گروه سامسونگ که مقر آن در شهر سامسونگ، واقع در سئول، پایتخت کرهی جنوبی، قرار دارد، در حال حاضر، بزرگترین شرکت خوشهای (چایبول) در کرهی جنوبی است. این شرکت، ابتدا توسط لی بیونگ چول در سال ۱۹۳۸ به عنوان یک شرکت تجاری آغاز به کار کرد. گفته میشود، سامسونگ به تازگی گزارش مالی خود برای سهماهه سوم سال ۲۰۲۳ را به اشتراک گذاشته که حاوی خبرهای خوبی برای غول فناوری کره است. طبق این گزارش، برند کرهای در بازه زمانی اشارهشده درآمدی برابر با ۶۷٫۴۰ میلیارد وون (۴۹٫۹۹ میلیارد دلار) را کسب کرده است. به علاوه، سود عملیاتی سامسونگ در سهماهه سال جاری حدود ۲٫۴۳ میلیارد وون بوده که با تبدیل ارز به رقم ۱٫۸۰ میلیارد دلار میرسیم. در ادامه به برخی حقایق جالب دربارهی شرکت سامسونگ اشاره میکنیم.
۳۱ حقیقت جذاب درباره سامسونگ
۱. سامسونگ یکی از شرکتهای خوشهای و چند ملیتی کره جنوبی است که مقر آن در شهر سامسونگ سئول واقع است. کسب و کارهای وابسته و زیرمجموعههای بسیاری تحت برند سامسونگ فعالیت میکنند.
۲. واژهی سامسونگ به معنی “سه ستاره” است، و از واژههای هانجای کرهای مشتق شده است. “سه” نماد بزرگی و فراوانی است.
۳. شرکت سامسونگ در اول مارس ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ چول در شهر دئگو، به عنوان یک شرکت تجاری کوچک با چهل کارمند تاسیس شد و به معاملهی ماهی خشک، مواد غذایی محلی، و نودل میپرداخت.
۴. لی بیونگ چول در ۱۹۴۷ شرکت سامسونگ مولسان گونگسا (شرکت بازرگانی) را با مشارکت چو هونگجای، موسس شرکت هیوسانگ راهاندازی کرد. این دو شرکت بعد از چند سال راهشان را از یکدیگر جدا کردند.
۵. بعد از پایان جنگ کره، لی بیونگ چول به کسب و کارش تنوع داد و در شهر بوسان، به تاسیس شرکت تصفیهی شکر به نام چیل جدانگ پرداخت؛ سپس در ۱۹۵۴ در شهر دئگو بزرگترین کارخانهی نخریسی را به نام چیل موجیک تاسیس کرد.
۶. شرکت سامسونگ در دههی ۱۹۶۰، با ورود به صنایع کاغذ، مراکز خرید و شرکتهای بیمه رونق گرفت. لی بیونگ چول در ۱۹۶۹، با کمک شرکت سانیو، به تاسیس شرکت سامسونگ الکترونیکس پرداخت که در آن، تلویزیونهای ارزانقیمت، و همچنین برای سیرز کانادا و جنرال الکتریک، کالاهای مصرفی تولید میکرد.
۷. در مارس ۱۹۷۹، بعد از تصمیم لی بیونگ چول، موسس سامسونگ، جهت افتتاح هتلی که بتواند وجهه و آبروی کشور کره باشد، هتل و استراحتگاه شیلا افتتاح شد. این هتل با مراکز خرید بدون عوارض گمرکی (فری شاپ)، در حد و اندازهی بهترین هتلها در این صنعت به شمار میرود.
۸. شرکت سامسونگ، در ۱۹۸۰، با خرید شرکت هانگوک جونجا تنسین وارد بازار ارتباطات مخابراتی شد. آنها ابتدا کارشان را با صفحهی تقسیم شروع کردند، و سپس به تولید دستگاه تلفن و فکس روی آوردند. این کار باعث پیشرفت بیشتر سامسونگ الکترونیکس شد.
۹. گروه سامسونگ پس از درگذشت موسس خود، لی بیونگ چول در ۱۹ نوامبر ۱۹۸۷، به چهار گروه منشعب شد؛ گروه شینسگائه، گروه سی.جی (CJ)، گروه هانسول، و گروه سامسونگ.
۱۰. سامسونگ الکترونیکس با ورود به صنعت تلویزیون و سرمایهگذاری سنگین در بخش پژوهش و توسعه، به تدریج به یک شرکت جهانی تبدیل شد. این گروه شروع به تاسیس کارخانههایی در پرتغال، نیویورک، آستین تگزاس، توکیو، و انگلستان کرد. کارخانهی آستین که به سامسونگ آستین سمیکونداکتور (نیمه رسانا) مشهور است، بزرگترین سرمایهگذاری خارجی این گروه در تگزاس تلقی میشود. این کارخانه در ۱۹۹۵ نخستین نمایشگر کریستال مایع (معروف به السیدی) خود را تولید کرد.
۱۱. ساخت و سازهای بلند دنیا نیز مدیون فناوری سامسونگ هستند. برجهای دوقلوی پتروناس، و برج تایپه ۱۰۱ در تایوان، و برج خلیفه در امارات متحدهی عربی توسط شاخهی ساختمانسازی گروه سامسونگ ساخته شدند.
۱۲. در ۱۹۹۳، برخی از زیرمجموعههای گروه سامسونگ فروخته شدند و در قالب سه صنعت عمده با یکدیگر تلفیق شدند؛ الکترونیکس، مهندسی، و شیمی. سامسونگ، پس از شرکت اینتل، به عنوان دومین تولید کنندهی بزرگ تراشههای رایانهای، و همچنین به عنوان بزرگترین تولید کنندهی پنلهای السیدی دنیا شناخته میشود.
۱۳. در اول ژانویهی ۱۹۹۷، هنگامی که سه شریک پیشنهادی – هیوندای، هانجین، و دوو – عدم تمایل خود را برای همکاری با گروه سامسونگ جهت احیای شرکت هواپیما سازی هلندی “فوکر” به دولت کره جنوبی اعلام کردند، این گروه فرصت خوبی را برای احیای این شرکت در حال ورشکستگی از دست داد. فوکر ۹۰ درصد عملیاتاش را متوقف، و ۵،۶۰۰ کارگر را نیز اخراج کرد.
۱۴. سال ۲۰۰۰ شاهد تاسیس مقر سامسونگ الکترونیکس در اروپا بود؛ این شرکت در شهر ورشوی لهستان آزمایشگاه برنامهنویسی رایانهای تاسیس کرد که به عنوان مرکز پژوهش و توسعهی بسیار مهمی در اروپا به شمار میرود. گروه سامسونگ، قبل از ورود به بازار تلویزیون و گوشی هوشمند در ۲۰۱۲، کار خود را با فناوری گیرندههای دیجیتال آغاز کرد. در ۲۰۱۲، سامسونگ به بزرگترین تولید کنندهی گوشی همراه در جهان تبدیل شد.
۱۵. گروه سامسونگ، در ۱۴ آگوست ۲۰۱۴، جهت تقویت کسب و کار موسوم به “خانهی هوشمند”، شرکت اسمارتتینگز، استارت آپ اتوماسیونی که به سرعت در حال رشد بود، را خریداری کرد؛ در نوزدهم همان ماه، سامسونگ شرکت کوایتساید، توزیع کنندهی دستگاههای تهویهی هوا در ایالات متحده، را نیز خریداری کرد.
۱۶. سامسونگ حضور خود را در ایالات متحده بیش از پیش پررنگ کرد. این شرکت، در ۲۰۱۵، بیش از هر شرکت دیگری حق امتیاز به نام خود ثبت کرد؛ ۷،۶۷۰ مورد از ۴۴،۴۳۰ درخواست، که این خود نیز این شرکت را در صدر این فهرست قرار میدهد. البته این رقم، جدای از ۱،۳۵۲ حق امتیاز طراحی بود که سامسونگ در همین برههی زمانی به دست آورد.
۱۷. این شرکت به همراه تخصیص یک مجتمع ۱۰ طبقه به عنوان مرکزی برای پژوهش و توسعهی نیمه رساناها و سایر کارکردهای فروش و بازاریابی، ۳۰۰ میلیون دلار در سیلیکون ولی سرمایهگذاری کرده است. این گروه همچنین برای بخشهای کسب و کار فناوری اطلاعات (آی تی) به برنامهریزی خدمات سامسونگ ۳۶۰ پرداخته است که دامنهی آن از پشتیبانی فناوری تا راهحلهای امنیتی، به عنوان مدیریت در محل، گسترده میشود.
۱۸. در ۲۴ آگوست ۲۰۱۲، هیئت منصفهای در آمریکایی از سامسونگ خواست، به دلیل نقض شش مورد از حق امتیازهای شرکت اپل در تولید فناوری گوشی هوشمند، مبلغ ۱.۰۵ میلیارد دلار به این شرکت بپردازد. این حکم بر سهام این شرکت تاثیرگذار بود و باعث کاهش ۷.۷ درصدی ارزش سهام سامسونگ در شاخص قیمت سهام مرکب کره جنوبی شد، این میزان کاهش از ۲۰۰۸ تا آن زمان سابقه نداشت.
۱۹. مردم کره جنوبی باور کردهاند، رئیس سامسونگ از رئیس جمهور این کشور قدرتمندتر است. یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی در یک مناظره گفته بود، “سامسونگ دولت کره جنوبی را در دستاش دارد. این شرکت امور حقوقی، مطبوعات، دانشگاهها، و اداری را مدیریت میکند.”
۲۰. شرکت سامسونگ، تامین کنندههای چینیِ ۲۵۰ شرکت کرهای را برای اقدام به استخدام کارگران زیر سن قانونی تحت حسابرسی قرار داد و گزارش آن را در ۲۰۱۲ اعلام کرد. طبق گزارش حسابرسی سامسونگ در ۱۰ جولای ۲۰۱۴، اقدامات نامناسب در مورد کارگران شناسایی شد، ولی شواهدی در مورد به کارگیری کودکان یافت نشد.
۲۱. در ۲۰۱۶، سامسونگ با همکاری مایکروسافت به توسعهی دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) بر اساس ویندوز ۱۰ پرداخت؛ در این فناوری از سختافزارهای سایر شرکتها نیز استفاده میشود. سامسونگ در ۳ ژوئن ۲۰۱۶، “ساعت هوشمند” تناسب اندام خود را به نام Gear Fit 2 و هدفونهای بیسیماش را با برند Gear IconX روانهی بازار کرد.
۲۲. “کمیسیون تجارت منصفانهی تایوان” در حال تحقیق بر روی فعالیتهای تبلیغاتی سامسونگ و آژانسهای تبلیغاتی محلی این شرکت در تایوان است تا به موضوع تبلیغات نادرست این شرکت رسیدگی کند. این کمیسیون شکایتهایی را مبنی بر استخدام دانشآموزان برای حمله به رقبای سامسونگ الکترونیکس در انجمنهای آنلاین دریافت کرده بود.
۲۳. شرکت سامسونگ در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۱، به جرم حضور در کارتلی متشکل از ده شرکت در تجارت DRAM (حافظه دسترسی تصادفی پویا)، که از جولای ۱۹۹۸ تا ژوئن ۲۰۰۲ ادامه داشت، به پرداخت ۱۴۵،۷۲۷،۰۰۰ یورو جریمه محکوم شد.
۲۴. در ۲۰۰۷، وکیل ارشد سابق شرکت سامسونگ، کیم یونگ چول، مدعی شد در جریان تطمیع و جعل شواهد از طرف رئیس هیئت مدیرهی این شرکت، لی کان هی، دست داشته است. وی همچنین اظهار کرد، پس از امتناع از پرداخت ۳.۳ میلیون دلار به قاضی دادگاه ناحیهای فدرال ایالات متحده از کار برکنار شد.
۲۵. شرکت سامسونگ، علیرغم موفقیتهایاش، مجبور شد بسیاری از تجارتهای مشترکاش را به برخی دلایل متوقف کند. در ۱۹۹۸، شرکتی به نام آلفا پروسسور که با مشارکت کامپک با مبلغ سرمایهی ۵۰۰ میلیون دلار تاسیس شده بود، ناگهان تعطیل شد. به همین شکل، مشارکت تجاری این شرکت با جنرال الکتریک عمر کوتاهی داشت – از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۹. بورس جهانی فولاد که جهت ادارهی کسب و کار آنلاین با همکاری شرکت آمریکایی کارگیل تاسیس شده بود نیز راهی از پیش نبرد.
۲۶. از جمله مشتریان عمدهی شرکت سامسونگ، شرکت رویال داچ شل است که تا ۱۵ سال آینده، صنایع سنگین سامسونگ تنها تامین کنندهی تجهیزات ذخیرهسازی گاز مایع طبیعی (الانجی) آن خواهد بود. سامسونگ یکی از سه شرکت کرهای است که در امارات متحدهی عربی به ساخت نیروگاه هستهای مشغول هستند. همچنین، شرکت سامسونگ قراردادی را به ارزش ۶.۶ میلیارد دلار برای بزرگترین پروژهی انرژی بادی و خورشیدی قابل تجدید دنیا به دست آورد.
۲۷. گروه سامسونگ از ۱۳ گروه اصلی تشکیل شده است که هر یک به امور گوناگونی مشغول هستند؛ این ۱۳ گروه عبارت هستند از شرکت مهندسی سامسونگ، شهر بازی اورلند سامسونگ، شرکت مواد شیمیایی ظریف سامسونگ، شرکت بیمهی دریایی و آتش سوزی سامسونگ، شرکت صنایع سنگین سامسونگ، شرکت بیمهی عمر سامسونگ، شرکت ماشینابزار سامسونگ، مرکز پزشکی سامسونگ، شرکت تولید باتری سامسونگ (Samsung SDI)، شرکت خدمات مالی سامسونگ، هتل و استراحتگاه شیلا، شرکت اسوان، و پرچمدار اصلی این گروه، سامسونگ الکترونیکس.
۲۸.شمار کارکنان شرکت سامسونگ بیش از ۴۲۷۰۰۰ نفر است، که در سراسر جهان گسترده هستند. منابع انسانی از همان آغاز تأسیس، در اولویت شرکت بودهاند.
۲۹. اهداف لی کان هی، مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع ترسیم شدهاست. وی معتقد بود که سامسونگ برای بقا راهی ندارد جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. او سامسونگ را متعهد کرد که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سختافزارها و نرمافزارهای چندرسانهای و مهندسی زیستی ۷۵ میلیارد دلار آمریکا سرمایهگذاری کند. لی بر این باور بود که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود. همانگونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش از آن بودهاست. او معتقد بود در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمیتواند رشد یابد. در این قرن سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی دوران آینده را دوران فرا نیمرسانا مینامید و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیشبینی کرد.
۳۰. لوگوی سامسونگ نماد کیهان و عرصهی جهانی است. در ابتدا و انتهای نام سامسونگ، بر روی حروف “S” و “G”، دو دهانهی باز وجود دارد که نشانهی ذهن باز، روشنفکری و تمایل به برقراری ارتباط با تمام جهان است. رنگ این لوگو نیز قابلیت اعتماد و مسئولیت اجتماعی این شرکت را به تصویر میکشد.
۳۱. سامسونگ باور دارد که در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بازار گوشیهای هوشمند بهبود قابل توجهی پیدا خواهد کرد. به علاوه، این برند انتظار دارد که بازار تبلتها و همچنین محصولاتی مانند هدفونهای TWS و ساعتهای هوشمند نیز شرایط بهتری پیدا خواهد کرد.