در ادامه شما را با اپیلاسیون و نکاتی که قبل و بعد از آن باید انجام دهید بیشتر آشنا خواهیم کرد.
اپیلاسیون چیست؟
اپیلاسیون یا موزدایی یکی از بهترین روش های از بین بردن مو های زائد بدن شناخته می شود. از اپیلاسیون با موم برای رفع مو های زائد صورت (وکس صورت)، دست، پا، زیر بغل، کمر، شکم و پهلو ها، سینه، بیکینی و ناحیه ی تناسلی (کل بدن) در زنان و مردان استفاده می شود.
در روش اپیلاسیون یک موم داغ که بیشتر از شکر و آب یا شکر و آب و سرکه یا آبلیمو تهیه می شود در جهت رشد مو بر روی پوست کشیده می شود و با استفاده از پارچه، کاغذ، طلق و پد های آماده مخصوص اپیلاسیون که در خلاف جهت رشد مو کشیده می شود، موهای زائد بدن از ریشه کنده می شوند.
فواید و مزایای اپیلاسیون بدن
1- با انجام اپیلاسیون زمان بیشتری طول می کشد تا مو های زائد بدن رشد کنند چون مو ها از ریشه کنده می شوند. (در بیشتر مواد حدود 3 تا 6 هفته طول می کشد تا مو ها رشد کنند.)
2- اپیلاسیون مانند رفع مو های زائد بدن با تیغ و لیزر باعث حساسیت های پوستی، تیره و سیاه شدن پوست و زخم نمی شود. به همین دلیل اپیلاسیون یکی از بهترین روش ها برای رفع مو های زائد در افرادی است که پوست بسیار حساسی دارند.
3- چون در روش اپیلاسیون با موم، مو ها از ریشه کنده می شوند، رشد مو های زائد بدن کمتر شده و پس از مدتی فولیکول های مو ضعیف شده و مو های زائد بسیار کمتر و نازک تر می شوند.
4- بر خلاف باور عمومی، اپیلاسیون دردناک نیست و اگر به درستی انجام شود، تقریبا بدون درد است.
5- اپیلاسیون روشی بسیار سریع و راحت برای از بین بردن مو های زائد بدن است و عوارض جانبی روش هایی مانند لیزر را به دنبال ندارد.
6- موم استفاده شده برای اپیلاسیون بدن از مواد طبیعی تشکیل شده و عوارض جانبی برای بدن به همراه ندارد.
7- برخلاف رفع مو های زائد بدن با تیغ، پس از اپیلاسیون پوست نرم و لطیف می شود.
8- اپیلاسیون علاوه بر رفع مو های زائد بدن به عنوان روشی برای لایه برداری و پاک سازی پوست بدن عمل می کرده و باعث روشن تر و سفید تر شدن رنگ پوست می شود.
9- اپیلاسیون در دوران بارداری هیچ ضرری ندارد؛ ایپلاسیون یکی از بهترین و بی خطر ترین روش ها برای رفع موهای زائد بدن در زنان باردار می باشد.
با این وجود توصیه شده که زنان در دوران بارداری بهتر است قبل از اپیلاسیون، موم را بر روی قسمتی از بدن امتحان کنند تا مطمئن شوند که به آن ها حساسیت ندارند.
عوارض اپیلاسیون
قرمزی و سوزش : این شایع ترین عارضه جانبی اپیلاسیون با موم است.
نگران نباشید! به راحتی با استفاده از ژل های بعد از اپیلاسیون و پماد و کرم های ویتامین A می توان این مشکل را درمان کرد.
مو های زیر پوستی : در برخی افراد که دارای پوستی حسلس هستند، اپیلاسیون می تواند باعث نازک و ضعیف شدن مو ها شود. مو های در حال رشد در پوست به دام افتاده و باعث قرمزی، بثورات یا درد می شود.
نگران نباشید! برای درمان مو های زیر پوستی، 10 روز بعد از اپیلاسیون ابتدا پوست را با روغن بدن چرب کنید و خوب ماساژ دهید. 2 ساعت بعد یک کیسه و سفیداب یا سنگ پایی که به آن شامپو بدن یا صابون مالیده اید، به آرامی در خلاف جهت رشد مو ها بر روی پوست بکشید.
3 روز قبل از اپیلاسیون هم دوباره همین روش را تکرار کنید تا مو های زیر پوستی از پوست خارج شده و با اپیلاسیون کنده شوند.
عفونت و زگیل تناسلی : اگر اپیلاسیون به درستی انجام نشود و وسایل استفاده شده بهداشتی و تمیز نباشند، خطر ابتلا به عفونت به ویژه عفونت واژن در زنان و همچنین زگیل تناسلی را افزایش می یابد.
به مراکز اپیلاسیونی مراجعه کنید که تمیز و بهداشتی باشند.
افتادگی و شل شدن پوست : گفته می شود که در روش اپیلاسیون به دلیل کشیده شدن پوست، پس از مدتی پوست انعطاف پذیری خود را از دست داده و شل می شود.
نگران نباشید! بعد از هر با اپیلاسیون پوست خود را با روغن های گیاهی (روغن نارگیل، روغن کنجد یا روغن زیتون) ماساژ دهید.
غدد لنفاوی و سرطان : در برخی جاها گفته می شود که اپیلاسیون زیر بغل و سینه و ناحیه تناسلی می تواند باعث کشیده شده غدد لنفاوی شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
متخصصان پوست این موضوع را رد کرده و معتقدند که اپیلاسیون نمی تواند باعث کشیدگی غدد لنفاوی و سرطان شود.
قبل از اپیلاسیون چه کنیم؟
- حداقل 2 ساعت قبل از اپیلاسیون دوش نگیرید، چون منافذ پوست باز می شوند و خطر ابتلا به بیماری های پوستی افزایش پیدا می کند
- اگر مبتلا به واریس، دیابت و یا هر گونه بیماری پوستی هستید، قبل از اپیلاسیون با پزشک خود مشورت کنید
- اگر در هنگام اپیلاسیون درد دارید به شما پیشنهاد می کنیم که 40 دقیقه قبل از انجام آن 1 عدد قرص استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کنید. همچنین برای کاهش درد، شما می توانید که 1 ساعت قبل از اپیلاسیون بر روی مناطق حساس به ویژه زیر بغل و بیکینی، پماد زایلاپی یا لیدوکائین بمالید
- یک روز قبل از اپیلاسیون، لیف یا کیسه بکشید تا پوست های مرده از بین بروند و مو های زیر پوستی از پوست خارج شوند. یادتان باشد که نباید از هیچ مواد شوینده ای بر روی پوست استفاده کنید چون مو ها را نرم کرده و باعث می شود که به خوبی کنده نشوند
بعد از اپیلاسیون چه کنیم؟
- تا 48 ساعت بعد از اپیلاسیون در معرض نور خورشید قرار نگیرید چون پوست حساس و نازک شده و زودتر دچار آفتاب سوختگی می شوید
- بعد از اپیلاسیون لباس های تنگ و چسبان نپوشید
- دوش آب سرد بگیرید تا پوست شما جوش نزند. پس از اپیلاسیون تا 24 ساعت، دوش آب داغ نگیرید و از لیف، کیسه، کرم های معطر، لوسیون ها و مخصوصا اسکراب های بدن استفاده نکنید
- برای درمان قرمزی، جوش و سوزش پوست پس از اپیلاسیون به شما پیشنهاد می کنیم که از ژل های ضد جوش بعد از اپیلاسیون، بتادین، نرم کننده مو و پماد های ویتامین A مانند پماد ترتینوئین استفاده کنید
- برای کاهش التهابی پوست بعد از اپیلاسیون می توانید از پماد بتامتازون، پماد زینک اکساید و کرم هیدروکورتیزون استفاده کنید
- تا 24 ساعت بعد از اپیلاسیون به استخری که آب آن کلر دارد، نروید
نکاتی در مورد اپیلاسیون با موم
- سعی کنید هر یک ماه یک بار اپیلاسیون را انجام دهید تا زودتر موهای زائد رفع شوند
- در فاصله ی بین دو جلسه اپیلاسیون، از تیغ استفاده نکنید چون باعث سفت تر و ضخیم تر شدن مو ها می شود
- برای اینکه در اپیلاسیون با موم، مو های زاید به راحتی از بین بروند حداقل باید 1 سانتیمتر رشد کرده باشند
- در فاصله ی بین دو اپیلاسیون برای جلوگیری از خشک شدن پوست و زیر پوستی شدن مو ها، بدن خود را با روغن و لوسیون ماساژ دهید
اپیلاسیون در خانه
شما به راحتی می توانید با استفاده از موم و پد های اپیلاسیون که در اکثر داروخانه ها به فروش می رسند، اپیلاسیون را در خانه انجام دهید.
نکته ای که بهتر است به یاد داشته باشید، اینکه اگر برای اپیلاسیون مهارت کافی نداشته باشد مو ها را سرکن می کنید. سرکن شدن باعث می شود که مو های زائد سریع تر رشد کنند.
ممکن است پوست شما با موم بسوزد، یا در اثر چندین بار موم کشیدن کمی پوست شما کنده شود.
به همین دلیل توصیه می کنیم که تا حد امکان به مراکز معتبر اپیلاسیون مراجعه کنید.
منابع : nads – womendailymagazine