کن در شمالغرب تهران با همه تغییرات این شهر و تن کردن رخت و لباس امروزی، همچنان بافت سنتیاش را با ۵ محله سرآسیاب، اسماعیلیان، قاضی، میانده و بالون حفظ کرده است. یکی از جاذبههای این محله تاریخی و قدیمی وجود ۵ بقعه متبرکه از آستان مقدس امامزادگان است.
همشهری آنلاین– زهرا سرویان: طبیعت زیبای روستای کن از لحاظ تاریخی و فرهنگی ارزش بالایی دارد و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب میکند. علاوه بر این، قرار گرفتن آرامگاه چندین امامزاده در دل محله های معروف کن جاذبه گردشگری و شهرت این روستای کوچک که امروز یکی از محله پازل پنجم شهر تهران است را صد چندان کرده و به نحوی که از محله کن به عنوان قطب مذهبی شهر تهران یاد می کنند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
امامزاده شعیب (ع)
یکی از امامزادههای پرزائر محله سرآسیاب کن امامزاده شعیب (ع) است. امامزاده شعیب یکی از یاران باوفای امام هفتم، موسی کاظم(ع)، بود. این امامزاده در محضر هفتمین پیشوای شیعیان تعلیمات فقه جعفری را آموخت. بنای ۲۵ متری این بقعه متبرکه به دوره صفویان میرسد. این بقعه یک حیاط کوچک با حوض آب دارد. ضریح قدیمی این بقعه هم قدیمی و چوبی بود، اما سال ۱۳۸۲ ضریح جدیدی توسط استادکاران یزدی ساخته و به جای ضریح قبلی نصب شد.
نشانی: بخش مرکزی کن، در میان باغهای اطراف کن، محله سرآسیاب، خیابان شهید حبیبالله روستایی
امامزاده سیدمحمدرضا(ع)
بنای کوچک اما زیبا و دلنواز بقعه امامزاده سیدمحمدرضا در قبرستان عمومی محله میانده قرار دارد. امامزاده سیدمحمدرضا از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. آستان این امامزاده حدود ۴۰ متر مربع مساحت دارد که توسط اهالی به طرز بسیار جالبی بازسازی شده است. فضای داخلی حرم با سنگ قبر مرمرین سفید و دیوارها با نقاشیها و تزیینات زیبا مزین شده است. بقعه دارای امکانات رفاهی معمول است.
نشانی :محله میانده کن، جاده پایین کن، خیابان شهید احمد کاشانی، در محوطه قبرستان عمومی
امامزاده علی بن جعفر(ع)
امامزاده علی بن جعفر از اولاد امام موسی کاظم (ع) است. آستان مقدسی که محل تجمع هیئتهای مذهبی غرب تهران است. گنبد شلجمیشکل آن را باید نگین ارزشمند و زیبای معماری تلقی کرد که توجه هر رهگذری را به خود جلب میکند. بنای ساختمان بقعه شامل ایوان کاشیکاری، رواق سرتاسری و حرم است. حرم دارای کاشیکاری خشتی به نام چهارده معصوم (عل) و آیینهکاری و ضریح مشبک فولادی نفیس است که زیباییهای معماری این امامزاده هم محسوب میشود.
نشانی: محله سرآسیاب، جنب حسینیه سرآسیاب
امامزادگان حسن و حسین (ع)
آستان مقدس امامزادگان حسن و حسین (ع) در محله دارقاضی یکی از بقعههای متبرکه شهر تهران است که معماری آن برگرفته از معماری معاصر تهران است. این آستان، به روایت کتاب بحرالانساب، احتمالاً به امامزاده حسین متعلق باشد. همچنین گفتهاند که این امامزادگان دوتن به نامهای کابل و حسین هستند. به همین دلیل، بقعه این امامزادگان در محله کن به امامزادگان کابلحسین (ع) معروف است. بقعه با نمای آجر، دارای گلدسته آجری و نوساز است. داخل بقعه ضریح ندارد، ولی دارای سنگ قبر و مسجد است. محوطه بقعه حدود ۴۰۰۰ متر مربع است و از امکانات رفاهی مناسبی از قبیل کتابخانه، مغازه و سرویسهای بهداشتی و غیره برخوردار است.
نشانی : محله دارقاضی کن، جنب مسجد دارقاضی
امامزاده محمد (ع)
امامزاده محمد (ع) در میان اهالی به امامزاده محمود معروف است. این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. مساحت بنای بقعه ۵۰ متر مربع، قدیمی و از خشت و گل و چوب ساخته شده و فاقد گنبد و گلدسته است. امامزاده دارای ضریحی آلومینیومی و مشبک است. چند اصله درخت چنار در محوطه بقعه وجود دارد. این امامزاده به سبب دور بودن از مرکز تجمع و زندگی، اغلب خلوت و ناشناخته است. حتی به روایت اهالی قدیمی، سال ها پیش بر اثر سیل از بین رفته و احتمالاً مرقد شریف آن امامزاده یکی دو متر زیر خاک رفته است. محوطه بقعه حدود ۱۰۰۰ متر مربع و کف آن سنگچین است. وجود یک درخت چنار بسیار قدیمی و قناتی در نزدیکی بقعه، نشانههایی از قدمت بقعه محسوب میشود.
نشانی :خیابان کشار علیا