یکی از مهمترین فصول سال در باغداری فصل پاییز میباشد که خیلی از باغداران با این تفکر که بار خود را برداشت کرده اند در این فصل درخت را به حال خود رها میکنند. اقدامات باغداری در پاییز مجموعه اقداماتی است که موجب محافظت از درختان شما در برابر سرما و آفات و بیماری ها میشود و به افزایش بار درخت شما کمک میکند. در این مطلب ما به مهمترین اقدامات باغ در پاییز اشاره کردیم. همراه ما باشید. (تماس با ما)
اقدامات باغداری در پاییز:
مهمترین سوالی که برای خیلی از باغداران ممکن است پیش بیاید این است که ما که بار درختو برداشت کردیم برای چی باید کاری انجام بدیم؟ خیلی خلاصه جواب این سوال اینه که اگر بعد از برداشت بار درخت را به حال خود رها کنید سال آینده درخت هم شما را به حال خود رها میکند. محلول پاشی فروت ست،سمپاشی با محلول بردوفیکس،رنگ آمیزی تنه درختان و… جزو مهمترین اقدامات باغ در پاییز هستند. در ادامه مقاله مهمترین اقدامات باغداری در پاییز را به تفکیک ماه بررسی میکنیم. همراه ما باشید.
اقدامات باغداری در پاییز مهر ماه:
- محلول پاشی فروت ست: اگر بار درخت خود را برداشت کرده اید مهر ماه بهترین فصل برای محلول پاشی فروت ست است. محلول پاشی فروت ست یکی از مهمترین اقدامات باغداری در پاییز میباشد که موجب کاهش سال آوری میشود و از کم شدن بار سال آینده درخت شما جلوگیری میکند. فروت ست باید به صورت محلول پاشی و قبل از خزان یعنی زمانی که برگ درخت هنوز سبز است انجام شود.
- آبیاری درختان: چه بار درخت خود را برداشت کرده باشید چه نه آبیاری باید تا قبل از خزان ادامه پیدا کنید. هرچه به خزان نزدیک تر میشویم مدار آبیاری کمتر میشود.
- استفاده از سولو پتاس: یکی از مهمترین کود هایی که برای جلوگیری از سرمازدگی درختان میوه در پاییز باید استفاده کنیم سولو پتاس است. سولو پتاس شیره گیاهی را غلسظ میکند و درختان را در برابر سرما مقاوم میکند. استفاده از سولوپتاس در پاییز باید همراه با آبیاری آخر باشد.
- انجام آزمایش خاک: یکی دیگر از کارهای باغداری در پاییز انجام آزمایش خاک است. فصل پاییز و مهر ماه بهترین فصل برای انجام آزمایش خاک و شناسایی کمبود ها جهت کوددهی اصولی میباشد.
باغداری در آبان:
- رعایت بهداشت باغ: رعایت بهداشت جزو مهمترین اقدامات باغداری در پاییز است. بهداشت باغ باعث جلوگیری از شیوع آفات و بیماری ها میشود. جمع آوری برگ های خزان شده و شاخه های خشک شده که روی زمین هستند از مهمترین کار ها برای رعایت بهداشت باغ است. برای مطالعه در باره بهداشت باغ میتوانید اینجا کلیک کنید.
- سمپاشی با بردوفیکس: اگر خزان درخت شما تمام شده است باید در این ماه حتما درختان خود را با سم بردوفیکس سمپاشی کنید. این سمپاشی به منظور از بین بردن بیماری های قارچی و ضد عفونی کردن درخت میباشد.
- رنگ آمیزی تنه درختان: رنگ آمیزی تنه درختان باعث میشود که تنه درخت در برابر اختلاف دمای شب و روی مقاوم شود و احتمال ترک خوردن آن کم شود. وجود ترک روی تنه درختان محل زندگی و زمستان گذرانی آفات و بیماری ها را تامین میکند. رنگ آمیزی با رنگ محافظ تنه از زمستان گذرانی آفات و بیماری ها نیز جلوگیری میکند. به همین علت در اقدامات باغداری در پاییز باید رنگ آمیزی تنه درختان را در برنامه خود داشته باشیم.
- پوساندن کود دامی: چنانچه قصد دارید که در چالکود زمستانه از کود دامی استفاده کنید باید حتما از این ماه به فکر پوساندن و فراوری کود دامی باشید تا از این طریق آفات و بیماری های موجود در کود های دامی را به باغ خود راه ندهید.
اقدامات باغداری در پاییز آذر ماه:
- اصلاح روش آبیاری: اگر روش آبیاری غلطی دارید و قصد اصلاح آن را دارید آذر ماه بهترین فصل برای این کار است.
- کود چالکود: یکی از مهمترین اقدامات باغداری در پاییز انجام عملیات چالکود میباشد که از آذر ماه شروع شده و تا اواسط اسفند ادامه دارد. برای مطالعه درباره چالکود و فواید و چگونگی انجام آن میتوانید اینجا کلیک کنید.
- اگر درختان شما در این ماه خزان میکنند حتما جمع آوری برگ های خزان شدئه و محلول پاشی بردوفیکس را در برنامه خود قرار دهید.
نتیجه گیری:
اقدامات باغداری در پاییز در جهت افزیاش عملکرد درختان در سال آینده و همچنین جلوگیری از زمستان گذرانی آفات و بیماری ها و جلوگیری از شیوع آن ها میباشد. سال کشاورزی پاییز تا پاییز است و نباید درختان را بعد از برداشت به حال خود رها کنیم.
کشاورزی ارکیده در خدمت شماست!