به نقل از دیجیکالا:
تقریبا همهی خانوادهها با نزدیک شدن به فصل تابستان و تعطیلی مدارس، برای تفریحات تابستانی مثل رفتن به استخر، مسافرت و وقت گذرانی در فضای باز برنامهریزی میکنند. روزهای پرنور و طولانی، زمان خوبی برای تفریح و جذب ویتامین D از خورشید هستند؛ اما فراموش نکنید که حتما باید بدنتان را هیدراته نگه دارید تا خطری سلامتیتان را تهدید نکند. البته آب خوردن به صورت مداوم میتواند آزاردهنده باشد، اما با چند ترفند ساده میتوان به هیدراته ماندن در تابستان دست پیدا کرد.
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم دربارهی رازهای هیدراته ماندن در تابستان با شما صحبت کنیم.
چرا باید آب بخوریم؟
ترفندهایی برای هیدراته ماندن در تابستان
طرز تهیهی سوپ گازپاچو
بهترین املاح معدنی برای اضافه کردن به آب
۵ روش برای اضافه کردن املاح معدنی مفید به آب آشامیدنی
چرا باید آب بخوریم؟
وقتی بدن ما کم آب میشود، اندامها و ارگانها مایع و الکترولیت کافی برای عملکرد صحیح ندارند. الکترولیتها مواد معدنی موجود در بدن مثل پتاسیم، سدیم و کلسیم هستند که در میوههایی که میخوریم و مایعاتی که مینوشیم یافت میشوند. تمام قسمتهای بدن با کمک مایعات و الکترولیتها میتوانند به خوبی وظایف خود را انجام داده و بدن را سالم نگه دارند. پس میبینید که هیدراته ماندن در تابستان یک امر ضروری است.
مزایای نوشیدن آب به میزان کافی
- روان شدن مفاصل
- ایجاد مخاط و بزاق به میزان کافی
- گردش بهتر اکسیژن در بدن
- سلامت و زیبایی پوست
- بهبود عملکرد مغز، نخاع و بافتهای حساس
معایب نوشیدن بیش از حد آب
- ایجاد هیپوناترمی (کاهش سطح سدیم زیر ۱۳۵ میلی گرم در لیتر سرم خون)
- تورم سلولها
- ایجاد اسهال
- تاثیر منفی بر مغز
- سنگین شدن کلیهها
- ایجاد مسمومیت با آب
ترفندهایی برای هیدراته ماندن در تابستان
حالا که متوجه اهمیت نوشیدن آب و نوشیدنیهای مختلف در فصل گرما شدهاید، میخواهیم ۵ ترفند هیدراته ماندن در تابستان را به شما آموزش بدهیم.
۱. میوه و سبزی بخورید
مصرف میوههای پر آب مثل هندوانه، توتفرنگی، گریپ فروت، هلو و طالبی میتواند مقدار قابل توجهی از آب مورد نیاز بدنتان را فراهم کند. همچنین سبزیجات یا صیفیجاتی مثل خیار، کاهو، کدوی سبز، کرفس و گوجهفرنگی هم پر از آب هستند و مصرف روزانهی آنها در کنار غذا میتواند به هیدراته ماندن بدن در تابستان کمک کند. این میوهها و سبزیجات در خود مواد معدنی ضروری مورد نیاز بدن را هم دارند و به تعادل مایعات و الکترولیتهای بدن کمک میکنند.
۲. قهوهی سرد بنوشید
قهوه بخشی از مایعات ضروری روزانه برای بدن شما را تامین میکند. ۹۸% فنجان قهوهی شما را آب تشکیل دادهه و نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح، میتواند میزان آب مناسبی را به بدنتان برساند. با اضافه کردن چند قطعه یخ به فنجان قهوه میتوانید دمای آن را پایین بیاورید تا از نوشیدن آن در روزهای گرم تابستان اذیت نشوید. در طول روز هم میتوانید چند فنجان قهوهی سرد بنوشید، البته اگر نگران میزان کافئین وارد شده به بدنتان هستید، میتوانید از قهوهی بدون کافئین استفاده کنید.
۳. چای سرد بنوشید
فرقی ندارد طعم چای سیاه را دوست دارید یا چای سبز یا حتی دمنوش؛ نوشیدن چند لیوان چای سرد در طول روز میتواند به هیدراته ماندن در تابستان کمک کند. چای یا دمنوش را به روش همیشگی دم کنید و سپس آن را شیرین کرده و در شیشهی در دار ریخته و مدتی در یخچال قرار دهید تا خنک شود. هر زمانی که تصمیم داشتید چای یا دمنوش سرد را بنوشید چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و چای یا دمنوش سرد و شیرین را روی آن بریزید. شما میتوانید در روز چندین لیوان چای سرد بنوشید چون کافئین چای تقریبا نصف قهوه است و میزان کمی کافئین به بدنتان وارد میکنید. چایهای میوهای و دمنوشها هم بدون کافئین هستند و به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید.
۴. سوپ سرد بخورید
برای وعدههای غذایی سوپ سرد را انتخاب کنید. سوپ گازپاچو یک سوپ سرد اسپپانیایی است که با گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، خیار، سیر و پیاز آماده میشود. البته ما ایرانیان غذایی سرد مخصوص فصل گرما داریم که به راحتی دمای بدن را پایین آورده و آب مورد نیاز بدن را تامین میکند. بله آبدوغخیار یک غذای قدیمی و خوش طعم است که میتوانید در فصل تابستان مصرف کنید.
میوههایی مثل سیب و انگور در کنار خیار و گردو میتوانند منبع مناسبی برای تامین مواد معدنی و قند مورد نیاز بدن باشند. همچنین ترکیب نعنا و ماست یا دوغ خنک به پایین آمدن دمای بدن کمک میکند. در آخر با اضافه کردن کمی آب و چند قطعه یخ به غذا میتوانید یک وعده غذای سرد، مقوی و پر آب مصرف کنید. این غذا به خوبی به هیدراته ماندن در تابستان کمک میکند.
۵. آب نارگیل بنوشید
به جای نوشیدن آبمیوههای مختلف به سراغ آب نارگیل بروید. آب نارگیل کالری و قندهای اضافهی کمتری نسبت به آب میوههای مختلف دارد و منبع خوبی از پتاسیم است. چند شیشه آب نارگیل در یخچال قرار دهید تا حسابی خنک شود، سپس روزی یک لیوان به جای آبمیوه از آن بنوشید.
طرز تهیهی سوپ گازپاچو
- پورهی هندوانه را همراه با پورهی گوجهفرنگی، خیار، فلفل هالوپینو، روغن و سرکه را در مخلوط کن بریزید تا یکدست شود.
- مخلوط را داخل یک کاسهی بزرگ بریزید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در ظرف را ببندید و آن را حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. حتی میتوانید گازپاچو را یک روز قبل از مصرف آماده کرده و در یخچال نگه دارید.
- مقداری بادام را در فر با دمای ۳۵۰ درجه قرار دهید تا طلایی شود. معمولا بین ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان لازم است که بادام طلایی شود. اگر فر ندارید میتوانید بادام را در تابه ریخته و روی حرارت تفت دهید.
- پنیر فتا را در یک کاسهی کوچک با خامهی ترش مخلوط کنید و سپس به این ترکیب شیر اضافه کنید.
- هندوانه و خیار را در کاسهها قرار دهید، روی آن مخلوط خامهای که آماده کردید ریخته و روی آن بادام بریزید. در آخر گازپاچو را روی مخلوط بریزید و مقداری روغن، نمک دریا و فلفل روی سوپ بپاشید.
بهترین املاح معدنی برای اضافه کردن به آب
درست است که برای هیدراته ماندن در تابستان باید زیادتر از حالت عادی آب بنوشید، اما مصرف آب بدون املاح میتواند به بدن آسیب برساند. کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، روی و سدیم از مهمترین املاح مورد نیاز بدن هستند که میتوانید آنها را با آب بنوشید. هر کدام از این املاح برای یک یا چند بخش از بدن ضروری هستند که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
- کلسیم؛ ضروری باری استخوانها و دندانها
- منیزیم؛ ضروری برای سیستم عصبی و استخوانها
- آهن؛ ضروری برای تولید هموگلوبین
- پتاسیم؛ ضروری برای ماهیچهها و اعصاب
- روی؛ ضروری برای سیستم ایمنی بدن
- سدیم؛ ضروری برای حفظ سلامت کلی بدن
۵ روش برای اضافه کردن املاح معدنی مفید به آب آشامیدنی
تصفیه کردن آب مزایای زیادی برای سلامتی بدن دارد اما متاسفانه در حین تصفیهی آب، املاح معدنی هم از آن جدا میشود و این میتواند در طولانی مدت به سلامت شما آسیب بزند. ۵ روش ساده وجود دارد تا این املاح مفید را به آب برگردنید. با این کار علاوه بر هیدراته ماندن در تابستان، میتوانید املاح ضروری را هم به بدن برسانید.
- استفاده از فیلتر رمینرالیزاسیون در دستگاه تصفیهی آب
- استفاده از قطرههای حاوی املاح معدنی
- استفاده از نمکهای معدنی
- استفاده از ساشههای املاح معدنی و مخلوط کردن آنها با آب آشامیدنی
- استفاده از قرصهای حاوی املاح معدنی
مرور کلی
تابستان فصل گرما است و این موضوع در ایران، که اقلیمی گرم و خشک دارد، شدیدتر هم است. پس بسیار مهم است که به میزان کافی مایعات بنوشید تا بدنتان با مشکل روبهرو نشود. هیدراته ماندن در تابستان بسیار مهم است؛ اما نوشیدن آب ساده نمیتواند مشکل را حل کند، چون نوشیدن میزان زیادی آب ساده میتواند فشار خون را کاهش داده و مشکلات دیگری ایجاد کند. با مصرف میوهها و سبزیجات، نوشیدن مایعات و شربتهای سرد و همچنین مصرف غذاهای پر آب و سرد میتوانید به خوبی بدن خود را در تابستان هیدراته نگه ندارید.
منابع: Urologyhealth, pureitwater, waterpurificationguide