پیتزا یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای ایتالیایی است که تقریباً همه از آن لذت میبرند. چه پیر و چه جوان، چه طرفداران غذاهای سنتی چه غذاهای مدرن، همگی از خوردن پیتزا لذت میبرند. اما زمانی که مادران در دوران بارداری خود قرار دارند، خوردن هر غذایی میتواند برای آنها این پرسش را به وجود آورد که آیا ضرری برای آنها دارد یا خیر. به همین دلیل، اگر در دوران بارداری هستید، احتمالاً در زمان خوردن پیتزا این سوال برایتان پیش آمده که “آیا خوردن پیتزا در بارداری ضرر داره؟”. هوس پیتزا در بارداری کاملاً طبیعی است. دیدن یک پیتزای داغ با پنیر ذوب شده بسیار وسوسهانگیز است و دوری از آن کار دشواری است. با این حال، مهم است که بدانیم آیا خوردن پیتزا در بارداری فواید یا عوارض جانبی دارد یا خیر. با ما همراه باشید.
آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بیخطر است؟
زنان باردار باید به دقت بررسی کنند که آیا پیتزا برای سلامتی خطراتی دارد یا خیر.
در بین تمامی پزشکان این اتفاق نظر وجود دارد که غذاهای ناسالم در چنین مقطع حساسی از زندگی انتخاب خوبی نیستند. محتوای کالری بالا و استفاده از فرآوردههای پروتئینی کم کیفیت مهمترین دلایل پزشکان هستند. اما آیا درست کردن پیتزا با پنیر پیتزای باکیفیت و با محصولات پروتئینی سالم، مشکلی ایجاد میکند؟
خوردن پیتزا در دوران بارداری تا زمانی که با مواد اولیه باکیفیت درست شده باشد، مشکلی ندارد. علاوه بر این، حفظ نسبت سالم پنیر به سبزیجات هنگام خوردن پیتزا در دوران بارداری ضروری است.
در سه ماهه اول بارداری، خوردن پیتزا خوب است و مشکلی ایجاد نمیکند، اما پس از سه ماهه اول، باید بیشتر به رژیم غذایی با مواد مغذیتر روی بیاورید و از غذاهای مفیدتر استفاده کنید. ضمن این که خوردن پیتزا حاوی اورگانو و آویشن به مقدار کم مشکلی ندارد.
مضرات خوردن پیتزا در دوران بارداری چیست؟
پیتزا یک فست فود محبوب و پرمصرف است. به دلیل طعم لذیذ و بافت دلپذیرش، در بین افراد در هر سنی محبوبیت دارد. پیتزا اگر به مقدار متعادل میل شود و از مواد اولیه باکیفیت درست شده باشد، مشکلی ایجاد نمیکند. به طور کلی، از مضرات پیتزا در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر پیتزا دارای مواد بسیار پرچرب باشد، کالری آن بیشتر خواهد بود و در نتیجه باعث افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
- در دوران بارداری بهتر است از پیتزاهای دارای پنیرهای کپکی استفاده نکنید.
- مصرف زیاد پیتزا میتواند منجر به سوزش سر دل در دوران بارداری و حتی مشکلات گوارشی شود.
- پیتزا پپرونی دارای چربیهای اشباع شده است که می تواند منجر به دیابت بارداری شود.
- اگر پیتزا به درستی پخته نشود یا خوب حرارت داده نشود، به خصوص با موادی مانند چوریزو، پپرونی یا سالامی، می تواند منجر به توکسوپلاسموز شود که کاملاً عفونی است. حتی میتواند خطر باکتری های کلیفرم و بیماری سالمونلا را به همراه داشته باشد. پس پیتزا را کاملاً بپزید و از سلامت آن اطمینان پیدا کنید.
فواید و خواص پیتزا در بارداری
به شرطی که پیتزا چاشنیهای مناسبی داشته باشد و به مقدار متعادل مصرف شود، برای سلامتی شما مفید است. اگرچه درست است که خوردن آن در دوران بارداری دقیقاً سالمترین غذا نیست، اما میتواند کاملاً مفید باشد. برای استفاده از فواید پیتزا در دوران بارداری، حتماً به مواد اولیه آن دقت داشته باشید. مصرف صحیح پنیر پیتزا در بارداری به سلامت شما کمک میکند.
استفاده از بهترین و باکیفیتترین پنیر پیتزا کمک میکند تا سلامت غذایی شما حفظ شود. کالین بهترین انتخاب برای خرید پنیر پیتزا است. کیفیت پنیر پیتزا
در اینجا به چند مورد از مزایای سلامتی پنیر پیتزا اشاره میکنیم:
- اگر به روشی تمیز پخته شده و با انتخاب های سالم درست شده باشد، برای یک زن باردار عالی است. متخصصان یک وعده غذایی حاوی چربی های سالم، پروتئین بدون چربی و کربوهیدرات را توصیه میکنند.
- پیتزا به رفع هوس دوران بارداری کمک میکند و با آزاد کردن هورمونهای شادی به افزایش روحیه و شاد بودن مادر کمک میکند.
- سسهای کچاپ پیتزا اگه در خانه درست شوند، دارای گوجهفرنگی هستند که حاوی لیکوپن هستند؛ لیکوپن یک آنتیاکسیدان است که به کاهش احتمال سرطان کمک میکند و برای محافظت از بدن در برابر هرگونه آسیب سلولی مفید است. علاوه بر این، گوجهفرنگی موجود در سس پیتزا دارای اسید فولیک است که در برابر هر گونه مشکل عصبی کمک میکند.
- پنیر موزارلا که در پیتزا استفاده میشود، حاوی کلسیم و پروتئین است و به ساخت استخوانهای قوی کمک میکند.
- پیتزا با سبزیجات تازه ارزش غذایی و ویتامین مناسبی دارد.
شرایط مصرف پیتزا در دوران بارداری
در دوران بارداری تغذیه سالم و مفید اهمیت زیادی دارد، زیرا هم برای مادر و هم برای کودک مهم است. یک سوال قابل تامل این است که “آیا پیتزا در سه ماهه سوم بارداری بی خطر است؟”، مصرف پیتزا در دوران بارداری اگر به روش صحیح انجام شود، مفید است.
بهترین روش مصرف پیتزا در دوران بارداری افزایش محتوای فیبر در پیتزا با استفاده از سبزیجات و یا استفاده از آرد دارای سبوس برای درست کردن نان پیتزا است.
تاپینگهای مناسب و نامناسب پیتزا در دوران بارداری
زنان باردار باید مراقب مصرف خوراکیهای خود باشند، زیرا بعضی از مواد غذایی خام هستند و به طور بالقوه میتوانند حاوی باکتریهای مضر باشند.
پیتزاهای حاوی موادی مانند ژامبون، پپرونی، گوشت گاو، سوسیس و غیره باید کاملاً پخته شوند.
انتخاب خوبی برای انتخاب میوه ها و سبزیجات تازه به عنوان رویه در حالی که هوس پیتزا دارید.
تا جای ممکن از خوردن پیتزاهایی که روی آن زرده تخم مرغ وجود دارد خودداری کنید.
استفاده از قارچ روی پیتزا در دوران بارداری بی خطر و سالم است؛ فقط باید از پخته شدن قارچ اطمینان پیدا کنید.
پنیر چدار، پارمزان و موزارلا گزینههای بسیار خوبی برای استفاده روی پیتزا هستند. از خوردن پنیرهای غیرپاستوریزه و پنیرهای آبی (پنیرهای کپکی) خودداری کنید.
علیرغم اینکه پیتزا خوشمزه به نظر می رسد، فقط باید گاهی اوقات آن را خورد. پیتزا بهترین انتخاب برای زنان باردار نیست، اما اگر هوس جدی برای آن دارد، باید پنیرهایی مانند موزارلا، چدار، پارمزان و پنیر دلمه بخورد تا مطمئن شود که کلسیم و پروتئین کافی دریافت می کند. همچنین، وقتی نوبت به رویه میرسد، مهم نیست که از چه چیزی استفاده کنید – مرغ، پنیر یا سبزیجات – هر یک از اجزاء باید به درستی شسته، تمیز شوند و قبل از اینکه روی ظرف قرار گیرند، بپزند. هم مادر و هم فرزند از این کار سود می برند.
سوالات متداول در مورد خوردن پیتزا در بارداری
خوردن پنیرهای پاستوریزه در دوران بارداری مانند پنیر موزارلا پاستوریزه مشکلی ندارد؛ اما بهتر است پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
خیر. خوردن آناناس در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمیکند. در صورتی که به این میوه حساسیت دارید، با پزشک خود مشورت کنید.
بله. پیتزای خانگی با مواد اولیه با کیفیت و تازه درست میشود و به همین دلیل هیچ مشکلی در دوران بارداری ندارد. توجه داشته باشید که در دوران بارداری پنیر پیتزا باید به مقدار متعادل مصرف شود.