. نکته‌ی جالب درباره‌ی اگزالیس این است که وقتی نور محیط کم می‌شود برگ‌های گیاه بسته می‌شوند و به اصطلاح گیاه به خواب می‌رود.

۶. لی‌لی صلح

گیاه آپارتمانی برگ پهن

همانطور که از نام این گیاه مشخص است، قرار است با حضور آن در خانه استرس افراد خانواده و محیط کم شود. لی‌لی صلح گیاهی مناسب برای مبتدیان است چون می‌تواند روزها بدون آب باقی بماند. لی‌لی صلح در تمام ماه‌های سال گل می‌دهد اما اوج فصل گل‌دهی آن تابستان است.

۷. کالاتیا

گیاه آپارتمانی مقاوم

کالاتیا گیاهی است که نگهداری از آن به هیچ وجه سخت نیست. حتی می‌توانید مسئولیت نگهداری از آن را به کودکان بسپارید. برگ‌های این گیاه رنگارنگ هستند و نیازی به هرس کردن همه ندارند. پس همین امروز یک گلدان کالاتیا در گوشه‌ی خانه قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.

۱۰ کود خانگی مناسب برای گیاهان آپارتمانی

کود برای گیاه تابستانی گیاه آپارتمانی کم نور

استفاده از کود برای تغذیه گیاهان ضروری است و چه بهتر که خودتان آن را در خانه و با استفاده از مواد ارگانیک تهیه کنید. با این کار نه تنها کود بدون مواد مضر شیمیایی به گیاهان می‌دهید، بلکه در هزینه‌ها هم صرفه‌جویی می‌کنید. این کودها برای تغذیه‌ی هر نوع گیاه تابستانی مناسب است.

خواص مواد مورد استفاده در تهیه‌ی کود خانگی

  • پوسته‌ی تخم‌مرغ خرد شده؛ کاش اسیدیته و اضافه کردن کلسیم
  • پوست موز؛ اضافه کردن کلسیم
  • تفاله‌ی قهوه؛ اضافه کردن نیتروژن
  • چای سبز؛ اسیدی کردن خاک
  • ملاس (ماده‌ای چسبناک که از تصفیه نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آید)؛ برای اضافه کردن درشت مغذی‌ها مثل کربن، آهن و گوگرد کاربرد دارد
  • نمک حمام (اپسوم)؛ برای اضافه کردن منیزیم و گوگرد
  • خاکستر چوب؛ برای افزایش حالت قلیایی خاک
  • پودر ژلاتین؛ برای تقویت نیتروژن
  • کنجاله‌ی گلوتن ذرت؛ برای نیتروژن اضافی
  • آب باقی‌مانده از پخت ماکارونی، تخم‌مرغ یا سبزیجات؛ اضافه کردن مواد مغذی مثل فسفر، نیتروژن و کلسیم

۱. پوسته‌ی تخم‌مرغ

پوست تمام تخم‌مرغ‌هایی که مصرف می‌کنید را در فریزر نگه دارید تا در زمان مناسب بتوانید با آن‌ها برای گلدان‌هایتان کود درست کنید. برای تهیه‌ی کود، پوسته‌های تخم‌مرغ را در کیسه‌ی پارچه‌ای بریزید و با کمک وردنه آن‌ها را خوب خرد کنید. همچنین می‌توانید آن‌ها را در آسیاب بریزید تا پودر شوند. این پودر در زمان کاشت گیاه با خاک مخلوط کنید یا روی سطح خاک گلدان‌ها بریزید تا با هر بار آبیاری، مواد لازم به خاک منتقل شود.

۲. پوست موز

برای تهیه‌ی کود پوست موز و استفاده از آن برای انواع گیاه تابستانی چند روش وجود دارد. در روش اول شما باید پوست موز را چند روز در شیشه آب قرار دهید تا تمام مواد مغذی آن به آب منتقل شود. سپس از آن آب برای آبیاری گیاهان استفاده کنید. اگر گیاهان شما در تراس قرار دارند بهتر است ابتدا پوست موز را به شکل پوره در آورده و سپس در آب بریزید.

روش دیگر قرار دادن تکه‌های پوست موز روی سطح خاک است. اما این روش فقط برای گیاهانی که در فضای باز قرار دارند مناسب است.

۳. تفاله‌ی قهوه

این روش فقط برای گیاهان آپارتمانی که داخل خانه قرار دارند مناسب است. یک لایه‌ی نازک تفاله‌ی قهوه روی سطح خاک بریزید تا با هر بار آبیاری مواد موجود در آن وارد خاک شود. این کار از رشد کپک و قارچ در گلدان هم جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید تفاله‌های قهوه را به مدت یک هفته در یک شیشه آب بریزید و سپس با آن گلدان‌ها را آبیاری کنید.

۴. چای سبز

۲ فنجان دم کرده‌ی چای سبز را با ۷.۵ لیتر آب مخلوط کنید و هر ۴ هفته یک بار گیاهان را با آن آبیاری کنید. همچنین می‌توانید کمی تفاله‌ی چای سبز دم شده را با خاک گلدانتان مخلوط کنید.

۵. ملاس

۱ فنجان نمک حمام و ۱ فنجان کنجاله‌ی یونجه را با ۷.۵ لیتر آب و ۱ قاشق غذاخوری ملاس را با هم مخلوط کنید و از آن برای آبیاری گیاهان استفاده کنید.

۶. نمک حمام

استفاده از نمک حمام برای گیاهانی مثل گل رز، فلفل یا گوجه‌فرنگی توصیه می‌شود. برای استفاده کافی است کمی نمک حمام روی سطح خاک بریزید تا با هر بار آبیاری مواد لازم به خاک وارد شود.

۷. خاکستر چوب

قبل از استفاده از خاکستر چوب باید ابتدا میزان PH خاک را اندازه بگیرید، اگر کمتر از ۶.۵ بود می‌توانید از خاکستر استفاده کنید. در غیر این صورت استفاده از آن برای گیاهان مضر است. برای استفاده به همان روشی که در استفاده از نمک حمام توضیح داده شد عمل کنید.

۸. پودر ژلاتین

۷ گرم ژلاتین را در ۱ فنجان آب گرم حل کرده و محتویات فنجان را با ۱ لیتر آب سرد مخلوط کنید. سپس ماهی یک بار گیاهان خود را با آن آبیاری کنید.

۹. آب باقی‌مانده از پخت غذا

این یک روش رایگان برای تغذیه‌ی گیاهان است. آب باقیمانده از پخت غذاهایی مثل برنج، ماکارونی، تخم‌مرغ یا سبزیجات را در یک ظرف بریزید و اجازه دهید خنک شود. سپس گیاهان را با آن آبیاری کنید. این کود برای گیاهان چتری و سرخس که شرایط مرطوب را ترجیح می‌دهند بسیار مناسب است.

۱۰. کنجاله گلوتن ذرت

یک لایه نازک پودر گلوتن ذرت را روی خاک بپاشید و به آرامی با یک شن‌کش ریز یا چنگال آن را با خاک مخلوط کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا ریشه‌های گیاه آسیب نبینند. این کار را ۲ هفته بعد از جوانه‌زنی گیاه انجام دهید و ببینید که چه تغییر بزرگی در رشد گیاهتان پیش می‌آید.

مرور کلی

روزهای گرم تابستان مانع از حضور ما در فضای باز و لذت بردن از سرسبزی طبیعت می‌شود. به همین دلیل است که معمولا در این فصل احساس بی‌حوصلگی می‌کنیم. در این مطلب به شما ۷ گیاه زیبا که روش نگهداری‌شان آسان است را معرفی کردیم تا بتوانید با قرار دادن چند گلدان در خانه‌تان، فضای سبزی بیرون را به داخل بیاورید. حتی اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید یا هیچ تجربه‌ای در نگهداری از گل و گیاه ندارید، می‌توانید این گیاهان را به راحتی در خانه نگه داشته و از تماشای آن‌ها لذت ببرید.

منابع: Mensxpgardeningchores

پاسخ به چند پرسش پرتکرار
آیا نگهداری از گیاه آپارتمانی بزرگ سخت است؟
نگهداری از گیاهان آپارتمانی بزرگ فرقی با گیاهان کوچک ندارد، فقط میزان آبیاری و رسیدگی به برگ‌های آن‌ها کمی با هم متفاوت است. این موضوع در کاکتوس‌ها کمتر دیده می‌شود اما در گیاهان برگ‌دار باید حواستان بیشتر به نور و رطوبت گیاهان بزرگ باشد.
برای خرید گیاه آپارتمانی به صورت آنلاین باید به کجا مراجعه کنیم؟
برای مقایسه‌ی قیمت گیاه آپارتمانی با هم قبل از خرید باید چکار کنیم؟