به نقل از دیجیکالا:
امروزه به دلیل جو فراگیر فضای مجازی و همچنین پیشرفت تکنولوژی، روشهای متعددی برای تغییر شکل ظاهری و اصلاح عیوب صورت وجود دارد. فیبروز ابرو نیز یکی از این روشهاست که به کمک آن میتوانید فرم ابروهایتان را اصلاح کنید و ظاهری زیباتر برای خود ایجاد کنید.
ابروها تاثیر بسیار زیادی بر روی چهرهی ما دارند؛ به طوری که با یک دستکاری کوچک، تغییر بزرگی در ظاهر کلی صورت ایجاد خواهند کرد. سایهی ابرو، ریمل ابرو و مداد ابرو از جمله روشهای موقتی برای تغییر فرم و حالت ابروها هستند؛ اما اگر به دنبال روشی هستید که برای مدت طولانیتری دوام داشته باشد، باید به سراغ متدهایی از جمله میکروبلیدینگ، فیبروز و… بروید. در این مطلب از دیجیکالا مگ قصد داریم همه چیز را دربارهی فیبروز ابرو و تفاوتهای آن با میکروبلیدینگ را با شما بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.
فیبروز ابرو چیست؟
میکروبلیدینگ ابرو چیست؟
فرق فیبروز ابرو با میکروبلیدینگ چیست؟
چه ویژگیهایی باعث میشوند که فیبروز از میکروبلیدینگ بهتر باشد؟
ماندگاری فیبروز ابرو چهقدر است؟
عوارض فیبروز ابرو و میکروبلیدینگ ابرو
قبل از انجام فیبروز یا میکروبلیدینگ چه مراقبتهایی لازم است؟
مراقبت بعد از فیبروز ابرو یا میکروبلیدینگ چگونه است؟
فیبروز ابرو چیست؟
فیبروز ابرو یک تکنیک اروپایی، نیمهدائمی و زیرمجموعهی میکروبلید است که برای تغییر شکل و ایجاد فرمی طبیعی در ابروهای کمپشت و نازک به کار میرود. این روش توسط کمپانی PhiBrows طراحی شده و به صورت دستی و با یکسری قوانین خاص انجام میشود.
در روش فیبروز شکل ابروها با توجه به نسبت طلایی و مورفولوژی صورت، یعنی عدد فی (φ که معادل ۱.۶۱۸ است) تعیین میشوند. رنگ انتخاب شده برای انجام کار بستگی به رنگ پوست، مو و ابروهای طبیعی شما دارد.
افرادی که متخصص کار فیبروز هستند، هنر بزرگی را تولید میکنند. آنها برای کار از روشها و تکنیکهای خاصی پیروی میکنند که در یک دورهی ۶ ماهه آموزش میبینند. این هنرمندان در دورهی آموزشی باید ۱۱ سطح مختلف برای انجام کار را یاد بگیرند تا مطمئن شوند که استانداردهای لازم فیبروز را برای اجرای کار بلد هستند.
میکروبلیدینگ ابرو چیست؟
میکروبلیدینگ یک روش نیمهدائمی و کم هزینه برای اصلاح فرم و شکل ابرو است. در روش میکروبلیدینگ مثل فیبروز به کمک سوزنهای مخصوص روی پوست شکافهایی ایجاد شده و رنگدانهها به قسمت ابرو وارد میشوند. در نتیجه میتوان تارهای ابرو را که از لحاظ بلندی و ضخامت با هم تفاوت دارند یکسان و فرمی یکدست و قرینه ایجاد کرد.
در برخی از روشها از دستگاههای PMU برای کشیدن تارهای مو استفاده میشود، نحوهی طراحی و انجام میکروبلیدینگ با این شیوهها تفاوت دارد. همچنین بعد از اینکه میکروبلیدینگ ترمیم شود، تارهای مو نازکتر و حالتدار هستند و کمرنگ و تار هم نمیشوند.
فرق فیبروز ابرو با میکروبلیدینگ چیست؟
هردوی این روشها یک تکنیک نیمه دائمی برای اصلاح فرم ابرو هستند. شاید در نگاه کلی از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی باهم نداشته باشند. هم در میکروبلیدینگ و هم در فیبروز به کمک سوزنهای مخصوص (U شکل، سر کج یا شیدینگ) روی پوست شکافهایی ایجاد میشود و رنگدانهها وارد پوست میشوند. در این روشها تارهای مو باید کاملا طبیعی و به نرمی روی پوست طراحی شوند.
اما به طور کلی این دو روش در برخی جزئیات باهم متفاوت هستند:
- هم فیبروز و هم میکروبلیدینگ به صورت دستی انجام میشوند، اما روش فیبروز قوانین و چارچوب مخصوص خود را دارد.
- رنگدانهها و سوزنی که در تکنیک فیبروز به کار برده میشود در مقایسه با میکروبلیدینگ کیفیت بالاتری دارند.
- فیبروز برای انواع پوست قابل انجام است، اما میکروبلیدینگ روی پوستهای چرب نتیجه و ماندگاری خیلی ایدئالی نخواهد داشت.
- ماندگاری فیبروز بیشتر از میکروبلیدینگ است.
- دورهی آموزشی فیبروز چندین برابر کاملتر، دقیقتر و روشنتر از روش میکروبلیدینگ است.
- در تکنیک میکروبلیدینگ در صورت استفاده از جوهرهای نامرغوب ممکن است بعد از مدتی رنگ ابروهایتان به نارنجی، قرمز، زرد یا خاکستری تبدیل شود.
چه ویژگیهایی باعث میشوند که فیبروز از میکروبلیدینگ بهتر باشد؟
به طور خاص، تکنیک فیبروز در همهی انواع پوست خود را ثابت کرده است. این روش بدون در نظر گرفتن نوع پوست، نتیجه میدهد و این تطبیقپذیری یک مزیت بزرگ در مقایسه با میکروبلیدینگ میتواند باشد.
از طرفی دیگر، روش میکروبلیدینگ برای افرادی که پوست چرب دارند خیلی مناسب نیست. حتی اگر میکروبلیدینگ روی پوستتان نتیجه و ظاهر خوبی ایجاد کند، اما به مرور زمان شما به جلسات ترمیم بیشتری نیاز خواهید داشت و این موضوع ممکن است در طولانی مدت به پوستتان آسیب برساند.
ماندگاری فیبروز ابرو چهقدر است؟
معمولا فیبروز ابرو بین یک تا ۳ سال دوام میآورد و مطمئن باشید که کمتر یا بیشتر از این مدت نخواهد بود. لازم به ذکر است که ماندگاری فیبروز و میکروبلیدینگ به نوع پوست شما (خشک، چرب یا نرمال) هم بستگی دارد. اگر پوست نرمال یا خشک دارید، معمولا تا ۱/۵ یا ۲ سال به ترمیم نیاز نخواهید داشت. اما اگر پوست شما چرب است ممکن است که زودتر از یک سال نیاز باشد برای ترمیم به آرایشگر خود مراجعه کنید.
معمولا برای ترمیمهای سالیانه نیازی نیست که قیمت کامل بپردازید و نیمی از مبلغ انجام کار از شما دریافت میشود.
عوارض فیبروز ابرو و میکروبلیدینگ ابرو
برای انجام هر کدام از این روشها، اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که پیش چه کسی میروید. اگر شخصی که برای انجام کار به او مراجعه میکنید دورههای حرفهای را نگذرانده باشد و هیچ تجربهای در کار نداشته باشد، احتمال خطا و وجود عوارض هم بیشتر خواهد بود. برخی از این عوارض عبارتاند از:
- یک فرد غیرحرفهای میتواند به دلیل فشار دست بیش از حد به ریشهی ابروها و پوست آن ناحیه آسیب وارد کند. این اتفاق باعث میشود که موی جدید دیگر رشد نکند یا حتی روی پوستتان زخم ایجاد شود.
- استفاده از رنگهای بیکیفیت از دیگر عوارض این روشها است. رنگها و جوهرهایی که استانداردهای پایینی دارند حاوی مواد مضر و شیمیایی مثل نیکل، جیوه، اکسید آهن و… در ترکیبات خود هستند که میتوانند آسیبهای زیادی به پوست شما وارد کنند.
- ابروهای چند رنگ از دیگر مواردی است که میتوانیم به آن اشاره کنیم. اگر آرایشگر شما از جوهرهای بیکیفیت استفاده کند و همچنین در حین کار فشار دست یکسانی نداشته باشد، ممکن است نتیجهی نهایی در ابروهای شما یکدست و قرینه نباشد.
قبل از انجام فیبروز یا میکروبلیدینگ چه مراقبتهایی لازم است؟
- از چند روز قبل، مصرف قرصهای ضدبارداری (به دلیل نوسانات هورمونی) باید قطع شود.
- اگر داروهای رقیق کنندهی خون یا آسپرین مصرف میکنید از یک هفته قبل باید مصرف آنها را متوقف کنید.
- مصرف قرصهای امگا ۳ (روغن ماهی) را از یک هفته قبل متوقف کنید.
- ۲ روز قبل و ۲ روز بعد از عادت ماهیانه فیبروز و میکروبلیدینگ انجام ندهید.
- ۲۴ ساعت قبل از انجام کار مصرف چای، قهوه، سیگار و مشروبات الکلی ممنوع است.
- اگر مستعد هیپرپیگمانتاسیون پس التهابی (PIH) یا همان لک هستید این روشها را انجام ندهید.
- پوستهای دارای اگزما، آکنهی روزاسه، پوستهای خیلی حساس و نازک و پوستهای کلوئیدساز نباید فیبروز و میکروبلیدینگ انجام دهند.
- اگر مبتلا به بیماریهای خونی قابل انتقال مثل هپاتیت یا HIV هستید، نباید این روشها را انجام دهید.
- اگر در ناحیهی اطراف ابروی خود بوتاکس یا فیلر تزریق کردهاید، باید صبر کنید تا ۲ ماه بگذرد و سپس برای میکروبلیدینگ یا فیبروز اقدام کنید.
- اگر تحت شیمیدرمانی هستید از انجام میکروبلیدینگ و فیبروز خودداری کنید. بعد از پایان دوره میتوانید برای انجام کار اقدام کنید.
- در دورهی بارداری این روشها را انجام ندهید. بعد از زایمان اگر به نوزادتان شیر میدهید باید ۶ ماه صبر کنید و اگر شیر نمیدهید باید ۳ ماه از زایمانتان بگذرد.
- اگر عمل چشم یا لیفت پلک انجام دادهاید، باید یک سال از آن بگذرد تا بتوانید فیبروز و میکروبلیدینگ انجام دهید.
- اگر عمل بینی انجام دادهاید باید حداقل ۳ ماه بگذرد تا برای این کار اقدام کنید.
مراقبت بعد از فیبروز ابرو یا میکروبلیدینگ چگونه است؟
- حتما توجه داشته باشید که تا ۳ روز ابروهایتان نباید آب بخورند.
- اگر پوست نرمال یا خشک دارید تا ۳ روز باید از یک پماد مخصوص (که آرایشگرتان به شما معرفی خواهد کرد) روی ابروهایتان بزنید تا پوست آن ناحیه را مرطوب و چرب نگه دارید.
- ابروهایتان را اصلا خارش ندهید.
- از اسکراب پوست استفاده نکنید.
- تا ۱۰ روز از انجام فعالیتهای شدید مثل ورزش که باعث عرق کردن میشوند خودداری کنید.
- از آفتاب گرفتن، رفتن به سولار، جکوزی، سونا و استخر تا ۱۵ روز خودداری کنید.
- بعد از پایان دورهی بهبودی همیشه از یک لایهی نازک ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ روی ابروهایتان بزنید. نور خورشید میتواند باعث کمرنگ شدن رنگدانهها شود.
- فیبروز و میکروبلیدینگ در روزهای اول ممکن است بسیار پررنگ باشند و به یک باره کمرنگ شوند. در مورد این موضوع صبر داشته باشید تا ۴ الی ۶ هفته بگذرد؛ سپس میتوانید با هماهنگی آرایشگرتان برای ترمیم اقدام کنید.
حرف آخر
فیبروز ابرو و میکروبلیدینگ ابرو هر دو یک تکنیک نیمهدائمی برای اصلاح فرم ابرو هستند. در این مطلب سعی کردیم توضیحی جامع دربارهی این روشها به شما بدهیم. اگر قصد انجام فیبروز یا میکروبلیدینگ ابرو را دارید حتما دربارهی آرایشگری که انتخاب میکنید به خوبی تحقیق کنید تا از پروسهی کار و نتیجهی آن مطمئن باشید و نگران هیچگونه آسیب یا عوارض هم نباشید.
منابع: Microbladingbyana, Elixbeauty