پیتزا از ابتدای تاریخچه خود تاکنون تغییرات زیادی را پشت سر گذاشته تا به غذایی تبدیل شده که امروزه بسیاری از مردم دنیا آن را میشناسند و دوست دارند. اما اگر بهتازگی پیتزافروشی باز کردهاید، تصمیمگیری در مورد سبک پیتزای رستوران شما میتواند دشوار باشد. حتی اگر دوست دارید که طرز تهیه انواع پیتزا را بدانید و با پخت آنها آشنا شوید، اطلاع از سبکهای مختلف پخت پیتزا میتواند برای شما جذاب باشد. ما در این مطلب تصمیم داریم به بررسی انواع پخت پیتزا، تاریخچه آنها و مواد لازم برای درست کردن آنها نیاز دارید صحبت میکنیم، بنابراین می توانید شروع به سرو برش های خوشمزه برای مهمانان خود کنید.
۱. پیتزا ناپولیتن
پیتزای ناپولیتن، پیتزای اصیل ایتالیایی است. قدمت این پیتزای خوشمزه به قرن هجدهم و شهر ناپل ایتالیا برمیگردد. در این قرن، شهروندان فقیرتر این شهر ساحلی غذاهایی را خریداری میکردند که ارزان بود و میشد آنها را سریع خورد. پیتزای ناپولیتن مقرونبهصرفه بود و به راحتی از طریق فروشندگان خیابانی متعدد در دسترس بود.
انواع پیتزای ناپولیتن
امروزه سه نوع رسمی از پیتزای ناپولیتن وجود دارد:
- پیتزا مارینارا: دارای گوجه فرنگی، سیر، پونه کوهی و روغن زیتون فرابکر است.
- پیتزا مارگریتا: دارای گوجه فرنگی، موزارلای توپی، ریحان و روغن زیتون فرابکر است.
- پیتزا مارگریتا اکسترا: دارای گوجه فرنگی، موزارلا از کامپانیا، ریحان و روغن زیتون فرابکر است.
تاپینگهای سنتی پیتزا ناپولیتن
معمولاً روی پیتزا ناپولیتن از موزارلای تازه، گوجهفرنگی، برگ ریحان، پونه کوهی و روغن زیتون استفاده میشود. از آنجایی که پیتزای ناپولیتن نازک است، برای تحمل مقدار زیاد مواد روی پیتزا و وزن زیاد تاپینگ طراحی نشده است. پیتزا ناپولیتن آنقدر نازک است که معمولاً با چنگال و چاقو خورده میشود.
برای خرید پنیر پیتزا و انواع پنیر موزارلا میتوانید از بخش محصولات کالین اقدام کنید و محصول را درب منزل تحویل بگیرید (ویژه تهران). برای خرید انواع محصولات کالین در شهرهای ایران میتوانید به نمایندگیهای کالین مراجعه کنید.
۲. پیتزای شیکاگو
پیتزای شیکاگو که به آن پیتزای دیپ دیش هم میگویند، نام خود را از شهری گرفته است که در آن اختراع شده است. در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی، مهاجران ایتالیایی در شهر شیکاگو به دنبال چیزی شبیه به پیتزای ناپولیتن کشور خود بودند که آن را میشناختند و دوست داشتند. آیک سیول (Ike Sewell)، رستوراندار آمریکایی و مخترع پیتزای شیکاگو، به جای پخت یک پیتزای نازک ایتالیایی، خمیری ضخیم پخت و لبههای آن را بالا آورد. او روی خمیر پیتزا را با پنیر موزارلا، گوشت، سبزیجات و سپس گوجهفرنگی خرد شده پوشاند. این خلاقیت باعث شد که سیول رستوران زنجیرهای معروف، Pizzeria Uno را راهاندازی کند.
تاپینگهای سنتی پیتزای شیکاگو
به طور کلی، روی پیتزا شیکاگو از گوشت چرخ کرده، سوسیس، پپرونی، پیاز، قارچ و فلفل سبز استفاده میکنند و روی آن سس گوجهفرنگی میریزند. بعضی از آشپزها و شفها، بعد از ریختن سس گوجه فرنگی، از پنیر پارمزان روی سس استفاده میکنند.
۳. پیتزا به سبک نیویورک (پیتزای نیویورکی)
پیتزای نیویورکی یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین نوع پیتزاها در جهان است که با توجه به نحوه تهیه و سرو آن، جذابیت زیادی برای مردم دارد. یکی از ویژگیهای مهم پیتزای نیویورکی، ظاهر جذاب آن است. این پیتزا با قطر بزرگ، بدنه نازک و لبههای بلندی دارد. نان این پیتزا ترد و لذیذ است.
در این پیتزا، روش پخت استفاده از فر باز و قرار دادن پیتزا روی سنگ باز است. روی این پیتزا لایهای پنیر ضخیم وجود دارد. این پنیر معمولاً از نوع موزارلا است که بسیار نرم و نیمهمذاب است. به طور کلی، پیتزای نیویورکی با سس گوجهفرنگی، پنیر موزارلا، گوشت، قارچ و سایر مواد غذایی سرو میشود.
تاپینگهای سنتی پیتزای نیویورک
پیتزای سبک نیویورکی معمولاً دارای سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا است. بر خلاف پیتزای ناپولیتن، پیتزای نیویورکی میتواند طیف گستردهای از مواد مختلف، از پپرونی و سوسیس گرفته تا قارچ و آنچوی را در بربگیرد.
۴. پیتزای سیسیلی
پیتزای سیسیلی یکی دیگر از انواع محبوب پیتزا در ایتالیا و سراسر جهان است. این سبک پیتزا، قطر بزرگ و لبههای بالایی برشته دارد و با توجه به نوع فر که برای پخت آن استفاده میشود، ممکن است تفاوتهای ظاهری داشته باشد. پیتزا سیسیلی در قرن نوزدهم توسط مهاجران سیسیلی به آمریکا آورده شد و پس از جنگ جهانی دوم در آمریکا محبوب شد. پیتزای سیسیلی اصالت ایتالیایی دارد اما در دو نوع ایتالیایی و آمریکایی پخته میشود.
در پیتزای سیسیلی، از مزههای مختلفی مانند گوجهفرنگی، پنیر، قارچ، زیتون، پپرونی و سایر مواد غذایی معمولاً استفاده میشوند. در برخی نسخههای سیسیلی، از سس مخصوص یا سس پیتزا به جای سس گوجهفرنگی استفاده میشود که باعث میشود طعم و مزهای متفاوتی به پیتزا بدهد. همچنین در برخی نسخههای سیسیلی، از پنیرهای مختلفی نظیر پنیر پارمسان استفاده میشود که طعم و مزهی خاصی به پیتزای سیسیلی میدهد.
برای پخت پیتزای سیسیلی، نوع خاصی از نان به نام “نان سیسیلی” استفاده میشود. این نان با توجه به نحوه تهیه و مواد استفاده شده در آن، از نانهای معمولی متمایز میشود. نان سیسیلی ضخیم است و بهصورت مستطیلی تهیه میشود.
تاپینگ های سنتی پیتزا سیسیلی
روی پیتزای سیسیلی معمولاً تکههای گوجهفرنگی، پیاز، آنچوی و سبزیجات قرار داده میشود.
۵. پیتزا یونانی
پیتزا یونانی یکی دیگر از انواع پخت پیتزاست که محبوبیت زیادی دارد و توسط مهاجران یونانی که به آمریکا آمدند و با پیتزا ایتالیایی آشنا شدند، ساخته شد. پیتزای سبک یونانی، به ویژه در ایالت های نیوانگلند محبوب است. این پیتزا خمیر ضخیم و ترد که در تابه کم عمق و روغنی پخته میشود و در نتیجه ته خمیر این پیتزا تقریباً سرخ شده است. در حالی که این سبک پیتزا خمیری پفدارتر و تردتر از پیتزاهای نازک است، اما ضخامت آن به اندازه پیتزا دیپ دیش یا سیسیلی نیست.
تاپینگهای سنتی پیتزا یونانی
در پخت پیتزای یونانی، معمولاً سس بیشتری نسبت به پنیر استفاده میشود. سس به طور معمول دارای رب گوجه فرنگی تند با طعم قوی پونه کوهی است. معمولاً روی آن از ترکیب پنیر موزارلا و چدار استفاده میشود. ممکن است این پیتزا میتواند دارای انواعی از مواد غیر یونانی یا یونانی مانند پنیر فتا، زیتون سیاه و پیاز قرمز باشد.
۶. پیتزای کالیفرنیا
پیتزا کالیفرنیا یکی از انواع پخت پیتزاست که به دلیل مواد غیرمعمولش شناخته شده است. این پیتزا در اواخر دهه ۱۹۷۰ شناخته شد، یعنی زمانی که یک سرآشپز آمریکایی به نام اد لادو (Ed LaDou) یک پیتزا با خردل، ریکوتا، پاته و فلفل قرمز درست کرد و به طور اتفاقی آن را برای ولفگانگ پاک (Wolfgang Puck)، شف مشهور اتریشی، سرو کرد. پاک که تحت تأثیر ابتکار لادو قرار گرفته بود، از او دعوت کرد تا سرآشپز مخصوص پیتزا در رستورانش باشد. پیتزا کالیفرنیا یکی از پیتزاهای محبوب در سراسر دنیاست.
تاپینگهای سنتی پیتزا کالیفرنیا
وقتی صحبت از پیتزا کالیفرنیایی می شود، چیزی به نام تاپینگ سنتی وجود ندارد. این پیتزا برای افراد خلاق بهترین گزینه است و میتوانید هر چیزی را که دوست دارید روی این پیتزا بریزید.
۷. پیتزا به سبک دیترویت
پیتزای دیترویت، یک نوع پیتزا به شکل مربع با خمیری ترد و ضخیم است. این پیتزا شباهت زیادی به پیتزای دیپ دیش (شیکاگو) دارد. در این نوع پیتزا، ابتدا پنیر را روی خمیر میریزیم و سپس سس گوجهفرنگی غلیظی با اضافه کردن سیر و ادویههای دیگر مزهدار میشود و روی پنیر اضافه میشود.
تاپینگهای سنتی پیتزا دیترویت
پیتزای دیترویت به طور سنتی دارای پپرونی، پنیر ویسکانسین و سس گوجه فرنگی است. سایر تاپینگهای معمولی این پیتزا عبارتند از قارچ و زیتون.
۸. پیتزا سنت لوئیس
پیتزا سنت لوئیس یک نوع پیتزاست که در شهر سنت لوئیس در ایالت میزوری آمریکا اختراع شده است. این پیتزا نان نازک و سبکی دارد و روی آن از ترکیب پنیر پروولون و موزارلا استفاده میشود و روی پنیر مزهدهندههایی همچون گوشت خامهای، قارچ، زیتون، فلفل دلمهای و سس پیتزا قرار داده میشوند. به دلیل اینکه نان پیتزا سنت لوئیس خشک و نازک است، پیتزا سریع پخت میشود و در نتیجه معمولاً میتواند در عرض ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آماده شود. این پیتزا به دلیل طعم خاص و فراوانی مواد مزهدهنده، در شهر سنت لوئیس و در مناطق اطراف آن بسیار محبوب است.
تاپینگهای سنتی پیتزا سنت لوئیس
پیتزای سنت لوئیس دارای پنیر پروول و سس گوجهفرنگی شیرینتر با مقدار زیادی پونه کوهی است. به دلیل این که خمیر این پیتزا سفت است، میتوانید از چندین تاپینگ روی آن استفاده کنید.
سوالات متداول در مورد انواع پخت پیتزا
- استایلهای مختلف پخت پیتزا کدام است؟
پیتزاها به شکلهای مختلفی در سراسر دنیا پخته میشوند. پیتزا ناپولیتن، شیکاگو، نیویورک، سیسیلی، یونانی، دیتروید و سنت لوییس، از جمله مدلهای مختلف پخت پیتزا هستند.
- کدام سبک پیتزا بیشترین سس را دارد؟
پیتزای شیکاگو یا دیپ دیش سبکی از پیتزاست که بیشترین میزان سس را دارد و خمیر آن ضخیم است.
- کدام مدل پیتزا نان تردتری دارد؟
پیتزا شیکاگو یا دیپ دیش نان تردتری نسبت به دیگر پیتزاها دارد.
منبع : calindairy.com
.