خصوصیات تیپ شخصیتی ESFJ چیست؟ | افراد مشهور | شغل و رشته مناسب | روابط عاطفی و ازدواج
تیپ شخصیتی ESFJ که ملقب به «مشاور» نیز هست، یکی از 16 تیپ شخصیتی می باشد که توسط آزمون شخصیت مایرز-بریگز (MBTI) قابل تشخیص است.
افراد دارای این تیپ شخصیتی، افرادی اجتماعی، وفادار، منظم و دل نازک هستند. این افراد از بودن کنار دیگران و تعامل با آن ها، انرژی می گیرند.
آن ها معمولا به عنوان افرادی اجتماعی و جمع دوست توصیف می شوند. این افراد، بلدند دیگران را تشویق کنند که بهترینِ خودشان باشند و اغلب برایشان بسیار سخت است که هر چیز بدی را در مورد نزدیکان شان باور کنند.
طبق گفته دیوید کِرسی، تقریبا 9 تا 13% از افراد جمعیت دارای تیپ شخصیتی ESFJ هستند.
ویژگی های کلیدی افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ
افراد دارای این تیپ شخصیتی، دارای گرایشات زیر هستند:
- از کمک کردن به دیگران لذت می برند
- نیاز به تایید دارند
- انتظار دارند که مهربانی و بخشندگی آن ها مورد توجه قرار گیرد و توسز دیگران قدردانی شود
- در پاسخگویی و خدمت رسانی به دیگران حاضرند
- دوست دارند توسط دیگران دوست داشته شوند
- از نامهربانی یا بی تفاوتی به راحتی می رنجند
- سیستم ارزشی آن ها به جای دستورالعمل های ذاتی و اخلاقی، از منابع خارجی، عمدتا از جامعه استخراج می شود
افراد تیپ شخصیتی ESFJ، با ارزش ها و استانداردهای والا بزرگ می شوند و به بزرگسالانی سخاوتمند تبدیل می شوند.
برعکس، کسانی که در محیط های کم تر غنی رشد یافته اند، ممکن است در بزرگسالی گرایش به زیر پا گذاشتن اخلاقیات و خود محوری داشته باشند.
افراد دارای تیپ ESFJ، تمایل شدیدی به کنترل محیط اطراف شان دارند. نظم، برنامه ریزی و زمانبندی به آن ها کمک می کند تا احساس فرمانروایی بر جهان اطراف شان را داشته باشند!
آن ها ذاتا درک بالایی از دیگران دارند؛ به دقت ناظر بر دیگران هستند و در حمایت دیگران و بیرون کشیدن بهترینِ آن ها، مهارت بالایی دارند.
از آنجا که این افراد بسیار به دیگران کمک می کنند و حس خوبی درباره خودشان دارند، دیگران نیز جذب آن ها می شوند.
نقاط ضعف و قوت تیپ شخصیتی ESFJ
نقاط قوت: مهربان و وفادار، اجتماعی، منظم، عمل گرا و قابل اطمینان، از کمک به دیگران لذت می برند، محتاط
نقاط ضعف: محتاج، به دنبال تایید، حساس به انتقاد، عدم علاقمندی به تغییر، کم تحمل، کنترل گر
عملکردهای شناختی
آزمون شخصیت مایرز-بریگز (MBTI)، چندین عملکرد شناختی (منطقی، حسی، احساسی، شهودی) را ارائه می دهد که به شکل گیری شخصیت هر فرد، کمک می کنند.
ترتیب قرارگیری و سلسله مراتب این عملکردها در کنار هم، تیپ شخصیتی هر فرد را تعیین می کند. هر یک از این عملکردها، یا به صورت برونگرایانه و یا به صورت درونگرایانه بروز می کنند.
عملکرد غالب: احساسی برونگرایانه
افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ، تصمیمات خود را بر اساس عواطف خود و نگرانی شان در مورد دیگران می گیرند.
در نتیجه، آن ها به جای در نظر گرفتن معیارهای عینی، بیش تر به فکر اثرات شخصی تصمیم خود هستند.
این افراد، بر اساس ندای درون یا حس ششم خود، هر فرد یا موقعیتی را قضاوت می کنند. آن ها معمولا تصمیمات آنی می گیرند و خیلی سریع، احساسات و نظرات شان را با دیگران به اشتراک می گذارند.
این گرایش از بعضی جنبه ها عالی است؛ چرا که آن ها را قادر می سازد تا خیلی سریع انتخاب کنند و تصمیم بگیرند.
اما این ویژگی، جوانب منفی هم دارد؛ زیرا گاهی می تواند منجر به قضاوت تند و ناعادلانه نسبت به دیگران شود.
عملکرد کمکی: حسی درونگرایانه
افراد تیپ شخصیتی ESFJ، بیش تر بر زمان حال تمرکز دارند تا آینده. آن ها به جای اطلاعات نظری یا انتزاعی، علاقمند به جزئیات محکم و ملموس هستند.
عملکرد درجه دو: شهودی برونگرایانه
این عملکرد شناختی به افراد تیپ ESFJ کمک می کند تا ارتباطات لازم را برقرار سازند و برای مسائل و مشکلات، راه حل های خلاقانه بیابند.
آن ها در هر شرایطی، در جستجوی امکان پذیری ها هستند و به این ویژگی مشهورند. این افراد معمولا الگوهایی را می یابند که به آن ها در مورد هر فرد و تجربه ای، بینش می دهد.
عملکرد درجه سه (نادر): منطقی درونگرایانه
افراد تیپ شخصیتی ESFJ، بسیار منظم هستند و دوست دارند همه چیز از پیش برنامه ریزی شده باشد. برنامه ریزی به افراد دارای این تیپ شخصیتی کمک می کند تا حس کنترل بیش تری بر محیط پیرامون شان داشته باشند.
این جنبه شخصیتی این افراد را قادر به تجزیه و تحلیل اطلاعات پیچیده می کند، اما گاهی اوقات نیز، به نقطه ضعفی بزرگ تبدیل می شود؛ خصوصا هنگام درک مفاهیم نظری و انتزاعی.
افراد برجسته دارای تیپ شخصیتی ESFJ که ممکن است بشناسید
- سالی فیلد، بازیگر
- سم والتون، بنیانگذار شرکت وال مارت
- ویلیام مک کینلی، رئیس جمهور آمریکا
- باربارا والترز، خبرنگار تلویزیونی
- جوی، کاراکتر فیلم «ظاهر و باطن»
روابط شخصی
از آنجا که افراد ESFJ، افرادی برونگرا هستند، عاشق وقت گذرانی با دیگرانند. آن ها نه تنها از تعاملات اجتماعی انرژی کسب می کنند، بلکه سخاوتمندانه علاقمند به رفاه حال دیگران نیز، هستند.
آن ها همواره به عنوان افرادی خوش قلب، مهربان و همدل شناخته می شوند و اغلب نیاز دیگران را نسبت به نیازهای خودشان مقدم تر می دانند.
این افراد در موقعیت های غیر مسلم و آشفته، احساس نا امنی می کنند. اگرچه این ویژگی آن ها را برای پست هایی مانند سرپرستی یا مدیریت مناسب می سازد، اما می تواند منجر به کشمکش نیز بشود؛ خصوصا هنگامی که بخواهند بر دیگران کنترل داشته باشند.
از آنجا که افراد ESFJ قابل اطمینان و وفادار هستند، دوستی هایی پایدار و بلند مدت ایجاد می کنند.
مسیرهای شغلی
به خاطر این که افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ از کمک به دیگران لذت می برند، در موقعیت های عملی که در آن نقشی مراقبتی و خدماتی داشته باشند، خیلی خوب عمل می کنند.
مشاغلی نظیر خدمات اجتماعی یا مراقبت های بهداشتی، دو حوزه ای هستند که افراد دارای این تیپ شخصیتی به خوبی می توانند در آن ها ظاهر شوند، و نیاز ذاتی خود به کمک رسانی و نظم و ترتیب را ارضا کنند.
این افراد، ویژگی های زیادی دارند که آن ها را برای برخی مشاغل مناسب می سازد.
به عنوان مثال، قابل اطمینان بودن و نیاز ذاتی آن ها به مراقبت از دیگران، باعث می شود در مشاغلی که با حمایت و مراقبت از دیگران سر و کار دارد (مانند پرستاری یا دبیری)، عملکردی عالی داشته باشند.
مشاغل رایج برای تیپ شخصیتی ESFJ
- مراقبت از کودکان
- پرستاری
- آموزش
- مددکار اجتماعی
- مشاور
- پزشکی
- پذیرش
- کتابداری
- مدیر دفتر
نکاتی برای تعامل با افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ
اگر در اطراف تان کسی دارای تیپ شخصیتی ESFJ می باشد، نکاتی وجود دارد که با دانستن آن ها می توانید ارتباط و تعامل خود را با او بهبود بخشیده، و قوی تر کنید.
روابط دوستانه
افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ، بسیار عاری از نفس و از خودگذشته هستند؛ تا جایی که نیازهای خود را نادیده می گیرند تا مطمئن شوند دیگری خوشحال است!
دوستی با چنین افرادی بدین معناست که باید همواره قدردانی خود را نسبت به روحیه سخاوتمندانه آن ها ابراز کرده، و این اطمینان را به آن ها بدهید که مهربانی شان را جبران می کنید!
این افراد، با کسانی که برای آن ها ارزش قائلند و قدردان آن ها هستند، خیلی خوب کنار می آیند. برای این افراد که ملقب به «مشاور» هستند، روابط بسیار حائز اهمیت است.
آن ها معمولا از روابطی که در آن احتمال کشمکش یا انتقاد و درگیری وجود داشته باشد، اجتناب می کنند.
روابط والدینی
کودکان دارای تیپ شخصیتی ESFJ، مسئولیت پذیرند و از وقت گذرانی با خانواده خود لذت می برند. با این وجود، آن ها نیاز به تشویق مستمر دارند.
شما به عنوان والدین این کودکان، بایستی همواره اشتیاق و حمایت خود را نسبت به علایق و فعالیت های آن ها نشان دهید.
این کودکان همچنین نیاز مبرمی به روتین دارند. برای آن ها قانون بگذارید و به قوانین پایبند باشید.
این کودکان زمانی که بدانند باید انتظار چه چیزی را داشته باشند، احساس اطمینان و اعتماد به نفس بیش تری خواهند داشت.
روابط عاطفی
افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ، در روابط عاطفی و عاشقانه خود بسیار فداکار، حامی و وفادار هستند.
آن ها به روابط موقتی و بی پایه و اساس علاقه ای ندارند و بر روابط بلند مدت و ماندگار تمرکز می کنند.
اگر با فرد دارای تیپ ESFJ در رابطه عاطفی هستید، می توانید با نشان دادن میزان عشق و قدردانی خود نسبت به او، حامی خوبی برای او باشید. مهم است که به عشق و علاقه و محبت او، حتما پاسخ متقابل دهید.
این افراد در بحث روابط عاطفی، به دنبال افراد صادقی هستند که احساسات شان را به راحتی بروز می دهند. علاوه بر این، آن ها برای نزدیکی، صمیمیت و ارتباطات بلند مدت ارزش قائلند.
مانند دیگر تیپ های شخصیتی، تیپ ESFJ نیز دارای الگوهای منحصر به فرد رفتاری خود هستند. دانش بیش تر در خصوص تیپ شخصیتی تان، به شما کمک می کند تا این گرایشات را بهتر بشناسید و درک کنید.
این شناخت به شما کمک می کند تا نقاط قوت خود را تقویت کرده، و نقاط ضعف تان را کم رنگ تر کنید تا روابط پایدارتری با دیگران داشته باشید.
منبع: www.verywellmind.com