کنسولهای دستی همواره طرفداران بسیار زیادی در میان گیمرها داشتند و میتوان گفت که برخی از محبوبترین دستگاهها از این دسته هستند. کنسولهای دستی یکی از موانع مانع اصلی گیمرها را که قابل حمل نبودن کنسول و کامپیوتر بود، برطرف کرده و به این افراد اجازه میدادند تا از دستگاه خود در هر کجا به راحتی استفاده کند. مخاطب کنسولهای دستی فقط گیمرها نبودند بلکه کودکان و افرادی که به صورت تفریحی بازی میکردند هم به این دستگاهها علاقهمند بودند. نکته اصلی اینجا بود که با وجود کوچک بودن، کنسولهای دستی به راحتی قابل استفاده بودند و نیازی به کارهای اضافه مثل داشتن یک تلویزیون یا کارهایی از این دسته نداشتند. در ادامهی این مطلب میخواهیم بهترین کنسول های دستی تاریخ را معرفی کنیم.
در نتیجه باتوجه به استقبال خوبی که از این کنسولهای دستی شد، شرکتهای مختلف تلاش کردند تا وارد بازار آن بشوند. از نینتندو و سونی گرفته تا غول گیمینگ در کامپیوتر یعنی ولو (Valve) همگی به ساخت این نوع دستگاهها روی آورده و تلاش کردند که مدلهای مختلفی از کنسولهای دستی طراحی کنند.
بازار کنسولهای دستی تا سال ۲۰۱۳ بسیار داغ بود. به این شکل که کنسولهای پلیاستیشن پرتابل (Playstation Portable) توانستند طرفداران بسیار زیادی پیدا کنند و پیشرفت کنند. با این حال با عرضه کنسول پلیاستیشن ویتا (Playstation Vita) و کنسولهای نسل هشتمی این استقبال از کنسولهای دستی به مقدار زیادی کاهش پیدا کرد.
عامل اصلی کاهش استقبال از کنسولهای دستی رشد موبایلهای هوشمند و پیشرفت سخت افزاری آنها بود. به حدی که ما شاهد بازیهای بسیار خوبی برای پلتفرم موبایل بودیم و در نتیجه خرید یک کنسول دستی کمی بی هدف به نظر میرسید تا اینکه در سال ۲۰۱۷ شرکت نینتندو از کنسول سوییچ (Switch) رونمایی کرد. کنسولی که در کنار حالت رو میزی، حالت دستی هم داشت.
کنسول هیبریدی نینتندو سوییچ به دنیای گیمینگ اثبات کرد که بازار کنسولهای دستی همچنان زنده است. به حدی که یک نسخه کاملاً دستی از این کنسول به نام لایت (Nintendo Switch Lite) عرضه شد و در کنار آن دوباره شرکتهای دیگر شروع به فعالیت کردند. در نتیجه کنسولهای دستی دوباره زنده شده و در حال بازگشت به دوران اوج خود است.
کنسولهای دستی در حال حاضر تنوع بسیار زیادی دارند. بسیاری از آنها بر پایه کامپیوتر بوده و دارای یک پردازنده قابل حمل و یک سیستم عامل کامل مثل ویندوز هستند. حتی کنسول استیم دک (Steam Deck) که توسط شرکت ولو ساخته شده، سیستم عاملی بر پایه لینوکس داشته ولی قابلیت نصب ویندوز روی آن وجود دارد.
کنسول بازی قابل حمل ساپ گیم باکس مدل Plus 400
برای رسیدن به این مرحله دنیای کنسولهای دستی مسیر بسیار زیادی را طی کرده است. در این مسیر کنسولهای متنوعی تولید شدند که تعداد کمی از آنها توانستند مسیر را برای شرکتهای دیگر هموار کنند. حال ما در این متن قصد داریم تا بهترین کنسولهای دستی تاریخ را به شما معرفی کنیم. کنسولهایی که در زمان خود توانستند تحولی در دنیای کنسولهای دستی ایجاد بکنند.
بهترین کنسول های دستی تاریخ
۲۰. گیزموندو (Gizmondo)
شرکت سازنده: Tiger Telematics
سال عرضه: ۲۰۰۵
دستگاه گیزموندو بیشتر از اینکه یک کنسول موفق باشد، یک درس عبرت است. روند ساخت این کنسول دستی بسیار عجیب بود و متأسفانه نتوانست چندان خوب عمل کند. گیزموندو در زمان معرفی توانست توجه افراد زیادی را به خود جلب کند. به دلیل اینکه این کنسول توانایی انجام کارهای مختلف به جز گیمینگ را داشت. از این کارها میتوان به ارسال ایمیل، اجرای ویدئو و موارد دیگر اشاره کرد.
مشکل اصلی در تصمیمهای شرکت سازندهی این کنسول دستی بود. این شرکت پس از استقبال بسیار خوبی که از گیزموندو شد تصمیم گرفت تا از حامیان مالی پول زیادی دریافت کند. سپس با توجه به سیاست گذاریهای بسیار بدی که داشت تمام سرمایه خود را از دست داد و کنسول نیز با استقبال چندانی مواجه نشد. مراسم عرضه گسترده در کنار عدم پشتیبانی چندان خوب از کنسول و مشکلات طراحی که وجود داشت مانع از این شد که گیزموندو عملکرد خوبی در بازار داشته باشد.
۱۹. سگا دریم کست ویامیو (Sega Dreamcast VMU)
شرکت سازنده: Sega
سال عرضه: ۱۹۹۸
سگا دریم کست ویامیو آنچنان که انتظار میرفت موفقیت کسب نکرد و دلیل اصلی آن هم عدم پشتیبانی از این کنسول بود. شرکت سگا دیدگاه بسیار جالبی در سگا دریم کست ویامیو داشت و تلاش کرد از ایدههای جدید برای طراحی این کنسول استفاده کند. نکته اصلی اینجاست که این کنسول از لحاظ سخت افزاری یک دستگاه خاص بود و مشابه آن در دنیا وجود نداشت.
سگا دریم کست ویامیو یک دستگاه بسیار عجیب بود که از مموری کارت هم استفاده میکرد. در زمان خود این کنسول یک دستگاه بسیار پیشرفته بود و یک صفحه نمایش LCD داشت. در کنار آن بازیهای زیادی برای این کنسول عرضه نشد ولی مواردی که در دسترس قرار گرفتند کیفیت بسیار بالایی داشتند.
۱۸. تپویو زودیاک (Tapwave Zodiac)
شرکت سازنده: Tapwave
سال عرضه: ۲۰۰۳
نام این کنسول مثل یکی از کرکترهای جنگ ستارگان است و با این حال یکی از دستگاههای بسیار جالب در زمان خود است. شرکت سازنده تلاش کرد تا با این کنسول دستی سیستم مالتی مدیا را با دنیای گیمینگ مخلوط کند و در نتیجه یک دستگاه عجیب ولی خاص را طراحی کرد. این دستگاه از لحاظ ظاهری طراحی خوبی داشت و نسبت به موارد قبلی بیشتر به یک کنسول دستی شباهت داشت.
زودیاک میتوانست عملکرد بهتری داشته باشد اگر سونی کنسول دستی بسیار قدرتمند خود یعنی پلیاستیشن پرتابل را عرضه نمیکرد. با این حال عدم موفقیت این کنسول فقط به دلیل سونی نبود بلکه عدم پشتیبانی و عرضه بازیهای زیاد و طراحی خاص این کنسول باعث شد که نتواند جایگاه خوبی در دنیای کنسولهای دستی پیدا کند. نکته اصلی اینجاست که این کنسول یک دیدگاه بسیار خاص داشت و تلاش کرد سیستم مالتی مدیا را وارد یک کنسول دستی کند تا این دستگاه به یک دستگاه همه کاره تبدیل شود.
۱۷. نوکیا ان گیج (Nokia N-Gage)
شرکت سازنده: Nokia
سال عرضه: ۲۰۰۳
اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، شرکتهای تکنولوژی ایدههای بسیار عجیبی داشتند. یکی از این شرکتها هم نوکیا بود. این شرکت که در آن زمان در اوج خود قرار داشت تصمیم گرفت تا موبایل را با یک کنسول دستی ترکیب کند. نتیجه آن هم یک موبایل با طراحی بسیار عجیب به نام ان گیج شد. دستگاهی که مانند آن در دنیا وجود نداشت و در زمان عرضه به شدت سر و صدا به پا کرد.
طراحی ان گیج چندان جالب و بهینه نبود و از طرفی قیمت بسیار بالایی داشت. با این حال شرکتهای بازی سازی عناوین بسیار خوبی برای آن طراحی کردند و این کنسول/موبایل را تا حد خوبی موفق کردند.نکته اصلی اینجاست که این بازی از ایده بسیار جالبی استفاده میکرد. همینطور اینکه داشتن نام نوکیا در پشت آن باعث شد که استقبال نسبتاً خوبی از این کنسول دستی بشود.
۱۶. جنسیس نومد (Genesis Nomad)
شرکت سازنده: Sega
سال عرضه: ۱۹۹۵
کنسول دستی سگا جنسیس نومد یکی از دستگاههای بسیار با کیفیت در دوران خود بود. این دستگاه با توجه به عرضه محدودی که داشت نتوانست در سطح جهانی قدرتمند عمل کند ولی در سطح منطقهای عملکرد بسیار خوبی داشت. نکته اصلی اینجا بود که شرکت سگا از نهایت تکنولوژی زمان خود برای طراحی این دستگاه استفاده کرد و توانست یک دستگاه بسیار با کیفیت طراحی کند.
صفحه نمایش این کنسول کوچک در زمان خود بسیار با کیفیت بود و از طرفی پردازنده آن به شدت قدرتمند بود. ترکیب این دو باعث شد تا تجربه گیمینگ بسیار خوبی در اختیار خریداران قرار بگیرد. نکته اصلی اینجا بود که این کنسول توانایی اجرای بازی کنسولهای سگا را داشت که به نوبه خود بسیار جالب بود. تنها مشکل اینجا بود که باتری نومد چندان قدرتمند نبود و از طرفی وزن نسبتاً زیادی داشت.
۱۵. گیم پارک جی پی ۳۲ (Game Park GP32)
شرکت سازنده: Game Park
سال عرضه: ۲۰۰۱
دستگاه گیم پارک جی پی ۳۲ یکی از عجیبترین و در عین حال مؤثرترین کنسولهای این لیست بهترین کنسول های دستی تاریخ است. به این شکل که این کنسول برخلاف رقبا دارای یک پردازنده ۳۲ بیتی بوده و سرعت بسیار بالایی داشت. از طرفی این دستگاه اپن سورس بوده و همچنین به راحتی به کامپیوتر قابل اتصال بود. در نتیجه کنسول جی پی ۳۲ یک دستگاه رؤیایی برای کدنویسان زمان خود بود.
از لحاظ فروش این کنسول عملکرد چندان جالبی نداشت ولی بحث اصلی تکنولوژی آن بود. به این شکل که این کنسول روند بسیار خاصی را در دنیای گیمینگ روی کنسولها آغاز کرد و دسترسی کدنویسان را به این دستگاهها باز کرد. جی پی ۳۲ توانایی اجرای بازیهای قدیمی مختلفی را داشت و به همین دلیل محبوبیت بسیار زیادی میان کدنویسان و گیمرها پیدا کرد.
۱۴. ام بی میکروویژن (MB Microvision)
شرکت سازنده: Milton Bradley
سال عرضه: ۱۹۷۹
کنسول میکروویژن را میتوان از اولین کنسولهای دستی تاریخ بازیهای ویدئویی دانست. این کنسول از کارتریجهای مختلف استفاده کرده که بازی در آنها قرار گرفته و این دستگاه توانایی اجرای آنها را داشت. در زمان عرضه کنسول میکروویژن یک محصول انقلابی به حساب میآمد. به دلیل اینکه در آن زمان توجه بسیار کمی به بازیهای ویدئویی در خانه بود و حال این کنسول به کاربران اجازه بازی کردن در هر مکانی را میداد.
میکروویژن یک دستگاه بدون ایراد نبود. به این شکل که این دستگاه در زمان عرضه مشکلات عملکردی بسیار زیادی داشت و بازیهای آن نیز کم بودند. در نتیجه نتوانست از لحاظ فروش چندان موفق عمل کند اما پایه گذار یک مسیر کاملاً جدید در دنیای گیمینگ بود. مخصوصاً اینکه شرکت سازنده نیز به بهترین نحو از آن پشتیبانی کرده و حتی چند سال بعد یک نسخه بهتر هم از آن عرضه کرد. به همین خاطر میکروویژن شایسته قرار گرفتن در فهرست بهترین کنسول های دستی است.
۱۳. بندای واندرسوان (Bandai Wonderswan)
شرکت سازنده: Bandai
سال عرضه: ۱۹۹۹
کنسول دستی واندرسوان توسط مخترع کنسول دستی محبوب گیم بوی (Game Boy) ساخته شد. این کنسول به راحتی میتوانست با دستگاههای دیگر رقابت کند و حتی در زمینه پردازنده و صفحه نمایش برتری داشته باشد. نکته اصلی اینجا بود که این کنسول عمر باتری بسیار زیادی داشت. نکتهای که برای یک کنسول دستی بسیار مهم و کلیدی است.
یکی از نکات جالب این کنسول استفاده از دو حالت صفحه نمایش بود. به این شکل که شما میتونستید از این کنسول دستی به صورت عمودی یا افقی استفاده کنید تا بازی خود را به بهترین نحو تجربه کنید. همینطور اینکه شرکتهای مختلفی از واندروسوان پشتیبانی کردند و این کنسول توانست موفقیت خوبی در بازار و دنیای گیمینگ پیدا کند.
۱۲. آتاری لینکس (Atari Lynx)
شرکت سازنده: Atari
سال عرضه: ۱۹۸۹
کنسول آتاری لینکس اولین کنسول دستی با صفحه نمایش کاملاً رنگی بود. به این شکل که شرکت آتاری با یک شرکت حرفهای دیگر به نام Epyx همکاری کرده و یک کنسول دستی با صفحه نمایش رنگی و اندازه ۳.۵ اینچی طراحی کردند. کنسول آتاری لینکس از زمان خود بسیار جلوتر بود و دارای امکاناتی بود که در هر دستگاهی پیدا نمیشد.
کنسول آتاری لینکس دارای یک پردازنده بسیار قدرتمند در زمان خود بود از طرفی توانایی اتصال به چند دستگاه دیگر را داشت. در نتیجه شما میتوانستید با دوستان خود به تجربه عناوین مختلف بازی بپردازید. از طرفی بازیهای بسیار خوبی هم برای این کنسول دستی عرضه شد و باعث شد که از لحاظ بازاری هم عملکرد خوبی داشته باشد. البته دو مورد به فروش این کنسول آسیب زد. مورد اول عمر باتری بسیار کم آن بود و مورد دوم همزمان با این کنسول گیمبوی هم عرضه شد.
۱۱. ان ای سی توربو اکسپرس (NEC Turbo Express)
شرکت سازنده: NEC
سال عرضه: ۱۹۹۰
کنسول توربو اکسپرس در اصل نسخه قابل حمل کنسول خانگی Turbo Grafx-16 بود. این کنسول قدرت بسیار زیادی داشت و از طرفی طراحی بسیار جالبی هم داشت. همینطور اینکه با توجه به قدرت بسیار زیاد این کنسول دستی به راحتی توانایی اجرای عناوین مختلفی را داشت. به همین دلیل توربو اکسپرس یک رقیب بسیار جدی برای گیمبوی بود.
کنسول توربو اکسپرس از لحاظ طراحی و اندازه شباهت زیادی به گیمبوی داشت و از طرفی در برخی موارد عملکرد بهتری هم داشت. این کنسول دستی از لحاظ گرافیکی هم بسیار قدرتمند بود و در نتیجه نیاز به باتری قویای داشت. نکته منفی اینجا بود که این کنسول دستی از باتریهای قلمی استفاده میکرد که عمر آن را بسیار کم میکرد.
۱۰. نئو جئو پاکت کالر (Neo Geo Pocket Color) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: SNK
سال عرضه: ۱۹۹۸
نئو جئو پاکت کالر را میتوان یکی از بهترین و زیباترین کنسولهای دستی ساخته شده در تاریخ دانست. این کنسول یک صفحه نمایش بسیار جالب و کوچک داشت و از طرفی عمر باتری آن بسیار زیاد بود. همینطور اینکه طراحی آن بسیار منطقی بوده و شما با یک کنسول خیلی خوب روبرو بودید. مخصوصاً اینکه طراحی همه دکمهها و بدنه دستگاه بسیار با کیفیت بود و حس خوبی را به کاربر منتقل میکرد.
شرکت سازنده این کنسول در طراحی بازیهای آن هم دقیق عمل کرده بود و در نتیجه این کنسول و بازیهایش اقلام کلکسیونی خوبی هستند. نکته جالب اینجا بود که این کنسول نه تنها با استقبال بسیار خوبی مواجه شد، بلکه پشتیبانی خوبی هم از آن به عمل آمد. در نتیجه بازیهای بسیار با کیفیتی برای نئو جئو پاکت کالر عرضه شد که باعث شد یکی از بهترین کنسول های دستی تاریخ باشد.
۹. سگا گیم گیر (Sega Game Gear) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Sega
سال عرضه: ۱۹۹۰
سگا با دستگاه گیم گیر به طور مستقیم با گیم بوی وارد رقابت شد و توانست عملکرد نسبتاً خوبی داشته باشد. مخصوصاً اینکه این کنسول از درجات بسیاری از گیمبوی بهتر بود و نکته اصلی آن داشتن یک صفحه نمایش رنگی به همراه مجموعههای ارزشمند سگا بود. نکته اصلی این بود که سگا توانست با مجموعه و طرفداران خود به خوبی با گیمبوی رقابت کند و گیمگیر یک کنسول بسیار با کیفیت بود.
طراحی گیمگیر به طور کلی از گیمبوی بهتر بود و بیشتر شبیه به یک کنسول بازی بود. از طرفی داشتن صفحه نمایش رنگی یک نکته بسیار مثبت به حساب میآمد ولی به باتری دستگاه آسیب شدیدی میزد. همچنین این دستگاه با وجود داشتن مجموعههای مهم شرکت سگا همچنان توانایی رقابت با نینتندو را نداشت و نتوانست از رقیب خود پیشی بگیرد.
۸. گیمبوی کالر (Game Boy Color) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۱۹۹۸
کنسول گیمبوی را میتوان یکی از بهترین کنسولهای دستی دنیا دانست. این کنسول با داشتن یک صفحه نمایش کوچک ولی رنگی توانایی ارائه یک تجربه بسیار با کیفیت را به کاربران داشت. کنسول اصلی گیمبوی بود که دارای یک صفحه نمایش سیاه سفید بود و اندازه کوچکی داشت. گیمبوی کالر به طور کلی یک ارتقاء بزرگ نسبت به مدل قبلی بود که توانست موفقیت بسیار خوبی کسب کند.
نکته مهم در مورد گیمبوی کالر اینجا بود که این کنسول تمامی نکات مثبت دستگاه قبلی را حفظ کرده و آن را بهتر کرده بود. برای مثال اینکه اندازه گیمبوی کالر همچنان کوچک بوده و از طرف دیگر عمر باتری بسیار زیادی داشت. این کنسول کوچک توانایی اجرای بازیهای مدل قبلی را داشت که یک نکته بسیار مثبت به حساب میآمد.
۷. پلیاستیشن پرتابل (PSP) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: سونی
سال عرضه: ۲۰۰۴
کمتر کسی وجود دارد که با کنسول دستی به شدت محبوب سونی یعنی پلیاستیشن پرتابل آشنایی نداشته باشد. دستگاه پیاسپی یکی از پرطرفدارترین کنسولهای دستی بازار بود و چندین دلیل برای این موفقیت وجود داشت. اول اینکه این کنسول طراحی بسیار عامه پسندانهتر و بالغتری نسبت به رقبا داشت که باعث شد افراد زیادی جذب آن شوند. مورد بعدی قابلیت اتصال به اینترنت و توانایی اجرای بازیهای سنگین گرافیکی بود که پیاسپی را به شدت محبوب کرد.
کنسول پلیاستیشن پرتابل یک دستگاه همه کاره بود. از طرفی به جای اینکه یک تجربه خیلی خاص خود را به کاربر ارائه دهد، تجربه کنسولهای خانگی را به کاربران ارائه داده و بازیهای بزرگی مثل خدای جنگ: روح اسپارتا (God of War: Ghost of Sparta) هم برای آن عرضه شد. نکته اصلی اینجاست که پلیاستیشن پرتابل با طراحی خاص و بازیهایش به طرفداران اجازه داد تا یک جایگزین بسیار با کیفیت برای کنسولهای نینتندو پیدا کنند. همچنین هک سختافزاری آن هم باعث شد تا این کنسول توجههای زیادی را به خود جلب کند.
۶. پلیاستیشن ویتا (Playstation Vita) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: سونی
سال عرضه: ۲۰۱۱
سونی روند پیشرفت کنسولهای دستی خود را ادامه داد تا به پلیاستیشن ویتا رسید. پلیاستیشن ویتا به نوعی نسخه کامل شده کنسولهای دستی سونی بود ولی در زمان بدی عرضه شد. این کنسول دارای قابلیتها و امکانات بسیار زیادی بود و از طرفی توانایی اجرای بازیهای زیادی را داشت. به حدی که برخی از بازیهای این کنسول در حد پلیاستیشن ۳ کیفیت داشتند.
نکته اصلی پلیاستیشن ویتا زمان عرضه آن بود. به این شکل که این کنسول در دوران اوج موبایلها عرضه شد و نتوانست آنطور که باید موفقیت کسب کند. در نتیجه سونی با توجه به اینکه استقبال چندانی از آن نشد، به سرعت پشتیبانی از ویتا را متوقف کرد. در صورتی که این کنسول فاصله زیادی با از بین رفتن داشت و همچنان میتوانست به روند قدرتمند خود ادامه دهد.
۵. گیمبوی (Game Boy) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۱۹۸۹
کنسول اصلی گیمبوی در سال ۱۹۸۹ میلادی عرضه شد و به راحتی یکی از بهترین کنسولهای دستی ساخته شده در تاریخ گیمینگ است. این کنسول کوچک زمانی که عرضه شد سخت افزار بسیار خاصی داشت و بازی تتریس روی آن به صورت پیشفرض وجود داشت. همین موضوع باعث شد که افراد زیادی به خریدن آن ترغیب شوند.
صفحه نمایش گیمبوی حتی در زمان عرضه هم چندان با کیفیت نبود و پردازنده آن هم چندان قوی نبود. نکته اصلی اینجا بود که این کنسول دارای قیمت بسیار خوبی بود و به عنوان یکی از کنسول های دستی ارزان هم اهمیت زیادی پیدا میکند. همچنین این کنسول به بهترین نحو از باتری خود استفاده میکرد. همین چند مورد باعث شدند تا کنسول گیمبوی بتواند موفقیت عظیمی در دنیای گیمینگ پیدا کنند مسیر را برای عرضه کنسولهای دستی دیگر هموار کنند.
۴. گیم بوی ادونس (Game Boy Advance) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۲۰۰۱
شرکت نینتندو در تلاش بود تا کنسول گیمبوی را به بهترین نحو طراحی کند و در انتها به مدل ادونس رسید. این مدت نه تنها از لحاظ ظاهری نسبت به قبل بهتر شده بود بلکه از یک پردازنده به شدت قدرتمندتر به همراه یک صفحه نمایش دقیق و بزرگتر استفاده میکرد. در کنار آن عمر باتری ۱۵ ساعته و نکات مثبت دیگر باعث شدند که این کنسول به شدت پرفروش باشد.
نکته اصلی در مورد گیم بوی ادونس این بود که در کنار سخت افزار قدرتمند، بازیهای بسیار زیادی هم داشت. در نتیجه کاربران میتوانستند از این قدرت به بهترین نحو استفاده کنند. همینطور اینکه نینتندو تمام تلاش خود را کرد تا با این کنسول فاصله میان گیمینگ همراه و کنسولهای خانگی را کم کند و تا حد زیادی هم موفق عمر کرد. مخصوصاً اینکه برای این کنسول عناوینی مثل کستلوانیا (Castlevania) و سوپر متروید وجود داشتند که به شدت ادونس را محبوب کردند.
۳. نینتندو ۲ دی اس و ۳ دی اس (Nintendo 2DS/3DS) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۲۰۱۱
کنسول نینتندو در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی بود که تصمیم گرفت روند تولید کنسولهای دستی خود را تغییر دهد. در نتیجه کنسولهای دی اس ساخته شده شدند و ۲ دی اس و ۳ دی اس یک ارتقاء بسیار خوب نسبت به دستگاه قبلی بودند. مخصوصاً اینکه این کنسولهای دستی از لحاظ سخت افزاری هم ارتقاء بسیار زیادی داشتند که باعث شد استقبال خوبی از آنها انجام شود.
نکته اصلی اینجاست که شرکت نینتندو به بهترین نحو از دستگاههای خود پشتیبانی میکند. در نتیجه ۲ دی اس و ۳ دی است دارای بازیهای بسیار زیادی هستند که هر کدام هم بسیار با کیفیت هستند. در کنار این موارد این دو کنسول از لحاظ سخت افزاری هم طراحی بسیار جالبی داشته و یکی از کنسولهای دستی منحصر به فرد هستند.
۲. نینتندو دی اس (Nintendo DS) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۲۰۰۴
کنسول نینتندو دی اس در زمانی عرضه شد که کنسول پیاسپی معرفی شده بود و به طور رسمی به مقابله با آن رفت. این کنسول دستی از چند جنبه نسبت به دستگاه سونی عملکرد بهتری داشت و از طرفی از چند جنبهی دیگری هم عملکرد بدتری را نشان داد. در زمینه سخت افزاری باید گفت که دی اس با داشتن یک صفحه نمایش دوم و قلم نسبت به رقیب خود بهتر عمل میکند.
البته برتری دی اس تنها به سخت افزار ختم نمیشود بلکه به طور کلی تعداد بازیهای دی اس بسیار بیشتر بوده و توانایی اجرای عناوین کنسولهای دیگر نینتندو را نیز دارد. کنسول دستی نینتندو دی اس ایدههای جدیدی داشت که باعث شد جایگاه خاصی در دنیای گیمینگ داشته باشد. جایگاهی که تنها خود نینتندو توانست یک دستگاه بهتر از آن را تولید کند.
۱. نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) – بهترین کنسول های دستی تاریخ
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۲۰۱۷
کنسول نینتندو سوییچ را نمیتوان به راحتی یک کنسول دستی نامید و در واقع یک کنسول ترکیبی (هیبریدی) است ولی نکته اینجاست که این دستگاه کاملترین چیزی است که نینتندو تا به حال طراحی کرده است. طراحی این دستگاه بسیار دقیق بوده و به بهترین نحو از حالت یک کنسول خانگی به حالت دستی تبدیل میشود. تصور کنید که یک کنسول بتواند چیزی را که کنسولهایی مانند نینتندو وی (Nintendo Wii)، نینتندو دیاس و گیم بوی ارائه میکردند، در یک دستگاه بازی ارائه کند، نتیجه چیزی مثل نینتندو سوییچ میشود.
نینتندو به بهترین نحو از کنسول نسل هشتمی خود پشتیبانی کرد. به این شکل که برخی از بهترین عناوین ساخته شده در تاریخ بازیهای ویدئویی برای این کنسول عرضه شده و سوییچ دارای بازیهای بسیار زیادی است. همینطور اینکه فروش این کنسول دوست داشتنی به هیچ عنوان متوقف نشد و همچنان با قدرت به فروش در دنیا ادامه میدهد.
کنسول بازی نینتندو مدل OLED
منبع: Guardian