به نقل از دیجیکالا:
خرید ماهی از آن کارهایی است که واقعا نیاز به مهارت و تجربه دارد. ممکن است شما یک ماهی تازه با ظاهری عالی در یخچال فروشگاه ببینید، آن را بخرید و وقتی در خانه بستهبندی را باز میکنید متوجه خراب یا کهنه بودن آن شوید.
البته اگر در خرید ماهی حرفهای نیستید یا تجربهی کافی ندارید نگران نباشید، در این نشانههای یک ماهی سالم و مناسب را میخوانید تا از این به بعد مثل یک سرآشپز حرفهای ماهی بخرید.
نکاتی ساده اما کاربردی برای خرید بهترین ماهی
نکاتی برای نگهداری انواع ماهی ها
بهترین ماهی برای…
ترفندهایی برای خرید میگوی تازه و خوشطعم
نکاتی ساده اما کاربردی برای خرید بهترین ماهی
شاید بتوان گفت که ماهی محبوبترین غذای دریایی است و از بین غذاهای دریایی فقط ماهی است که سر از بشقاب هر کسی در میآورد. پس این مهم است که بهترین ماهی را برای مصرف انتخاب کنید. در این بخش میتوانید نکات لازم برای خرید هر نوع ماهی را به صورت خلاصه بخوانید تا برای تشخیص ماهی خراب از ماهی سالم دیگر به مشکل بر نخورید.
ماهی تازه
چشمهای شفاف و روشن، بدون فرو رفتگی
آبششهایی به رنگ قرمز روشن
فلسهایی که محکم به پوست چسبیده و کنده نشده
پوست مرطوب و کمی لغزنده
پوست درخشان و با رنگ طبیعی روشن
دم سفت
گوشت سفت
بویی شبیه به بوی دریا
پس اگر تا امروز از خودتان میپرسیدید از کجا بفهمیم ماهی خراب شده، حالا میتوانید با بررسی این نکات متوجه شوید ماهی سالم روبهروی شما قرار گرفته است یا ماهی فاسد. فراموش نکنید که بعد از خرید ماهی تازه باید بلافاصله آن را بستهبندی کرده و در فریزر قرار دهید چون محل مناسبی برای فعالیت آنزیمها و رشد سریع باکتریها است. ماهی تازه صید شده از دریا، به شرط نگهداری در شرایط مناسب در فریزر، تا ۱۲ روز ماندگاری دارد. این زمان برای ماهیهای رودخانهای فقط ۵ روز است.
فیلهی ماهی
گوشت سفت
بافت سفت و بدون پارگی
رنگ سفید و شفاف، بدون تغییر رنگ در تمام فیله
ماهی دودی
ظاهر درخشان
گوشت سفت و بدون چسبندگی
بوی خوش دود
ماهی یخ زده
به سفتی سنگ بدون هیچ نشانهای از ذوب
بستهبندی سالم و بدون آسیب دیدگی
بدون نشانههای سوختگی در فریزر (مثل لکههای کدر، سفید و خشک)
علائم تن ماهی خراب
اگر از شما پرسیدند که »از کجا بفهمیم تن ماهی فاسده»، علائم زیر را برای آنها بخوانید تا بتوانند سلامت تن ماهی را بررسی کنند:
تاریخ انقضای روی قوطی تمام شده است.
قوطی ضربه خورده، فرم خود را از دست داده یا سوراخ شده است.
رنگ ماهی داخل قوطی به سبز، قهوهای یا سیاه تبدیل شده است.
بوی تند و اسیدی دارد.
طعم تلخ یا بسیار تندی دارد.
با مشاهدهی هر کدام از این علامتها تمام تن ماهی را دور انداخته و به هیچ وجه مصرف نکنید. همچنین قبل از مصرف تن ماهیهای سالم و با تاریخ مصرف مناسب، حتما آنها را ۲۰ دقیقه بجوشانید.
نکاتی برای نگهداری انواع ماهی ها
هیچ وقتی ماهی را بعد از یخزدایی دوباره منجمد نکنید چون بافت و طعم آن کاملا از بین میرود.
بهترین دما برای نگهداری ماهی در یخچال بین ۰ تا ۵ درجه است. اگر ماهی تازه میخرید بلافاصله بعد از رسیدن به خانه باید آن را آماده و بستهبندی کنید. ماهی تازه را نهایتا فقط ۱ شب میتوانید در یخچال نگه دارید. بعد از پاک کردن و شستن، ماهی را خوب خشک کنید.
اگر قرار است ماهی را در کمتر از ۲۴ ساعت بعد مصرف کنید میتوانید آن را در چند لایه سلفون آشپزخانه بپیچید و در بخش انتهایی بالاترین طبقه قرار دهید تا حسابی سرد بماند. اگر هم قرار است ماهی را در فریزر قرار دهید باید در طبقههای بالایی و جدا از دیگر مواد غذایی قرار دهید.
ماهی دودی را باید به خوبی بستهبندی کرده و جدا از سایر ماهیها قرار دهید تا عطر و رنگ آن به ماهیهای دیگر یا مواد غذایی دیگر موجود در فریزر منتقل نشود. ماهی یخ زده را باید در دمای ۱۸- درجهی سانتیگراد یا کمتر قرار دهید برای مصرف هم بهتر است آن را شب قبل از فریزر به یخچال منتقل کنید تا انجماد آن به آرامی از بین برود.
بهترین ماهی برای…
اگر دوست دارید بدانید برای پخت هر غذا باید کدام ماهی را بخرید یا بهترین ماهی جنوب یا شمال کدام ماهیها هستند، لیست زیر را ببینید:
بهترین ماهی های جنوب: سرخو، حلوا سفید، شورید و شیر
بهترین ماهی شمال: کولی سفید، سوف، اردک ماهی، ازون برون، کپور، کفال، قزلآلا، کیلکا، ماهی سفید
بهترین ماهی برای کباب: سی بس، هامور، سکولا، سرخو
بهترین ماهی برای بدنسازی: ماهی هوور به دلیل وجود میزان زیادی آهن، فسفر، پروتئین، کراتین، امگا۳، ویتامین D و ویتامین B و البته چربی کمتر نسبت به دیگر ماهیها
بهترین ماهی بدون استخوان: شیر، شوریده، راژگو یا راشکو، هوور، حلوا
ترفندهایی برای خرید میگوی تازه و خوشطعم
بعد از ماهی، میگو پرطرفدارترین غذای دریایی است. طعم خوب و بافت نرم آن دلیل محبوبیت این غذا شده است. اما وقتی برای خرید میگو به بازار میروید سوالات زیادی در ذهنتان شکل میگیرد. آیا باید میگوی تازه بخرید یا منجمد؟ پوست کنده یا با پوست؟ خام یا پخته؟ محل پرورش آنها کجا بوده و آیا قابل اعتماد است؟ در این بخش میخواهیم به همین سوالات پاسخ بدهیم.
میگوهایی را بخرید که صید وحشی هستند، چون طعم بهتری دارند و اثرات نامطلوب زیست محیطی روی آنها کمتر بوده است. اگر به میگوی صید وحشی دسترسی نداشتید به سراغ آن میگویی بروید که در مزرعههای مورد اعتماد پرورش میگو تولید شدهاند و برند سرشناسی آنها را بستهبندی کرده است.
میگوهای منجمد گزینهی بهتری برای خرید هستند چون آن میگوهای تازهای که روی یخ چیده شدهاند هم ابتدا منجمد بودهاند و بعد از یخزدایی به اسم میگوی تازه به فروش میرسند. میگوهای منجمد چند دقیقه بعد از صید منجمد میشوند پس میتوانید مطمئن باشید که تازهتر هستند.
میگو را با پوست بخرید و در خانه پوست آن را جدا کنید. میگوهای پوست گرفته شده له و بیمزه میشوند. همچنین میتوانید پوست میگوها را با کمی روغن زیتون یا کره تفت دهید تا صورتی شوند، چند فنجان آب را همراه پیاز و سبزیجات معطر به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بجوشد. آن را صاف کنید و برای پخت میگو به شکلهای مختلف از آن استفاده کنید. طعم بینظیری به غذای شما میدهد.
اگر میگو بوی آمونیاک یا بوی نامطبوع میداد نباید آن را بخرید.
اگر پوستهی میگو لزج بود آن را نخرید.
در ویدیوی زیر میتوانید راحتترین و تمیزترین روش جدا کردن پوست میگو را ببینید.
مرور کلی
غذاهای دریایی طرفداران خاص خود را دارد و نمیتوان گفت که همهی مردم طرفدار عطر و طعم آنها هستند. البته این موضوع شامل ماهی نمیشود و کمتر کسی را میبینیم که به خوردن ماهی علاقه نداشته باشد. البته این موضوع کاملا بستگی به کیفیت ماهی طبخ شده دارد. اگر بهترین ماهی در بشقاب شما باشد، قطعا نمیتوانید دست از خوردن آن بردارید. میگو هم با اینکه طرفدار کمتری دارد اما از محبوبترین غذاهای دریایی به شمار میرود. در این مطلب رازهای مخفی برای خرید انواع ماهی، میگو و همچنین تشخیص تن ماهی سالم از فاسد را آموزش دادیم. اگر شما هم ترفند یا تجربهای برای خرید ماهی تازه و میگوی خوشمزه دارید برای ما و دیگر خوانندگان دیجیکالا مگ، در قسمت کامنتها بنویسید.
منابع: thehealthyfish, fishforthought, nerdswithknives