زیره سبز گاهی با زیره سیاه اشتباه گرفته می شود، درست است که هر دوی آن ها به عنوان ادویه استفاده می شوند و دارای خواص و فواید تقریبا مشابهی هستند اما باید بگوییم که زیره سبز با زیره سیاه فرق دارد.
در ادامه همراه باشید تا با همه ی تفاوت های زیره سبز و زیره سیاه آشنا شوید؛
زیره سبز با زیره سیاه چه فرقی دارد؟
- زیره سبز از نظر طعم قوی تر از زیره سیاه است؛ زیره سیاه طعم و مزه ای مانند شیرین بیان دارد و از نظر ظاهری بیشتر با انیسون و رازیانه مقایسه می شود در حالیکه زیره سبز طعم تلخ و زمینی دارد و مزه ی آن تندتر است.
- رنگ دانه های زیره سبز از دانه های زیره سیاه روشن تر است.
- دانه های زیره سبز از نظر اندازه بزرگ تر از دانه های زیره سیاه هستند. زیره سیاه دانه های کوچک هلال شکل و چند وجهی دارد.
- زیره سبز و زیره سیاه از گیاهان مختلفی به دست می آیند؛ زیره سبز میوه خشک شده ی گیاه Cuminum cyminum است در حالی که زیره سیاه میوه ی خشک شده گیاه Carum carvi می باشد و در فارسی به نام های دیگری همچون زیره کرمانی، شاه زیره و زیره کوهی معروف است
- دانه های زیره سیاه را بیشتر برای تهیه غذا های آلمانی، نان چاودار، نان تست فرانسوی، کیک و کلوچه و سوسیس خانگی استفاده می کنند. در حالی که زیره سبز را بیشتر برای تهیه غذا های مکزیکی و هندی به کار می برند.
- زیره سبز یکی از اجزای اصلی ادویه های گرام ماسالا و پودر کاری است.
- زیره سیاه یک گیاه دو ساله است در حالی که زیره سبز یک گیاه یک ساله می باشد.
منابع : thespruceeats – spiceography