برنامه کامل تغذیه درخت پسته

برنامه کامل تغذیه درخت پسته

برای تنظیم برنامه کامل تغذیه درختان پسته ما باید با تمامی مراحل رشدی درخت پسته از اول فصل تا برداشت و حتی بعد از برداشت آشنا باشیم. فروشگاه کشاورزی ارکیده قصد دارد در این زمینه به شما کمک کند. در این وبلاگ علاوه بر اینکه مراحل مختلف رشد درخت پسته از اول فصل تا بعد از برداشت به طور کامل برای شما شرح داده میشود،کودهای مناسب برای هر زمان هم معرفی میشوند تا در انتخاب کود و برداشت عالی به شما کمک کند. با ما همراه باشید. (تماس با ما)

 

پنج مرحله اصلی در کوددهی درختان پسته:

رمز موفقیت در برداشت یک بار خوب و عالی انجام برنامه تغذیه درخت پسته در زمان مناسب میباشد. برای اینکه بتوانیم کود مناسب درخت پسته را در زمان مناسب بدهیم نیاز داریم تا مراحل اصلی کوددهی درختان پسته را بدانیم. به طور کلی زمان کود درخت پسته به 5 مرحله اصلی ، کوددهی زمستانه قبل از آغاز فصل رشد،تورم جوانه های پسته قبل از گلدهی،بعد از گلدهی و گرده افشانی تا زمان تشکیل پوسته میوه و رشد،مرحله پر شدن مغز و خندان و سنگین شدن پسته و مرحبه تغذیه بعد از برداشت. در ادامه به بررسی دقیق این مراحل و کود های مناسب برای هر مرحله میپردازیم. در ادامه با ما باشید تا بهترین کود درخت پسته را به درختان کود بدهید.

 

1. قبل از آغاز فصل رشد:

بهترین کود برای درخت پسته در این مرحله کود های چالکود میباشند. کود های چالکود کودهایی هستند که در زمان خواب درخت در اختیار درخت قرار گرفته تا ریشه درخت در زمان بیدار شدن از این کود های استفاده کند. کود چالکود برای درخت پسته اگر با آزمایش خاک انجام شود خیلی بهتر است. زیرا میتوان کمبود ها را شناسایی و از آن طریق اقدام به کوددهی کرد.

اما اگر آزمایش خاک نداده اید و نیاز به یک کودی دارید که هم کمبود های درخت را بر طرف کند هم تعادل خاک را بر هم نزند ما کود های کامل چالکود را به شما پیشنهاد میدهیم.اگر همراه با این کود ها از کود های دامی پوسیده هم استفاده کنیم اثر کوددهی ما برای درختان پسته چند برابر میشود. به طور کلی ما به شما پیشنهاد میکنیم که اگر آزمایش خاک ندارید در برنامه کامل تغذیه درختان پسته از کود های چالکود کامل استفاده کنید. کود چالکود ریکوتک 17-12-12 مدل وارداتی این نوع از کود های و کود های کمپلکس جنوبگان و ویسپو و ماکرومیکس مدل داخلی کود چالکود برای درختان پسته هستند.

2. تورم جوانه های پسته قبل از گلدهی در برنامه تغذیه درخت پسته:

مرحله تورم جوانه ها در برنامه تغذیه درخت پسته جزو یکی از مهمترین مراحل تغذیه ای به حساب میاید. این مرحله دو کود مهم به نام کود آب استارت و کود فروت ست به درخت داده میشوند که باعث میشود درخت فصل خودشو با قدرت استارت بزنه و محصول بهتری داشته باشه. در برنامه تغذیه درخت پسته استفاده از این دو کود تاثیر زیادیدر برداشت محصول ما خواهد داشت. در ادامه این دو مرحله از تغذیه درختان پسته را بررسی میکنیم همراه ما باشید.

 

برنامه تغذیه کامل درختان پسته
تغذیه درخت پسته یکی از مهمترین عوامل در برداشت بار عالی میباشد.

آخرین آب قبل از سبز شدن درختان در اسفند ماه:

باغداران حرفه ای قبل از اینکه درخت فعالیت خودشو شروع بکنه درخت خودشونو آبیاری میکنند. به این آب که قبل از شروع فعالیت درخت پسته به آن داده میشود آب استارت میگویند. آب استارت همانطور که از نامش پیداست به عنوان شروع فعالیت به درخت داده میشود. کود هایی که در این آبیاری استفاده میشوند جزو مهمترین کود ها هستند. در واقع آینده درخت در این فصل به کودی که ما در آب استارت درختان پسته استفاده میکنیم مرتبط است.

بهترین کود برای آب استارت درختان پسته کود های حاوی فسفر بالا به همراه هیومیک اسید میباشند. کود های فسفر بالا انرژی درخت پسته را برای شروع فصل فراهم میکنند و کود اسید هیومیک هم باعث اصلاح خاک و افزایش جذب مواد مغذی و کود ها از طریق ریشه میشود. درواقع استفاده از اسید هیومیک به صورت آبیاری در تمامی طول دوره رشد گیاه تا آخر برداشت پیشنهاد میشود. بهترین کود ها در این مرحله کود های 105210 یا 55020 یا اوره فسفات به عنوان کود های فسفر بالا و هیومیک اسید پودی و هیومیک اسید مایع میباشند.

 

اواخر اسفند ماه در زمان متورم شدن جوانه ها:

در اواخر اسفند ماه برای جلوگیری از ریزش پسته و همچنین بهبود عملکرد درخت در زمان تورم جوانه ها باید از کود فروت ست در برنامه تغذیه درخت پسته استفاده کنیم. علاوه بر فروت ست کود های دیگری هستند که به افزایش عملکرد درخت کمک میکنند. کود اکورمون برای جلوگیری از ریزش گل و میوه و کود آمینو اسید برای افزایش مقاومت درخت پسته نسبت به تنش ها مانند سرمازدگی از جمله کود هایی هستند که باید در زمان تورم جوانه ها به صورت محلول پاشی در برنامه تغذیه درخت پسته مورد استفاده قرار گیرند.

 

3.بعد از گلدهی و گرده افشانی تا زمان تشکیل پوسته میوه و رشد در برنامه کامل تغذیه درخت پسته:

بعد از گلدهی و گرده افشانی تا زمان تشکیل پوسته کوددهی باید به صورت محلول پاشی و آبیاری انجام بگیرد. بهترین کود هایی که ما در این مرحله از برنامه تغذیه درخت پسته برای شما پیشنهاد میدهیم کود های کامل و محرک های رشد هستند که تاثیر زیادی در افزایش عملکرد درخت ما دارند. این مرحله معمولا از اواخر فروردین شروع شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد. به طور کلی هدف از کوددهی در این بازه زمانی استفاده از کود های کامل و تقویت همه جانبه درخت و آماده کردن آن برای پر کرن مغز درخت پسته و جلوگیری از ریزش آن میباشد.

و اما پیشنهاد کودی در برنامه غذایی کامل درختان پسته استفاده از کود کامل 202020 همراه با هیومیک اسید به صورت آبیاری میباشد. در کنار آن با رعایت فاصله زمانی مناسب محلول پاشی آمینو اسید همراه با جلبک دریایی به منظور تنظیم رشد و کنترل تنش های وارد شده به درخت پیشنهاد میشود. علاوه بر آن استفاده از کود های ریزمغذی به صورت محلول پاشی یا آبیاری تاثیر زیادی در تقویت درخت ما دارد. مثلا استفاده از ریزمغذی مولتی پروپلکس به صورت محلول پاشی یا استفاده از کود اکوکوئل میکرومیکس به صورت آبیاری در این مرحله تاثیر بسیار خوبی دارد. برای اینکه اثر محلول پاشی ما بیشتر شود میتوانیم از کود ایمپرو برای اصلاح آب استفاده کنیم تا اثر سمپاشی و محلول پاشیه ما در برنامه تغذیه درخت پسته چند برابر شود.

یکی دیگر از مهمترین کود هایی که در این زمان باید استفاده کنیم و مصرف آن را تا اواسط تابستان ادامه دهیم کود قارچ کش هایی میباشند که باعث میشوند مقاومت درخت ما در برابر بیماری های قارچی تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کنند. یکی از بهترین کود قارچ کش های موجود در بازار فسفیت پتاسیم میباشد که علاوه بر تقویت درخت موجب جلوگیری از ایجاد بیماری قارچی میشود. اگر درخت ما دچار بیماری قارچی بود میتوانیم از کودی مثل فسفیمکس مس اشاره کنیم که علاوه بر پیشگیری به واسطه دوجود مس در ترکیباتش قابلیت درمان بیماری قارچی درخت پسته را هم دارد. استفاده از این کود همراه با ترکیبات مقاومت کننده دیگر مانند سیلیکات پتاسیم که در ادامه به مصرف آن اشاره میکنیم موجب میشود که نیاز به سمپاشی ما کمتر شود و محصول سالم تری را به بازار عرضه کنیم.

 

تغذیه کامل درختان پسته
آمینو اسید یکی از بهترین کود ها برای کنترل تنش ها میباشند.

 

4. مرحله پر شدن مغز و خندان و سنگین شدن پسته برنامه تغذیه درخت پسته:

مرحله چهارم در بازه زمانی تیر ماه تا شهریور ماه میباشد. مهمترین کود ها برای پر شدن مغز پسته در برنامه تغذیه درخت پسته در این مرحله قرار دارند. مهمترین عناصری که در این بازه زمانی باید در اختیار درخت قرار دهیم پتاسیم و کلسیم هستند. پتاسیم برای پر شدن و خندان شدن پسته و کلسیم برای افزایش عمر انبارداری و افزایش کمیت و کیفیت پسته باید استفاده شود. به طور حدودی در تیر ماه استفاده از کود های پتاسیم بالا مانند 121236 و 5540 همراه با اسید هیومیک به صورت آبیاری و استفاده از کود کلسیم به همراه آمینو اسید به صورت محلول پاشی پیشنهاد میشود.

کوددهی با کود های پتاسیم بالا از تیر تا شهریور ماه باید 2 تا 3 دوره ادامه پیدا کند. هرچه به فصل برداشت نزدیک تر میشویم میتوانیم از کود های حاوی پتاسیم بالا تر استفاده کنیم. مثلا به ترتیب استفاده از کود های 121236،5540 و 0052 یا همان سولو پتاس پیشنهاد میشود. سولوپتاس یکی از مهمترین کود های حاوی پتاسیم میباشد که باید حتما حداقل 1 دوره به صورت آبیاری برنامه تغذیه درخت پسته به درختان داده شود. علاوه بر این در تابستان برای جلوگیری از به وجود آمدن عارضه ی آفتاب سوختگی و همچنین افزایش مقاومت درخت نسبت به آفات مکنده مانند کنه و پسیل استفاده از کود سیلیکات پتاسیم به شدت پیشنهاد میشود. استفاده از سیلیکات پتاسیم از قبل از شروع گرمای شدید یعنی اواسط خرداد ماه باید شروع شود و 2 تا 3 مرحله تا اواخر مرداد ماه در برنامه تغذیه درخت پسته باید ادامه پیدا کند.

 

5. بعد از برداشت پسته (حساس ترین مرحله تغذیه):

این مرحله معمولا از اواسط شهریور ماه شروع شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.  یکی از مهمترین مراحل کوددهی در برنامه تغذیه درختان پسته مرحله بعد از برداشت است. عملیات ها و کوددهی هایی که ما در این مرحله انجام میدهیم بار سال آینده ما را مشخص میکند. دو کود مهم و ضروری به نام های فروت ست و سولوپتاس در این مرحله باید استفاده شوند.

استفاده از کود فروت ست بلافاصله بعد از برداشت به صورت محلول پاشی باید استفاده شود. استفاده از این کود در این مرحله باعث میشود که انرژی از دست رفته بعد از چیدن بار به درخت ما برگردد و برای سال اینده بار ما کم نشود. در واقع هدف از استفاده از کود فروت ست در این مرحله جلوگیری از ایجاد سال آوری میباشد. در کنار آن بعد از برداشت میوه و همراه با آب آخری که در پاییز به درخت میدیم استفاده از کود سولو پتاس به منظور غلیظ کردن شیره گیاهی و در نهایت افزایش مقاومت درختان در برابر سرما زدگی بهع شدت پیشنهاد میشود. استفاده از کود سولوپتاس برای درختان پسته در این مرحله از برنامه کوذی پسته باعث میشود که تا حد زیادی مقاومت درخت در برابر سرمازدگی افزایش پیدا کند.

 

دوز مصرف کود ها در برنامه تغذیه درخت پسته:

خب تا اینجا ما زمان ها مهم کوددهی و مهمترین کود هایی که باید در هر زمان استفاده کنیم را گفتیم. اما سوالی که اینجا پیش میاد اینه که از این کود ها به چه صورت و چجوری و چقدر استفاده کنیم. دوز مصرفی این کود ها باید با توجه به زمین شما مشخص شود اما یک دوز مصرفی عمومی برای هر کود وجود دارد که در اینجا ما به این دوز عمومی اشاره میکنیم:

  • قبل از آغاز فصل رشد: کود چالکود|بسته به سن درخت شما مقدار استفاده از این کود متفلاوت است. به طور کلی برای شخم زدن هکتاری 250 تا 400 کیلو و برای استفاده برای هر درخت به ازای هر 5 سال سن درخت 1 کیلو (مثلا 10 سال 2 کیلو،15 سال 3 کیلو و…) باید استفاده شود.
  • تورم جوانه ها: فروت ست| بستگی به برندی که استفاده میکنید دارهو مثلا فروت ست گرومور 1 تا 2 کیلو گرم در هزار لیتر آب و تری ست اسپانیا 1 کیلوگرم در هزار لیتر آب استفاده میشود. کود های فسفر بالا برای آب استارت| این کود هم بستگی به برندی که استفاده میکنید داره اما به طور کلی کود های ان پی کا فسفر بالا معمولا 10 کیلو در هکتار و هیومیک اسید 2 تا 4 کیلو در هکتار استفاده میشود.
  • بعد از گلدهی تا زمان تشکیل پوسته: کود 202020 10 کیلو در هکتار+ کود هیومیک اسید 15 تا 20 لیتر در هکتار به صورت آبیاری. آمینو اسید و جلبک دریایی به صورت محلول پاشی بستگی به برندی که استفاده میکنید داره اما معمولا 1 تا 2 لیتر در 1000 لیتر آب استفاده میشود.میکرومیکس آبیاری هکتاری 1 کیلو و مولتی پروپلکس محلول پاشی 1 در هزار. فسفیت پتاسیم بسته به برند از نیم در هزار تا 3 در هزار استفاده شود.
  • پر شدن مغذ پسته: کود های 5540 و 121236|بستگی به برند داره اما معمولا 10 کیلو در هکتار همراه با هیومیک اسید 2 تا 4 کیلو در هکتار به صورت آبیاری باید مصرف شود. 0052 یا سولوپتاس بستگی به برند داره اما معمولا 15 تا 20 کیلوگرم در هکتار به صورت آبیاری استفاده میشود. سیلیکات پتاسیم بسته به برند 1 تا 2 در هزار استفاده شود.
  • بعد از برداشت: فروت ست و سولو پتاس همانند دوز های بالا گفته شده است باید استفاده شود.

 

تغذیه کامل درختان پسته
برای انتخاب بهترین کود درختان میوه با کارشناسان ما مشورت کنید.

جمع بندی کلی:

این برنامه تغذیه درخت پسته به صورت کاملا عمومی و در جهت راهنمایی شما عزیزان برای انتخاب بهترین کود و استفاده از آن در بهترین زمان ممکن میباشد. این برنامه یک برنامه کامل است و هیچ لزومی به استفاده از تمامی این کود ها نمیباشد و با توجه به شرایط زمین شما و قوت خاک و بیماری و آفات و… کود مورد نیاز شما توسط کارشناس باید تجویز شود. برای گرفتن برنامه کودی مختص باغ خود باید ابتدا یک آزمایش خاک تهییه کنید و سپس با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

فروشگاه کشاورزی ارکیده در خدمت شماست!