گوشیهای اندروید امروزی معمولا از دوام و ماندگاری زیادی برخوردار هستند. با این حال، بالاخره بعد از مدت زمان مدیدی باید گوشی خود را با یک مدل پیشرفتهتر تعویض کنید. در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که هر چند وقت یکبار خرید گوشی اندروید جدید توجیه منطقی و مالی دارد.
چه عواملی روی عمر مفید گوشیهای هوشمند موثر هستند؟
نشانههایی که شما باید نسبت به خرید گوشی اندروید جدید اقدام کنید
هر چند سال یک بار باید به فکر خرید گوشی اندروید جدید باشیم؟
ارتقای گوشی هوشمند به طور سالیانه
ارتقای گوشی موبایل هر سه سال
ارتقای گوشی هر پنج سال
ارتقای گویش هر هفت سال
خرید یک گوشی اندروید جدید؛ هر زمان که واقعا نیاز دارید
هنگام خرید گوشی اندروید جدید مدام مشخصات فنی محصولات مختلف را بررسی میکنیم تا به این موضوع پی ببریم آیا گوشی موبایل مد نظرمان کاملا مطابق با سطح انتظاراتمان عمل میکند یا خیر. با این حال، بدیهی است که یک گوشی موبایل اندرویدی قرار نیست تا ابد بدون بروز هیچ عیب و ایرادی کار کند. بنابراین، پس از مدت زمان مشخصی باید گوشی خود را با یک مدل بهتر تعویض کنیم.
متخصصین و کارشناسان حوزهی فناوری توصیه میکنند که قبل از استهلاک کامل دستگاه اندروید، نسبت به خرید گوشی اندروید جدید اقدام کنید. با این حال قبل از این امر، باید به این سوال جواب دهیم که چه مدت زمانی را میتوان عمر مفید گوشیهای هوشمند دانسته و در قدم بعدی چطور میتوان این میزان عمر مفید را در گوشیهای اندروید بیشتر کرد.
چه عواملی روی عمر مفید گوشیهای هوشمند موثر هستند؟
گوشیهای هوشمند شبیه به هر گجت الکترونیکی دیگر به مرور زمان دچار تخریب میشوند اما عمر مفید دستگاه میتواند به طرز شگفت انگیزی به نوع کاربری ارتباط داشته باشد. همچنین این که شما چه میزان با گوشی کار میکنید و در چه منطقهای در حال زندگی هستید هم روی دوام و ماندگاری گوشی موبایل موثر خواهد بود.
اگر شما هر روز به مدت طولانی با گوشی سر و کار دارید، منطقی است که گوشی زودتر از موعد دچار عیب و ایراد میشود. با این حال، اگر شما به طور روتین بیشتر با لپتاپ یا کامپیوتر مشغول به کار میشوید و گوشی شما دست نخورده روی میز باقی میماند، عمر دستگاه طبیعتا به سرعت کم نخواهد شد.
اگر زیاد گوشی از دستتان به زمین میافتد، دستگاه مورد نظر طبیعتا به دلیل درز و شکافهایی که روی آن به مرور زمان و شدت اصابت به وجود میآید، سریعتر خراب خواهد شد. همچنین اگر شما در منطقهای بد آب و هوا زندگی میکنید، نفوذ ریز گردها به داخل گوشی هم میتواند عمر مفید گوشی موبایل را کم کند.
کیفیت سخت افزار به کار رفته در داخل گوشی موبایل هم میتواند روی عمر و دوام گوشی تاثیر جدی بگذارد. گوشیهای پرچمدار از مواد بسیار با کیفیت استفاده میکنند و به تبع ماندگاری بیشتری خواهند داشت. گوشیهای ارزان قیمت از سمتی دیگر به دلیل استفاده از اجزا و قطعات از رده خارج، خیلی سریعتر دچار عیب و ایراد میشوند.
در نهایت، این موضوع که شما چطور از گوشی خود در برابر آسیبهای احتمالی محافظت میکنید هم در تعیین عمر مفید دستگاه موثر خواهد بود. در ادامه، چند رفتار خوب را به شما توضیح میدهیم که بهتر است به یک عادت در زندگی روزمره تبدیل شوند:
- پاک کردن برنامههای مازاد و بدون کار کرد و همچنین حذف فایلهای قدیمی که دیگر استفاده نمیشوند.
- بازیهای ویدیویی بسیار سنگین از لحاظ گرافیکی که از حد توان گوشی موبایل خارج است را تجربه نکنید.
- استفاده از کیس و محافظهای صفحه موبایل برای محافظت گوشی در برابر سقوط از ارتفاع
- رعایت نکات مربوط به باتری گوشی و عدم شارژ گوشی از شب تا صبح
- گرد و خاک و همچنین کثیفی را هر از گاهی از درگاههای گوشی پاک کنید.
- برنامه و فایلهای مختلف را از منابع نامطمئن دانلود نکنید.
- ریاستارت کردن گوشی هوشمند هفتهای حداقل یک مرتبه.
- اگر گوشی به تعمیر نیاز داشت، تنها از شرکت یا افراد متخصص و مطمئن کمک بگیرید.
- گوشی را در معرض دماهای بسیار زیاد (چه دمای بالا و چه دمای پایین) قرار ندهید.
نشانههایی که شما باید نسبت به خرید گوشی اندروید جدید اقدام کنید
بسیاری از افراد زمانی نسبت به خرید گوشی اندروید جدید تمایل از خود نشان میدهند که گوشی حال حاضر دچار ایرادات جدی شده است. در این صورت، ابتدا به شما توصیه میکنیم که عیب و ایراد گوشی خودتان را پیدا کنید. اگر ایرادات مربوطه قابل حل شدن نباشد، سپس باید فکر ارتقا گوشی موبایل فکر کرد. اگر چه، از نشانههایی که خبر از ارتقای گوشی اندروید میدهند هم نباید غافل باشیم.
مهمترین و رایجترین نشانه در این زمینه، خالی شدن زود هنگام باتری است، در حالی که راههای بسیار زیادی برای افزایش عمر مفید باتری در گوشی اندروید وجود دارد. در هر صورت، اگر باتری گوشی موبایل شما به زحمت چند ساعت شارژدهی را از خود نشان میدهد، شاید بهتر باشد نسبت به خرید گوشی اندروید جدید فکر کنید.
اگر قطعهی مهم و حیاتی در داخل گوشی موبایل دچار ایراد شده باشد، توصیه میکنیم هر چه سریعتر یک گوشی جدید را تهیه کنید. برای مثال، میکروفون و اسپیکر گوشی دچار ایراد شده و اصلا نمیتوان با گوشی به درستی به مکالمه پرداخت. یا در مثالی دیگر، درگاه شارژ گوشی خراب شده و گوشی هوشمند شما اصلا و ابدا شارژ نمیشود یا کیفیت و سرعت شارژ به شدت پایین است.
اگر گوشی شما در اجرا و پردازش برنامهها به شدت کند شده، به این معناست که پردازندهی مرکزی موبایل قادر نیست به طور مداوم دستور العملهای برنامههای مختلف را اجرا کند. در این سناریو، اگر ایراد مورد نظر توسط بررسی راه حلهای نرم افزاری برطرف نشد، خرید گوشی جدید شاید فکر بدی نباشد.
اگر با کمبود فضای ذخیره روی گوشی روبهرو شدهاید، شما میتوانید برخی اطلاعات را به یک هارد اکسترنال یا کارت حافظه منتقل کنید اما اگر یک گوشی هوشمند امروزی و جدید را تهیه کنید که حافظه داخلی بسیار بیشتری نسبت به گوشی حال حاضر شما داشته باشد، از این دغدغه به طور حتم خلاص خواهید شد.
یکی دیگر از دلایل و نشانههای ارتقای گوشی موبایل با یک مدل بهتر، عدم پشتیبانی نرم افزاری گوشی از سمت شرکت سازنده محسوب میشود. گوشیهای آیفون حداقل پنج الی شش سال از پشتیبانی برخوردار بوده اما اکثر گوشیهای اندرویدی تنها تا سه سال از جدیدترین آپدیتهای مربوط به سیستم عامل بهرهمند میشوند.
هر چند سال یک بار باید به فکر خرید گوشی اندروید جدید باشیم؟
به طور خلاصه باید به سوال مذکور به این صورت پاسخ دهیم که خرید گوشی اندروید جدید به دو عامل بستگی دارد: نیاز و بودجهی شما. راهنماهای خرید بسیار زیاد و متنوعی در دیجی کالا مگ در زمینهی خرید بهترین گوشی برندهای معروف مثل سامسونگ، شیائومی و اپل منتشر شده که شما میتوانید بر حسب نوع کاربری و میزان بودجهتان نسبت به خرید محصول دلخواهتان اقدام کنید. در هر صورت، قبل از خرید گوشی جدید ابتدا باید دو پارامتر گفته شده را برای خود تعریف کنید.
ارتقای گوشی هوشمند به طور سالیانه
ارتقای گوشی به طور سالیانه برای بسیاری از افراد اصلا منطقی و چه بسا عقلانی نیست. با این اوصاف، افرادی که عاشق تکنولوژی بوده و به طور تخصصی از تکنولوژیهای جدید در زندگی روزمره خود استفاده میکنند، خرید یک گوشی جدید را میتوان به صورت سالیانه پیشنهاد کرد.
اگر جزو این دسته از کاربران گوشی موبایل هستید، علنا دغدغهی خراب شدن باتری دیگر پسِ ذهنتان وجود نخواهد داشت؛ چرا که شما رسما صاحب یک گوشی موبایل جدید در هر سال هستید. همچنین به دلیل وجود جدیدترین سخت افزارهای دوربین و پردازنده، خیالتان از بابت تجربهی گیم و عکاسی هم راحت است.
ارتقای گوشی موبایل هر سه سال
اکثر افراد معمولا به طور متوسط هر دو الی سه سال نسبت به خرید یک گوشی هوشمند جدید اقدام میکنند. در واقع در این بازهی زمانی، باتری دستگاه موبایل دچار عیب و ایراد اساسی شده و از طرفی دیگر، اکثر گوشیهای اندروید پس از گذر زمان سه ساله از دریافت آپدیتهای سیستم عامل و امنیتی محروم خواهند شد. شرکتهای سازندهی گوشی موبایل هم در بازهی سه ساله فرصت کافی دارند تا قابلیتهای جدید سخت افزاری و نرم افزاری را در مدلهای جدید گوشی تعبیه کنند تا شما نسبت به خرید مدلهای جدید ترغیب شوید.
بنابراین، سه سال مدت زمان قابل قبول برای ارتقا به حساب میآید اما حتما قبل از خرید گوشی، این نکته را با خود مرور کنید که آیا با خرید یک گوشی جدید، واقعا از مزیتهای چشمگیری نسبت به گوشی حال حاضر خود بهرهمند میشوید؟ اگر گوشی هوشمند شما در حال حاضر پس از گذر چند سال همچنان خوب کار میکند، شاید صرفا با تعویض باتری از مراکز معتبر بتوانید برای مدت بیشتری با گوشی کار کنید.
ارتقای گوشی هر پنج سال
ارتقای گوشی به طور هر سه سال در میان، برای اکثر افراد بسیار مناسب خواهد بود اما شاید برای شما نیاز باشد تا هر پنج سال یک مرتبه به فکر ارتقای گوشی باشید. یک گوشی پرچمدار مدرن در حال حاضر میتواند حداقل تا پنج سال بدون بروز ایراد اساسی کار کند.
در حقیقت شرکتهای سامسونگ و گوگل در زمانی که این مطلب نوشته میشود، به ترتیب چهار و هفت سال محصولات موبایل سری گلکسی و پیکسل را از جنبهی آپدیت سیستم عامل پشتیبانی میکنند. از جنبهی سخت افزاری هم همان طور که قبلا توضیح دادهایم، میتوان با تعویض باتری خیلی راحت از گوشی بهره برداری کرد.
ارتقای گویش هر هفت سال
کاربران چندان زیادی گوشی موبایل خود را بیشتر از هفت سال نگه نمیدارند، اما اگر شما جزو این دسته از افراد هستید، احتمالا ارتقای گوشی به طور سالیانه برای شما توجیه نخواهد داشت.
برای مثال اگر شما دارای یک گوشی دکمهای یا ساده هستید و به تکنولوژیهای روز دنیا احتیاج خاصی ندارید، شما میتوانید سالیان زیادی را با همین گوشی کنونی خود مشغول به کار شوید. پس از هفت سال استفاده پیاپی، شاید بد نباشد نسبت به خرید یک گوشی موبایل اقتصادی اقدام کنید که با قابلیتهای یک گوشی هوشمند هم آشنا شوید.
از طرفی دیگر، برای افراد مسن که کار خاصی با گوشی موبایل به جز وب گردی و بررسی شبکههای اجتماعی انجام نمیدهند هم نمیتوان ارتقای سالیانه گوشی موبایل را توصیه کرد. اتفاقا اکثر افراد مسن دلشان میخواهد گوشی خاصی را دستشان بگیرند که کار کردن با آن ساده باشد. به همین منظور، هر گوشی هوشمند که از قابلیت مکالمه، وب گردی و همچنین اجرای روان و بینقص شبکههای مجازی مثل تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و … بهره میبرد برای خرید مناسب خواهد بود.
خرید یک گوشی اندروید جدید؛ هر زمان که واقعا نیاز دارید
یک گوشی هوشمند در این زمانه به ابزاری حیاتی برای تمام انسانها تبدیل شده است. بر اساس میزان بودجه و همچنین سطح نیازهای شما، میتوان گوشی هوشمند خاصی را برای خرید توصیه کرد. با این حال، توصیه میکنیم با این هدف به ارتقای گوشی خود فکر نکنید که چون مدل جدیدتر زیبایی و طراحی ظاهری جذابتری دارد، پس باید این مدل جدید را خریداری کنم! زمانی نسبت به خرید گوشی جدید فکر کنید که مشخصات فنی و صد البته قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری گوشی جدید به شما در بهبود زندگی روزمره و حتی وضعیت شغلی کمک شایانی میکند.
اگر گوشی کنونی شما به اصطلاح دلتان را زده و از آن خسته شدهاید، شاید نصب تم و پوستههای جدید روی گوشی کاری کند تا شما مجدد ترغیب شوید از گوشی حال حاضر خود بیشتر استفاده کنید. در هر صورت، قبل از این موضوع که هزینهای را صرف خرید گوشی هوشمند اندرویدی کنید، حتما تمام جوانب را در نظر بگیرید تا پس از خرید گوشی جدید، نسبت به خریدی که انجام دادهاید حس پشیمانی به شما دست ندهد.
منبع: makeuseof